Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22651) parandroid válasza rii (#22649) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Decathlon. A legköltséghatékonyabb, és van mindig minden egy helyen. De egyetértek gombival. Aláöltözet felsőtestre fontosabb, legyen minél szűkebb, és testhez simulóbb. Hosszú futónadrág ugyancsak. Én is arra veszek kívülről még egy rövidnacit. Aláöltözet felsőre meg egy rövidujjas póló, és arra a téli futós felső. Simán elég volt tegnap a minusz három fokban. És a legfontosabb még mindig a csősá! Mondjuk tegnap egy kesztyű sem ártott volna, de amit vettem magamnak, nagynak bizonyult, és fogni sem tudok vele, el is csúszik folyton, és így nem is elég meleg.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#22652) margithid


margithid
veterán

Sportsdirecten megint ingyenes a szállítás, ma éjfélig ha minden igaz.

(#22653) Lackooo84 válasza margithid (#22652) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Azt még tegyük hozzá, hogy csak appon keresztül, és a NY2017 kupon kóddal.

Egyébként nekem Decathlonos nacim van, alig egy hónapja használom. Nem fázom benne, pedig szinte minden hétköznap kint vagyok 1-2 órát séta+ kocogás, szóval ilyen téren nincs vele gond, viszont úgy vettem észre nyúlik a szára, valamint belül az ülepnél kidörzsölődött az anyag, bolyhosodik ahol az alsónadrághoz ér. Jó mondjuk 4 ezerért mit várok, majd veszek max másikat, de azért bírhatna többet is. :)

[ Szerkesztve ]

The Truth is out there...

(#22654) margithid válasza Lackooo84 (#22653) üzenetére


margithid
veterán

Én inkább veszek kétszer annyiért normális cuccot, nem azt mondom, ki lehet fogni ismeretlen márkáktól is jó, minőségi terméket, de pl egy adidas, nike, puma trióból tudom a méreteimet is, ruhából, cipőből.
De amit például a tescoban vettem botrányosan szar, bolyhosodik, pár mosás után úgy áll rajtam mint tehénen a gatya, itthon tudom csak használni, a sportsdirectről vett puma melegitőalsóm meg nagyon szuper, futni sétálni.
Én ezeket a slazenger, lonsdale, everlast cuccokat se ajánlom senkinek, talán még a karrimort, de abban is a drágább kategóriát!

(#22655) parandroid válasza Lackooo84 (#22653) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Decathlonos pólókból (Kalenji) én is kiábrándultam, annak ellenére, hogy amíg viszonylag újak, nagyon jó őket viselni, viszont a tartósságuk kritikán aluli. Az őszre vett futós nadrág mondjuk éppen problémamentesen üzemel, pedig belekerült vagy 500 km, igaz, mosva talán csak egy-kétszer volt, gondolom az öli majd meg. Pólók viszont teljesen szanaszét nyúltak, bolyhosodnak, jönnek szét a varrásnál.

Viszont arra jók, hogy kitaláld, mire van tényleg szükséged, milyen ruhadarabot hogyan, és mikor praktikus hordani, és mi az, amiből érdemes minőséget venni, és ott mire kell figyelni. Futós naciból is szerintem ezt a telet lehúzom még a Kalenjivel, aztán jövőre veszek majd valami fasza drága cuccot, de legalább már tudom, hogy ez a fajta, fazon, illetve vastagság bevált. Nem elhanyagolható dolgok ezek, ez volt az első futós hosszúnadrágom. Térd alá érőből pl. a helyi Karstadt Sport áruház (kb Intersport szint) Alex nevű saját márkás cuccát vettem. Annyira nem olcsó, mint a Deca, viszont érezhetően jobb is nála, szóval könnyen lehet, hogy bevállalok belőle majd egy hosszút is. Rövidből meg 2in1 Nike Pro van, sötétszürke, neonzöld szűk belsővel, azt imádom, semmi meg sem közelíti, de valami 50 EUR-ról volt 25-re leárazva, teljes árat nem szívesen fizetnék érte.

Karrimorból most rendeltem három téli felsőt, egy cipzáros,és egy anélküli hoodiet, mind a kettő elég jónak tűnik, meg egy cipzár és hoodie nélküli, nem is annyira vastag felsőt, ami majd inkább tavasszal lesz jó - legalább elköltöttem az akciós cipők mellé kapott kuponokat, meg amúgy is durván le voltak árazva.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#22656) Lackooo84 válasza parandroid (#22655) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Hát talán 2x "mosva", de inkább csak átöblítve. A Kalenji pólókkal (1000ft-os) nekem eddig nincs bajom, de majd kiderül úgyis később. Majd veszek valami márkásabbat, ha lesz leárazva, annyira nem sürgős most. Inkább cipőt vettem, azt muszáj volt, mert szerintem a térdeimnek nem jönnek be ezek a drop-os cipők.

The Truth is out there...

(#22657) StLui válasza parandroid (#22655) üzenetére


StLui
veterán

Én pár éve Kalenji-ből öltöztem föl télre, nyárra futáshoz, és azóta is az akkor vásároltat használom amire csak kell, edzőterembe nyári cuccokat, bringára a téliket. Igaz, mindegyikből a legdrágább Kalenjit vettem végül. Tegnap is a sok éve vett aláöltözet póló volt rajtam, teniszezni is sokat (heti 2x) használom. Szóval nekem bejöttek.

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#22658) parandroid válasza StLui (#22657) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Amivel elégedett vagyok, az a Kalenji futócipő, igaz, az drága is volt (valami 60 EUR-ért vettem anno). Elég masszív, kicsit nehéz, de nagyon bejött, benne van már vagy 600-700 km.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#22659) margithid válasza parandroid (#22658) üzenetére


margithid
veterán

Neked hány cipőd van? Írtad most ezt, anno salamon, múltkor niket vettél.

(#22660) StLui válasza parandroid (#22658) üzenetére


StLui
veterán

Első futócipőmnél a Spuriban voltam és eljutottunk a próbálgatásnál a 30eFt fölötti Adidashoz (20-ért kerestem max), de nem volt méretben. Elmentem még aznap a Decathlonba, próbáltam Kalenjit, és annyira nem jött be az Adidas után, hogy "pánikszerűen" megvettem az éppen akciós , Spuriban ajánlott Adidast, és utána ugyanerre, csak későbbi évjáratra váltottam. Ahány láb annyi szokás :D

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#22661) parandroid válasza margithid (#22659) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

A Kalenjit teremben használtam tavaly egész évben, illetve egy Asics Patriotot tapostam szét, az szegény teljesen meghalt. Tavaly júniusban vettem a Salomon Sense Linket, mostanra az is 800 km közelében van, a talpa helyenként tükörsima, szóval az utolsókat rúgja. Igazából ez volt az egyetlen kinti futócipőm sokáig, szóval most próbáltam valamit keresni hozzá, első körben egy Reebok Pump-pal próbálkoztam, de sajnos a bokám nem bírta a fűző nélküli kialakítást, futás közben durván nyomta elöl a lábfejemet (bedagadt, bekékült, meg minden), így abból utcai cipő lett. Akkor láttam, hogy van még Salomon Sense Link a sportsdirecten, úgyhogy rendeltem még kettőt, de azokat egyelőre nem használom, majd az egyik a mostani Salomont váltja, a másik meg majd azt, valamikor a jövő évben, és emellé lett még a Nike Pega 33.

Szóval végső soron egy termi edzőcipőm van (ami fölött lassan eljár az idő, bár ha nem, vagy csak nagyon keveset futok benne, akkor még bírja egy darabig), illetve kinti futásra egy Salomon (bár ez sok példányban egy-másfél évre előre) és egy Nike Pega. úgyhogy azt hiszem többet beszélek cipőkről, mint amennyit tényleg vettem.

De tudod mit, kérdezd meg a nejemet, neki mindenféle színben van futócipője, hogy menjen minden outfithez :DDD , bár tény, hogy ezeket meg az elmúlt évek alatt szedte össze, és némelyik már igencsak a végét járja. Neki amúgy a Skechers a nagy kedvenc, abból volt (van) több pár is, hétköznap is rengeteget hordta őket, de most ősszel frissítettük neki is a gardróbot, igyekeztünk minél szélesebb skáláról válogatni, hogy mindenfélét ki tudjon próbálni, kapott ő is Reebokot, meg egy trail runner Asicsot is, sőt, egy Salomont is rendeltem neki sportsdirectről, de az sajnos kicsit lett, de nem küldtem vissza, tavaszra belenő a kisebbik lány, meglesz neki is nyárra a sportcipője (hol kapok neki máshol normálisát 20 EUR-ért?)

Általánosságban igaz egyébként, hogy igyekszem akkor cipőt venni, amikor akciós, még ha ez azt is jelenti, hogy esetleg fura színe van, vagy be kell tárazni előre. Olyan 60 EUR körül van a lélektani határom, ami fölött nem szívesen költök cipőre, most a Pega 33 volt a kivétel, azért kicsengettem 85 Eur-t, de nem bántam meg. de pl. az utolsó sportsdirectes rendelés (nekem a két Salomon, páromnak egy Reebok, meg egy salomon, ami végül kicsi lett) összesen volt éppenhogy 120 EUR fölött, ami egy jó minőségű, teljes árú futócipő, ha valakit nem érdekel az ár, és csak bemegy a boltba, és megveszi, ami tetszik.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#22662) joysefke


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Na voltam tegnap versenyen. 17Km / 180m szint. Ahhoz képest, hogy semmilyen struktúrált edzésmódszert nem csinálok, nem mérem a pulzusomat sem (csak versenyen), csupán annyi az edzésem az utóbbi időben, hogy futok napi 6-8 max 10Km-t úgy érzésre viszonylag kényelmes tempóban illetve néha meghúzom a végét, elég szépen fejlődtem.

Verseny utolsó kb 5 kilométerén egy elég durva -akkor még nem tudtam- hasmenés jött rám, és az utolsó kilométereket azzal töltöttem, hogy méregettem az út menti bokrokat, hogy melyik mögé guggoljak be üríteni.

Verseny ide vagy oda, ha nem tudtam volna visszatartani, akkor is vissza kellett volna jussak valahogy a sportcsarnokba a kocsihoz, tehát ennyi erővel akár folytathattam volna a versenyt is. Szóval egy idő után lelkileg ténylegesen fel voltam készülve rá, hogy beugrok a bokor mögé, kinyomom a fölösleget és használom a kesztyűmet ami a barátnőm egyik karácsonyi ajándéka volt. Kb csak az tartott vissza, hogy éreztem, hogy eddig elég jól mentem és nem akartam azt az egy perc időveszteséget, illetve nem akartam a fél órája már nyomomban lihegő üldözőmet sem előre engedni, aki már kezdett le-leszakadni.

A végén még belefért egy 200m-es győztes sprint.

Verseny után közvetlenül 3x kellett a WC-re rohannom és aznap semmi nem maradt meg bennem.

Volt már valakinek ilyesmiben része?

J.

(#22663) bandus válasza parandroid (#22655) üzenetére


bandus
veterán

ennél azért mondjuk nem ártana többet mosni szerintem :D én a pólókat 1 max 2 futás után, nadrágokat 3-4 futás után mosom. volt kedves mutatott most perwoll termékmintát kifejezetten sportcuccokra fejlesztett mosószerből. lehet megéri kipróbálni, hátha kicsit tovább tartanak így a cuccok.

bár én mindig (majdnem) mindenből tényleg top minőség közelit vettem olcsón. van egy decás cicanacim, kb a legalapabb, még egy zseb sincs rajta, nincsen vele gondom, teszi a dolgát. sokszor ha elmegyek egy konditerembe akkor is ebben edzek, mert megszoktam már a feszülős nadrágokat, kényelmetlen egy sima rövidgatya :D és van még szintén egy alap 3 ezer forintos hosszú ujjú átmeneti felsőm ,az kb best buy kategória. pont jó 5 fok környékén, kényelmes aláöltözővel és anélkül is. de ahogy már párszor írtam azért a különbséget érezni, de kis utána járással tényleg jó áron lehet kifogni cuccokat, persze nem akkor kell vásárolni amikor már szükség van rá, hanem amikor rábukkansz. így a hosszú adidas cicanadrágjaim 8k-ba kerültek 2xk helyett, lunartempo, lunarflyknit, lunaracer mind 8-11k között, nike vapor dzseki 8k volt, adidas pedig 15k talán az 50+k helyett. a pólókat nem számolom, mert ott igazából mindegy, hogy most 3 vagy 5 ezret fizetek érte, nem veszek belőle sokat.

de pl. most sima szabadidő nike pólót is vettem a biatorbágyi outletben 1300 ft-ért :D

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#22664) margithid válasza parandroid (#22661) üzenetére


margithid
veterán

Szerintem is felesleges 60 eurónál többet költeni egy cipőért, sokszor fele ennyiért is vannak kiváló cipők.
De 60 euróért már akció nélkül is kap az ember, sportsdirecten például van most csomo nike, pega, structure, lunarglide.

(#22665) parandroid válasza bandus (#22663) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Na ja, pólók minden használat után szennyeskosár, A Kalenjik nem is bírják a gyűrődést. Nike, Adidas pólóknak kutya baja, az említett Alex pólók is jól tartják a formát, méretet, viszont pár helyen kijött már belőlük a szál. Kár, mert amúgy kényelmesek, jók. Tavasszal szerintem betárazok Nike Milerekből 2-3 darabot, egy hosszú ujjast vettem ősszel próbaképpen, imádom. A nacit viszont nem mosom most sűrűn, kb havonta egyszer - alapozásnál gyakorlatilag egyáltalán nem izzadok, amennyit igen, azt megfogja az aláöltöző, szóval az hetente egyszer mindenképpen mosva van, bár egy héten igazság szerint a mostani futásmennyiséggel kettő is el szokott koszolódni. Nyáron megint más, persze. Egy futás és póló-alsónaci-zokni, de van hogy a naci is megy a gépbe, 15 perces kímélő sportprogram, és ha jó az anyaga, meg az idő, 1 órán belül száraz is.

A vásárlással kapcsolatban egyetértek, pont ezt írtam a cipőkről is, érdemes kicsit betárazni, amikor olcsó, el fog az fogyni.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#22666) Lackooo84


Lackooo84
nagyúr

Észrevettem, hogy mióta futni járok, a bal lábszáramon, a sípcsont melletti külső izom, a bokámtól kb. 10cm magasságra furcsán kidudorodik egy kicsit ha ráállok a lábamra. Érzésre puha, fájdalom nincs. Vajon mi lehet ez? Túlterheltem volna a lábam? Mert eddig tuti nem volt ilyen. Jobb lábamon semmi nincs.

The Truth is out there...

(#22667) bandus


bandus
veterán

egész jól haladtam ezzel az alapozósdival, olyan 7 perc környéki tempón tudtam már futni 145-ös pulzussal. most viszont az utóbbi 2-3 futásnál képtelen vagyok 150 alatt tartani a pulzust, sokkal lassabb 7:30-7:45 közötti tempóval :W nem ittam sok alkoholt és halálra sem zabáltam magam, aludtam eleget az ünnepek alatt. de mintha az elmúlt két hónap semmit sem ért volna. van ennek jelentősége, vagy ezt a pár futást szarjam le és nyomjam tovább?

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#22668) inf3rno válasza bandus (#22667) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ha sokat kihagysz kell néhány futás, amíg újra beindul a keringésed.

Buliban hasznos! =]

(#22669) inf3rno válasza Lackooo84 (#22666) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ott jön ki a rosszaság, ennyi. ;]

Buliban hasznos! =]

(#22670) bandus válasza inf3rno (#22668) üzenetére


bandus
veterán

de nem hagytam ki semmit, ez az érdekes :F

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#22671) #78687232 válasza bandus (#22667) üzenetére


#78687232
törölt tag

Esküszöm, nem a második reged vagyok, mégis ugyanez a helyzet nálam is :DDD 6.50/7.00 körül már 138/140 közöttre beállt a pulzusom, most meg átlag 150/155-re felugrott. Igaz, nálam közbeszólt egy másfél hetes pihenő és emellett pedig rengeteget kajáltam.

(#22672) parandroid válasza #78687232 (#22671) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Lol, lásd még itt:

"Hiába csak alapozás, pulzus kicsit el van szállva (a nyugalmi is), egyszerűen nem is tudom, hogy bírnék-e olyan lassan futni (talán 7:30 körüli pace-nél), hogy tartósan 140 alá le tudjam szorítani."

Korábban már 6:50-7:00 között is 140 körül voltam, most állandóan elszáll. Mondjuk én pont arra fogtam, hogy túlfutottam magam az utóbbi időben, 800+ km volt csak az utolsó négy hónap, gondoltam besokallt kicsit a keringésem.

Nagy ügyet nem csinálok én sem belőle, január úgyis laza lesz sajnos, meg igyekszem oda is figyelni azért, hogy ne hajtsam túl magam, aztán majd februárban meglátjuk, merre mozdul.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#22673) concret_hp válasza bandus (#22667) üzenetére


concret_hp
addikt

megesik, van hogy nekem is "elszáll", elég egy picit túlöltözni, szomjasnak lenni, akármi

vagy fullba vagy sehogy :D

(#22674) #78687232 válasza parandroid (#22672) üzenetére


#78687232
törölt tag

Ez ilyen, majd lesz jobb is. Különösebben nem izgat a dolog engem sem, mivel ezt leszámítva most nagyon jól megy a futás.

(#22675) tomcica


tomcica
Topikgazda

Gratula a tavalyi utolso versenyeket kihasznaloknak :R Gombi,T1 stb. toljatok,az eves lefutott kilometerszam meg nem szamit,csak legyen jo magas :P megyek is vissza a sufniba tekerni a bringat,reggel meg laza 25km futas,ha elszakad a film azert teszek bele egy 14-16km "tempocskat" (mi baj lehet - alapon)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#22676) borix válasza bandus (#22670) üzenetére


borix
őstag

Általában a kihagyás vagy a túledzettség okozza de okozhatja lappangó megfázás (ilyenkor fáradékonyabb,jobban izzad az ember) is.

[ Szerkesztve ]

(#22677) inf3rno válasza borix (#22676) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát az én megfázásom most nem lappang. Azt hiszem ki fog maradni egy hét. :S

Buliban hasznos! =]

(#22678) Vertigo18 válasza inf3rno (#22677) üzenetére


Vertigo18
addikt

Mennyire és miért kell kihagyni edzéseket, amikor az ember meg van fázva? Persze, ha férfiember létére fel se tud kelni szinte az ágyból, akkor érthető, de vajon ki kell hagyni olyankor, amikor a takonyfújáson kívül más tünet nincs, max még mellé egy kis köhögés?

Más: észrevettem néhány olyan, önkéntelen, kordában tarthatatlan dolgot ezeknél a 140-es, alapozó futásoknál, amik ennél az ütés tartománynál erősen befolyásolják a pulzust. Alapból ugyebár olyan 140-142n van a pulzus...

- kifújom az orrom - 147
- előző versenyre gondolok - 150
- arra gondolok, hogy metszem el a főnököm torkát - 155
- büfizek egy kolbászosat, szalámisat (Szilveszterkor), vagy tőtikápisat (Karácsonykor), majd utána még ízlelgetem fél percet - 146
- megkerget egy kutya - 170+
- rájövök, hogy nem tudok elszaladni előle és rárúgok egyet - 175
- jön szembe biciklivel egy jó csaj - 160
- szembe biciklizik az ex ("akkor is megmutatom, hogy van élet utánad is!")- 165

Mindegy melyik jön, utána súlyosan koncentrálni kell arra, hogy visszaálljon normál értékre...

Bocs, január másodika, az első nap józanon! :)

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#22679) parandroid válasza Vertigo18 (#22678) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ja, az orrfújáson már én is gondolkoztam, valószínűleg felborul a légzés normális rendje, ezt próbálja a szervezet kompenzálni. A többihez nem tudok hozzászólni, nem figyeltem meg összefüggést. Illetve annyi, hogy ha futás előtt bezabálsz, nyilván szarul fogod érezni magad, de ebbe a hibába talán egyszer estem a nem túl hosszú futókarrierem során. Egyszer volt még olyanom, hogy nagyon szarul ment a futás, szenvedtem végig, és a pulzusom is az egekben volt, másnapra ki is dőltem, olyan fosás-hányás jött rám, alig éltem egy hétig, meg is látszik az augusztusi futásmennyiségemen a kicsit több, mint egy hét kihagyás. Szerencsére ezen kívül beteg sem voltam az évben, hajlamos vagyok arra gondolni, hogy ezt amúgy nem kis részben éppen a futásnak (illetve úgy általában a sportnak) köszönhetem - a rendszeres vitaminfogyasztás mellett.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#22680) borix válasza parandroid (#22679) üzenetére


borix
őstag

Gondolom mikor magas egy városban a szogértéke az sem pozitív hatást fejt ki a teljesítményre akkor káros is a kinti sporttevékenység.

(#22681) gombi01 válasza tomcica (#22675) üzenetére


gombi01
tag

#22675) tomcica:
Köszi és Neked is Gratula, nem semmi ami munkát tolsz!
Külön köszönet amiért rengeteg tanácsot, építő jellegű ötletet (válogatott kínzásokat) adtál nekünk !!!

:R :R :R :R :R :R :R

"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali

(#22682) inf3rno válasza Vertigo18 (#22678) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem muszáj kihagyni, csak ha lázas vagy. Én személy szerint nem szeretek a taknyomban fuldokolni közben, csak azért hagyom ki. Ez inkább kényelmi szempont. Plusz a torokgyulladás hajlamos rosszabbodni, ha hideg éri, és ha folyik az orrom, akkor muszáj néha a számon át venni a levegőt.

Jó ez a lista :DD

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#22683) Vertigo18 válasza inf3rno (#22682) üzenetére


Vertigo18
addikt

Köszi, viccnek is szántam...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#22684) tomcica válasza gombi01 (#22681) üzenetére


tomcica
Topikgazda

ma azert ereztem,hogy az elen tancolok (meg h mar a test se mai csont :DDD ) az este potszilvesztereztunk 5korso buzasor lement + 5-6orat aludtam,abstartban +5-7-el magasabb volt a pulzusom kelestol kezdve.... 25km futas volt a mai penzum,ebbol tetszes szerint tempo,vegul betoltam izombol 16km 3.47-es atlag 178-as atlagpulzuson (valszeg ezert ereztem ugy,hogy eros ez nagyon) esett mar jobban is ez

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#22685) inf3rno válasza tomcica (#22684) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az alkohol vagy az alváshiány a rosszabb pulzus szempontból?

Buliban hasznos! =]

(#22686) tomcica válasza inf3rno (#22685) üzenetére


tomcica
Topikgazda

alvashiany,ennyi alkohol meg feldolgozhato (foleg h este 8tol ittam 1ig)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#22687) Chuck Norris válasza inf3rno (#22685) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Az alkoholhiány sokkal rosszabb minden szempontból :DD

[ Szerkesztve ]

(#22688) margithid


margithid
veterán

Nekem ma lett elegem endomondból végleg.
Tegnap kipróbáltam google fitness-t, lemértem az esti sétám, 13 km, ma ugyanazt a távot lenyomtam endomondoval mérve, alig 9 km-t mért...
Delete :)

(#22689) mukibuci válasza margithid (#22688) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

a két gpx fájlt rakd egymásra és nézd meg a különbséget

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#22690) margithid válasza mukibuci (#22689) üzenetére


margithid
veterán

Az endomondonál nyilegyenes vonalak vannak, mig a google fitness ténylegesen követte az útvonalamat, nem csak körülbelül.
Gondolom endomondo nem olyan gyakran keresi a gps jelet, vagy nem tudom, de ez igy kuka...

(#22691) mukibuci válasza margithid (#22690) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

és ha térképet is nézel hozzá? nekem volt olyan, hogy a 2 sávos út egyik szélétől a másik széléig ugráltam felváltva :D szvsz valahol a kettő között lehet az igazság

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#22692) margithid válasza mukibuci (#22691) üzenetére


margithid
veterán

Nézek térképet is, össze viszsa mutat, nem mér ez pontosan, én nem ajánlom senkinek igy...

(#22693) medica válasza margithid (#22690) üzenetére


medica
senior tag

Nekem a Miui-val nem volt kibékülve az endo, runkeeper, strava, amivel megy az a runtastic és a nike. Volt amelyik átdobott légvonalban 5 kilt tökön-paszulyon. Mutatják a szintet is de a távolságnál nem kalkulálják bele. Ez elég zavaró hegyen, 25 k alatt majd' 1 kilométert elcsalt - kimért útvonalon teszteltem, a hagyományos lépés számláló alig tévedett.

[ Szerkesztve ]

Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz

(#22694) margithid válasza medica (#22693) üzenetére


margithid
veterán

Nekem is miui van, akkor az a baj, google fitness az msot tökéletes!

(#22695) inf3rno válasza margithid (#22688) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem is van ilyen tapasztalatom vele, nálam 8 másodperces volt a frissítés, aztán 200 méteres körpályából háromszöget csinált. Amennyire én látom mobil függő lehet a dolog, mert másnak meg teljesen jól mérte a 400 méteres pályát. Én sem véletlen döntöttem úgy, hogy mobillal bohóckodás helyett inkább órát veszek.

Buliban hasznos! =]

(#22696) inf3rno válasza mukibuci (#22691) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja ilyen is volt nekem a 2km-ből 4km lett meg valami olimpiai sebességet toltam a program szerint. :D

Buliban hasznos! =]

(#22697) #78687232


#78687232
törölt tag

Ismerős is panaszkodott a telefonos progira. Nekünk a két lumián (W8 és 10), neki meg lenovon és talán sonyn sem akart normálisan működni. Sokszor elveszti a jelet, keresztülhúzza a fél településen az útvonalat. Én anno ezért utáltam meg a runtasticot, akkor a sports-tracker és az endomondo vált be.

(#22698) parandroid válasza #78687232 (#22697) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Almának ilyen fasza gps-e lehet? Az 5s azért már nem mai darab, de évek óta használom mindenféle trackingre runtastic-kal, soha nem csinált semmi hülyeséget. Nem mondom, hogy méterre pontos, de csaláson konkrétan sosem kaptam.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#22699) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

Lumiáról váltottam MIUI-ra. Előbbivel durván 20 alkalomból 1-nél veszett el a gps jel, utóbbival még elég keveset mentem. Amit tudok, hogy MIUI-nál a gps méréshez két dolgot be kell kapcsolni: alapból eneriatakarékosra van állítva a telefon, ami nem kedvez a gps-nek, a másik pedig, hogy nem engedi az alkalmazás futását lezárt állapot mellett.
Ja, Endomondoról beszéltem, és meg vagyok elégedve vele. (MIUI-nál egyelőre csak user error miatt bosszankodhatok.)

(#22700) #78687232 válasza parandroid (#22698) üzenetére


#78687232
törölt tag

Bizony, sok helyi futóismerős fut almával és nekik teljesen jó a runtastic is, pedig az nekem 2015 eleje után feladta a normális működést.
Apollo17hu, köszi a tippet, ennek utánajárok majd.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.