Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25949) inf3rno válasza scapegt (#25946) üzenetére


inf3rno
nagyúr

1. Hát nem sok info van erről, úgy néz ki, hogy este kevesebb termelődik, mint nappal [link], de azért valószínűleg nem nulla, illetve mozgásra több termelődik, mint amúgy [link]. Ezek alapján ha reggel futsz, akkor nem jó elhagyni bemelegítést (min 15 perc). Gondolom ha rászánnék néhány napot többet is ki tudnék deríteni, de most nincs erre időm.

2,3. Mindenkinek más a jó, ha nem érzed úgy, hogy boka alatt szétmenne a lábad, akkor azzal is eldöcögsz. Azért 10-15km felett érdemes komolyabb cipőt venni, meg előtte csináltatni lábállás diagnosztikát.

4. Csonthártya gyulladásnál szokott fájni a sípcsont környéke. Nézz utána, hátha neked is ilyen jellegű problémád van. Vádli nyújtással megelőzhető, azt mondják.

5. Próbáld ki, hogy lassítasz a tempón, és úgy remélhetőleg már menni fog egyszerre is a két kör.

6. Futás előtt 2-3 órán belül nem jó enni, mert felkavarodik a gyomrod. Ha bírod így is, akkor lehetőleg keveset, és én inkább valami relatív lassú szénhidrátot (tészta, nem cukor) ennék 1 órával előtte, fehérjét meg utána. De ez is ízlés kérdése, kinek mi válik be.

Hashimoto-val nem mindenkinek sikerül súlyt leadni, sokan megszenvednek vele. Egyébként érdemesebb testzsír %-ot követni, mint összsúlyt.

A futás nem javít a gerinc problémákon, sőt szerintem talán egy picit ront is rajtuk, érdemes mellette pilatest, jógát, ilyesmit csinálni, hogy erősítsd a gerinc melletti izmokat. Én személy szerint a pilatest tudom javasolni, nekem a jóga nem vált be, de ez is egyén függő.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.