Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23003) Danika256


Danika256
aktív tag

Sziasztok!

Túledzettséggel kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket! Nagyvonalakban október - novembert nagyon megnyomtam az alapozással és sajnos nagyon monoton edzéseket csináltam végig. A végén megközelítettem a heti 100km-t, 4 alkalommal. Akkor nem éreztem semmi + fáradtságot, mint egyébként. De persze így utólag nézve, igen besokalltam!
December elején aztán ért egy nagy trauma, elvesztettem valakit, így december közepéig nem sokat futottam. Aztán ahogy lelkileg is jobban lettem, próbáltam folytatni az edzéseket, de már nem ment úgy. Egy verseny így ki is maradt.. A pulzusom a másfél évvel ezelőtti szinteken mozog máig, hálisten a szívdobogásom, meg az ízületi fájdalmak elmúltak. Most már próbálok edzegetni, de messze nem megy úgy, mint korábban. Felszedtem 5kg-t, semmiféle fittségi érzésem nincs, mint ahogy korábban. Próbálok változatos edzéseket csinálni és egyéb keresztedzéseket, de sajnos nem sok javulás van.

Aerob szinteken nem tudok edzeni, max biciklivel vagy séta :) Jó 20bpm-nyi pulzust vesztettem! A nagy intenzitású edzések mennek, a magas pulzus tartományokat bírom, de az ezekhez tartozó teljesítmény is elmarad és most egy szimpla 5:00- tempót is emberfelettinek érzek, ha km-eken keresztül kell tartani. Azért ez 3 ezer Km és majd 2 év után kissé idegesítő! Az ad reményt, hogy azért a terhelést bírom hosszabb távon is, 12-15km-t is simán lenyomok, csak hát a sebesség, meg a pulzus..

Az egyéb problémákon kívül tudom mit, miket rontottam el, csak azt nem hogyan hozhatnám helyre… Pihenések megvoltak, változatosan edzegetek, jobban figyelek a kajára, és jó sok idő el is telt.
De most szinte ott tartok, ahol 2015 őszén, bár a lábam nem úgy néz ki :)

Szóval, ha van ebben tapasztalatotok, esetleg ötletetek, mit hogyan kéne ha már megtörtént, nagyon szívesen fogadom a tanácsokat! Nagyon remélem nem kell teljesen elölről kezdenem felépíteni magamat, de semmiképpen sem adom fel!
Február végén lesz az idei első fm versenyem, addigra kéne valamilyen értékelhető állapotba kerülnöm!

Köszi mindenkinek a segítséget!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.