Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33351) stranger28 válasza N.Ferry (#33350) üzenetére


stranger28
addikt

Végül is csak pénz kell hozzá meg elmebetegség. :DDD

Én részemről még vagy 5-6 kilót hízok, aztán megyek vissza küzdősportba vagy erőt növelek, fene tudja. Nem akarok felhő lenni. ;]

[ Szerkesztve ]

(#33352) _NCT válasza stranger28 (#33351) üzenetére


_NCT
őstag

Ha 5-6 kg-ot hízol, ahogy visszamész küzdősportolni, le is fogod dobni. Persze ha izomban 5-6 kg-ra gondoltál, akkor az még jó esetben is 1-1.5 év, ha jó genetikád van.

Utána meg azon fogsz izgulni, nehogy lemenjen, pedig úgyis le fog...

Mnondjuk ha lesz pénzed mindig csirkére/normális kajára + fehérjegogszra, bcaa-ra meg ilyenekre akkor megmarad...

[ Szerkesztve ]

(#33353) Tulku válasza N.Ferry (#33350) üzenetére


Tulku
veterán

Lejött 20 éve a pók a Corpus fitnessbe Debrecenbe (én indítottam annak idején...be rég is volt) és kinyögte a pultnál, hogy ő nem akar olyan izmos lenni mint Arnold...csak mondjuk olyan...és rámutatott tán Lee Haney-re a falon...

Mondtam neki, ne féljen, olyan sem lesz...

(#33354) God Vazzeg válasza Tulku (#33353) üzenetére


God Vazzeg
veterán

Kis igények, könnyen teljesíthetőek :D

(#33355) Shadowbull válasza Tulku (#33353) üzenetére


Shadowbull
addikt

:C :DD

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#33356) Polacheck


Polacheck
HÁZIGAZDA

Van aki mostanában rendelne myprotkóról? Vagy olyan, aki beszállni rendelésbe? (utóbbi jöhet privátban is, ha összejön elég ember, megszervezem én).

less qq more pewpew!

(#33357) stranger28 válasza _NCT (#33352) üzenetére


stranger28
addikt

Nagyon nehezen megy le rólam szerencsére, ha mellette eszek rendesen, szóval különösebben nem kell majd figyeljek erre.

Csirke + fehérje alap, BCAA-t majd meglátom, de ez még messze van.

(#33358) Yeffy válasza BÁ Nutrition (#33303) üzenetére


Yeffy
veterán

giccs? lol :))
elfogadnám ezt a "giccs"et

[ Szerkesztve ]

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#33359) Yeffy válasza God Vazzeg (#33354) üzenetére


Yeffy
veterán

alap, ne hülyéskedj ;]

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#33360) headhunter válasza Polacheck (#33356) üzenetére


headhunter
addikt

Dani82-től is rendelhetsz...

[link]

(#33361) Champipi


Champipi
senior tag

Mi a vélemény erről: Myprotein?

Jobb ez mint a Scitec?

(#33362) kolosanyi


kolosanyi
veterán

Azért f@szkivan, hogy az ember próbál segíteni egy bizonyos másik edzésstílussal, de hasonló célokkal foglalkozó topicban és még mindig a pólkócsvédes baromság a válasz rá, hogy a proteinpor természetellenes, különben sincs szükség annyi fehérjére a növekedéshez, mert az is természetellenes. Nem akarok bántani senkit, sőt éppen azért próbálok segíteni, hogy picit rávilágítsak arra, hogy nem feltétlenül igaz az átlagember hiedelme a táplálkozással kapcsolatban. Az addig ok, hogy van aki különböző saját súlyos gyakorlatokat végezve szeret edzeni, úgy is rá lehet menni a hipertrófiára (persze egy szint után már kombinálni kell súlyokkal, mert nem lesz elég, de ez más téma, meg az a legtöbb embernél elég messze van). Én is szeretem beépíteni az edzésembe ahol tudom, mert jónak tartom. Viszont miért nem hajlandóak sokan elfogadni, hogy a táplálkozáson múlik az egész? Mamakoszt meg harcosdiéta mellett baromi kevés az esélye az embernek, hogy fejlődjön. Erre meg jön a mantra,hogydeaznemtermészetes. Komolyan, hogy lehet ilyen állatságot kitalálni? Nem azért, jó marketing, szó se róla, de sajnos beveszik az emberek. Aki nem foglalkozik kicsit is komolyabban a sporttal az elhiszi, hogy van természetellenes izom meg természetes. Meg igazi erő is létezik meg műanyag is. Előbbihez egy ablakpárkányról lecsüngve kell húzódzkodni, utóbbihoz meg konditerembe kell menni és ugyanazt a mozgást végezni egy csigás gépen, mindjárt műizom fog épülni...

(#33363) deniro2 válasza Champipi (#33361) üzenetére


deniro2
senior tag

Májproteint nem ismeri itt senki, a szájtek pedig mindennél jobb

kolosanyi: hülyék mindenhol vannak...

[ Szerkesztve ]

(#33364) Muscl3Pharm válasza Champipi (#33361) üzenetére


Muscl3Pharm
csendes tag

Nem jo majprotko ha noni akarsz csakis szajtek ... doboz szajtek protko es Mr Olympia vagy

(#33365) kolosanyi válasza Muscl3Pharm (#33364) üzenetére


kolosanyi
veterán

Ne szopassátok már. Mindenki tudja, hogy a Biotech a legjobb, még a végén csak a Scitecet veszi...

;]

(#33366) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

[link]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#33367) Ijk válasza kolosanyi (#33362) üzenetére


Ijk
nagyúr

A "természetellenes" izomnak a koxos felfújt izmokat szokták mondani, ami naturálban nem jön össze semmiféle táplálkozással.
Ezen meg nem idegesíteném magam, mert legalább fizikumban kitűnik az átlagból aki foglalkozik vele.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#33368) stranger28 válasza kolosanyi (#33362) üzenetére


stranger28
addikt

Mer' a töltöttkáposzta az kibszott természetes. :DDD

Egyszerűen idióták az emberek. Ha kicsit is megindoklod a hülyeséget (legtöbbször azzal, hogy xy-nak már bevált, vagy, hogy névtelen, de gigafontos emberek is ezt vallják), az már nekik elég. :K Elég megnézni milyen csoda rákgyógyszereket meg összeesküvéseket osztanak meg a hülyék fészbúkon.
Természetellenes izom dolog pedig annyit mond el csak, hogy nála kimaradt a biosz. Az ilyeneknél hátat szoktam fordítani, és elmegyek.

[ Szerkesztve ]

(#33369) mocsanisi válasza kolosanyi (#33362) üzenetére


mocsanisi
senior tag

Szerintem meg az emberek többsége nem tud edzeni. Csinálj a gyakorlatokat, páran próbálnak arra figyelni hogy "szabályosan, ahogy a nagy könyvben meg van írva". Izomérzet, koncentráció, megfelelő vérbőség sehol, segédizmok bedolgozása annál magasabb. Kell egy bizonyos edzésmúlt hogy ez meglegyen. Fontos a kaja hogy ne lenne fontos. Viszont!! Egy kezdő ígyis, úgyis fejlődni fog. Na de ha megáll ez a fejlődés... Rakja rendbe a kaját, vagyis figyeljen jobban rá. Okés. De ha nem tanult meg edzeni tömegelhet meg diétázhat mint a barom, max majd nő meg csökken a súlya, de az nem fog látszani hogy eddz. Vagy alig. Szét kell nézni a termekben, kik azok akik igazán jól néznek ki, azok hogy edzenek, hogy táplálkoznak (mit szednek), és tőlük tanácsot kérni. Meglepődnétek. De akik nyitottak az új dolgokra... Ezek az emberek megtalálták hogy nekik mi a jó, hogy tudnak jól stimulálni.
Mondok pár példát: statikus megállítás, statikus tartás, részleges mozgás - részismétlés, erőltetett ismétlések, extrém magas - extrém alacsony ismétlésszám, és még lehetne sorolni. Alig látni embereket akik beiktatják ezeket a technikákat az edzésbe. Alig látni olyanokat akik tényleg átgondolt edzést végeznek, olyan gyakorlatokat amik nekik jók, nem azt amit valaki valahol leírt mert szerinte az a jó. Nem edzik le rendesen az adott izomcsoportot. És ezzel az az alapvető probléma hogy az ilyen emberek lehet azt hiszik hogy csak a kajában van a gond, holott nem. Másik alapvető hiba az alapgyakorlatok hanyagolása szerintem. Guggolás nem mert nehéz, szar a térdem, nembírja a derekam. Felhúzást alig csinál valaki a teremben. Egyenes rudas bicepszet nem csinálnak, csak próbálják szarráizolálni, aztán néznek hogy hopp egy helyben toporgok. Nincs átgondolva az edzésterv, hétfőn mell-bic, kedden hát-tric., szerdán meg rátolnak egy vállat. Mind a 3 nap kap az első váll, a tricepsz.... Jó lesz így? Nem... Persze hogy nem...

A kajálásról is a legtöbb fórumban csak azt olvasni hogy ennyi fehérje, ennyi szénhidrát (figyeld a tested és növeld csökkentsd) és kész. DE! Nagyon kevesen jutnak el odáig hogy megtalálják azokat a kajákat amiket jól emésztenek. Lehet zabot enni de ha rosszul emészted akkor miért kéne erőltetni? Lehet csirkét nyomni agyba főbe, de mivan ha a pulykát 1000x jobban emészted? Megvan a megfelelő szénhidrát meg fehérje, nade a zsírbevitel? Tudja a legtöbb ember hogy mikor mit kéne enni? Vagy nem lát tovább a 3 óránkénti csirke-rizstől?

Lehet nagyon bugyután tűnik a megfogalmazásom, de valahogy úgy érzem hogy az emberek többségének, tisztelet a kivételnek, súlyos tudásbeli hiányosságokban szenved ami nem baj. Azzal van a gond hogy osztják az észt, és nem hajlandóak más véleményét meghallgatni, megfogadni meg főképp nem. A jobbaktól nem szégyen tanulni, aki tényleg fejlődni akar ki fogja kérni azok tanácsát akik már régebb óta benne vannak. (fórumról említsem god, ogre, woodslave, ijk...) Akiknek a tárgyi tudása nagyobb mint a miénk. Halas fórumon is bőven akadnak segítőkész emberek, privátban is a legtöbb szívesen válaszol, segít.

Kolosanyi: Nem neked szólt, csak úgy a te hozzászólásodhoz kapcsolódott :) :R

‎"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."

(#33370) Dicker válasza kolosanyi (#33362) üzenetére


Dicker
őstag

Annyiban, azért igazuk van, hogy a nagy izom, nem mindig erős is. :)
Ez a fehérjebevitel meg annyiban érdekes, hogy ugye mindig elvileg száraz izom tömeget kéne alapul venni. Például a 100 kilós embernek se feltétlen kell 200 g, vagy afeletti fehérje tömegnöveléskor. :)

(#33371) BÁ Nutrition válasza N.Ferry (#33350) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

én meg nem akarok olyan jó focista lenni mint Messi, és olyan kosaras mint Michael Jordan
sőt olyan gyors se mint Usain Bolt.
fúj undorító amúgy isa z ilyen teljesítmény.
meg egészségtelen. mondjuk az igaz is ;]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#33372) tutis válasza mocsanisi (#33369) üzenetére


tutis
őstag

magamra ismertem :)
3 hónapja ha elkezdtem edzeni, de máris látom hogy szarul csinálom, egyszerűen nincs megfelelő edzéstervem, és még a szabályossággal is hadilábon állok.. Jó az írás mindenesetre, én pont ezeken rágódok napok-hetek óta mit és hogyan javítsak..

http://www.youtube.com/tutisgsxr

(#33373) God Vazzeg válasza mocsanisi (#33369) üzenetére


God Vazzeg
veterán

Nagyon egyetértek a leírtakkal :R

(#33374) stranger28 válasza mocsanisi (#33369) üzenetére


stranger28
addikt

Alapvetően egyetértek, viszont abban szerintem tévedsz, hogy feltétlen azt a gyakorlatot kellene csinálni, ami neked jó és nem azt, amit összeraktak neked. Ha tényleg haladó vagy már, akkor nyilván, de te most inkább mindenkiről beszéltél. Egyrész pont azért, mert sok az idióta, aztán, ha az elkezd helyettesíteni... :O Van olyan ismerősöm, aki konkrétan 3 hét alatt nem tudta megjegyezni, hogyan kell csigás tricepsznél a kezed tartani. Most egy ilyen kezdjen el nézelődni? Azt se tudja, hogy mi mire megy, illetve menne, ha jól csinálná. Fekvenyomás is csak mellgyakorlat, azért szaratják be az első vállat másnap. :K Ha követi a tervet, amit neki gyártottak okosabbak, már van esélye.
Másrészt meg sokan vannak úgy ezzel, hogy az a jó, ami könnyen megy. Aztán gondolhatod, miért nehezebb a másik... :U

(#33375) Casanova* válasza mocsanisi (#33369) üzenetére


Casanova*
veterán

nagyon jó! :K :C

[ Szerkesztve ]

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#33376) Sotho válasza mocsanisi (#33369) üzenetére


Sotho
őstag

részleges mozgás -ezt azért elég sokan alkalmazzák. :D

(#33377) BÁ Nutrition válasza mocsanisi (#33369) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

elárulom neked, hogy ez nem csak az edzéssel van így hanem kb mindennel. ill azt is hozzá lehet tenni hogy azért mert az embereknek különböző értelmi képességekkel rendelkeznek. van akinek elég elmondani valamit egyszer, más meg tizedik alkalommal is megkérdezi ugyanazt egy hét leforgása alatt.
ezzel meg nem tudsz mit kezdeni, inkább le kell xarni

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#33378) mocsanisi


mocsanisi
senior tag

Jó most így edzés után nem tudok mit kezdeni magammal írnék pár gondolatot. Előző hsz.-em olvassátok el, és az alapján vegyetek át, vagy ne vegyetek át dolgokat, pont azért mert én nem tudhatom hogy nektek mi a jó.

Edzésterv: Én azt vallom, hogy nem kell túlbonyolítani. Ami nekem bejött eddig:
mell-kar, láb, szünet, hát, váll, szünet, szünet
mell-bic, láb, szünet, hát-tric, szünet, váll, szünet
A lényeg az, hogy azok az izmok amik részterhelést kapnak, azokat is hagyjuk pihenni, regenerálódni.

A gyakorlatok megválasztása: 1 amit tudod hogy kell, 1 amit szeretsz, 1 amit utálsz. Nagy izomcsoportnál jöhet hozzá még 1. Annál amit utálsz nem arra gondolok hogy nem tudod rendesen csinálni, mindent érzel csak az adott izomcsoportot nem. Itt arra amit utálsz mert nehéz. Utálsz mert nem bírod. VÉLETLENÜL SE OLYAT AMI FÁJ!!

Ismétlésszám: Én minden az alacsony ismétlésszám híve voltam, most viszont mások tanácsára nem megyek be 10 alá. Úgy látszik reagál rá a testem. Ezt mindenkinek magának kell kitapasztalni, akár 1-2-3 havonta váltással hogy ne szokjon hozzá a szervezet.

Intenzitás növelő technikák:
1. Bicepsz-tricpsz szuperszettet szoktam használni. Más izomcsoportnál nem nagyon használom, néha beteszem combhajlító-combfeszítő-be, mell-hátnál nálam többet hátráltat mint használ.
2. Részismétlés: 1-2 sorozatot szoktam így csinálni másik fórumon egy srác tanácsára, ez úgy néz ki hogy pozitív szakaszba és negatívban is megállítom 2-3 ponton 1-2 másodpercre. Darabos lesz a mozgás. Részismétlés megint csak bukás környékén még 3-4 belepumpálás.
2.b: Részismétlés végzés más gyakorlat beiktatásával: Pl. 10 ismétlés tárogatás után, belepumpálás fekve az 1 kezes súlyzókba 6-8 darab. Homlokraengedés után szüknyomással belepumpálás.
3. Megállítás: Fekvenyomásnál nálam nagyon hatásos, az alsó holtponton 2-3 másodpercre megállítás, majd utána kinyomás, persze nem kiakasztva. Smith gépen istenien szét lehet vele szedni a mellet.
4. Negatív ismétlés: Edzőtárs szükséges hozzá, én csak mellnél és bicepsznél használtam. Megfelelő bemelegítés mint az összes többihez szükséges, nagyon figyeljetek rá mert sérülésveszély szvsz itt elég nagy.
5. Ezt még nem tudtam kipróbálni, a lényege az hogy erőkeretbe pl. fekvenyomásnál úgy állítod be hogyha bukik az izom akkor is ki tudj mászni alóla, a felső ütközőt meg úgy hogy kiakasztás előtt legyen. Nekinyomod a felső ütközőnek a súlyt 5-6 másodpercig, majd vissza. Ahol van erőkeret érdemes lehet kipróbálni.

Edzés előtti bedurrantók: Én imádom őket, ciklikusságot érdemes betartani.

Egyelőre ennyi jutott eszembe, ha kérdés van szívesen válaszolok. Kajába most nem mennék bele mert rohadt hosszú hsz. lenne. Meg amúgy is megyek haverokkal találkozni.

‎"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."

(#33379) Casanova*


Casanova*
veterán

az ember legerősebb izma a nyelve??? :F a rágóizom,az! :D

[ Szerkesztve ]

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#33380) N.Ferry válasza kolosanyi (#33362) üzenetére


N.Ferry
senior tag

Tudod én már akkor se szoktam szólni,segíteni,ha éppen készülnek kettétörni a gerincüket :DDD ,mindig én lennék a hülye,ők meg nagyon tudják...
Egyedül akkor segítek,ha odajönnek és kérdeznek értelmesen,de azt meg ügye nem szokták mert milyen dolog az már... :D

mocsanisi : Szebben meg se lehetne ezt fogalmazni! :C :R :R

Walking Dead

(#33381) Ijk válasza mocsanisi (#33369) üzenetére


Ijk
nagyúr

Azért lássuk be általában nem a legnagyobb koponyák járnak le edzeni. ;]
Nem kell itt most konkrétan a bekokszolt butagyúrósra gondolni, úgy az átlagos terembe járó emberekkel ahogy beszélgetek, hát egyik sem egy agysebész. Persze fogalmam sincs ki milyen végzettségű és milyen beosztásban dolgozik, mondjuk az sem számít semmit, lásd a gazdag, diplomás fényevő idióták.
Továbbá azt is érdemes szem előtt tartani hogy a legtöbb embert nem érdekli a testépítés. Lemennek, nyomkodják egy kicsit a vasat, jó esetben le is izzadnak, csak legyen valami mozgás. Aztán a kajára is úgy ahogy odafigyelnek.
Az hogy látványos legyen az eredmény, rádcsodálkozzon az átlag, megdicsérjen ugye nagyon sokat bele kell tenni. Aki jól néz ki az rengeteg energiát beletesz, sokuk az élet más területét el is hanyagolja annyira fontos neki. Most én is eledzegetek, főzök, utánaolvasok mert megtehetem. De gyerekkel, feleséggel már nem biztos hogy heti 2 alkalomnál többet rááldoznék, azok is ilyen pörgős egyórás edzések lennének.

Szóval nekünk sem kell elítélni másokat, mert nem az teszi ki az életük nagy részét hogy a testépítői kvalitásukat tökéletesítsék.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#33382) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Jó diéta.... :D

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#33383) Dicker válasza mocsanisi (#33378) üzenetére


Dicker
őstag

Ezek a felosztások jók, de nem éppen gond az sem, ha nem így van. Minden, cél-, és egyénfüggő. Ezzel a kijelentéssel, hogy ez a jó, csak azt csinálod, mint akikről eddig is írtál.
Diétában például nem ezt a párosítást támogatom. Sőt van, aki tömegnövelés idején sem, és inkább a synergonista, vagy a mellékterhelést kapó izom edzését.
Az nem baj, ha valami kap terhelést az első testrésznél, és azt edzed utána. Igazából, akinél túlzott terhelést kap, az jobb, ha előtte leedzi, mert nem jól csinálja a gyakorlatokat.
Persze lehet, hogy nem lesz túl nagy súly a kezében eleinte, de legalább nem vállból nyom fekve, meg bicepszből hátazik. :)

(#33384) Casanova*


Casanova*
veterán

milyen kigyúrt karja van :D

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#33385) Rabbitf_24 válasza Casanova* (#33384) üzenetére


Rabbitf_24
őstag

Ő biztos havi 100at költ gogszra.. :D

(#33386) stranger28 válasza Casanova* (#33384) üzenetére


stranger28
addikt

Természetes izom. ;]

(#33387) Miamiquake


Miamiquake
aktív tag

Megtenné hogy rámír valaki akinek engedménye van táplálék kiegészítők terén (és társai).
Köszönöm.

☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.

(#33388) Casanova* válasza Rabbitf_24 (#33385) üzenetére


Casanova*
veterán

synthol

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#33389) Radnix válasza Ijk (#33381) üzenetére


Radnix
senior tag

Tisztelet a kivételnek: hozzánk lejár egy bme-s phd hallgató srác, gyakorlatokat is tart, szóval nem egy buta gyerek. :D Ja és jó arc, mondjuk nálunk kb mindenki kézfogással köszön mindenkinek, családias a légkör.
Ja és guggol is és felhúzást is szokott nyomni, rajta kívül csak az edzőtársaim meg én szoktam felhúzást csinálni, de guggolni se sokkal többen szoktunk :DDD

(#33390) mocsanisi válasza Dicker (#33383) üzenetére


mocsanisi
senior tag

Ott volt a "nekem bejött", és mindenki úgy kezelje, és vegyen át belőle hogy nem biztos hogy nála ez lesz a jó. Ez egy nézőpont volt, az enyém. Viszont a kiegészítő izom előtte való leedzését én nagyon nem ajánlanám. Nálam pont az lépett régebben fel, hogy a mellem még bírná, de a tricepszem már bukik. Itt a megoldás a mell előfárasztása lehet, vagy amint megtörténik a tricepsz "összeomlása", akkor jöhetnek a tárogató gyakorlatok. Ha a tricepszet vagy az első vállat leeddzed a mell előtt, akkor ezek az izmok hamarabb fognak bukni mint a mell. Pont az ellenkezőt éred el mint amit akarsz.

‎"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."

(#33391) Rabbitf_24 válasza Casanova* (#33388) üzenetére


Rabbitf_24
őstag

nos ők már átlépik az "egészséges" határt.... mi motivál erre embereket. :F

(#33392) Casanova* válasza Rabbitf_24 (#33391) üzenetére


Casanova*
veterán

hát jó kérdés. ezek az emberek nagyon betegek,idióták.. :W

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#33393) Radnix


Radnix
senior tag

Jó hír: visszatért a motivációm az edzéshez, valószínűleg már mindenki aggódott miattam :DDD
állva kétkezes bicepsz gyakorlathoz van valami módszeretek, hogyan tudnám áttörni a platót?
már sok ideje egy helyben toporgok, némelyik héten még vissza is lépek 1-2 ismétlést.

(#33394) mocsanisi válasza Radnix (#33393) üzenetére


mocsanisi
senior tag

Olvass vissza pár hsz.-t, írtam intenzitásnövelő technikákat. Azok közül alkalmazz egy ideig, és utána elvileg fejlődnöd kéne benne :) Illetve egyenes rúdnál próbálkozhatsz szűk és széles fogás variálásával, illetve csináld 2 hetente mondjuk, minél változatosabban.

‎"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."

(#33395) God Vazzeg válasza Radnix (#33393) üzenetére


God Vazzeg
veterán

Xar vagy, viszlát :U :D ;]

(#33396) Radnix válasza mocsanisi (#33394) üzenetére


Radnix
senior tag

Most ott tartok, hogy heti 2 állva bicó van: 3-3 sorozat. egyszer franciával, egyszer egyenes rúddal.
Utolsó sorozatnál mindig cisnálok 2 erőltetett ismétlést, tehát megkérek valakit hogy segítsen. sőt még a fogást is szoktam variálni, reménytelen vagyok :DDD
gyakorlatok sorrendjét nem variálom majd meg, mert az szentségtörés, az edzéstervben leírtakhoz tartom magamat ilyen szempontból.

God: neked pedig köszönöm az együttérzést :DDD abba is hagyom ezt a sportot, holnaptól sakkozok :D

[ Szerkesztve ]

(#33397) kolosanyi válasza Ijk (#33367) üzenetére


kolosanyi
veterán

Persze, de mind tudjuk, mennyire könnyű felhővé gyúrnod magad. Úgy csinálnak az emberek, mintha ez tényleg csak azon múlna, hogy fogott-e már súlyzót, meg beadott-e neki valami szurit a dilidoki. Nyilván, mert fogalmuk sincs az egészről...

(#33368) stranger28
Én tanulmányokat szoktam mutatni, de ez nem válik be. Gondolom el se olvassák, mert hosszú és jujj, nem erőltetem meg a szemem. (De fészbúkolni van esze az ilyennek órák hosszat.) Na mindegy, kár a gőzért, ez úgyse változik meg soha.

(#33369) mocsanisi
Ez is tény. Ezek már haladó technikák, a legtöbben el se jutnak idáig. Igazából már az alapoknál gond van, mit várjunk akkor, ha továbblépésről van szó? Ez is olyan dolog, hogy gyakorlatilag egy állandó tanulási folyamatról van szó. Edzésben, étkezésben egyaránt. Persze nagy energiabefektetést igényel, de ki nem szarja le, mikor ezáltal egészségesebb, jobb önmagad lehetsz? Az a baj, hogy az edzés, a sport, táplálkozás az sokaknál kimerül egy pontnak a teendők listáján. Edzés pipa, akkor mehetünk folytatni a nagy semmit, fehérje szintén pipa, mehetünk a mekibe. Pedig ez nem erről kellene, hogy szóljon. Sokkal inkább egy életstílus, mint egy teljesítmény tervezet. Ne azért érezd magad szarul, ha nem mozogtál semmit, mert nem lesz csajmágnes hasad és bicepszed (úgyse az tűnik fel először, hanem a váll/derék arány). Inkább az zavarjon, hogy egész nap punnyadtál, ültél egy rohadt székben az irodában stb. és utána nem tettél annyit magadért, hogy mozogtál egy jót. Ne másoknak mutasd meg, mit tudsz (vagy mit nem), a saját egészségedért csináld. Akárcsak a tudatos táplálkozást. Juss el odáig, hogy ne egyél meg minden szart, figyelj oda magadra. Szerintem ezen a szinten ennyi a lényeg, de ez problémát sok embernél.

(#33370) Dicker
Nyilván, de egy testépítő nem erőre edz, az az erőemelők sajátossága. A ttkg és makrotápanyagok aránya nyilván nem ugyanolyan egy sportolónál meg egy dagadt embernél, de egy normális testzsír esetén egész jól be lehet lőni a zsírmentes testtömeg nélkül is mennyiségeket.

(#33398) Dicker válasza Radnix (#33396) üzenetére


Dicker
őstag

Lehet a heti kettő a gond, és eggyel jobban menne. :)
Amúgy milyen határt akarsz átlépni. Ésszerű keretek között az 50-60 fölé nem igen kéne menni, kezdőknél 40 is elég sok mindenre. A fogással meg nem mész sokra, mert nem egy gyakorlatnak számítanak, és te csak egyben akarsz előrelépést elérni. Ne a súlyt üldözd, sokan esnek ebbe a hibába!

(#33399) philoxenia válasza Radnix (#33393) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Állj az IFA-ra és ejtsd el a súlyzót, ha elég nehéz, áttöri a platót :U

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#33400) SchumiBácsi

Hali újra! Edzés "fejlesztésben" kérek kicsi segítséget tanácsot.
A tricepszre is jobban fókuszálnék a továbbiakban ezért kialakítanák egy csak tricepsz napot.
Az alábbi gyakorlatokat tudom jelenleg helyesen végrehajtani, és 1óra alatt viszonylag jól megdolgoztatni a karomat, mondjuk ha holnap lesz izomláz akkor biztos jó :D

Tricepsz fej felett
Tricepsz francia rúddal
Tricepsz csigán

Ezeket a gyakorlatokat eddig is csináltam már, de mától kezdődően egy napra teszem az összeset, folyton cserélgetve a gyakorlatok sorrendjét és intenzitását. Így jó lesz egy darabig, vagy már most hozzak be újabb gyakorlatokat amit majd megírtok nekem ? :)

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.