Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30640) parandroid válasza borix (#30639) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Köszi, átolvasom majd alaposabban is, nyilván rengeteg hasznos infót tartalmaz, amit érdemes figyelembe venni. Ezzel együtt nekem mindig az a gondom ezekkel az általános edzéstervekkel, hogy pont a személyes tényezőket nem veszi figyelembe. Amúgy ahogy elnézem, valami nagyon hasonlót tervezek én is, mint amit ez (és minden más, amit eddig láttam) tartalmaz. Amivel nem tudok mit kezdeni, azok a heti 5-ből 2-3 alkalommal 30-45 perces könnyű futások. Ehelyett én rendszeresen lényegesen többet megyek, általában 1-1,5 órát szoktam ilyenkor alapozós pulzuson csinálni.

A 180-5-életkor képlet jól hangzik, de olyan lassan gyakorlatilag nem bírok futni, hogy ezt tartsam - pedig pontosan tudom, hogy kellene... Főleg nem 30 percen keresztül, az gyakorlatilag egy nulla értékű edzés lenne, ha a heti 5-ből 2-3 ilyet futnék, annyiért kár elindulni. Egyszerűen az időt keveslem. Hosszú futásnál ok, ott nagyon érzem, hogy kéne, még ha ez 6:45 körüli tempót is eredményezne.

A lényeg az, hogy tisztában vagyok vele, hogy még mindig nem stabil az alapom, ezért mennék inkább a minőség (tempó, kigyorsítás) helyett inkább a mennyiségre a következő évben is, és inkább több lazát, lassút, de kicsit hosszabbat futnék, és ha már úgy érzem, hogy az alja rendben van, akkor lehet majd kiélezni a különböző távokhoz tartozó sebességeket, meg valódi pb-ket menni. 10k-val, meg félmaratonnal még lehet bohóckodni (havonta-kéthavonta van egy verseny, just for fun), az már viszonylag stabilan megy, legfeljebb nem lesz PB, na bumm, a maraton viszont nem játék, arra rendesen fel kell készülni, ha az ember akar is valamit.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.