Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
Mostanában mi ezt a Segafredo-t vesszük JÓ erős.
Van a kávéfőzőn egy ilyen kis rúd, amiből forró gözt lehet kiengedni a tejre...no,még nem mertem kipróbálni(sok kávéfőző robbant fel körülöttem már ). Aztat kérdezném,hogy mögötte van a csavar amivel lehet engedni a gőzt..nó, azt mikor kell megengedni? Kávégép bekapcs...kávé fő lefele....mikor engedhetek gőzt?-
-
V.Stryker
nagyúr
Lefő az egész, eddig is lefőtt.
Közben meg kipróbáltam, félsikerrel. Amikor elkezd jönni belőle a kávé, akkor ha megengedem ott a tekerentyűt, akkor kezdi ott nyomni a forró levegőt vagy gőzt, a bánat tudja mit. A lényeg,hogy egy böcibe odatettem a tejet(há ahogy a kocsmába láttam )...távolról semmit nem csinált vele, ha közel tettem a tejet, akkor meg szétfröcskölte. Hogy a bánatba kell akkor használni?
[Szerkesztve]-
-
stangli
senior tag
válasz V.Stryker #210 üzenetére
a tejbe rakod a rudit, mintha nőbe raknád... vazzeeee... ne húzd fel az agyvizem...
távolról semmit nem csinált vele,
ha távolról megmutatod a rudit, történik valami? nem
ha közel tettem a tejet, akkor meg szétfröcskölte.
de nem az igazi...
ha beletetted volna akkor fröcskölt volna akkorát, hogy habot is ver, nem csak fröcsköli a tejet... hab a lényeg, nem a tej... -
róland
veterán
Kedvenceim:
Egy reggeli Caffe Latte vagy Cappuccino Olaszországban. (Sajnos itthon még nem volt szerencsém jó cappuccinohoz, legtöbb helyen egy sz@r kapucínert adnak cappuccino néven.)
Itthon általában a következőt iszom:
Espresso+2 cukor+hideg tej.
Jó kávékból (Segafredo Intermezzo, Dallmayer Prodomo, Douwe Egberts Karaván [ha jó a pörkölése, akkor a Segafredo Intermezzo-ra hasonlít az íze], Arabesca [sajnos nem tudom, hogy melyik, de nem is lehet kapni, csak nagykerben]) ez az amiben élvezheted az ízét a kávénak és nem égeti szét a szád.
Amúgy az espresso kávé kissé kímélőbb, mint a hoszzú, mivel kevesebb csersav ázik ki az őrleményből lefőzés közben.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
róland
veterán
válasz V.Stryker #212 üzenetére
Olaszosan:
Végy egy kb. 2,5-3 dl-es fém tejkiöntőt (széles szájút). Ezt töltsd meg félig valami zsírosabb tejjel (3% zsírtartalom felett már jó lesz). Gőzőlő alá tartod, hogy a rúd beleérjen a tejbe. Rányitod a gőzcsapot. Mikor kicsordulna a tejhab, abbahagyod. 5-6-szor a konyhapulthoz ütöd a tejkiöntőt (,hogy a nagyobb buborékok szétdurranjanak és csak a kemény tejhab maradjon). Ráöntöd egy előzőleg lefőzött espressora.
S íme, kaptál egy olaszos cappuccinot.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
-
róland
veterán
Most kéne egy, mert leragadnak a szemeim! de akkor meg hogy' alszom el 1,5 óra múlva?
[Szerkesztve]http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
nemcso
őstag
Én is simán el tudok aludni kávé ivása után.
Egyetlen egyszer volt csak gondom vele. Még sorkatonai szolgálatom alatt egy 36 órás szolgálatkor végig fent kellett maradnom. Fél liter kávéval feltankoltam magamat a kantinban, majd a szolgálati helyemen az egészet megittam cirka egy óra alatt. Lett is olyan szívdobogásom, hogy azt hittem, itt a vég.Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
gabberthehun
csendes tag
Jó reggelt Mindenkinek!
Nescafé 3in1 már csúszott is -
Thrawn
félisten
válasz gabberthehun #224 üzenetére
Pfuj! Már megyek is és főzök egy igazi kávét!
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Thrawn
félisten
válasz gabberthehun #226 üzenetére
Hova kéred?
Van hozzá:
- cukor (ofkorsz)
- édesítő
- tej
- tejszín
Mit kérsz bele és mennyit?
[Szerkesztve]Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Thrawn
félisten
Nekem is a második lesz, de feketén csak akkor iszom ha véletlenül nincs tej vagy tejszín.
gabberthehun: parancsoljon az úr!
[ Módosította: philoxenia ]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
nemcso
őstag
1990-ben, a mo.-i kaszárnyák kantinjai nem energiaitalok árusításáról voltak híresek.
Volt, félliteres Pepsi és Etüd üdítőital, 25Ft-os Sophiane, Balatonszelet, Omniából főzött igen jó minőségű feketekávé (literszámra főzve).
Életemben annyi édességet és üdítőt nem ittam, mint ott.Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
gabberthehun
csendes tag
Jó reggelt
-
Juszuf01
csendes tag
Hát hello mindenkinek
-
Juszuf01
csendes tag
Na senki nincs gyerekek?
-
Juszuf01
csendes tag
Én baracklevet hörpintettem le éppen mert elfogyott a tej.
Gondoltam közlöm ezt a renkivüli információt... -
Juszuf01
csendes tag
válasz gabberthehun #239 üzenetére
Értem dr úr.Kérem dadogjon valami receptet nekem, mellyel renbe teszed remek belem...
-
Juszuf01
csendes tag
válasz gabberthehun #241 üzenetére
Ezt nem teheted velem nekem nem lehet fekete tejet vedelnem. Te renben tejelhetsz mert betegtelen tested lehet. Persze ez lehetetlen de nem kertelek kell nekem-e tejed
-
-
nemcso
őstag
Elmebetegek, menjetek el eme helyre --> [link]
...más szóval ott offoljatok, ha már unatkoztok.Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
Juszuf01
csendes tag
nekem tetszett eme csevely mert leletem egy kedves fekete tejet meg egy fele embert melyekben kedvem lelem.
-
gabberthehun
csendes tag
Nesze neked fekete ember fekete tejet lefetyel.
-
Juszuf01
csendes tag
válasz gabberthehun #247 üzenetére
Nem lehet ez Nes-Cefe. Eme nedvesre teremtett levet kedvencemre teremtette nem egy ember.Lehetetlen nem kedvelned neked
-
gabberthehun
csendes tag
Nes Cefe Hehe
Elfelejtetted? E jelet nem tetted le helyesen te kerge! -
Juszuf01
csendes tag
válasz gabberthehun #249 üzenetére
Megtettem.Rendben ezt nem felejtem. Rendes gyerek meredt fejed mert fegyelmezett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs