Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43511) nmate91


nmate91
tag

Sziasztok!

Új vagyok itt, kis sztori az elején.

Még tavaly ilyenkor térdfájdalommal mentem el ortopéd orvoshoz. Ő hívta fel a figyelmemet, hogy rövidebb egyik lábam, mint a másik - valószínűleg csípőből adódóan. Nyújtás, úszás ment, jött az első félmaratonom, siker, hurrá. Elkezdtem a maraton edzést, 1 hét után piszok térdfájás - a bal, azaz a hosszabbik lábamban. 1 hét pihi, rápróbáltam nem jó. 1 hónap pihi, rápróbáltam, nem jó. 1,5 hónap pihi, mindig nem jó. Másik ortopéd orvoshoz mentem, aki azt mondta túl feszesek az izmaim, nyújtsak. Gyógytornásznál voltam, mutatott gyakorlatokat, megnézett, de nem tudtuk előhozni a fájdalmat semmilyen gyakorlattal, utána rápróbáltam a futásra, ahol megint fájt, szóval ismét pihi.
Eltelt kis idő azóta, mire egyik cipőmnél hosszabb viselés esetén észrevettem, hogy nyomja a talpamat, de csak a jobb. Megnézegettem, hát a jobb bokám kicsit meg van süllyedve - full logikus miért rövidebb a jobb és valószínűleg miért fáj a bal. Ekkora már minden további vizsgálatomat, MR-t stb-t keresztül húzott a Covid, szóval örültem.

Most jön a lényegi rész.
Orvoshoz most menni tök esélytelen. Rákerestem itt kulcsszavakra, láttam, hogy podiart betétet ill lábvizsgálatot ajánlotok. Mit ad ég, jövő héttől indul újra a Spuri boltokban ez a talpvizsgálat, mondom tök jó, megyek - persze ez az ingyenes.

Igazából a kérdésem az, hogy aki köztetek hasonló úton jutott el ide, kb. mennyi idő alatt szokott hozzá ehhez a betéthez illetve az idő folyamán erősödött, javult valamennyit a lába, hogy később akár elhagyható is lehessen a betét? Azt láttam, hogy a szavatosságuk vegyes, 1-2 év amit bírnak kb.

Szerencsére persze most egy verseny sem hajt, de baromira hiányzik már a futás, alig bírok a seggemen megmaradni, főleg, hogy úszni sem lehet most járni.

Köszi előre is! :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.