Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- ALZA vagy eMAG?
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hiányzik a gamer érzés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WarLock07222
tag
válasz jugeen #103147 üzenetére
Egy millió effekt van a videón, szóval így pofára nehéz megmondani, hogy milyen kávéval dolgozhatott emberünk. De egy közepesen-sötét pörkölésnél szerintem akár oké is lehet ez a lefolyás. Végülis az íz a lényeg, nem a számok.
Amúgy, mint kiderült ez egy ilyen one-take Kickstarteres videónak készült, szóval 0 vágás etc. kellett, hogy történjen, így nyilván nem lesz ömlengős és hosszú ideig örlő beállítgatós a tematika. Azt is érdemes megfigyelni, hogy miután filterre őrölt, utána rögtön áttekerte espressora és lökte bele a babokat, aztán még húzott is vele egy shotot. Persze nem naked tartóval, de azért mégiscsak egy oké lefolyást sikerült összehozni belőle mindenféle 10g-ot átdarálok majd kukába dobok műveletek nélkül. Nem dobtam hátast magától a videótól, de nekem továbbra is egész ígéretesen néz ki az ARCO, már alig várom, hogy ideérjen.
-
jugeen
addikt
válasz WarLock07222 #103151 üzenetére
A millió effekt helyett nekem inkább az jött le, hogy össze-vissza fókuszálnak benne. A one-take-ben teljesen igazad van. Azért áldozhattak volna rá egy kicsivel több időt és figyelmet. A filter utáni átállításnál azért nem a vakvilágba állította, annál azért figyelmesebben járt el. Nyilván kísérletezett már eleget.
-
pbalint
csendes tag
Szerintem nem marad értékelhető mennyiség egy kézi örlőben.
Elektromos gépeknél se a kések között van a pangó. -
jugeen
addikt
válasz WarLock07222 #103153 üzenetére
Nem hinném, hogy maradt benne pangó.
-
soldier2
őstag
válasz Xabi78 #103156 üzenetére
Felét vagy inkább kétharmadát mond le, bedöglik mire meginnátok. Ezeknek a kávéknak a frissességükben rejlik az erejük. Próbálj úgy vásárolni amennyit egy hónap alatt megiszol. (bontás előtt célszerű 1-2 hetet pihentetni a malart akár 3-4 hetet is, az idő a pörkölés dátumától számítható).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz soldier2 #103132 üzenetére
Nem hagyott nyugodni, hogy nem jut eszembe a tapadós szilikon lap angol neve amit a daráló alá tettem (állandóan a sütéshez használt dolgokat dobta ki a kereső). Silicone gel pad (sticky) néven többféle van, az enyémhez hasonló méretet nem találtam, de több kicsi is megteszi.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #103161 üzenetére
de bizony az. És így már meg is van az Amazonon a megfelelő méretben. Valamiért a korábbi rndeléseim között nem találtam, itt meg eszembe sem jutott viszanézni. A Livi mellé is ajánlani tudom ha fix helyen áll. Mert elmozdítani elég nehéz ha odaragadt bár nem lehetetlen.
U.i. Annyit árulj el, hogy emlékeztél a névre, vagy a kereső dobta ki?
Kisati748: nem tűnik annyira tapadósnak. Amit Bazsee is említett az úgy megfogja a munkapulton a darálót, hogy nem kell tartani a másik kezeddel. A HG-1-nél az nem kis teljesítmény, a Livit vsz könnyebb helyben tartani az áttétel miatt
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Xabi78 #103166 üzenetére
Félreértettem. Bocs. Azt hittem a kérdést követően adtad meg a választ. azokból bátran válogathat, rosszul nem jár.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
Mennyire jellemző hogy a Graef őrlő "elállítódik"?
Ez CM900.Talán emlékeztek még hogy páran csodálkoztak, hogy a maximális lehetséges finomító kalibrálás után még mindig majdnem 0-n kellett őrölnöm hogy jó legyen a kávé.
Ez mostanában 4-5 körülire szelídült, aztán 3 lett belőle.
A kávé még mindig ugyan az, 1 kg-ot vettem és csak én iszom...2-3 napja feltűnt hogy nehezebben megy át a víz, gondoltam túl erősen tömörítettem.
Ma reggel viszont egyáltalán nem ment át. Próbáltam a gyári nyomásfokozós kosárral is, ott ugye csak simítottam a tamperrel, nem nyomtam meg, de azon sem ment át a víz.Sajnos nem volt időm tovább játszani vele mert kezdődött a munkaidő de eszembe jutott, hogy mostanában mikor az utolsó szem kávékat őrölte, akkor sem forgott olyan felszabadultan, mert a motorhanból feltűnt. Ma reggel meg különösen erős volt a jelenség, nagyon lassan potyogott ki az őrlemény és a magányos babszemeket is lassan kapta el és végezte ki.
Az őrlő lett így gyanús, de hogy a túróba változik a beállítása úgy hogy közben hozzá sem nyúlok?
Gippazoid Novelties Inc.
-
soldier2
őstag
válasz gippazoid #103168 üzenetére
Változhat a kávé is, bár inkább gyorsulni szokott a lefolyás. Ha a hangja is változott akkor szerintem próbáld kitisztítani ha nem segít irány a szervíz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Toobee
veterán
válasz Kávé Kálmán #103171 üzenetére
Súlyos!
-
brumi1024
veterán
Livi update: néhány nap és annál több húzás után bejövős. Kényelmesebb még reggel kómásan is letekerni az (1/2x) 18 grammot, pangó nem igazán van, kevesebb az utómunka a pogácsával, mint a Kinu esetén. Ízre nem tudok igazán objektív lenni, mert más kávéval van soron most (amióta megvan a Livi a Kinu kipucolva pihen), és még ismerkedek a skálával (ami amúgy borderline olvashatatlan ), de CM Las Lomasból zseniálisakat sikerült eddig húzni, nagyon erős rumos diós íz jön vissza. Egy-két alkalommal próbáltam a decemberi fagyasztott Roastopus Black Pearlből, ez emlékezetből a Kinuval minimálisan kesernyés volt, itt ez nem jött elő.
Negatívumok: nem fagyasztott, sötétebb pörköléseknél a sztatikus feltöltődés előfordul, vízcseppes megoldással ez elkerülhető. Fagyasztóból adagonként darálva nincs ilyen probléma. A daráló talpán lévő díszlemez alu, szóval érzékeny a karcokra, oda lehet csináltatok egy rozsdamentes acél helyettesítőt.Kávé Kálmán: Ez merrefele szerezhető be (HG-1 talp)?
[ Szerkesztve ]
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Ez mennyire normális/veszélyes? (szeptemberben volt 1 éves, gyári gaggia kar, napi 1 dupla 1 szimpla ment át rajta)
[kép]Illetve még egy kérdés: még sosem volt naked karom (eddig). Ebből hogy szoktatok szimplát csapolni? Dupla szűrőbe raktok kevesebbet? (szimpla szűrővel próbáltam de.... minden is kv-s lett)
-
soldier2
őstag
válasz Kávé Kálmán #103170 üzenetére
Az én lábacskáim is pihennek a daráló dobozában. A legjobb ami ezekkel a dögökkel történhet, hogy leveszed a lábait, és "odaragasztod" a pulthoz.
Brumi1024: Able2 anti slip extreme. Amazon.com-on is elérhető [link] , de a gyártó honlapján nem találtan (igaz nem kerestem sokáig [link]. A termék nem zöld, csak az átlátszót nehéz lenne fotózni :)
Mézespálinka: duplaszűrő dupla kávé készítésére való. 1 adagot szimpla szűrővel tudsz készíteni csak, amikor spriccel mindenfelé csak azt látod amit egyébként is érzel, a szimpla szűrő nem az igazi. Ugyanakkor a feladat bár nehéz, nem lehetetlen, főleg ha egy kis robusztát is tartalmaz a kávéd: [link] ez egy 10 v 20% robuszta tartalmú kávé volt, adaráló Imat Lux (szóval semmi extra) a gép meg egy Gaggia Baby + PID, vst 7g szűrő, 41 mm tamper.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Crondore
tag
válasz mézespálinka #103174 üzenetére
9 bar környékére be van állítva a nyomás?
Én is szimplázok IMS 10g-ossal, IMS "The Single"-vel, Expolygonos szimplával. 10-12g közöt van a darált kv, és 26-28g a lefőtt kávé, gyári Gaggia szimpla szűrővel soha nem próbáltam. A naked karban is normálisan lejön a kv, a tamperelés előtt ilyen dugós-drótos rögmentesítést végzek. Ne spriccel, normálisan folyikle a kv így: https://mega.nz/file/mY9gBBxK#KFYRsJfLXnOR6URN74sxzaDN8EwevInCfXaUlXpI2EA
A Gaggia-n is így jött le mint ezen a videón. -
kisati748
csendes tag
Ha valaki szeretne egy Super jollyt, most készültem el vele.
[link]"Valójában minden semmilyen. Mindig attól lesz valamilyen, amiért te azt hiszed, hogy olyan amilyen."
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz Toobee #103128 üzenetére
Erről a posztodról jutott eszembe... (és Kávé Kálmánnak is szólhat a kérdés vagy bárki aki rajtatok kívül még nyűvi a 9B-t )
Ha a 9Baristával innál még egyet (mert mondjuk olyan jó lett az első vagy épp két ember inna és a 35-40g-ot nem öntené kétfelé), az mekkora macera? Tisztában vagyok vele, hogy nem sorozatlövő a gép, ennek tükrében kérdezem.
Vártok, míg visszahűl kicsit és mehet a következő kör? Vagy kicsit rá kell segíteni?We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
Toobee
veterán
válasz SteelCowboy #103179 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire használ, de mintha Willtől olvastam volna, hogy folyóvíz alatt vissza kell hűteni az alját + ki tudod önteni a bennmaradó vizet is azon a fekete tölcséren keresztül, csak el kell billenteni felé a gépet. Ezek után már könnyen le lehet csavarni az alját. Rongy kelleni fog hozzá, mert ettől még tud sütni, nagyon jól tartja a hőt (majd' 2 kg). Múltkor 4x ment egymás után, mikor kávéztattam a barátokat.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz brumi1024 #103173 üzenetére
Az enyém ződ:
https://able2.nl/en/product/PR61659-G[ Szerkesztve ]
-
p.lac
tag
Sziasztok!
Rendeltem 1Z Presso JE-Plus kéziőrlőt Gaggia Classic Pro mellé, presszózáshoz.
Be kell járatnom?
Meg kell kennem valamelyik alkatrészét?
Köszönettel: p.lac
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz SteelCowboy #103179 üzenetére
Én is betolom hideg víz alá és rögtön bevetésre kész. Nem vállalhatatlan, de közismert tény, hogy én szeretek szenvedni :-). Ezzel a karácsonyfával, most az én tűréshatárom is tesztelve van, de Will már gyártani szeretné...
-
lojzi1
csendes tag
-
SoundON
tag
válasz Kávé Kálmán #103171 üzenetére
...le vagyok maradva??? már tud hőelemet fogadni a SEP???
-
WarLock07222
tag
ARCO vs. NZ vs. EK43 vs. Commandante?
@Gábor: Itt a fizikai nyomásszenzor az amolyan kontrol szerepet játszik?
[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
válasz Kávé Kálmán #103186 üzenetére
műhold
-
SoundON
tag
válasz RetepNyaraB #103189 üzenetére
...igen, tényleg...ez találóbb
-
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
Az mennyire normális ha a gép bemelegedés közben bugyborékol a víztartályba? Korábban írtam hogy keserű lett az 1 hónapja felbontott de hűtőben tárolt kávé.
Régebben jól bemelegítettem a gépet, fejet, kart, filtert de ha most is így teszek, már keserű.
Ha a zöld lámpa felkapcsolása után azonnal indítom akkor nem keserű.Viszont a bemelegedés közbeni bugyborékolás egyre hosszabb és ma meglepődtem mikor 2,5 órával a kávéfőzés után fel akartam tölteni a tartályt és olyan 1,5 - 2 dl langyos vizet öntöttem ki. (Már a tartály fala is langyos volt ezért néztem meg a vizet is)
Delonghi EC 260
[ Szerkesztve ]
Gippazoid Novelties Inc.
-
72lakiluk
tag
válasz muladiszabi #103192 üzenetére
A cukrásztölcsér létezik, csak rá kell mókolni az őrlőre. Én spec fakezű vagyok, de sokak szerint nem ördöngősség.
-
kisati748
csendes tag
válasz muladiszabi #103192 üzenetére
Szia, ment PÜ
"Valójában minden semmilyen. Mindig attól lesz valamilyen, amiért te azt hiszed, hogy olyan amilyen."
-
keke_no1
csendes tag
Sziasztok Kávémesterek! Hozzátok fordulnék tanácsért. A Media Marktba most van akció a következő gépre: Krups Evidence One Pewter [kép] (ha jól sejtem ez a típusszáma: EA895E10). Ahogy nézegettem neten, olyan 220-230.000 ft körül találtam más színben. Media Marktban ez most 150.000 ft. Ezzel a géppel kapcsolatba szeretném kikérni a véleményeteket. Alapvetően nem vagyok egy nagy kávéfogyasztó, napközben munkahelyemen megiszom egyet max 2-t, de este otthon nem szoktam, így szerintem kb csak hétvégén lenne használva + ugye a vendégeknek. Én speciel ezeket a capuccino típusú kávékat szeretem. Másik szempont, hogy szeretnék a vendégeimnek egy igazán finom kávét adni. Most hogy látjátok a leendő felhasználási területeket, kérlek adjatok tanácsot. Ha esetleg van valakinek tapasztalata vele, azt is megköszönném. Köszönöm szépen!
-
soldier2
őstag
válasz keke_no1 #103196 üzenetére
Üdv. Van automata kávéfőzős topik, ott talán ismeri valaki a linkelt gépet, itt keveseknek van komoly automata kávéfőzős ismerete. Az biztos, hogy hétvégi használatra én egy jobbfajta kotyogót vennék egy kézi, vagy belépő szintű de nem propelleres darálóval, a fennmaradó 130.000 ft-ból meg kb életem végéig vennék friss pörkölésű kávét, amit fagyasztva tárolnék, ha nem fogy el 2 hét alatt a 250-os zacskó. Az elkészült ital összehasonlíthatatlanul finomabb, bár nem annyira "menő" ez kétségtelen.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bbuffy
senior tag
válasz keke_no1 #103196 üzenetére
Ha kényelemre vágysz es ízben elég az alsó kategória akkor jó lesz. Ezekkel is van azért macera. De tény hogy darálástól a vegkifejletig mindent megcsinál. Sokan használják örömmel. Itt nem igazán, mindenképp automatás topik javallott.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Tomi_Sci
őstag
Danettitől van valami kávé, amit kipróbálásra ajánlott?
A hagyományos, sötétebb pöriket szeretem, akár még ey kis robuszta is belefér.
Meg világos van itthon egy kiló
Illetve a GC 6 lyukú réz felsőszűrő tartóval szemezek a mostani 4 lyukú nikkelezett réz helyett, és a felsőszűrőből talán a gyárit is vissza próbálom az ipari helyett. Jó ötlet ez?Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
WarLock07222
tag
válasz soldier2 #103197 üzenetére
Számításaim szerint ez nagyjából fél évre fedezi a friss kávé fogyasztást. Ettől én még tovább szeretnék élni, Covid ide vagy oda
ON-abb: Az Arch & Beans nevű hely kávéit próbálta már valaki? Nekem az első gépem mellé innen volt az egyik első csomag friss pörkölésű kávé, viszont akkor még a bakik elvonták a figyelmet az alapanyag esetleges hibájától. Múlt héten felkaptam tőlük egy csomag Hondurast. Nem tudom, hogy bennem van-e a hiba, de ilyen beteg még nem voltam kávétól Pedig mindenféle arányt, adagot próbáltam már, de nem adja ki az iható italt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Synology NAS
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest