Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30636) parandroid válasza #78687232 (#30628) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ne érezd magad szarul, én kezdem érezni, hogy túltoltam az év végét, nem vagyok még azon a szinten, hogy ennyit menjek, muszáj lesz visszavennem. ezt a hetet már tisztességből végigcsinálom, aztán 31-kén zárásul jön egy Silvesterlauf a futócsoporttal, amit a helyi futóklub szervez (Spiridon Frankfurt), és minden évben nagy buli. Megpróbálok egy 50 perc alatti, új PB-t csinálni, elvileg minden adott hozzá - a pihentséget kivéve. :U

Súly tekintetében jól állok, megleptem magam egy Garmin Index okosmérleggel karácsonyra (illetve fekete péntekre), szóval naprakész vagyok mindenféle adatból, a napi mérések szerint szépen lassan, trendszerűen csökken a testsúlyom, most már szinte minden napi mérés 71 és 72 közötti eredményt hoz, persze az utóbbi pár nap okozott némi megingást (ma 72,3-at mértem reggel), de holnaputántól megint meló, és kevesebb zabálás, szóval semmi jóvátehetetlen nem történt.

Januártól a heti, és havi futásmennyiséget a decemberhez képest mindenképpen vissza kell vennem, illetve januárban, és a február első felében folytatom még a lassabb futásokat, heti egy félmaratoni tempóval, illetve egy másik alapozó futás végét megtolva 10k tempóra, valamint hétvégente megpróbálok beiktatni egy félmaratont. Így elvileg olyan 60 km körül lesz egy hetem, és 250 körül egy hónapom, ami eleve hagy némi játékot arra, hogy ha soknak érzem, kimaradhasson egy-egy alkalom, vagy rövidebbre lehessen valamit venni, illetve mellette legalább heti két erőedzést be tudjak iktatni. Kacérkodok a mindennapi futás gondolatával is, a gond az, hogy ha tudom, hogy csak 5-6 km-t fogok futni, akkor tutira elfutom, és tempóedzés lesz belőle, annak meg az egész rövid, a regenerációt viszont taccsra vágja, szóval jobb inkább nekem ezeket a napokat keresztedzéssel tölteni, és futásügyileg inkább csak töltődni.

A heti, és havi mennyiségekből adódóan az éves célom jövőre 3k+ km, ami teljesen elérhetőnek tűnik, főleg az év vége felé egyre növekvő számú hosszú edzésekkel, és az év végi alapozással. Időügyileg most úgy állok, hogy 10k 50 perc fölött kevéssel, 21k 1:55, a maraton mellé meg odakerült egy pipa, maradjunk ennyiben. Jövőre (nyilván nem rögtön tavasszal, hanem egész évre vonatkozóan) a 10k-t jó lenne valahova 45-47 közöttre becélozni, a félmaratont 1:45-re, a maratont pedig olyan közel hozni 4 órához, amennyire csak bírom.

A futást egyelőre továbbra is élvezem, szívesen megyek ki, motivációval nincs gond, és ahogy elnézem, hogy mennyit fejlődtem a tavalyi téli alapozáshoz képest, illetve hogy az idei első hivatalos félmaratonom márciusban 2:03:30 volt, pedig nem kicsit belehaltam, az ad még egy lökést a továbbiakhoz.

Szóval tovább a lenini úton (gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás), és ezúton kívánok mindenkinek egy boldog, sikeres, sérülésmentes, motivációban, sikerekben, és a kitűzött célok elérése során szerzett örömben, és tapasztalatban gazdag új futóévet!

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.