Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8601) tomcica válasza Xabi78 (#8600) üzenetére


tomcica
Topikgazda

hat kinek hogy,nekem esoben,masodik futaskor (dupla napokon) jol jon egy rendes zokni...azert annyira nem megy jol hogy minden zoknim ilyen legyen,de ertekelem ami van

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#8602) deicide


deicide
veterán

Ma próbaként futottam 2db 200-as interval-t, 38s és 32s lett, számomra hihetetlen fejlődés, ideje volt komolyabban elkezdeni foglalkozni a futással. Mondjuk a tüdőmet kiköptem a 2x200 méteren, de akkor is... :)
És mindehhez még mindig 90kg vagyok. ;]

[ Szerkesztve ]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#8603) tomcica válasza deicide (#8602) üzenetére


tomcica
Topikgazda

bravo-bravo 32mp az mar szep sebesseg,ha ekkora a szoras a ketto kozott akkor valszeg nem voltal rendesen bemelegitve az elsore (vagy direkt visszavettel)

ezert szoktunk mi is 5x60m repulovel,3-5x 30m szokdelessel valamint egy 100-150m-es gyorssal rendesen bemelegiteni (h a pulzus verje a plafont,aztan par perc piheno h visszaalljon es mehetnek a 200ak)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#8604) deicide válasza tomcica (#8603) üzenetére


deicide
veterán

Köszi, valóban, előtte 5km tempós gyaloglás volt csak, aztán gondoltam, hogy megnézem. De legközelebb akkor a fentiek szerint járok el.
A cél, hogy maratonra gyorsulni tudjak, bírjam végig a 4:17/km tempót, azaz a 3 órás végeredményt.
Jelenleg még reálisabb a 4:35 körüli maximum, amit ekkora távon tudok. Félmaratonon ment 4:10 is, de elfogytam, leginkább tüdővel.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#8605) Xabi78


Xabi78
aktív tag

Szakmai kérdés: idén kezdtem el futni, korábban elsősorban kerékpároztam (évi 3-4000 km), novembertől márciusig 98-ról 78-ra fogytam, ezután először februártól futópadon (ízületek kíméletes szoktatása), majd március közepétől aszfalton-terepen indult a futás. Jelenleg túl vagyok 2 félmaratonon (1:40 és 1:43), és egy kékes csúcsfutáson (1:15). Leghosszabb futásom 31km (aszfalton) volt, de ez már eléggé megviselete az izületeimet és a szalagjaimat, utána tartottam kb. 10 nap pihenőt, míg rendbeszedtem magam. A félmaratonokon nagyon jól érzem magam, simán végigfutom egyenletes tempóban, a végén még tudok gyorsulni is.
Jellemzően a hosszú futásaimon 20 km-ig minden ok, de afölött már jelentkeznek a térdeim és az ínszalagjaim, de ezek pár nap alatt regenerálódnak.
Kérdés: őszre reális-e nekem a maraton teljesítése, vagy inkább idén félmaratonozzak, és jövő őszre célozzam be a maratont, hogy a szervezetemnek legyen ideje hozzászoknia? Én jelenleg a 2. verzió felé hajlok, szeretném, ha az első maratonom ugyanolyan pozitív élmény lenne, mint az első félmaratonom.

Cave canem!

(#8606) Newboy911 válasza Xabi78 (#8605) üzenetére


Newboy911
tag

Én nem erőltetném, futhatsz még elég maratont.
A tested is jobban hozzászokik a más fajta mozgáshoz.

@
Én a Lidlis biciklis gatyába 2 órát birok, utána már nagyon feszelgek. :)

(#8607) raggg


raggg
senior tag

Zokni témában ajánlani tudom a sportsdirectben kapható NB zoknit, elég jó áron szokott lenni, valahol a Nike és a Kalenji között, minőségben nagyon jó.

ragklaatPS

(#8608) gombi01 válasza Xabi78 (#8605) üzenetére


gombi01
tag

(#8605) Xabi78:
én vagy 15 félmaratont lekocogtam az első maratonom előtt aztán a SPAR30-at és köv évben a maratont.
Szeretek ráedzeni a kitűzött távra vagy időre :) Amúgy elsőre végigkocogtam a 42km-t egyszer kellett csak belesétálnom 33 körül utána már nem esett jól, de el nem fáradtam 4ó12p lett. Utána fél évig évig többet edzettem(kb1000km) és 45perccel gyorsabban lement a 2. maraton...

Véleményen szerint az izmokat viszonylag hamar fel lehet erősíteni, de a keringésnek meg a szívnek több idő(év) kell. Fuss párszor 30-35km körül ha simán megy akkor lefutod a maratont is, ha nem akkor várd ki a következőt. Tavasszal a szomszédos országok fővárosaiban (Bécs, Prága) is tudsz futni és ha időben nevezel ugyanannyiba kerül max a szállás ami drágítja.

"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali

(#8609) deicide válasza gombi01 (#8608) üzenetére


deicide
veterán

Ahogy mondod, lekocogni relatíve könnyű egy maratont, csak állóképesség kell hozzá, amihez pár hónap is elegendő, viszont amivel én is küzdök, a légzés, keringés, ami nagy befolyással bír a sebességre, az nagyon lassan fejlődik. Jelenleg ott tartok, ahogy írtam is, hogy egy velencei-tó kör (30km) semmilyen megerőltetést nem okoz 4:40-es átlaggal, ellenben 4:17 környékén biztosan nem bírnám jelenleg végig, mert olyan, mintha elfogynék tüdővel, a lábam pedig bírná.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#8610) tomcica válasza deicide (#8604) üzenetére


tomcica
Topikgazda

neked hasonlo extra terheles kellene,mint amiket en csinalok...pl ket egymast koveto eros tempos nap...masodik persze mar nem lesz olyan vidam,vagy hosszu futas es az utolso 5km felkapva felmaratoninal gyorsabb iramra (mondjuk 20-25km) esetleg olyan mint a mai edzesem 40 x 100m domb (nekem sprint,de nem muszaj) lefele kocogas 30ig,utolso 10nel lefele is rendes futas...ra 2km atmozgato es egybol hulla allapotra progressziv tempo konnyurol (felmaratonitol lassubb) feszitve a veget ahogy megy

dupla napok,habar neked van ilyen bringa-futas komboban....negativ kalorias edzes (esti konnyu vacsira nincs reggeli es delelott valamikor egy hosszu futas - nem kell temposra,csak labon legyel 2-3orat,ha kell bele lehet setalni is akar) utana feltoltes normalisan kaloriaval...ezek mind reszei a kitartas/szivossag fejlesztesenek

neked finomhangolnod kell,mert jo az alapod,gyors is vagy...az intervalok hianyoznak,az feltornazna a max oxigenfelvetelt es meg gazdasagosabba tenne a futotechnikat (ami kesobb hosszabb tavon kijon)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#8611) Xabi78 válasza gombi01 (#8608) üzenetére


Xabi78
aktív tag

A kardio rendszeremen nem múlik, a sok éves bringa azért érezhető (bár nyilván mindig lehet tovább fejleszteni), inkább az ízületeim azok, amik lassan szoknak hozzá az új típusú mozgásformához, és sajnos azt sem egy-két nap összerakni. Nyilván elsőre nem cél a 3 óra, reálisan nézve az első maratont 3,5 és 4h között lőném be valahol.

Cave canem!

(#8612) tomcica válasza Xabi78 (#8605) üzenetére


tomcica
Topikgazda

en nem kapkodnek a maratonnal,sot...hagynam erni...batran menj lefele a tavokkal es gyorsitsd fel azokat (10K...5K...3K vagy ami van versenyen,esetleg palyan 1000m - 800m - 400m - 200m) javitsd ki a futotechnikai hibakat (ha kell alkalmazz edzot,segitseget arra a periodusra,ha nincs mas haverod vegye fel kameraval es magad elemezd ki)

en nem edzek aszfalton v. betonon,csak fuvon,konnyu terepen,dongolt foldesuton,heti 2-3x van palyamunka az kemeny,de nem tul hosszu

verseny elott szoktam par tempot menni aszfalton,hogy picit atszokjam es ennyi,utan megyek a puhabb feluletekre vissza...hosszu tavon nagoyn fontos!

ha csak szfalt marad akkor okvetlen vegyel megfelelo cipot es sajnos surunk csereld is :K

joga,masszazs roller,nyujtas,hideg/meleg valtotus ezek mind reszei a napomnak (neha csak par perc de akkor is) frissen es fiatalosan kell tartani az inakat,izuleteket...ha megmerevedsz kesobb torni fogsz

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#8613) deicide válasza tomcica (#8610) üzenetére


deicide
veterán

Szuper, köszönöm, összeállítok ez alapján valami rendszert. A bringát nagyrészt el fogom hagyni, nagyon bezavar a teljesítménybe.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#8614) tomcica válasza deicide (#8613) üzenetére


tomcica
Topikgazda

VALAMINT a testsulyodat szedd leeeeeee ;] :K

en is epp finomhangolok az ultrabalatonon 59kg-re zabaltam fel magam....most nagyon odafigyelek es 56-57 kozott vagyok,cel 55kg de az izomero ugyanaz legyen,mint most ;]

atneztem mit esznek a kenyaiak,ugali a szenhidrat forrasuk,az kukoricagriz (nalunk puliszka neven fut itt delen) vizzel,nem tejjel...surure hogy szelni lehessen,ez a napi beviteluk 1/3-a,lassan felszivodo szenhidrat es olcso...3napja ezt is eszem es rengeteg friss zoldseg,valamennyi gyumolcs...feher kenyer,sima szenhidratok kiveve az etkezesbol,egyedul edzes utan rogton mehet gyorsan felszivodo...utana mar nem,inakbb magvak,ha kell shake (nalam sima tejsavo,nem a testepitos hanem ami van a piacon is - cseppfolyos)

ugye hust nem eszem

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#8615) Alg válasza deicide (#8613) üzenetére


Alg
veterán

Meg a testmagasságodat is jó lenne csökkenteni kicsit ;] :P :D

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#8616) deicide válasza tomcica (#8614) üzenetére


deicide
veterán

Abban bízom, hogy a futásra átállás ebben segíteni fog, illetve átállok fehér kenyérről teljes kiőrlésűre. :B

Alg: persze, reszelek a lábamból ;]

[ Szerkesztve ]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#8617) tomcica válasza Alg (#8615) üzenetére


tomcica
Topikgazda

nekem is kellett vagnom a farkambol egy 10cm-t :B

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#8618) raggg válasza deicide (#8616) üzenetére


raggg
senior tag

Nekem a heti 4 futás (idéntől már magamhoz képest kemény edzések, tempófutás, résztávos edzések), mellette a cukor és a fehér liszt elhagyása olyan -10 kg volt. Az első hónapban tényleg zéró cukor és liszt (előbbit könnyebb elhagyni, utóbbinál voltak érdekes esetek azért pl. étteremben :D), mostmár néha azért belefér egy kis bűnözés.

ragklaatPS

(#8619) Xabi78 válasza deicide (#8616) üzenetére


Xabi78
aktív tag

El kell keserítselek, az én tapasztalatom szerint a bringa sokkal jobban fogyaszt, mit a futás.

Tomcica: egyelőre az aerob kapacitásnövelésben gondolkodom, az itervalra egyelőre szerintem nincs szükség, egyelőre a futási állóképesség növelése miatt jellemzően heti 1x futok 140-150 között síkon, 1x 140-160 között fartlek, egyszer 155-170 között laktátküszöb kitolási céllal, és egy hosszút 145 alatt (ha sikerül). Alapvetően a Hadd módszer alapjain csinálom az edzéseimet, az intervalt egyelőre nem erőltetem (félek a sérüléstől), helyette dimbesdombost futok, az emelkedőket izlés szerint megtolva.

X.

Cave canem!

(#8620) Stauffenberg válasza deicide (#8616) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"illetve átállok fehér kenyérről teljes kiőrlésűre"

Szerintem meg egyszerűen csak csökkenteni kell a bevitelt. Nem kell elhagyni teljesen, csak a magyaros "kenyeret kenyérrel" táplálkozási szokásokat kell kispadra ültetni. Na meg az arra hajlamosaknál a teljes kiőrlésű kenyér emésztési zavarokat is okozhat mert arányosan több emészthetetlen tápanyag is jut a szervezetbe. Szóval nálam megoszlik egyenlően az egyes kenyértípusok között, hogy éppen milyet vásárolok, csak az számít igazán, hogy az ember ne kétpofára zabálja.

Mostanában hetente egyszer veszek kenyeret, akkor is egy fél kilósat. Azon is nyammogunk vagy három napig a barátnőmmel. :D Pedig én imádom. Ha megkérdezed tőlem, hogy melyik a kedvenc ételem, nem az almaszószos libamájat fogom mondani, hanem a kemencéből frissen szabadult, még langy meleg, ropogós szélű, lisztes kenyeret, mert ez az emberiség gasztronómiai csúcsa. Aki mást állít, az nem is ért a konyhához! :D

(#8621) Cathfaern válasza deicide (#8616) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Ha a kalóriatartalom miatt tennéd, akkor azt javaslom ne állj át. Napjaink legnagyobb átverése a teljes kiőrlésű kenyér, két okból:
1. az olcsóbbak lényegében színezett fehér kenyerek
2. a drágábbak tényleg teljes kiőrlésűek, viszont hirdetik mindenfele hogy mennyire egészséges, meg terjed, hogy fogyókúrához, és "egészséges élethez" mennyivel jobb, mint a fehér. Persze... 100g fehér kenyér kalória tartalma 267 kcal, teljes kiőrlésűé pedig 247 kcal. Szóval nem ettől fogsz lefogyni. Legjobb amikor raknak bele és/vagy megszórják mindenféle magokkal, amik ugye teljes nevükön olajos magvak. Így jó eséllyel nagyobb kalóriatartalma lesz, mint a rendes kenyérnek. Ja és legalább 2x annyiba kerül.
Ami tény, hogy kicsit nagyobb a fehérje és rosttartalmuk (de ahogy írják is előttem, ez van hogy csak árt) és kicsit alacsonyabb a szénhidráttartalmuk... de nagy általánosságban semmivel sem egészségesebbek a fehér kenyérnél.

(#8622) deicide válasza raggg (#8618) üzenetére


deicide
veterán

Ezt én nem tudom azért teljesen megtenni, hogy izmot ne veszítsek, a napi átlag 2 óra edzés mellé tolni kell befelé a szénhidrátot, aminek jó része cukor. De nyilván ettől nem hízom, mert elégetem mindet. Azt sem mondanám, hogy sok a felesleg rajtam, csak egy kicsi a hasamon, ezért félek, hogyha lejjebb megyek súlyban, az izomból fog lemenni, mert másból nem nagyon tud. Majd kiderül.

Xabi78: Havi kb 1000km-t bringázom (legalább is eddig) és emellett 100-200km-t futok/gyaloglok, engem a futás jobban fogyaszt, mert jóval magasabb pulzuson tolom az edzéseket, mint bringán. Biciklin 36-37km/h-val kell mennem, hogy ugyanolyan pulzusom legyen, mint egy 4:50/km-es futásnál.

Cathfaern: Hallani mindenhonnan mindenfélét, hogy jobban hízlal, egészségtelen, stb, már nem tudom, minek higyjek, azt tudom, hogy rengeteget kell ennem, hogy a heti 15-16000 elégetett kalóriát visszapótoljam. Akkor ezek szerint szinte mindegy, hogy melyik verziót fogyasztom. :)

[ Szerkesztve ]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#8623) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

Vettem egy Windows Phone-t. Nézegettem, hogy van néhány alkalmazás, amit edzés (futás) közben lehet használni. Mit ajánlotok?

(#8624) Zoo123 válasza tomcica (#8614) üzenetére


Zoo123
senior tag

És milyen magas vagy?
Van egy volt tornász haverom ő is 57 kg, csupa izom, 8% alatti testzsír, de ő csak 160 cm.
Megy neki az egykezes húzódzkodás, mellső-hátsó függőmérleg, abcúg, kézenállásba karhajlítás, egyéb erőelemek.
Igazi kis energiabomba.

[ Szerkesztve ]

''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''

(#8625) Cathfaern válasza deicide (#8622) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Igazából eddig akárhol kerestem rá a fehér kenyér meg a teljes kiőrlésű kenyér kalóriatartalmára, hasonló eredmény jött ki. De most konkrétan itt néztem:
fehér
teljes kiőrlésű

Apollo17hu:
Részemről endomondo-t javaslom

(#8626) Stauffenberg válasza Apollo17hu (#8623) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Strava, Endomondo, Runtastic, Runkeeper, Nike+ a legsűrűbben ajánlott alkalmazások. Mondjuk a Strava főleg kerékpárosoknak szól és csak másodsorban futóknak, de teljesen lényegtelen. Én ezt használom, mert bringázásnál már megszoktam, de nem tudom ez létezik-e WP platformon is.

Endomondo tuti és szerintem annak van a legnagyobb felhasználói bázisa.

(#8627) válasza Cathfaern (#8625) üzenetére



addikt

Nem csak a kalóriát kell nézni, barna elvileg lassabban szívódik fel, emiatt jobb.
Persze nem a finomított, festett bolti barnakenyerek, azok majdnem olyanok, mintha fehéret ennél. Hanem az igazi falusi, nehéz, tömör, rágós. :)

szerk: jah most látom, itt teljes kiörlésű volt, nem barna, nah mindegy most már bent hagyom :)

[ Szerkesztve ]

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

(#8628) tomcica válasza Zoo123 (#8624) üzenetére


tomcica
Topikgazda

168cm,jol mozgatom a sajat testsulyom (heti 1x crossfittezem is...ott sincs gond a sulyok mozgatasaval) csak finomhangolni akarok

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#8629) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

Oks, köszi, az Endomondot mindketten javasoltátok, kipróbálom azt.

(#8630) Polacheck


Polacheck
HÁZIGAZDA

Srácok, fejlámpából mi a tapasztalat, milyet érdemes venni? Ennél nem fog zavarni az elemtartó futás közben? Anno az UB-n kölcsön lámpával futottam, nem agyaltam ilyesmin, de ha már veszek egy sajátot, akkor beruházok egy normálisra.

S6-ra jön valaki?

less qq more pewpew!

(#8631) Xabi78 válasza deicide (#8622) üzenetére


Xabi78
aktív tag

decide: ennyi mozgás mellett neked bőven fogynod kellene, ha megfelelően étkezel. A szénhidrátok cseréjét javasolnám lassan felszívődőakra, szerintem Neked ennyi elég is, hacsak nem alapjaiban rossz a táplálkozásod, amit ennyi mozgás mellet nem gondolok. Reggeli fronton javasolnám azt, hogy inkább fehérjében és zsiradékokban gazdagabb legyen a reggeli (tojás, kolbász, ilyesmi), szénhidrát pedig kevés. A fogyás 80% kaja 20% mozgás. Nálad a mozgással tuti nincs gond.

A teljes kiőrlésű kenyeret nem azért esszük, mert alacsonyabb a kalóriatartalma, meg a teljes kiőrlésű tésztát, a barna rizst és társait sem ezért részesítjük előnyben. A kulcsszó a lassú felszívódás - így a szervezetnek van ideje feldolgozni, nem dobja meg olyan hirtelen a vércukorszintet, és így az inzulinszint sem szalad föl az egekig. Ennek következtében a szervezet nem kezdi a zsírdepókba belapátolni. Emellet jobb az ásványianyag és a vitamintartalmuk.
Nyilván ez nem vonatkozik a mesterségesen, pl melasszal barnított kenyerekre. Mondjuk én a fogyásom ideje alatt a kenyérféléket szinte teljes egészében ignoráltam.

A szénhidrátokat érdemes Glikémiás Index (GI) alapján szelektálni, és az alacsony GI szénhidrátokat részesíteni előnyben.

Polacheck szerintem nézzd meg a Petzl új Tikka XP-jét, én a decathlonban vettem, 12e vagy 14e volt, már nem emlékszem pontosan. Nagyon tuti lámpa, örök élet meg egy nap, egyenletes fényerő, jó megvilágítás, hosszú elemélettartam. Az eddigi legjobb fejlámpám (ha nem is a legerősebb). Erősen ár-érték bajnok jelenleg, szerintem.

Cave canem!

(#8632) deicide válasza Xabi78 (#8631) üzenetére


deicide
veterán

A fogyás megvolt, 2 éve 135kg-ról indultam, 90kg-nál megálltam fél éve és onnan nem mozdul. Mivel nem változtattam semmit a 2 év alatt, így gondolom ez a beállt súlyom (187cm), mivel sok hosszút futok és bringázok (30+ km futás és 100+ km bringa), valamennyi tartalékot tárol a szervezet.
Csak példaképp, június 7-én 280km bringa (Velence 10X), másnap Keszthelyen maratont futottam. Fogytam a 2 nap 4kg-t, de nagy része vízvesztés volt, amit vissza is pótoltam, következő hét kedden már ugyanannyi volt a súlyom.

Ez a Június 15-i K&H maratonváltón készült, egyszerűen ilyen robusztus vagyok. :)

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#8633) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Volna valami ötletetek női futócipőre? Kezdő futónak, gyakorlatilag zéró kondival, így egyelőre egészen rövid kocogásokra városban, esetleg salakon. Lehetőleg ne kerüljön 10-12 ezernél többe.

Más: megvolt a mai résztávozás, a javasolt gyorsabb, 38-as időre a 200 m-t. Azt hittem, nem fog menni, vagy nem úgy, ahogy ment, mert elég lehangolt voltam, de 5 db-ot nyomtam 3:21-es összidővel, ez valamivel 38 alatti átlagot ad. Plusz volt egy első, amolyan próba, hogy belőjem az időt, 40 sec, és még egy bónusz menet, mert a második 200-nál, kb. féltávnál kifordult elém egy autó, ami miatt lassítanom kellett és áttérni a másik sávba, mert ő úgy gondolta az idióta futó úgysem jön gyorsan vagy majd megáll/kikerül. De sajnos az idióta futó elég gyorsan ment és szidta bőszen a sofőr anyját, már amennyire levegővel bírta. Aztán a végét jól meghúztam, de csak valami 42-43 lett, szóval ez sem igazán számít. De ezeket nem számítva is megvolt a javasolt, jósolt 5 db. Tetszett. Jövő héten meg akkor jönnek a kicsit lazább 300 m-ek.

(#8634) Xabi78 válasza deicide (#8632) üzenetére


Xabi78
aktív tag

A KH félmarcin az egyik sátorban volt ingyenes testkompozíciómérés, ott mértek súlyt, izomtömeg és zsírtömeget, meg minden ilyesmit, ingyé. Mértek nekem valami 11-es testzsír%-ot, meg 93-as fittségi indexet, meg jó magas izomtömeget, amivel napokra boldoggá tettek :)

Hát, a kép alapján nem sok zsír van rajtad... szerintem ettől a csomó rajtszámtól vagy ilyen nehéz... ;] :)) :D

Cave canem!

(#8635) deicide válasza Xabi78 (#8634) üzenetére


deicide
veterán

Na, arra kíváncsi lettem volna én is. Akkor Neked is jó az összetételed. :)

És a 3 kör után kaptam egy negyedik rajtszámot, én lettem a félmaratoni csapat befejezőembere is.

Év elején volt ilyen kamionos komplex orvosi vizsgálat, nekem ott mérték, hogy "túlfejlett" a lábam izomzata ;]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#8636) Polacheck válasza Xabi78 (#8631) üzenetére


Polacheck
HÁZIGAZDA

12k fejlámpára? :Y Nem bányász vagyok.

9eur amit én linkeltem :D

less qq more pewpew!

(#8637) Xabi78 válasza Polacheck (#8636) üzenetére


Xabi78
aktív tag

Szerintem egy fejlámpa simán megér ennyit. Ha futáshoz kell, akkor nem árt, ha van tartalék kapacitása a lámpának. Az olcsó fejlámpákkal nekem sokkal több bosszúságom volt, úgyhogy vettem egy ilyet.
Ha csak hobbilámpa kell, akkor vegyél egy akármilyet. ha rendes, futáshoz, akkor nem fogod 10 alatt megúszni szerintem.
Sajnos ezek az olcsó, kínai lámpák nem túl strapabítóak, a hőelvezetésük általában gyenge, és, 1-2 év alatt tönkremennek.
Egyébként a bányászok (és a barlangászok) nem ilyen lámpát használnak, az ilyen "vackokra" valószínű rá se néznek.

Cave canem!

(#8638) Cathfaern válasza Xabi78 (#8634) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"Hát, a kép alapján nem sok zsír van rajtad..."
Ha jól értem deicide hasonló alkat, mint én is vagyok, erősen hasra hízik. Én 30as testzsírszázalékon állok (amúgy itt van egy egész jó kalkulátor erre), ennek ellenére karomon és lábamon alig látszik valami. Ellenben a hasammal... :( Szóval a "lényeget" pont kitakarják a rajtszámok ;]

[ Szerkesztve ]

(#8639) deicide válasza Cathfaern (#8638) üzenetére


deicide
veterán

Igen, hason van felesleg, de nem zavar, legalább van tartalék maratonon ;]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#8640) tomcica válasza ígyvanferi (#8633) üzenetére


tomcica
Topikgazda

jo lesz ez igy...az ossz ido nem szamit,csak az egyenkenti resztavok ideje...ha jol megy 38-al akkor minden heten noveled 1-2db fel egesz 8-10db-ig megint...a 300-at majd megirod,azt jobban be kell osztani,de a 42es irammal menniuk kell,akar 5db is!

nem sokat irtal hogy hogyan pihensz koztuk,azonnal megfordulsz es lassan kocogsz? seta ugye nincs benne (csak egy kis wc,csak iszom,csak megkotom a fuzomet stb.) meg ilyenek?!

legkozelebb merj nekem egy pulzust az utolso (akkor epp 300as) resztavod utan azonnal (eleg viszonyitott tehat 10mp-ig megszamolod mennyit dobban es szorzod 6al.....valamint egy perc utan ismet 10mp-ig megszamolod es szorzod 6al...nem ultrapreciz,de mivel egyforman viszonyitod ami engem erdekel arra tokeletes es praktikus)

meg kell egy teljes pihent reggeli pulzus es egy esti lefekveskori szinten alappulzus is,mondjuk a tobbieke is erdekel (nekem multkor este 49-es volt az alappulzusom,pedig eletemben eddig 55 volt a legalacsonyabb,ugy tunik oregszem :P ) a maxxal nincs problemam az kiveri az eget,ha ugy kell,boven 180+

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#8641) deicide válasza tomcica (#8640) üzenetére


deicide
veterán

Nálam az abszolut nyugalmi pulzus 38, a max pedig 180 volt eddig. :)

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#8642) Xabi78 válasza deicide (#8641) üzenetére


Xabi78
aktív tag

Nyugalmi pulzus általában 51 +-2, max pulzus (kékes befutó) 194 (mondjuk ezen én is meglepődtem, az előző 2 évben a max 186 volt).
Jahh, 36 évesen :)

Cave canem!

(#8643) deicide válasza Xabi78 (#8642) üzenetére


deicide
veterán

2 éve, mikor elkezdtem, nekem is 55-58 között volt a nyugalmi, azóta a szívem biztos erősödött valamelyest. Meg hát öregedtem is. :)

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#8644) ígyvanferi válasza tomcica (#8640) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Tudom, hogy az egyenkénti idő számít, hisz' a 48 és 28 átlaga is 38, de minden menet végén visszaszámolom néhány tized pontosságal az össz. időből az aktuális futás idejét, hogy tudjam, a célidő körül vagyok-e vagy nagyon eltértem (amit nem szoktam). Csak így könnyebb aztán itthon utólag lejegyezni az eredményt, mintha mind a 6-8-10 időre emlékeznem kéne.

Nem állok meg, egyből kocogok vissza. Max. cipőfűzőt igazítani álltam már meg, de azt is csak a kocogás végén, a 200 m után nem is esne jól egyből megállni. Inni nem szoktam, vizelni meg nem lenne igazán ildomos a város közepén. :)
A sprinteket is megállás, séta nélkül csinálom, egy 200-as körpálya egyenesét húzom meg, kocogok tovább és indulok egyből, ha körbeértem.

Pulzust meg majd mérek, remélem eszembe fog jutni. Most kíváncsiságból megnéztem, 54. Két órája keltem mondjuk.

(#8645) tomcica válasza deicide (#8643) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A mai edzes neked is jot tett volna,a tegnapi emelkedosre faradt labbal: 20km megallas nelkul,benne elso fele 10K nagyon konnyu lassu futas konnyu terepen,a masik feleben sima dongolt foldesuton felkapva 4K kozepes tempora fokozo (nekem atlag 4.10-12 kornyeke) majd egybol 3K felkapva eros tempora (nekem atl 3.30-35) ami marad az mar lassu futas csak.

Neked mondjuk tulso felen 4K 4.25-30-as atlagra es egybol ra 3K 3.55-4.05-ot koruli atlaggal.(ergo 7K egyben,csak nem egyenletes irammal)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#8646) deicide válasza tomcica (#8645) üzenetére


deicide
veterán

A tegnapot kihagytam, de ma pont ilyet tervezek, 15km, eleje nyugis, vége 4:10 környéke és az utolsó 2km ami belefér még (3:55-4:00) :K

[ Szerkesztve ]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#8647) tomcica válasza deicide (#8646) üzenetére


tomcica
Topikgazda

tokeletes :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#8648) Xabi78


Xabi78
aktív tag

Nekem ma erre futotta(m) :)

Edzésnek kevésbé értékelhető, de nagyon jól éreztem magam, és most ez volt a cél :)

Cave canem!

(#8649) tomcica válasza Xabi78 (#8648) üzenetére


tomcica
Topikgazda

mit akarsz,jo ez...szep viszonylag egyenletes

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#8650) Alg


Alg
veterán

Nekem meg a sok kihagyás után lett egy enyhe izomlázam a combomban a tegnapelőtti futás+tegnapi focitól :B

Szóval ma is egy könnyed 7,5 vagy 10K a terv :U

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.