Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Alabástrom
senior tag
válasz
lojzi1
üzenetére
Én a magam részéről meghúztam a határt 83mm-en. Kíváncsi vagyok a 80asokra, de töredékéből össze lehet hozni a 83mm-t, van jó presszó kés is (LS), és egy remek 80as filter késnek (Ditting Machined) is van 83as másolata (3 hétig úton voltam és ZP6-oztam, húúúú, mennyire hiányzott már a 83 brew íze!!!).
-
-
irhejja
tag
válasz
lojzi1
üzenetére
Megkérdezhetem, hogy melyik bolt volt?
EU-ban láttam, hogy a Espresso Coffee Shop kb. mindent is forgalmaz jó áron, és elég jók is a reviewk is, de ami negatív az mind garancia/támogatás körüli ügyekből ered

@koxx a Lagom Miniről és a P64-ről tudtam, de a Casa kimaradt nekem
amit gyorsan olvastam/néztem most róla elég meggyőző. Köszönöm az ajánlást
lehet ez lesz rögtön a következő lépés (gépet most már muszáj lesz lecserélnem, mert oda ígértem egy barátomnak és már nagyon várja
). -
Alabástrom
senior tag
válasz
lojzi1
üzenetére
Őrlő tekintetébenn én most kivárnék. A konzumer piacra fejlesztő cégek épp most igyekeznek meglovagolni a 80mm-t (Z2, p80), úgyhogy egyrészt a mindig éppen aktuális hullám tetején lovagló emberek át fognak térni és jobb lehet a használt 64-esek piaca, másrészt a kínai tolvaj cégek valószínűleg tűkön ülve várják, hogy megkaparinthassák az új 80mm-eseket és nem sokkal utána ki is jönnek az övéikkel (nem lepődnék meg, ha már karácsony előtt bejelentenék a DF80-at).
Persze ha nem sürgős. Mert amúgy várni mindig érdemes, és akkor sosem lesz darálója.
-
Cathfaern
nagyúr
-
icm
tag
válasz
lojzi1
üzenetére
Örtfylldből betáraztam. Anno szerintem javasoltam is, hogy ezt éremes venni, a tömítése is rendben 18-20g vígan de talán 22g is elfér benne. Én meg vagyok elégedve vele. Ha már nincs akkor marad a kis befőttes / mézes üveg. Azt még lehet kapni. Ez tény, hogy kisebb, diszkrétebb.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
lojzi1
üzenetére
Just for fun megkérdeztem a copilot-ot, azt mondta, hogy a 83mm LS nem tekinthető sem a 64mm-es LS v2, sem a v3 közvetlen megnagyobbított változatának, saját designja van, de közelebb áll a v3-hoz és inkább presszó orientált.
Én is abszolut presszó késnek tartom, filterre egy C40 is lenyomja. -
Alabástrom
senior tag
válasz
lojzi1
üzenetére
83mm-en nincs V2 meg V3, csak egyfajta LS profil van és ennek van Silver Knight vagy Red Speed bevonatos változata (tudtommal). Úgy rémlik, valahol azt olvastam, hogy a 83mm LS az a 64mm V2-nek a megnagyobbított változata, de nem tenném rá a nyakam... És a 64mm-es lab sweeteket nem ismerem, egyszer egy ismerősnél húztam párat egy 64mm LS RS V3-mal, az ott és akkor eléggé másnak tűnt (kevésbé világosnak), mint az én 83asom, de ez alapján még nem vonnék le messzemenő következtetéseket.
De őszintén szólva nem mélyedtem el túlzottan a különböző Lab Sweet változtok világában. Nagyon nehéz használható infót találni róla, mert a legtöbb helyen csak annyit mondanak/írnak, hogy Lab Sweet, pedig baromi sok változata van, sok közülük nagyon eltérő őrleménnyel, és nem lehet tudni, hogy most akkor melyikről is van szó.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
lojzi1
üzenetére
A célja az, hogy mindig ugyanakkora erővel tamperelj, ennyivel is konzisztensebb legyen a pogácsa. Nyilván enélkül is lehet mindig pont ugyanakkora erővel nyomni, ha valaki ügyes. Illetve megoszlanak a vélemények, hogy mekkora jelentősége van a tamperelés erejének. Én egy V5 click tampert használok, nekem egyszerűen jó érzés.

Ja, és amúgy a V4-be bele lehet tenni a V4.1 rugósszerkezetét, ami szintén click. (Nem tudom, hogy ugynaz a lágy click-e, mint a V5, vagy valami csattogós, sosem volt a kezemben V4.1)
-
-
norkov84
tag
válasz
lojzi1
üzenetére
Gyári felsőszürővel használom, de én csak a papírral kísérleteztem. Nem éreztem, hogy hozzáadott volna a tisztább felső szűrőn kívül bármit is (számomra), így elhagytam a használatát, mert egyszerűbb a 2. kávé húzása (99%-ban kettőt készítek egymás után).
Amúgy meg amit Zoli is ír: alapanyag(ok) a legfontosabbak. Jó kávé és víz legyen

-
zolnagy
őstag
válasz
lojzi1
üzenetére
Ez a kinek mi vált be, szereti kategória sztem. A végeredményt nem befolyásolja érdemben, ahogy írod is, ha jó az őrlemény, előkészítés, párhuzamos a tömörítés és persze a legfontosabb, maga az alapanyag. Én kipróbáltam több verziót is ( 1,7 sűrű puck screen, 0,2+gyári), végül visszatértem a gyári screen+papír kombóra, mert ez adta a mindig megbízható eredményt. De van ismerősöm akinek meg a másik vált be. Szóval kinek a pap, kinek a paplan tipikus esete

-
gubabela
senior tag
válasz
lojzi1
üzenetére
Rendben, köszönöm a segítséget. 51est néztem temuról valamit, majd megjön, annyira nem lényeges. Vagy ahogy utána olvastam, a normcor-t le tudom csiszolni és akkor az is passzol. Sikerült közben kipróbálni, húztam egyet yirgából. Elsőre nem is lett rossz ahhoz képest, hogy az őrlővel is ez volt az első próba. Ízjegyeket szépen hozta, de még be kell állítani, mert kicsit túlkivonatolt lett és hőhiányos.
-
Cathfaern
nagyúr
-
-
lazoltan
csendes tag
válasz
lojzi1
üzenetére
A robotnál a papír lényege, hogy a szűrő tiszta marad, legfeljebb el kell törölni, egyébként pedig egy papír jó sokszor felhasználható.
Én itteni ajánlásra vettem blind shakert. Na én meg annak nem látom semmi értelmét, visszatértem a borosdugóba szúrkált akupunktúrás-tűs megoldáshoz, mert azzal kettőt kavarok és tökéletes.
Ezen kívül van kar kipeckelőm, ezzel félő, hogy valaki beleakad és leveri, van konzolom az órához, ezzel feszül az óra és a cső dörzsöli a robotot, nem használom, még új screent is vettem, és azt is minek..
Egyedül a tamper nyélnek volt bármi értelme.
De mondjuk én csak amolyan felhasználó szintű hc-s vagyok, és azt is megértem, ha valaki űrhajót épít belőle, hajrá! -
-
-
verti1
tag
válasz
lojzi1
üzenetére
Lehet, de akkor is szélsőséges szerintem mind a kettőhöz. Túl “bright” és túl “light” nekem. Mondjuk ez az én ízlésem. Ezekkel a paraméterekkel ez inkább egy filterhez optimalizált víz szerintem. Ha valaki ettől várj a gyümölcs bombát a presszójában az lehet csalódni fog, de ez tényleg ízlés kérdése. Viszont várom az véleményeket aki kutyult hasonlót.
-
Toobee
veterán
válasz
lojzi1
üzenetére
Kofio, ha kávéval együtt rendelsz, de ha más nem kell, akkor Ft-ban most olcsóbbak ezek. Nekem van egy Alis Gabi Master B-m, meg most rendeltem egy Hariot, mert ott a külső és a belső gyűrű más átfolyási (vagy áramlási, nem akarok szakmaiatlanul fogalmazni
) sebesség.4590 és van feliratkozós kupon is:
https://www.teesz.hu/Hario-V60-02-Drip-Assist -
capafog23
őstag
válasz
lojzi1
üzenetére
Silvia Pro, AVX pro-x 20g kosár, avx Nicaragua SHG El Limoncillo Estate Specialty-84p
Eredeti kések, 1200rpm, 0 a nulla hallani hogy ott kezdenek összeérni a kések.Számíthat hogy nem slow feed-elem? Hanem belerakom a babot és utána indítok rá?
Holnap rápróbálok a slow feed-re ha nem segít akkor szétszedem szerinterm.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
lojzi1
üzenetére
Az az ajánlás, hogy figyeld a kifolyó kávét (sajnos ehhez kell valami üveg edény beállításhoz), és addig állítsd az őrleményt, amíg relatív egyenletes nem lesz a kifolyás a recept pulzálásaitől függetlenül (ha időnként eláll, akkor még túl durva az őrlemény). Ahogy Bazsee71 is írja, érdemes durvább irányből közelíteni. Esetleg közben lehet belenézni is, hogy milyen magas a vízállás a bed fölött, értelemszerűen ha túlfolyik, akkor már biztos túl finom az őrlemény

-
válasz
lojzi1
üzenetére
a legutóbbi rendelésem mellé kaptam egy kupont, azt előkerítem és átdobom PÜ-ben ha érdekes, talán -15%.
Azzal már lehet kicsit kompenzálni
szerk.: nem tudom többször is használható-e, de privátban szívesen elküldöm akit érdekel, aztán kiderül (nem kupon, reflink, amit aktiválni kell fiókra ahogy látom).
-
válasz
lojzi1
üzenetére
Akkor is, ha rossz a kérdés - létezik ilyen, hogy egy adott eszközhöz optimális őrlő?
Vegyük a PicoPressot - milyen kávé, milyen pörk? Milyen profil, lefolyás, kosár?
Ha klasszik espressos sötét pörk és lefolyás, akkor valószínűleg más jönne ki mint egy világos+turbo shotra, mint alkalmas(abb) őrlő.Nem hiszem, hogy ez a kérdés megválaszolható, vagy ha igen, akkor sem ilyen egyszerűen.
-
válasz
lojzi1
üzenetére
ez engem is zavar, de ez talán inkább életkori/alkati dolog is valakinél. a robot egy tök jó gép, bátran ajánlható bárkinek. én a zseniális ötletes, meg szuperkreatívos részre horkantam csak fel, hogy de hát izé

tíz éve is mondtam már, hogy vízterítés, vízterítés, vízterítés, most is csak ezt tudom mondani. az meg dugattyúval az igazi.
tényleg, hogy áll a meticulous?

-
Alabástrom
senior tag
válasz
lojzi1
üzenetére
Dettó. Karácsonyi ajándéknak egyik barátomnak Robot az egyik jelölt, ezért szeretnék róla valós infót, így nagyon irritál a sok elfogultság (már-már elvakultság), ami itt körülveszi.
nem tudtam, hogy koppintas, de amugy tok vicces, hogy ezzel kapcsolatban is hogy vedik azonnal a robot-hivok (lenyeg, hogy nagyon kreativan gondoltak ujra, stb.
) -
Toobee
veterán
válasz
lojzi1
üzenetére
Szerintem csak annyi történik ilyenkor, hogy sokan jönnek a szar flat9 vagy akár flat12 baros gépekről, megannyi csalódás és szar kávé után. Robottal meg jön a váó érzés, mert nem létezik vele olyan, hogy rontott shot. Plusz nem kell előmelegíteni, nem túl kényes a kosár sem, ami jár hozzá. Szóval csak élvezni kell a kávét. Amit amúgy meg lehet tenni pumpás géppel is, csak a tapasztalataim azt mutatják, hogy amit évekig nagyon jó iránynak hitt a kávés társadalom, az igazából zsákutca volt. Nem véletlen jött megannyi tuning, amivel szabályozhatóvá tették a pumpákat, előáztatási lehetőségeket építettek be, stb. Mostanra azért a drágább pumpás gépek már odaértek csészeminőségben a manuál karosokhoz, de egy 850e-1,5M Ft közötti gép (Bianca, Rocketek, stb.) szintjét el tudod érni 150e Ft-ból, amit már inkább megengedhet magának az átlag magyar polgár is.
-
válasz
lojzi1
üzenetére
A kis kézi dugattyúsok vitathatatlan értéke, hogy nehéz velük rendesen elcseszni az italt. Gyakorlással meg pláne. Valamint a modern pörkölésekhez passzoló, motoros gépekkel igen drágán, (vagy zűrösen, vagy mindkettő eset
) előállítható profilozás ingyen van, a kezedben benne.
Nem érzem elvakult rajongásnak, ha egy gép az értékénél négyszer drágább eszközök szintjét hozza (vö. Decent, bár az már nevezhető előrelépésnek). -
kchris78
veterán
válasz
lojzi1
üzenetére
Nekem napi 2 KV átlag esetén 750gr a fogyasztás.. Ekkora mennyiségnél nem éri meg logisztikázni.. Azt a 2-4000 Ft difit havi időtartományban olyan apróságokkal el lehet költeni vagy éppen meg lehet spórolni (vagy akár még többet is)... Hogy én nem szenvedek ezzel, legyen többféle legyen frissebb. VAGY, nézek olcsóbb helyet ahol nem 4500Ft egy 250gr kiszerelés.. Annyira nem vagyok érzékeny az ízekre
. Nekem 4000ft/25dkg kb az abszolút limit. (illetve adottság de postán se szoktam rendelgetni, 1500ft necces.. Most pl Miskolcon voltam, elhoztam a világbékéből személyesen, PallYotz is 4 zacsi esetén kiszállít ingyenesen kollégákkal összeállunk.. CasMo csomó átvételi pont van.. Bányai Mammutnál..) -
rgb0007
csendes tag
válasz
lojzi1
üzenetére
Oh, boldog ember...

Sose értettem ezt a kg-s kiszerelést

Amiket szoktam vásárolni, ott max 400gr vagy 350gr a legnagyobb kiszerelés. Tehát ha akarnék se tudnék nagyobb kiszerelést.
Néhol meg örülök, ha a 125gr-ot ki tudom fizetni.Nem is szeretem hosszabb távon tárolni, nyilván így oda kell figyelni, hogy mikor, mennyit honnan rendelek, de az szokásos helyekről, jól lehet már tervezni a szállítási időket, stb, stb...
Melóban volt már rá példa, hogy a takinéni belökött 1-2 zsacsi még bontatlan CasMo-t a kávés pultom mögé, amit kb 1 év után találtam meg, és érdekes módon még teljesen élvezhetők voltak.

-
Alabástrom
senior tag
válasz
lojzi1
üzenetére
kép alapján tök jó lejtös ez is
szerk: az AVX-est nem ismerem, lehet, hogy az sem rosszabb. Ha erröl van szó, ez még meredekebb is. Mondjuk nem látom, hogy lenne fedele, de slow feeder-nek nem is kell.
szerk szerk: meg is rendeltem, a kínai Weber koppnak még benne voltam az egyhónapos visszaküldési idejében, úgyhogy az megy vissza. Még a bab is megült a peremen, nemhogy az örlemény.
-
-
Alabástrom
senior tag
válasz
lojzi1
üzenetére
Tele van a net kínai Weber koppintásokkal töredékáron. Annyi, hogy ezeknek tipikusan nem olyan sima a belsö felülete, mint a Webernek, érdemes egy polírpapírral jó alaposan kisuvickolni, különben feltapad rá egy csomó örlemény.
RetepNyaraB - az AVX-esnek rendben a belseje?
Tegnap akciósan rendeltem egy ilyet a fa berakás miatt (vessetek meg érte
), ha megjön, összehasonlítom a Weber koppintással, de nem hiszem, hogy lenne bármi különbség. -
-
válasz
lojzi1
üzenetére
A lassú etetés hibaszázaléka nagyon komoly tud lenni, ahogy írod. Én blind shakerrel oldom meg a táplálást - járó motorra töltöm és ígyekszem nagyjából konstansan emelni a pöcköt. Ez elég jól működik is; ha lassúnak érzem a lefolyást (mármint azonosnak tűnő feltételrendszerben a robottal), akkor kicsit lassabban adagolom és rögvest jelentősen tudom növelni az átfolyást. Ha meg magasra emelem (gyorsan belezuttyan a 18g), jelentősen belassul az egész.
Az alapkoncepció csak annyi volt, hogy járó kések közé menjen a bab, mert ugye mérhetően konzisztensebb a végeredmény - csak a Major iszonyatosan szórja a töretet felfele. Erre lett tökéletesnek tűnő megoldás a shaker és még a relatíve stabil adagolás is megoldható vele, ilyen sufnituning módon. -
válasz
lojzi1
üzenetére
mi a cél a slow feeding-gel? tisztább ital?
mert akkor arra jutottál, hogy ez nem egyszerűsít aworkflownmunkafolyamaton, ami igazából nem nagy meglepetés: a beleborítom az egy mozdulat, az egyesével dobálom, az meg hosszadalmas, és természetesen valamennyire változó is.Ha stabil, kiszámítható, megismételhető, 30s shot-ok kellenek egyszerűen, akkor a
slow feedlassú etetés (
) kerülendő, nyilván.Egyébként én pont blind shaker-t használok (a Robothoz) -> bab kimérve, egyben bele az őrlőbe (DF83 v2), őrleménygyűjtőből blind shakerbe, kis rázás, bele a kosárba, szintbe terelem wdt-vel (de nem túrom át az egészet), tamp, puck screen, felsőszűrő, és kész. Kb ennyi idő alatt forr fel a víz.
Ha néhány szemenként küldeném be a babokat, kb 2-3x annyi idő lenne az őrlés mint az egészpuck prepőrlemény előkészítés
-
válasz
lojzi1
üzenetére
szerintem inkább az a kérdés, hogy a 20mp-s és a 40 mp-s ital nem ízlett?
Mert amikor kicsit játszottam én is a slowfeed-del, nem igazán mentem utána az őrlővel, hanem alacsony nyomással, vagy blooming / turbo shot jellegű italokkal próbálkoztam, és nem próbáltam 30s körüli időket kényszeresen kihozni.. 10 és 80-90s között bármi lehet jó, ha az eredmény jó..

-
-
válasz
lojzi1
üzenetére
Ih de ótvar az a tamper 2in1.
Harmadik nyomásra fog eltörni a kezedben így ránézésre. Főleg egy nyomtatott verzió.
Ha meg csak a wdt érdekel, azt valszeg egy ezresért nyomtat neked kb bárki, akinek van gépe. thingiverse. Ez a 9 tűs verzió szerintem az egyik legjobban sikerült dizájn. Nem tolja a cuccot körbe-körbe (megfelelő tűvel), szép vízszintesre lehet vele oszlatni. Én mondjuk évente tízszer használom, ha utazom, kotyogóshoz. Kölcsönadom, ha érdekel. Csak kicsit hosszú tűvel szerelt, mert a robothoz csináltam eredetileg. -
-
Bazsee71
őstag
válasz
lojzi1
üzenetére
Jól írja Toobee, a Seashell egy kimondottan olyan tétel - pláne a medium a pörkölés - amit azért is ajánlunk a specialtyvel ismerkedőknek, mert kvázi elronthatatlan, nagyon hasonló profilt hoz elég széles elkészítési tartományban.
Presszókat csak pár próba erejéig húztam a DF64V-vel, aztán ment bele egy SSP brew v1 kés, utána pedig csak filter. Ott elég sokat játszottam a fordulatszámmal, de érdemi eltéréseket nem tapasztaltam, aztán 900-on hagytam és azóta nem tekergettem.
-
Toobee
veterán
válasz
lojzi1
üzenetére
Ha jól tudom azt a kávét Balázsék automatába is ajánlják, meg ugye Brazil is, szóval halmozottan hátrányos helyzetű
. Én nem attól a kávétól várnám a nagy durranást. Bejáratni biztos jó lesz. Világosra húzott kávéknál (filter, omni), több értelmét látom a fordulatszámos játéknak. -
vendingo
veterán
válasz
lojzi1
üzenetére
Rengeteg fatal error volt nálam a 9b-vel.
Szenvedtem azzal is mint te, illetve azzal, hogy csak bugyogott, de semmi nem történt 10 perc max fokozatú melegítés után se.
Nagyon kényes az indukciós lapokra, ha nem fekszik fel rá teljesen, akkor jönnek az anomáliák. Volt, hogy 3-4 apró sószem volt a lapon, nem volt meg a kontakt és csak bugyogott, illetve volt, hogy kb 1-2% görbület lett az alátéten, szemmel nem is volt látható, de már emiatt se jött fel a kávé.Legalább 15 alkalommal szedtem atomjaira, minden tömítést oda vissza kicseréltem már, nagyon kiismertem a működését.
-
gonnok
csendes tag
válasz
lojzi1
üzenetére
Egy-kétszer én is belefutottam ilyen végtelen ciklusba, hogy forrt-forrt a hűtővíz, de nem jött semmi. Másodjára összerakva lejött a kávé úgy, hogy a portafilterhez nem nyúltam. Arra a következtetésre jutottam, hogy teljesen szárazon nincsenek már a helyzet magaslatána tömítések (használtan vettem a cuccot). Azóta mindig átöblítek mindent főzés előtt, és nincs gond.
A vízkővel pedig egyáltalán nincs probléma, pedig csak sima csapíz BWT kancsóval, illetve használat után szárazra törlöm. -
kchris78
veterán
válasz
lojzi1
üzenetére
Köszönöm, akkor ez sem a gyümölcsösségéről híres
. Még nem nyitottam ki így.A kérdésem hogy ha a meleg előtt hűtőbe (nem fagyóba) rakom a babot akkor a párásodás miatt lehet olyan a működés mintha bespricceltem volna a babokat?
Illetve pont emiatt gondolom óvatos legyek a kávé hűtőből kivétellel mert lecsapódik a pára? -
-
-
-
-
-
kmarci25
veterán
válasz
lojzi1
üzenetére
Nálam már alap, hogy felteszem a picopresso aljára a kis gumi lapot, amin négy luk van vágva, így nem spriccel, ha épp ilyenje lenne. Korábban én is néztem a lefolyást, de már nem izgat annyira. De valóban: ha túl finom az őrlemény és nehéz puNpálni, akkor szokott spriccelni is, ha sikerül belőni, akkor nincs ilyen gond.
Pető bá: nekem pont a fordított fogás a kényelmes, a hüvelyk ujjaimmal és a tenyerem alsó felével tartom, és mutató és középső ujjakkal puNpálok. Én így sokkal stabilabban tudom tartani, mint fordítva.
-
válasz
lojzi1
üzenetére
Szerintem érdemes inkább gyorsabb lefolyásokal indítani - én a két hüvelyk ujjammal pumpálom (gondolom ez a természetes fogása), kb 10-15 az előáztatás (összesen kb 20-30s, ez alatt átázik a pogácsa annyira hogy már bőven csöpög, akár 2-5g le is jön), majd utána nekem eddig minden szépen összeállt.
Ha annyira erősen kell nyomni, hogy nehéz vízszintben tartani, akkor tényleg nagyon (=túl) finom az őrlemény - a tapasztalataim szerint ha 10 pumpálásnál már csöpög, akkor már valószínűleg túl durva az őrlemény (vagy alakul egy turbo shot irány), ha 15-nél még alig ázott át a pogácsa, akkor valószínűleg túl finom (tehát érdemes még hagyni picit előázni, különben lehet, hogy át sem folyik).
Ez nálam a K6-on kb a 45-52 klikk skála (közepes-világos kávékkal) -
válasz
lojzi1
üzenetére
3-4 használat alatt nem csoda hogy nem alakult ki a rutin

"Előforrázás" -> sima előmelegítés, felöntöd forró vízzel, a tartályt, rácsavarod a tetejét, a kosár természetesen nincs rajta. Legalább egy fél tartály vizet kipumpálsz belőle (15-20 mozdulat). Lecsavarod a tetejét, kiöntöd a maradék vizet. Ha nagyon világos a kávé akkor ezt érdemes szerintem 2x.
Én (is) az elejétől fogva a gyári kabátjával használom, anélkül lehet h tényleg túl forró tartani (főleg a másodiknál).
Nem tudom mi-hol folyik belőle, de akkor ott valamit rosszul csinálsz. Összeállítás után teljesen pontosan kell zárnia, lehet túl finomra őrölsz.A szétcsavarás után a shower screen néha feltapad, a szétszedést érdemes egy tányér/mosogató felett csinálni - nyilván marad valamennyi víz is a rendszerben, de azért annyira nem macerás szerintem, olyan irtó nagy koszt nem tudom hogy lehet vele csinálni. A másodiknál érdemes előre leőrölni a kávét, és természetesen nem kell sokáig fogdosni semmit
Ha gyakran kell két kávé, akkor érdemes 2 kosarat beszerezni, sokat gyorsít a dolgon 
-
billyjoe
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Gamer PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 100% Akkumulátor
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- LG 32UN880K - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

amit gyorsan olvastam/néztem most róla elég meggyőző. Köszönöm az ajánlást
lehet ez lesz rögtön a következő lépés (gépet most már muszáj lesz lecserélnem, mert oda ígértem egy barátomnak és már nagyon várja
).

)
) előállítható profilozás ingyen van, a kezedben benne.
. Nekem 4000ft/25dkg kb az abszolút limit. (illetve adottság de postán se szoktam rendelgetni, 1500ft necces.. Most pl Miskolcon voltam, elhoztam a világbékéből személyesen, PallYotz is 4 zacsi esetén kiszállít ingyenesen kollégákkal összeállunk.. CasMo csomó átvételi pont van.. Bányai Mammutnál..)