Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
A Decentes hőfokokhoz annyit tennék hozzá, hogy az kicsit csalóka, sokkal közelebb méri a pogácsához így alacsonyabb értékeket szokás állítani még a tradícionális profilokhoz is.
Aktuális kedvenc profilnál (Extractamundo Tres) nálam most 79 körüli a kosárhőmérséklet majdnem végig.
-
brumi1024
veterán
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
A hardcore topikban pont a keveréshez keresünk alapanyagot.
-
brumi1024
veterán
válasz
Speti69
üzenetére
23 szeptembere óta használom a kancsót, akkor 3 szűrővel vettem. Decentet csak ezzel töltöm (a ritka vízkőtlenítésre is), filterezni is ezzel szoktam (azt ritkábban), illetve kézi gőzölőt is ezzel töltöm. Időben cseréltem, így áprilisban kellett először újabb filterpakkot vennem, így kicsit több mint 1.5 évre volt elég a 3 filter, ~220 ppm-es víz mellett.
A mindennapi használatra: általában leszűrök 3 liter vizet, visszasózom Lotus-szal, ez megy a hűtőbe, a kancsót meg üresen elrakom, így anomáliát nem tapasztaltam. Inni nem iszom belőle.
-
brumi1024
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem, TDS mérő alapján kell cserélni, 6 ppm felett. Itt 28 ezer a 4-es pakk szűrő, egy átlagos itthoni csapvíz esetén ez mondjuk 500 literre elegendő (konzervatív becslés), így 56 Ft-ra jön ki 1 liter.
-
brumi1024
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Zerowater?
-
brumi1024
veterán
válasz
Uyuarasy
üzenetére
European Coffee Trip app alapjan Tazze Pazze.
-
brumi1024
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
Decenthez pl hibatlan, ott nem szoktam nezni shot kozben a Lunart. De kavezoba is el tudom kepzelni, ahol amugy Pearl mar van, azon lehet merni a babot, ez meg maradhat a csepptalcan es a Pearlon latszik a mert mennyiseg.
Szerk.: Ahogy olvasom a leirast nekik is ez az elkepzelesuk.
-
brumi1024
veterán
Amikor a prágai kávézóban ismerős pörkölő jön szembe.
-
brumi1024
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
Ja nem, sima high flow van.
-
brumi1024
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
58-as? Nekem van egy high flow.
-
brumi1024
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
Lehet elírás, gondolom az egyik az tényleg az LM akart lenni, a másik az SW, vagy CR.
-
brumi1024
veterán
válasz
Bazsee71
üzenetére
Remek példa erre a Nanofoamer Pro. Kijött úgy, hogy nagyon érzékeny a vízre és a fedél elhelyezésre, illetve kis területen melegít, szóval elmosni sem egyszerű, majd pár hónappal később v2, ami ezeket javítja. Az upgrade jutányos, annyiba kerül, mint a cucc volt előrendelve.
-
brumi1024
veterán
válasz
hoffman_
üzenetére
Eloszor megvarnam, hogy valoban rossz termeket kapsz-e.
Nincs hivatalos linkem, azt sem tudni osszesen hany termek erintett. EAF discordon lehet kovetni az esemenyeket, vannak paran akiknel ez a hiba elojott, OO reagalt es csereli oket. A legjobbakkal is elofordul, ha hasonloan kezelik az ilyen ugyeket mint eddig valoszinuleg nem lesz gond. -
brumi1024
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Bár pont olvastam, hogy EG-1 és Kafatek Max is beakasztható megfelelő sebességen (lassú) és babbal. Azok meg nagyon más árkategóriában mozognak
Sima Flat van ott az EG-1 mellett (nalam volt elotte az a Flat), de mas fordulatszam tartomanyrol is beszelunk. Max2 5-400-as fordulat kozt allithato tizedes pontossaggal, 10-es fordulatszamon siman ledaralja a kisszemu Dak etiop filtert, csak gyozd kivarni.
Mondjuk legalabb csendes, kezi hangosabb nala ilyenkor.
Nekem 1 ev alatt egyetlen egyszer sem akadt meg a Max, pedig jellemzoen kifejezetten vilagos filterporkolesek mennek presszora, szoval nem altalanos jelenseg ez. Egyebkent kiderult a dolog, hibas az adott peldany/szeria, csereli az Option-O oket.
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
A Flair elég nagy+ott a táp, van pár apró kényelmetlensége, cserébe fűt, a Robot (a föléhajolós módszerrel) szerintem kényelmesebb, és könnyebb elpakolni ha nem kell, vagy vinni. A kettő közül nekem a Robot jobban bejön, annak ellenére, hogy most 58-am van.
-
brumi1024
veterán
válasz
Parci
üzenetére
nagyon savhiányos kávékat nem szeretek, mert laposak, akkor is kell a sav, ha csokis ízek is vannak benne. de legutóbb kaptam egy full klasszik olasz doppiót budapesten valakitől, és az a helyzet, hogy finom volt.
Pár hónapja nekem is volt hasonló élményem, nekem is bejött. Nem innám minden nap, mert számomra ellaposodna, de időnként tök jó. A nagyon elvetemült feldolgozások szintén hasonlóak.
-
brumi1024
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Meg a szöveg is árulkudó, nem kínai cég nem fog szuper AI-ként hivatkozni a termékére.
De a legegyszerűbb a linknél a domain, az biztos nem lesz ilyen random, pláne a Meta esetén. -
brumi1024
veterán
+1, C40 ha filter a fontosabb (de kell presszó is), K-Ultra pedig ha a presszó a fontosabb (de kell filter is).
-
brumi1024
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
Szűk a beöntőnyílás és viszonylag nehezen hozzáférhető, kényelmesebb hattyúnyakúval. De nem kötelező hozzá.
-
brumi1024
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
És v2-t küldenek végül?
-
brumi1024
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
Sik vs kupos kes miatt nem igazan lesznek rivalisai egymasnak, ha ugyanaz a cel veluk.
-
brumi1024
veterán
Ha valaki Bécsben járna a The Good Coffee Societyt ajánlom.
Friedhats, Sey, Dak, Naughty Dog volt most éppen, konkrétan végigmutogatta a barista a kínálatot.
-
brumi1024
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hoax vagy Europe Coffee Trip applikaciokat javaslom amugy ilyen celra.
-
brumi1024
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem is hasonló volt, cserélték.
-
brumi1024
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
Izben nem lesz nagy elteres (48-as kest feltetelezve), otthonra a Casa szerencsesebb, gyorsabb, kenyelmesebb, hordozni viszont a Minit a jobb. A Mini remek cucc amugy.
-
brumi1024
veterán
válasz
bbuffy
üzenetére
Ezek az új szupermetálultraszélessoklukú csodák annyira nem visznek be a nirvánába.
Azok jellemzően nagyon világos pörkölések mellé jók szerintem, hosszúra húzott, gyors shotokkal, high clarity (magas tisztaságú? ennek a magyar megfelelőjével mindig bajban vagyok
) késes őrlők mellé. Én az Sworksöt (High flow ráadásul) filterpörkölésekhez használom, abból is egy-kettőhöz csak. -
brumi1024
veterán
válasz
MrSealRD
üzenetére
Szerintem arra utalt, hogy ezt a masik topikban erdemes hirdetni, itt az "elvetemultek" kaveznak.

-
brumi1024
veterán
válasz
Parci
üzenetére
Nanofoamer Pro jo habot csinal, de elorendeloi aron hatarozottan jobb vetel volt, mint manapsag, es kicsit erzekeny a kialakitasa miatt. Nespresso (es utanzatai) szinten mukodnek, gyari allapotban tojashabot csinal, de le kell venni hamarabb, illetve le kell venni a fejrol a femet, ugy jobb.
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ja vilagos. Ugyanakkorak voltak? Egy Flat SLM-juk van azt tudom.
-
brumi1024
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Monolith Duo?
-
brumi1024
veterán
válasz
Flashback
üzenetére
European Coffee Trip mutat valamit?
-
brumi1024
veterán
Nem lennék meglepve, ha kijönnének olyan eszközök amivel kényelmesen, netán automatizáltan lehetne különböző sebességgel adagolni a kávébabokat az őrlőbe.
Az egesz gondolatkiserlet onnan indult, emlekeim szerint a Zerno kezdte ezt par eve. Szoval nem ujdonsag ez, csak most csinalt rola video LH (de emlegeti mar egy ideje, a P100 tesztjeben is mondta, hogy o lassan szereti adagolni). -
brumi1024
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Tesztporkoles talan?
-
brumi1024
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Pontosan.
-
brumi1024
veterán
válasz
bbuffy
üzenetére
Annyival kiegészíteném, hogy a 98-as késes őrlők jellemzően nem a 18->40, 28 másodperces aránnyal, presszó pörkölésnél tündökölnek igazán. Készült a Decent sarokban Brew késsel 18->60g Extractamundo profillal ~18-20 sec környéki lefolyással presszó a filterpörkölésből, ég és föld volt a különbség. A Max2-nek ilyesmi időkkel jobban állnak a rövidebb shotok (18->30 pl, de akár alatta is), vagy ott is lehet játszani a világosabb pörkölésekkel, hosszabb aránnyal. 98HU-nál tapasztalataim alapján a 2.5-3-as arány a szerencsésebb, szintén rövidebb idő alatt, de ezekre idő hiányában nem mentünk rá.
-
brumi1024
veterán
válasz
bayarena
üzenetére
Hasznalat szempontjabol siman az egyik legjobb. Kifejezetten gyors, konnyen es pontosan lehet allitani az orlemenyfinomsagot, pango pedig kozel 0. Kell is egyebkent, mert a 98 HU eleg haklis a pontos beallitasra, kicsi az idealis tartomany. Ebben a Mizen megbocsajtobb.
-
brumi1024
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Postatol erdemi informaciot varni a csomagrol? Eselytelen, csoda ha a telepulest eltalaljak, ahova vinni kell.
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
válasz
Cathfaern
üzenetére
Impressonál csinálunk egy darálótesztet.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mondjuk legalabb csendes, kezi hangosabb nala ilyenkor.
Mindenesetre nalam sosem volt eleg a csupan mososzeres mosas, csak latszolag lesz tole tiszta. Flairnel pont emiatt papirozok a screen mellett.