Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribarszki
őstag
válasz
Tessseract
üzenetére
Persze most nem találom... hmm kínaiak. Egynél van feltüntetve, hogy new/upgrade version. De eddig a típusoknál ott volt, hogy V2.
-
ribarszki
őstag
válasz
Tessseract
üzenetére
a V2 fel van tüntetve. a v1 nél volt valami gond, hogy elmászott a kalibrálás, vagy beállítás.
-
ribarszki
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
"nekem a dugattyúsok önmagukban komoly ízfokozó hatással bírnak."
Örülök, hogy más is így gondolja. Robot és Bianca között nekem olyan a különbség mint az analóg zenehallgatás és digit zene között. A Robottal mindig kerekebb, simább, egészebb a végeredmény. Biancán mindig benne van egy kis karcosság, kis szögletesség. A vicc, hogy a Robotnál oda sem figyelek igazán az előkészítésre. Felöntöm 95fokos kevert vízzel és bumm.
Pedig nem fancy kávékat iszok, csak saját pöris brazil, indiai, etióp. De a Robotban mindig van egy kerek egész, amit a Biancán nem tudok elérni. Pedig az idő, kényelem miatt legtöbbször mégis inkább a Biancán csapolok.
(Mondjuk picit magam ellen beszélve a Flair58 pont nem jött be. Ott semmi nem fogott meg) -
ribarszki
őstag
Sziasztok! Tőletek is megkérdezem: Tudtok olyan kúpos elektromos darálóról ami kimondottan a testes/csokis ízt hozza előtérbe? (Ha tudna rpm szabályzást még jobb lenne, hogy minél inkább le lehessen lassítani, hogy hasonlítson a kézi őrléshez. Je-Plust tekergetek jelenleg, ott nagyon korrekt a végeredmény.)
-
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Daniel Wong moddal semmi ilyen macera, aggódás, méricskélés nincs. 2 pumpálás felül, 2 a gartba a pici lukon át. Kisöpröm a mágneses csőrt és tized grammra pontos mindig. Ez kb 10mp munkafolyamat.

-
ribarszki
őstag
válasz
verti1
üzenetére
5 éve sózok vissza itthon RO vizet.
Puffer1: 0.5L RO víz, ebben 2.48 gramm keserűsó feloldva
Puffer2: 0.5L RO vz, ebben 1.7gramm szódabikarbóna feloldva.Majd 5L RO vízbe megy 90ml szódabikarbóna puffer, és 120ml keserűsó puffer.
Van TDS mérőm, ez olyan 100-110-es TDS érték. Amúgy az RO rendszerhez az Aliexpressől 3.000Ft egy új membrán, ami itthon 15-20.000. Rámértem pontosan ugyan úgy szűr az Aliexpresses is. Kb 10-20tds a nyers víz értéke.
-
ribarszki
őstag
válasz
killboy007
üzenetére
Én ezt már elengedtem. Egy időben rá voltam izgulva a szintezésre, rengeteg időm ráment. Ma már nem igazán érdekel. Ha durva eltérés van, az rögtön kijön. Az a 2 réteg alufólia meg nem oszt nem szoroz. Amúgy a full szintre belőtt Majorom késére ránézem 1.5 év után, s megint szintezi kéne, mert nem egyenlően kopik a filc. De ez már pont hidegen hagy.
-
ribarszki
őstag
Utóbbi 2 hétben ez a topik kezd önmaga paródiája lenni..

-
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szvsz nem kötekedni akart. 250es zacsiból én is kinyomom a levegőt, utána zárom le, s teszem a fiókba. Enged ki magából annyi co2-t 3 hetesen is, hogy az megvédi.
-
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem látom a problémát. A Major szép is, meg kompakt is
-
ribarszki
őstag
válasz
headhunter86
üzenetére
Nem elég sznob? Drágább a klasszik blend kávéja mint az Impresso klasszik tételei, amivel egy szinten sem említhető. Emellett számtalanszor volt túlpörkölési probléma más tételeknél. Középszerű zöldből, középszerű pörkölt kávé.
Emellett nem hagyhatom figyelmen kívül a tulaj személyiségét, kommunikációját, érzelmi intelligenciáját, stílusát. Egészen pontosan mindezek hiányosságát. (Akit csak tudok lebeszélek, hogy onnan bármit vegyen. Ezt ő is tudja, leszarom ha olvassa, neki is megírtam levélben anno) -
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hüvös, sötét, száraz hely. De nem fagyaszd semmiképp. Cserébe elég igénytelen, sokáig bírja zöldként.
-
ribarszki
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Ebben "sajnos" totálisan egyetértek veled. Annyi különbséggel, hogy 1 nap után dobtam a szekrény mélyébe. Ezzel a 3d nyomtatott moddal jött a Major, de olyan szinten használhatatlan a pumpa és a csőr is, hogy arra szavak nincsenek... Arról nem is beszélve, hogy a pumpa az előző tulajnál kb 2 hetet volt fent, de szét volt repedve az éleknél. A daráló garat részén kb semmi levegőt nem vitt... A garatban viszont megállt a kávé, amit igen körülményes volt kiseperni. Akkor 100x inkább a cukrásztölcsér.
-
ribarszki
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Nem száll a kv, közvetlen az őrleménytartóba esik, nincs egy ormótlan nagy tölcsér. A csőr mágneses, egy mozdulattal lehet levenni és kisöpörni ha kell. Volt tölcséres Majrom is, a Wong mod kényelmesebb egyszerűbb, szebb. A tölcséres azért szemetelt rendesen, ez semmit.
De nekem igazán a tölcsérrel sem volt bajom. -
ribarszki
őstag
válasz
b.kov
üzenetére
Az Nz is jó választás erre. Elég sokszor feltűnik itthon 1-1 használt de szép példány. De egy Major+151C kombó több testet, csokit, karaktert ad a kávénak. Ott kell egy kicsit bűvészkedni a pangóval, de nem vészes. Nekem a tölcséres megoldás is tetszett, de a Daniel Wong moddal az igazi. Csak az nagyon zsebbenyúlós...
Én NZ-ről váltottam Major+151C kombóra pont az általad leírt kávékat fogyasztva. Nem bántam meg. -
ribarszki
őstag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Nem jó. Adnak hozzá tampert. Arra lhet rakni 3d nyomtatott markolatot. Vagy külön robot tampert venni.
-
ribarszki
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Ha felszabályzás alatt a kés szintezését érted, akkor igen, azt késcsere után is meg lehet csinálni. Nem kötelező, de van az a helyzet amikor sokat tud jelenteni. A Mazzer kések amúgy meglepően jók gyárilag. Vízszintben vannak. Állítottam Italmill kést Mazzer után ugyan abban a gépben, s lehetetlen volt kiszintezni.
-
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi! Mekkorára érdemes cserélni? Nagyon szét kell szedni hozzá?
-
ribarszki
őstag
Sziasztok! A Majorom indításkor egyre jobban gyengélkedik. Ma reggel azzal a kávéval is megszorult, amivel eddig simán indult. Így most melegindítással használom. El tud gyengülni a kondenzátor? Úgy tudom, hogy nincs a nagyobb kondira kicserélve.
-
ribarszki
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Mindenki korrektül leírta a véleményét.
De akkor legyen negatívum. Még a Lunar sem fér be normálisan a lábai közé. A manométer alapból rossz helyen van, trükközni kell, hogy leolvasd, vagy átrakod. Illetve a karnak felhúzott állapotban jó lenne egy gyári rögzítő. -
ribarszki
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Neked... nekem pedig előny, hogy nem kell kosarakkal baszkolódni. Nincs ez a jajjj most HE kosarat teszek be, most simát, de kilróbánám a 3.-at is.. köszi a nagy gépnél éppen elég. Számomra ez pont előny, hogy nem indult be a kosárbuzulás.
-
ribarszki
őstag
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
Én a gyári alatt használok ilyesmit. A vastagabb PS-ből nehéz kiimádkozni az kávéolajat. Persze ha használsz papírt, akkor nincs ilyen gond.
-
ribarszki
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Ezeket a belsős infókat imadom olvasni,, ráadásil sokat is tanulok belőle. A filter profilnál akkor azt gondolom, hogy magasabb hőfokon megy a töltés, s a pörkölés során is több a környezeti hő. A ROR értek pedig így magasabb kell legyen, mint a presszó profil esetén. Pont most csináltatok nagyobb W számú fűtőszálat a hottopba, ki fogom próbálni. Hangosan gondolkodva: Ha mondjuk 7 percnél van az FC, akkor onnan a 10% DT már csak 42 másodpercet jelent, ami tényleg világosabb színt jelent.
-
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha teheted szintezd ki. Általában csak a felsőt kell szintezni, ha az alsót is, az macerásabb. Nekem kb 15perc alatt megvolt. Ha segítség kell a szintezésben, írj nyugodtan.
-
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ja, de én nem szenvedek papírral. Ok, az biztos megfogja.
Akkor nálad gond van a Majorral. Magyon simán hozza ugyan azt az értéket, bárhova tekerem, s onnam vissza. S nem csak nálam, másnál sincs gond. Kap egy kis zsírt, tök jól jár a menetben. -
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hogy érted ezt a "nem találsz vissza" kritikát? Én rendszeres állítgatom, mert 3-4 féle kv pörög nálam, s van ami 5-6 ricnivel durvább vagy éppen finomabb őrlést kíván, de mindig nagyon következetesen reagál. Pontosan ugyan oda állítom vissza, s pont annyival lesz lassabb a lefolyás amennyivel kell. A Major egyik jó tulajdonsága éppen az, hogy nagyon következetes...
-
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem a Major a DF83 V2-nél is sokkal jobban bejön, szóval ezt tételesen cáfolom! Nagyon fel kell kötni a gatyáját annak a gyártónak aki egy Major+151C párossal akar versenyezni... A DF64 pedig nagyon nem az a kategória!
-
ribarszki
őstag
válasz
Tomace91
üzenetére
[Itt] nálam is 2 mód aktóv csak. A sima mérés mód, és az első cseppre induló mérlegmód időzítővel és flow rate kijelzéssel, auto tare funkcióval.
Egy mozdulat így a váltás, mert minden más offolva.van.
A kávébabot lemérem a sima mérés módban, majd a gép alá teszem, rá a csésze magától nulláz, majd a kávécsepptől indul minden.
Az Acaia Lunar az egyik legjobb vásárlásom volt. Stabil, megbízható, s ezeket a funciókat betonbiztosan hozza, ellemtétben egy Timemore mérleggel. Másodpercig nem bántam meg. -
ribarszki
őstag
válasz
Toobee
üzenetére
Volt egy Holland nagyker, ahonnan a magyar Lets Roast rendelt. Azok voltak a legjobb minőségű kávék. De a magyar kereskedő lehúzta a rolót...
A RoastRebels nem rossz.
Viszont a román Kestar verhetetlen. Brutális választék, 83-87 pontos spec kávék. De klasszik vonalon nagyon korrekt csokis, mogyorós Brazil is 4-5k/kg áron jön ki.. -
ribarszki
őstag
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
Nyugodtan váltogathatsz. A zöld hűvös sötét helyen nagyon sokáig bírja. (Nekem van 1.5 éves zöldem is még, semmi baja.) Azért a pára ne legyen túl magas. Nálam most 5 tétel van megbontva egyszerre. 7k/kg körül korrekt zöldeket lehet már rendelni.
-
ribarszki
őstag
Van hozzá két kosár +extra tamper. Bár saját tapasztalat alapján a gyári, fém gombócok a karok végére sokkal fontosabbak, mint egy 2. kosár. Persze felhaszálás függő.
(Nagyon szép a piros élőben! Ahogy a kék és a zöld is. Amúgy múltheten a szálláson mindenki a zöld szín miatt jött oda megnézni a robotot, hogy milyen jó a színe, mi ez?
) -
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Akkor már Tchibo pides, hattyúnyakas. Robothoz használom, szeretem.
-
ribarszki
őstag
válasz
public NMY
üzenetére
Mióta megvan a Robot, be sem kapcsoltam a Biát.
-
ribarszki
őstag
2 napja éjszaka tudtam rendelni a CM tesztpöriből. Ma megérkezett, de régen nem volt rajta a fajta, vagy legalább a terület? Most a zacskón sincs semmi, csak tesztpörkölés.
-
ribarszki
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Klasszik, középsötét vonalon simán hozom a hazai pörkölők színvonalát. Sőt... de ebbe ne menjünk bele. Spec vonal nem annyira mozgat, de pont most pörköltem egy gyümölcsös ruandait.
Amúgy pedig igen nagy százalékban a zöldön múlik. Persze kell a tapasztalat ezt nem vitatom el. De ha az alapanyag jó, azt nehéz elrontani. Én azt látom 3 év után, hogy nincs nagy csoda. Ha a zöld kurvajó akkor a vége is az lesz. Csak ugye erre áldozni kell.
Biztos jóoofa ez a kis pörkölő, de pontos babhő, Ror görbe nélkül nehéz lehet konzisztens pörkölni. Aztán lehet nincs igazam... -
ribarszki
őstag
Mielőtt megrendelem, megkérdezem itt is
Tervez valaki Cafelat Robot eladást? Köszönöm 
-
ribarszki
őstag
Én is végigjártam ezt a mérleg létrát. Az olcsó sajnos annyit is ér, hamar tönkremegy. Ami 10-20k körül van vagy nagyon lassú, vagy hatalmas tepsi, vagy megbízhatatlan. A következő 30-40k szint (Timemore Nano) nem volt rossz, de totál megbízhatatlan az első cseppre indulás, valamint a menü és beállítás része tragédia, és nagyon műanyag. Nekem nincsenek jó tapasztalataim a mérlegekkel
Vagy csak én nyúltam bele a szarokba. (A mostani tökéletes, de az ára miatt ezt hagyjuk) -
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez a Wong: (mágneses a csőr, egy mozdulat leszedni és kiseperni)

-
ribarszki
őstag
Eladó lett a [DF 83 V2] őrlőm.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Hardcore café
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Projektor topic
- További aktív témák...
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest