Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pbalint
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Én annyira nem értek a villamossági tervezéshez, de tényleg ez az érv, hogy a Bookoo jobb, mint az Acaia, mert 2 NYÁK van benne 1 helyett? Vagy az akksi 3 csavarral van lecsavarva 2 helyett? Az árazás kommentjébe bele se mennék, igazából nem értem, hogyha tudja, hogy az Acaianál harmadannyiért ezt meg lehet csinálni, akkor miért nem állt még össze valakivel, és csinálta meg...
-
pbalint
csendes tag
válasz
vicces1
üzenetére
Visszakerestem, ez a komment rémlett, illetve a dining guide cikk, hogy ők nem adják "bárkinek", erre gondoltam, ezek után nekem különösen vicces igen. De látom nagyon szívügyed ez a kávé, én pedig még sosem kóstoltam, tehát ezen összekülönbözni teljesen felesleges.
-
pbalint
csendes tag
Az eredeti hozzászólásomban talán félreérthető voltam.
Amit át akartam adni, hogy a prismo+drip assist+ap kombóval lefedhető nagyon sok minden.
1. Sima AP a gyári felállásban könnyen használható eszköz, amivel gyorsan kávéhoz jutunk szinte bármilyen recepttel.
2. Ap+Prismo-val a Gagné féle áztatós/cupping brew recept. Röviden víz+kávé, összekverjük, haggyuk álni 8-10 percet és nagyon lassan átnyomjuk.
3. Ap (az eredeti "shower screen"-nel) + drip assist. Olcsóbban kihozható belőle a tricolate féle magas kivonatolású "no bypass" ital, a tricolate-s víz:kávé arányokkal (20:1), de ez igazán jól csak 10-12 gramm kávéig működik az elmondások alapján.
Akit zavar a sok angol kifejezés, attól elnézést. Remélem így már érthetőbb, hogy mire gondoltam, amikor írtam, hogy a három eszközzel egész széles skáláját le lehet fedni a filter italoknak. -
pbalint
csendes tag
válasz
danbenzin
üzenetére
Amennyiben világos pörkölés a preferencia, nem kell hozzá semmilyen extra kancsó, mezei vízforraló is jó. Sötétebb pörköléssel is lehet működik a sima kancsó, de én olyat még sosem próbáltam. A filter papír az a sima trico papír, ami mondjuk elég húzós árban. Lehet méretre vágott chemex papír árban jobban kijön, de ezzel sosem próbálkoztam.
Ha bárki ki szeretné próbálni a tircolate-et, és Bp. 3. kerület északi része útba esik neki, szívesen kölcsön adom rövid időre. Keressetek privátban!
-
pbalint
csendes tag
Jó kávé, jó örlő, jó víz, jó előkészítés, profilozás, megfelelő tapasztalat és se a lefolyási idő se a hőmérséklet se a pontos nyomásértékek nem számítanak sokat. Az eredmény mindig jó lesz

-
pbalint
csendes tag
és @zolnagy
Nekem van itthon szinte minden.
Ami szerintem egy jó kompromisszum (bár nem is feltétlen nevezném annak) az egy AP + Hario Drip Assist vagy Gabi Master B.
Ezzel szerintem még jobb eredményt is lehet elérni, mint a Tricolate-tel, illetve ott marad az AP más jellegű felhasználásokra is.
Ami igazán nagy előnye az a magas kávé-víz arány.
AP + Drip Assist esetén az alábbi a munkafolyamat:
- 10-12 gramm kávé, 1:20 aránnyal, szóval 200-240g bemenő víz.
- Nagyon finom örlemény (comandante 12-14 klikk)
- A kávéágyat megpróbálom minél egyenletesebbre oszlatni rázogatás és wdt-vel
- 3x bloom a drip assist külső körön keresztül, hogy ne keveredjen fel az eloszlatott kávéágy
- A bloom után lehet wet wdt-t alkalmazni, de ezzel vigyázni kell, mert nagyobb kárt is lehet vele okozni
- 1 perc bloom után pedig szépen lassan öntöm a Drip Assist külső körén, addig, amíg el nem érem a kívánt vízmennyiséget
- Örlőtől és dózistól függően ez 7-10 perc alatt csöpög le.Ami a hagyományos pour overtől megkülönbözteti, hogy itt kifejezzetten kerülendő a kávéágy "agitálása", a cél az, hogy minél egyenletessebben csöpögjön át a vízoszlop a kávéágyon, magát a kávéágyat nem akarjuk felkavarni. Nagyon magas a kivonatolás, így az 1:20 - 1:22 aránnyal se lesznek vizesek az italok. Hátránya az, hogy nagyon kell figyelni a kávéágy egyenletességére, és az, hogy nagyon lassan készül el
.
A fent leírtak ugyanígy működnek a Tricolate esetén is, de az a kevés tapasztalatom alapján (~70 főzet) főleg 15-20g kávéval működik.
Amit még észrevettem, hogy erősen ferment kávéknál ez a no bypass, magas extrakció eléggé kihozza a ferment ízeket, így ezeket a kávékat sima V60-nal szoktam csinálni, nekem úgy jobban bejön.Szerintem egy AP + Prismo + Drip Assist kombóval már a filterkávék 90%-t le lehet fedni, a legkisebb helyfoglalással és talán a legkedvezőbb áron. Persze a körkörös öntögetés élménye így nincs meg, ha valaki ezt keresné.
A fentieket összefoglalva én nagyon ajánlom, bár van olyan kávé, ami kifejezetten nem ízlik ezzel a módszerrel. Illetve őszintén megmondva sose próbáltam milyen durvább örleménnyel hagyományosabb kávé víz aránnyal (mondjuk comandante 25 klikk és 1:15-1:17 arány), szóval arról nem tudok nyilatkozni.
-
pbalint
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ilyen problémám nekem is volt, de az acaia honlapján fent van ezzel kapcsolatban minden info. Maga a csavar meghúzása kb 3 percbe telt mindennel együtt. Azóta 3,5 éve működik hibátlanul.
-
pbalint
csendes tag
Az általad linkelt webshopon is van 8e Ft/kg ársávban kávé. Én biztos ezzel próbálkoznék, minthogy spóroljak pár száz (netán ezer) forintot, hogy részben irreleváns tapasztalatot szerezzek, és gyártsam a lefolyónak a shotokat. Főleg miután elkölt valaki több tízezer forintot örlőre és egyéb kiegészítőre.
-
pbalint
csendes tag
Mivel mostanában kevesebbet vannak elől, megválnék a Flair58-től és egy sz.zs féle C késes Major Electronictól. Holnap lesz időm feldobni őket apróra/marketplace-re, de ha addig is érdekel valakit innen, bátran!
-
pbalint
csendes tag
Wellington
Frida
KisnápolyEzek a közelmúltban nyíltak, így fogalmam sincs milyenek, csak tudom, hogy léteznek

-
pbalint
csendes tag
válasz
justgiveup
üzenetére
Én azt mondanám, hogy a nyomás profil változtathatósága, de szerintem nem ilyen egyszerű a kérdés. Gaggiat is lehet dimmerrel szabályozni, de számomra teljesen más élmény, mint amikor a tenyereden érzed az ellenállást. Ahogy írtad, a Flair58-cal is lehet játszani a hőmérséklettel, akár egy hagyományos vízforraló kancsó mellett is. Más kérdés a felhaszánlói élmény, mert mások a nyűgjei és az előnyei a két gépnek
. -
pbalint
csendes tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Hogy milyen projektek vannak a háttérben!
-
-
pbalint
csendes tag
2650 USD + 200 USD szállítás (isteni szerencsém, hogy ennek a nagy részét még 285-ös árfolyamon váltottam, a többit viszont március közepén kellett, szóval így kiátlagolható egy békeidőben középfos szint
).
A UPS-hez csak a szállítás és preorder mentes számla jutott el, így a vám+áfa az 1950 USD alapján számolódott március 17-i árfolyamon, így 2022-ben nagyon modern módon a futárnak kp-ban kellett fizetnem még ~180k HUF-ot.
Röviden annyit is írhattam volna, hogy kik*rt drága volt...
Egybe összeget direkt nem írok, mert én se akarom tudni.
Ami pozitívum, hogy március 15-én adták fel az USA-ból, és március 18-án már átvettem. -
pbalint
csendes tag
válasz
Toobee
üzenetére
Kösz!
Ez egy sima Flat, a MAX kistestvére, Mythos méretű késekkel.
Abból is a Sweet fantázianevű kés, ami 1:2-1:3 arányú presszóra jó a gyártó ajánlása szerint.
Kivártam, októberben volt az elővásárlás, és múlt héten érkezett meg, csak időm nem volt még foglalkozni vele. -
pbalint
csendes tag
A konyhai térfoglalásom racionalizálása miatt megválnék pár eszköztől, feltettem őket apróra:
Mazzer Mini E
Gene CBR
Fellow ODE -
pbalint
csendes tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Mi a baj a Monolithtal?

-
pbalint
csendes tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
A Biancán konkrétan átfolyást lehet szabályozni, hogyha a tömegáramot (flow) nézi az ember, az szerintem mindenképp jobb, mint a nyomásprofil.
Szerintem az előre beállított nyomásprofilok valamilyen szinten zsákutcák, persze megfelelő pogácsa előkészítés esetén lehet, hogy teljesen jól működnek. Sose volt (csak) nyomásprofilozós gépem, szerintem nem is lesz
-
pbalint
csendes tag
válasz
public NMY
üzenetére
Most jelent/jelenik meg az ECM Puristika.
Nem tudom azzal a külső szeleppel mennyire pontosan lehet állítani a nyomást, de végsősoron E61 flow controll kittel is lehet használni, ez beférhet a 250-500E sávba. -
pbalint
csendes tag
válasz
belab
üzenetére
Hahó!
Én egy hosszabb ideig nem tartózkodom otthon, a Flair58 pedig nem jött velem, így sajnos csak pár hét tapasztalatát tudom leírni.
Csak viszonyításképpen: volt régebben Flair signature-öm, illetve a Flair58 mellett van egy Robot is.
A pozitívumok:
+ Szerintem gyönyörű
.
+ A T kar jó hosszú, elég egyszerű a nyomást kifejteni, számomra sokkal kényelmesebb mint az eredeti Flair vagy a Robot.
+ Kényelmesen elfér az acaia lunar alatta (bár ennek inkább alapnak kéne lenni a Robotnál is)
+ Számomra hatalmas feature az előmelegítés, bekapcsolom, intézem a dolgom, majd 10 perc múlva odamegyek
+ Egy PID-es kannával írtó konzisztens világosabb pörik esetén is, simán tartja a vizet 95-96 fokon percekig
+ Nekem hatalmas workflow kényelem a portafilter, illetve a többi kiegészítő hozzáViszont van számos negatívum is:
- A táp mint egy 20 éves laptopé, borzasztó, és katasztrofális zöld leddel világít
- A hőmérséklet állító kontroller nagyon gagyinak hat
- A kontroller csipogása legalább annyira borzasztó, mint a zöld led
- Sajnos ez is hajlik, mint az eredeti Flair, ezért is látni a promo videókon, hogy nincs középen a lefolyás.
- A portafiltert nehézkes előmelegíteni, bár én simán átpumpálok rajta vizet, nekem ez még mindig kényelmesebb workflow, mint a Robot v Flair előmelegítése.
- Önmagában a megépítettsége nem érződik annyira prémiumnak, mint a RobotéSzóval összességében akit ez az előmelegítős macera annyira nem vonz, vagy hipervilágos kávékból szeret presszót csinálni, annak hoz előnyt egy Robottal szemben. Ha kéziörlővel használom, akkor 2-3 shot húzása hiper kényelmes, nem kell figyelni, hogy visszahűlt-e már, nem kell újra előmelegíteni stb.
Összességében nem tudom megítélni, hogy ez ennyi pénzért sok-e vagy sem. Én nem bántam meg, hogy megvettem, de úgy döntöttem nem adom el melőle a Robotot (legalábbis egyelőre).
Illetve jön (vagy már kijött?) egy frisssítés, amiben a dugattyú egyirányú szelep lesz, az mindenképpen hozzáad majd, azt talán érdemes megvárni.
Ha egy picit csapongós lett az írás, azért elnézést
-
pbalint
csendes tag
Mi a különbség a tejes kávé és a boros kóla között?
Ha jó borból és jó kólából készül azt nem lehet kiérezni? -
pbalint
csendes tag
@ #110890 koxx
Mondjuk érdekes lenne bányaitól nem costa ricát inni
-
pbalint
csendes tag
válasz
Libretom
üzenetére
Jó kávéval, jó vízzel kapszulából is lehet nagyon finomat csinálni.
Nyílván az ital oldott szárazanyagtartalma alacsonyabb lesz, tehát "hígabb", így aki a testtel azonosítja a jó presszót, annak mindig csalódás lesz.
Egyébként a kapszulának szerintem van számtalan előnye is (őrleményminőség, tárolás, sztenderd főzési folyamat). -
pbalint
csendes tag
Ez nem tudom volt-e már itt.
Kicsi, rugós karos, elvileg 850$ (+vám,áfa,szállítás) lesz.
Odyssey Espresso
[link] -
pbalint
csendes tag
Valakinek nincs esetleg egy elfekvő Gene-je, vagy valami hasonló kategóriás kávépörkölője? Belekóstolnék az otthoni kávépörkölésbe!

-
pbalint
csendes tag
Nem tudom, hogy megvan-e még az a különbség, hogy a signature-be beletehető a Pro fej is, de ezen kívűl semmi különbség. A kalmár féle nyomásmérő pedig ég és föld a gyári vacakhoz képest, ha most választanék a Classicra mennék kalmáros nyomásmérővel, Verti kiegészítőivel.
-
pbalint
csendes tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Én se értem teljesen. Azért nem duplájára drágul a vámmal, a font árfolyama pedig olyan amilyen. A kávé kifejezetten finom vele, illetve látszódik persze, hogy nem az örökkévalóságnak készült, de az elmúlt 2,5 évben nem túl sok meghibásodásról hallottam.
Aki nem akar tekerőlantot, és adagonként őröl, annak szerintem még mindig best buy. -
pbalint
csendes tag
-
pbalint
csendes tag
-
pbalint
csendes tag
Mostanában a korábbinál is kevesebbet presszózunk, és a kölcsönből visszatért Robot ráébresztett, hogy erre felesleges ennyi minden, így a pultfelszabadítés jegyében megválnék pár eszköztől:
Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok!
-
pbalint
csendes tag
Szerintem ennek a fórumnak a keresőjére gondoltak
-
pbalint
csendes tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Elvileg a comandante késprofiljában van a legtöbb belefektetett munka. Rendkívűl sokan használják nagy megelégedéssel, én egyáltalán nem bántam meg, és bármikor újra venném. Ettől függetlenül lehet, hogy nincs jelentős különbség közte és a JX-Pro között, szerintem fej-fej melletti tapasztalata nem sok embernek van.
Szerk: Közben Bazsee71 leírta szinte ugyanezt
-
pbalint
csendes tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Csak nem a Profitec Pro 800 váltja?
-
pbalint
csendes tag
Szerintem nem marad értékelhető mennyiség egy kézi örlőben.
Elektromos gépeknél se a kések között van a pangó. -
pbalint
csendes tag
Dolgozik bennem az új eszköz iránti vágy
.Eladó NZ:
https://hardverapro.hu/apro/elado_niche_zero/hsz_1-50.html -
pbalint
csendes tag
válasz
sgery
üzenetére
Én biztos az örlőt cserélném le első sorban.
Illetve az is érdekes, hogy a dupla túl keserű, de a szimpla jó, szerintem örlemény finomsággal utána lehet menni ennek a problémának is, nem feltélten ugranék bele egy 650k-s gépbe.
Ettől függetlenül szerintem a Bianca és a Rocket is nagyon jó gép, de szerintem nem a GC lesz a szűk keresztmetszet a "kávézó szintű" kávé elérésében. -
pbalint
csendes tag
Jól látom, hogy a 2 adag között nem állít az örlőn?
Érdekes.
-
pbalint
csendes tag
Nem tudom, ez így egyértelműen kijelenthető, hogy az egyik jobb kávét csinál, mint a másik?
Szerintem kézi karosoknál különösen fontos a munkamenet, ami egy presszóhoz kell, az határoz meg mindent.
Itt a fórumon is van aki a Flairt szereti jobban, van aki a Robotot.Szerintem:
- A Robotot gyorsabb előmelegíteni, de ha nagyon precíz akar lenni valaki, akkor a dugattyút is kell, ami macerásabb már.
- Húzni a Flairrel ergonómiailag egyértelműen jobb, azt a részét én jobban szerettem, de a Robottal egyszerűbb pontosnak maradni.
- A Flair könnyebben hordozható, cserébe több darabból áll.
Én több hónapig párhuzamosan használtam a kettőt, de én nem tudnám azt mondani, hogy egyik jobb kávét csinál, mint a másik. Mind a kettővel nagyon jó presszókat csináltam. Mivel utazáshoz nem akarom vinni, és az én rituálém mellett gyorsabb volt a Robot, így az maradt, de szerintem nagyon egy szinten mozog a kettő.
-
pbalint
csendes tag
Egyébként minden országból jönnek izgalmas kávék, de azért egy csoki-mogyi-vanília ízjegyekkel megáldott közép-amerikai kávét (=unalmas centrál) filterben én senkinek nem kívánok. Presszóban ez nyílván más.
-
pbalint
csendes tag
válasz
general
üzenetére
Szerintem irreleváns mi van ráírva egy kosárra.
A kávépogácsa és a felsőszűrő közötti távolság számít, tehát a használandó kávé mennyisége nem csak a szűrőtől, de a kávétól is számít.Ha már Hardcore topik, akkor gondolnám mindenki adott kávéból lehetőségeihez mérten (eszközpark főleg) a legjobb italt szeretné készíteni. De látom itt sokaknál ez nem mindig szempont.
-
pbalint
csendes tag
-
pbalint
csendes tag
Tehát ha jól értem, akkor a kávézás egy olyan hobbi, ahol lehet otthon az embernek több kávéfőzője, több darálója, de ha kategóriájában az egyik legjobb vízforralót veszi, vagy netán az egész alapjára, a kávéra költ, az már nem oké.
Hát legyen.
-
pbalint
csendes tag
Én egy kézibe beszállnék.
-
pbalint
csendes tag
Szerintem még két dolog fontos lehet:
- a Clever Dripper mellett szól, hogy könnyebb előmelegíteni.
- a Switch egyik nagy előnye, hogy nyugodtan felteheted egy bögrére, akkor sem fog automatikusan kinyílni, csak ha akarja az ember. -
pbalint
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Miért nem használod a sima kést filterre? Szerintem messze ver egy Wilfa Svartot vagy egy Ascaso minit
-
pbalint
csendes tag
válasz
Parci
üzenetére
Használtam kb 2 hónapig egymás mellett a kettőt.
Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.
(Bár azért az alap Flair modell a gyári nyomásmérővel vs a Kalmár nyomásmérős, verti tuningos flair szerintem két külön liga, nyílván az utóbbi javára).
Az én rutinomban gyorsabb és nekem kényelmesebb a Robot, szóval nálam az a nyerő. Illetve tényleg kezd sok cucc lenni itthon
. @home.barista Szeretném egyben eladni, például a rugós tamper is egyedi méretre gyártódott.
-
pbalint
csendes tag
Csökkenteném az itthoni kávékészítésre alkalmas eszközök számát, így akit érdekel keressen privátban. Flair signature, Kalmár féle nyomásmérővel, két kosárral (mind a két felsőszűrővel) és minden verti-féle csodatuninggal (előmelegítő gyűrű, betöltő tölcsér, rugós tamper), a hordtáskájával együtt. Először csak ide teszem be, hátha topikon belül új gazdára talál.
-
pbalint
csendes tag
válasz
vicces1
üzenetére
A darálóban a Black Sheep Jesus Lemus, múlthéten még volt a webshopban, most nem látom, de időszakosan fel szokott tűnni. De az olyan brutál sport szeletes rumos ízű, hogy néha placebo másnapom van tőle
. Ugyan nem presszó pörkölés, de Baszeek Starfish filter pörije is nagyon ízlett, illetve most a Sirenből is van két féle (presszó és filter), azokat még nem próbáltam, de tervben van. -
pbalint
csendes tag
Nekem rettenetesen tetszik az egész, a kivitel minősége, a funkciók.
Szűkítő nélkül is kellően alacsony a vízhozam, illetve a pontos hattyúnyak kiképzése miatt magasabbról öntve is lamináris marad a kifolyó vízsugár, amivel nagyobb extrakciót lehet elérni.
Emellett ha leveszem és visszateszem, akkor is tartja a megadott hőfokot, amit kikapcsolás után is eltesz memóriába.
Nem csipog meg hangoskodik, gyorsan melegít, és jó a hőszigetelése is. -
pbalint
csendes tag
Valakinek van bevállt tippje arra, hogyan lehet az "összegyógyul" fragola féle maroktampert kilazítani, újra állíthatóvá tenni?

-
pbalint
csendes tag
Ha valaki mélyebben bele akarja ásni magát, akkor ezt a honlapot ajánlom: [link]
Egyébként nekem ami konzisztenciában leginkább bevált, az 30s-45s bloom 2,5x-es mennyiségű vízzel (12g kávé -> 30g víz), utána pedig a maradékot egyben középre öntöm, mindenféle spirálozás, több felöntés, stb. nélkül. A végén pedig Rao spin [link].
Persze biztosan van jobb módszer, de nekem ez a legegyserűbben reprodukálható. Ez a Katsuya csoda sweetness beállítás meg... hát legyen.
-
pbalint
csendes tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Úgy értettem, hogy általában amikor az emberek megemlítik, hogy mitől függ a szemcseméret, azt ritkábban említik, mint a páratartalmat. Mindenesetre kiváncsi lennék, hogy valójában mekkora ezeknek a szerepe (főleg páratartalom), mert nem tudom.
@soldier2: Bizonyára rosszul fogalmaztam. Nem a szép lassan magába szívásra gondoltam. Főként pl arra, amikor azt írják, hogy egy kávézóban napközben rossz lesz a kávé, mert megváltozott reggelhez képest a páratartalom.
-
pbalint
csendes tag
válasz
SoundON
üzenetére
Amikor az emberek egy része vízezi örlés előtt a szemeket, egy másik része fagyasztva darál, akkor ez a páratartalom dolog, mint brutálisan befolyásoló tényező miért van benne az emberek tudatában?
És ha ezek ennyire befolyásoló tényezők, akkor pl a hopper töltési magassága miért nem számít? (A rosszindulat azt mondatja velem, hogy azért, mert azon lehetne változtatni, míg a páratartalomra könnyű fogni, hogy miért inkonzisztens a kávé.) -
pbalint
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek nincs esetleg egy elfekvő Commandantéja, amin esetleg szeretne túladni?
Köszönöm!
-
pbalint
csendes tag
Jól látom, hogy 1400€-ért nem jár egy skálázott tekerentyű?

-
pbalint
csendes tag
Egyébként ez az akácos gésa eléggé megosztja az embereket. Valakinek nagyon bejött, nekem valahogy nem sikerült egy (számomra) értékelhető filtert se készítenem belőle

-
pbalint
csendes tag
Nem adja drágábban, külön brewing chamber + portafilter + még egy nyomásmérővel lesz már drágább, mint ha újonnan akarna az ember egyet nyomásmérővel
-
pbalint
csendes tag
Egyébként 1976-ban milyen minőségű kávé volt elérhető Magyarországon?
A kávéházakban milyen volt a presszó? Illetve a háztartásokban milyen eszközök álltak rendelkezésre? -
pbalint
csendes tag
Nekem ez a meggyőző igazából, hogy több, mint egy éve piacon van, de eladó darabot én még egyet se láttam.
-
pbalint
csendes tag
Legutóbbi daráló podcastben volt pár fél információ, hogy fog bányait pörkölni Kis Zoli. Remélem tényleg így lesz, meg persze a kávé is elérhető lesz

-
pbalint
csendes tag
Elvileg nem is annyira ex az a holi

-
pbalint
csendes tag
És a bekeveréshez még mindig keserűsót és szódabikarbónát használsz, vagy azóta kísérleteztél mással is?
-
pbalint
csendes tag
Sziasztok!
Igényfelmérés: Kit érdekelne egy fragolától októberben vásárolt Mazzer Super Jolly? Felszabályozott, a késeken kb 5 kg kávé ment át.
Eladás oka a háztartás másik fele nincs kibékülve a használatával, így jön majd a helyére valami felhasználó barátabb
.
Képeket este tudok küldeni!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Renault, Dacia topik
- Lexus, Toyota topik
- World of Tanks - MMO
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Arc Raiders
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest