Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79601) Xarina


Xarina
aktív tag

Sziasztok!
Létezhet, hogy felment a szállítási költség Kínában? Néha rendelek 2-300 ft-os dolgokat (pl órába elem, zseblámpa, stb), de sok dolog, amit nézek 5-600 ft-ra ment fel. Ennyire nem gyengült a forint. Van erre valami magyarázat vagy én nézem rossz helyen?

(#79602) V/ válasza Xarina (#79601) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen, a jüan is gyengébb lett, a gazdasági válságot a vírus miatt senki sem ússza meg.

(#79603) FST200 válasza Xarina (#79601) üzenetére


FST200
tag

én a szállítási költségen lepődtem meg, 13 fontos szállítást látok mindenhol kis cuccokra
ezer éve nem rendeltem, de ez most meglepett

(#79604) V/ válasza FST200 (#79603) üzenetére


V/
Topikgazda

Drágább a postázás mindenhol, ez várható volt. A mi postánk meg akkor is emelt amikor nem volt indok rá, meg összevont súlyhatárokat és így drágított most 51--500-ig 1705 Ft, 501-2000 g-ig 6075 Ft Európai országokba. Most április 1-től is emelt és ez valahogy kimaradt a híradásokból.

(#79605) FST200 válasza V/ (#79604) üzenetére


FST200
tag

hm ,durva, köszi az infót!
akkor még várok, ennél talán már csak jobb lehet a forint, vagy már nem tudom :D

(#79606) V/ válasza FST200 (#79605) üzenetére


V/
Topikgazda

Én is alternatív postázást használok, a futár cégek is olcsóbbak náluk, mert hogy legyen kártérítésem valójában még 1415 Ft hozzáadódik és így 7490 Ft (18.5 font) amiről szó van.
Még az angolokkal sem tudok versenyezni postaköltséggel, olcsóbban szállítanak ide.

[ Szerkesztve ]

(#79607) FST200 válasza V/ (#79606) üzenetére


FST200
tag

tényleg nem nagyon hírdették ezt a brutál áremelést sehol..

(#79608) xcvbxcvb válasza V/ (#79606) üzenetére


xcvbxcvb
aktív tag

Hello,

Rászaladtam most egy vevőre és Új Zélandra kellene postázni a terméket :W .
A Magyar posta nem vállal oda kézbesítést most. Mondjuk a Szlovák posta sem, meg gondolom sok európai sem . Milyen alternatív futárokat szoktál használni ? Egy párat néztem de horror árak jöttek ki, 15-46k között. Posta meg 3500 ft lenne.
Ha elállok az eladástól, az ebay jutalék is törlődik ? Keletkezhet valami anyagi károm ?
Ezt az azonnali fizetést is jó lenne megszüntetni, jobb volt a régi rendszer amikor számlát kellett küldeni.

Illetve lehet valahogy szüneteltetni a kilistázott termékeket ? Láttam olyat másoknál hogy vakációra mentek, és szüneteltették az eladást, de én nem találtam meg hol lehetne ezt beállítani.

Köszi ha esetleg tudsz segíteni.

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#79609) V/ válasza xcvbxcvb (#79608) üzenetére


V/
Topikgazda

Új-Zélandra posta 3500 Ft? 500 gr alatti a dolog?
Az összes megoldható amit felsoroltál.
A jutalék az új szabályok szerint ha te állsz el nem törlődik.
A hirdetésnél a fizetési módoknál állítható hogy mi legyen érvényes fizetési eszköz, de egyszerűbb a most nem szállítok kategóriát adott országba tiltást alkalmazni a szállítási opcióknál. Egyébként mindig ez volt az lap, nem pedig a számlaküldés.
A szüneteltetés szöveg a Messages, Change settings-nél állítható, ez a beállítás gyors linkje és itt a jelöld Out of office email response-t On-ra
Ez nem szüneteltetés hanem az hogy mikor fogsz a dologgal foglalkozni. A fix áras termék az elrejthető, de sok értelme nincs. Mert aki keresgél az sem találja meg és lehet hogy neki jó ha később fizet.

[ Szerkesztve ]

(#79611) V/ válasza lupus_l (#79610) üzenetére


V/
Topikgazda

Tudja, hiszen Új-Zéland nincs a listán és írta.

[ Szerkesztve ]

(#79612) xcvbxcvb válasza V/ (#79609) üzenetére


xcvbxcvb
aktív tag

Köszi a gyors választ és a segítséget. Igen fél kiló alatti lenne, már csak ez az egy "olcsó" szállítási opció maradt ebbe a csodálatos országba.
Várok még pár napot, aztán ha nem tudom feladni írok neki hogy legyen szíves törölje a rendelést a vírus miatt, remélem belemegy. Ha nem akkor buktam 5 ezret. Más megoldás nem jut az eszembe jelenleg.
Ezt az új jutaléklevonást jó hogy írtad, nem is tudtam róla.

Többi termékemet meg felemeltem 100 dollárral hátha így megfutamodnak a vásárlástól :D . De vicces ahogy felemeltem az árakat az ebay felemelte az eladási limitem 11k dollárra :Y .
Meg a szállításnál a handling time-ot 20 napra. Viszont a szállítási célpontok beállítása, tiltása nem egyszerű mert Usa regisztrációm van, és azt veszi domesticnak így azt nem tudom kilőni.
A fizetést se tudtam levenni, mert valamilyen elektronikusat mindenképp meg kell adni, bekamuzni meg nem akartam valami mást mert akkor abból lenne a probléma.

Fix áras termékek vannak, igazából levenni nem akartam mert ha eltűnnek, akkor újra fel kellene tölteni őket ami sok macera.

Akkor a szüneteltetés se működik mert megvenni meg tudják. Másnál láttam ilyet, de azt nem tudtam hogy meg lehet venni a terméket, mert ha vakáción van minek vegyek tőle ugye.

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#79613) V/ válasza xcvbxcvb (#79612) üzenetére


V/
Topikgazda

Az USA szállítást azt valóban nem, de oda van postai szállítás, viszont a nemzetközinél be tudod állítani hogy azok legyenek ahova a postával el tudod küldeni, így hiába USA reg a vevőnek, Új-zélandi címére nem lehet küldeni.

[ Szerkesztve ]

(#79614) b12gege


b12gege
csendes tag

Sziasztok!

Használta már valaki az összefoglalóban is említett csomagküldés.hu-t?
Regisztráltam magánszemélyként, követtem az instrukciókat, megadtam a felhasználói és a számlázási adatokat, de mikor kitöltenék egy űrlapot csomagfeladáshoz, folyton azt akarja, hogy írjak valami összeget az utánvét mezőbe, holott én nem akarom úgy küldeni.

"Minimum value of COD for your account is 75 Kč / €3 / 1000 HUF / 11 PLN / 11 RON"

Értem, mit jelent, csak azt nem, hogy miért kellene nem 0-át írnom abba a mezőbe...
Mi van ilyenkor?

[ Szerkesztve ]

(#79615) V/ válasza b12gege (#79614) üzenetére


V/
Topikgazda

Magánszemély esetén csak utánvételes postázás van, de ennek fogadását most nem minden országban biztosítják. Ha nem magánszemély vagy szerződést kell kötni és nincs utánvétel előírás.
De akkor ezt beírom, amikor felmerült a szállítás optimalizálása akkor elsődlegesen üzleti eladókra gondoltam, nem magánszemélyekre.

[ Szerkesztve ]

(#79616) b12gege válasza V/ (#79615) üzenetére


b12gege
csendes tag

Akkor azt meg tudom csinálni, hogy beállítom mondjuk 5 euro-ra az utánvételes összeget, amit visszautalok a vevőnek, ő meg kifizeti az 5 euro-t, mikor átveszi. Így még mindig olcsóbb, mint mással küldeni.
Ez így működhet?

[ Szerkesztve ]

(#79617) V/ válasza b12gege (#79616) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen. Annyi a feltétel most, hogy az ottani kézbesítő cég nem függesztette fel az utánvétes küldemény kézbesítést a járvány miatt.

[ Szerkesztve ]

(#79618) Directors


Directors
senior tag

Sziasztok!

Van egy rendelésem aminek legkésőbb április 02-ig meg kellett volna érkeznie.
Tegnap írtam az eladónak hogy még nem érkezett meg, illetve szeretném a pénzem visszakapni.
Írta hogy várjunk már még egy hetet, ha akkor sem kapom meg akkor újra küldi.
Érdemes most a vírus miatt még várnom egy hetet ?
Mondjuk az biztos hogy a pénzem kell vissza, nem a termék újból, mert akkor simán átverhet.

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#79619) V/ válasza Directors (#79618) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha nem PayPal-on keresztül fizettél és ez az április 2 a várható szállítási végső időpontja akkor az eBay-en május 2-igvan vásárlói védelmed, a PayPal-on meg vásárlás időpontjától számolt 180 napig.
Nem tudom honnan várod, de a szállítási módtól függően esetleg még befuthat, ha kaptál valami nyomkövetési számot akkor rá kellene nézni hogy milyen információ van, akár az újraküldés is működhet.

(#79620) Directors válasza V/ (#79619) üzenetére


Directors
senior tag

Április 27-ig akkor várok. Hátha.
Kínából érkezne a termék. Ennyi ír a nyomkövetési szám.
[kép]

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#79621) V/ válasza Directors (#79620) üzenetére


V/
Topikgazda

Ez a fajta azért 40 nap felett szokott lenni általában

(#79622) Directors válasza V/ (#79621) üzenetére


Directors
senior tag

Akkor várok még türelmesen. Köszi! :R

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#79623) Dr.F.E.R.I. válasza Dr.F.E.R.I. (#79580) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

Nálam az lett a történet folytatása, hogy vártam kedd kora estig, mondván legyen egy olyan nap is, ami nem esik bele a húsvéti szezonba. Mivel ekkorra sem fizetett, indítottam egy-egy nemfizetési bizbaszt mindkét árura. Ez szerencsére kiugrasztotta az emberünket a bokorból, és most amiatt írt hogy nem jó az összevont számla neki (mondjuk utólag jó lett volna az is, mindegy). Külön címre akarta elküldetni a két árut, ezért el kellett küldjem egyesével a számlákat róluk. Levelezni egyébként olyan volt vele mint a székelyekkel, 0-1 levél/nap. Így mire az egyiket postára adtam, rám írt hogy küldjem a másikat is neki, mert a vírus miatt nem postáznak a másik címre... Nem mondom, hogy életem biznisze volt, de végülis nagy nehezen de fizetett.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#79624) mufi


mufi
senior tag

Egy gyors kérdés: ha jól értelmeztem, nem vagyok köteles a paypal fiókomat összekötni az ebay rendszerével, ugye? Van egy emailcím, ezzel jelentkezek be ebayre, s pont ezzel a fiókkat a paypalra is, de nem akarom hozzáadni a paypal fiókomat az ebayhez. Ha így vásárolok valamit, akkor is van a money back guarantee?

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#79625) V/ válasza mufi (#79624) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem vagy köteles, csak épp egyszerűbb a kezelése a vásárlásoknak. Esetleg nem futsz abba a hibába hogy az eladó tiltja azon vásárlókat akik nem rendelkeznek PayPal fiókkal, mert az összekapcsolással ezt az eBay rendszerének egyszerű ellenőrizni.
Ez esetben is csak az egyik helyen lehet egyidőben problémát rendezni.
Miért lenne jó ha a kettő nincs összerendelve? Nekem ezzel nem volt gondom soha, igaz eladóként mindenképp össze kellett rendelnem.
Az eBay-re én nem e-mail címmel, hanem a fiókazonosítóval jelentkezek be, a cím csak a kapcsolattartás az eBay-el funkciót tölti be lényegében. Így nincs különösebb jelentősége hogy a kettő azonos.

[ Szerkesztve ]

(#79626) Shingen


Shingen
addikt

Hali!

Rendeltem egy terméket de az eladó eltünt, gondolom fake volt.
Így valószínű a csomagomat sem kapom meg. Igaz még a határidő messzebb van hogy megérkezzen, de látom előre nem lesz belőle semmi.

Hol tudok már most jelezni ebaynek?

風林火山

(#79627) V/ válasza Shingen (#79626) üzenetére


V/
Topikgazda

Az eBay küldött valami értesítőt? Ha nem akkor a Resolution Center-en keresztül keresd meg a vásárlást, aztán indíts ott request-et a meg nem érkezésre. Ha van korlátozás akkor kiírja és nem engedi, de az adott idő lejárta után mindenképp lehetséges majd indítani.

(#79628) Shingen válasza V/ (#79627) üzenetére


Shingen
addikt

nem küldött, csak lassan meg kellene érkezni a cuccnak, most látom nincs meg az eladó és nem árul semilyen terméket...
Ebből gondolom felszívódott...

風林火山

(#79629) xcvbxcvb válasza V/ (#79613) üzenetére


xcvbxcvb
aktív tag

Esetleg a vevő mail címét meg lehet tudni valahogy ? Régebben a paypal kiírta de most nem találom.

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#79630) V/ válasza xcvbxcvb (#79629) üzenetére


V/
Topikgazda

A GDPR miatt az eBay nem adja át, kapcsolattartás: üzenet az eBay-en.

(#79631) Shingen válasza V/ (#79627) üzenetére


Shingen
addikt

más opciót nem enged....
Többi terméknél itt egy halom lehetőség van...

風林火山

(#79632) V/ válasza Shingen (#79631) üzenetére


V/
Topikgazda

Ez nem a Resolution Center, de a Resolve a problem az hova visz?
A nevedre állva a balfelső sarok és Account settings és középen a Resolution Center vagy alul a Help & Contact és Resolution Center és ott kiválasztani az adott terméket

[ Szerkesztve ]

(#79633) Shingen válasza V/ (#79632) üzenetére


Shingen
addikt

ok, köszi a Resolution Center-ben jeleztem az refundot, írtam hogy az eladó nem elérhető, meglátjuk mi lesz...

風林火山

(#79634) mufi válasza V/ (#79625) üzenetére


mufi
senior tag

Engem továbbra is az érdekel, hogy ha az eladó elküldi az én paypal címemre a számlát, akkor így érvényes -e a buyer protection?

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#79635) Spet


Spet
addikt

Kedves V/

Szeretnék egy terméket megvásárolni, ahol csak banki átutalás játszik (spanyol eladó). Az eladó postáz magyarországra.

Vásároltam már banki átutalással (német eladótól), viszont most a rendszer nem enged semmit sem csinálni, csak az alábbi hibaüzenet jelenik meg: Something went wrong. Please try to check out again.

Kártyát is hozzáadtam ebay-hez, de ez sem változtatott a dolgon.

Valami probléma lenne a rendszerrel, vagy én csinálok valamit rosszul?

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#79636) V/ válasza mufi (#79634) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem ezt kérdezted, no mindegy, de nem az e-mail cím határozza meg a vásárlói védelmet.
A hosszú válasz.
Az eBay és a PayPal biztosít vásárlói védelmet.
Az eBay-en lehet fizetni PayPal-al, amit vagy összerendelsz a fiókkal vagy nem és lehet fizetni más módon. Ha nem PayPal akkor csak az eBay védelem van.
Ha úgy fizetsz hogy belépsz a PayPal-ra és rajtuk keresztül fizetsz akkor lesz PayPal vásárlói védelmed is.
Ha az eladó számlát küld ez lehet eBay számla a vásárláshoz vagy PayPal számla ami nincs az eBay vásárláshoz kötve, de az van rá írva amit megvennél az eBay-en
Ha eBay számla és a benne lévő linken keresztül a PayPal fiókodat használod fizetésre akkor megint élő mindkét védelem.
Ha PayPal számla és kereskedelmi tranzakció akkor van PayPal védelem, ha közben ki van kerülve az eBay akkor ott természetesen nincs vásárlói védelem.
Lehet fizetni bankkártyával, ekkor a PayPal csak egy kártyás fizetési klienst biztosít, ekkor nem történik a PayPal fiókba belépés, nem azon keresztül történik a fizetés, akkor megint csak az eBay vásárlói védelem van.

[ Szerkesztve ]

(#79637) V/ válasza Spet (#79635) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha a spanyol eBay-en lépsz be akkor szerintem elő kerül a számlaszámos fizetésre vonatkozó üzenete ami alapján utalni kell és az hogy ilyenkor te igazolod le az átutalás megtörténte után a fizetést.
Ha van ide szállítási költség is, nem kell számlát kérni, akkor mehet a ¡Cómpralo ya! és a Pagar con-nál a Transferencia bancaria fizetés mód kiválasztása.

[ Szerkesztve ]

(#79638) Spet


Spet
addikt

Érdekes módon az alábbi módon tudtam megoldani: miután volt ajánlatadás, így elküldtem neki az eredeti árat, és kértem fogadja el.

Így már megkaptam az e-mail-t a szükséges adatokkal.

Viszont már vásároltam német eladótól utalással és soha nem kellett átlépnem a német e-bay-re hogy fizethessek.

Erre a dologra most azt kell mondjam, hogy érdekes.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#79639) V/ válasza Spet (#79638) üzenetére


V/
Topikgazda

Az USA com-on fizetve a német számlás fizetésre nem kapjuk meg az információt, szerintem nem változott semmi, 3 héttel ezelőtt még így volt, csak a németen kapom meg, látom a bankszámlaszámot.

(#79640) mufi válasza V/ (#79636) üzenetére


mufi
senior tag

Szia,

értem és köszönöm, namost, az eladó akkor ezek szerint tud ebayes számlát (invoice-ot) küldeni nekem direkt a paypal címemre? Jobb lenne nyilván, ha ez lehetséges lenne mert akkor duplán be lennék védve, csak ugye gondolom így az eladótol valamennyit levesznek.

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#79641) V/ válasza mufi (#79640) üzenetére


V/
Topikgazda

Te kérsz tőle számlát és azt az eBay küldi, ő csak úgy tud küldeni ,hiszen nem ismeri az adataidat, hogy megpróbálod úgy elküldeni a címet, hogy az eBay rendszere ne szúrja ki.

Jutalékot az eladónak fizetni kell az eBay-en is a PayPal-on is, hiszen azt a szolgáltatást amit igénybe vesz azt valakinek ki kell fizetni, ezek piaci cégek, nem adományokból ás állami támogatásból működtetik magukat. De ezt egyébként is te fizeted, mert a költséget egy normális eladó beépíti az eladási árba, mint ahogy a boltok is teszik.
Úgy 18%-22% együtt, de nem 200%

[ Szerkesztve ]

(#79642) xcvbxcvb válasza mufi (#79640) üzenetére


xcvbxcvb
aktív tag

Olyan feltételekkel tud ebayes számlát küldeni amilyennel vásárolsz.
Vásárlás után esetleg kérheted hogy paypallal fizesd ki, de ha nem megy bele te leszel a hunyó.
Én biztos elhajtanám az ilyen vevőket aki utólag trükközik.

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#79643) mufi válasza V/ (#79641) üzenetére


mufi
senior tag

Én kértem tőle számlát, és azt ő küldte, nem az ebay. És tudtam küldeni email címet, mert megvettem a terméket.
Akkor: hogyan tudok tőle ebayes számlát kérni az én paypal fiókomra, accountomra, vagy nem tudom másképpen mondani, lehet ha ti is paraszt neyelven mondanatok könnyebben megérteném... ;]

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#79644) mufi válasza xcvbxcvb (#79642) üzenetére


mufi
senior tag

"Olyan feltételekkel tud ebayes számlát küldeni amilyennel vásárolsz."
Magyarázd már el ez mit jelent, mert nem értem.

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#79645) matesz5


matesz5
csendes tag

Sziasztok. Rendeltem az utóbbi időben pár dolgot ebayen, például a képen látható arduino pakkot március 12-én, elvileg pár nappal később feladásra is került, tracking nincs 18-a után már, ahogy elhagyta Guangzou-t. Kérjek refundot vagy még várjak vele? Am az eladó reszponzívnak és segítőkésznek tűnik. Kisebb elektronikai komponensek, csavarszettek vagy más ezekkel kapcsolatos dolgok mennyire akadnak fent a postán ? Vámolás, fennakadás ilyen csomagokkal (mint pl az arduino szett) szokott lenni ? Karanténos időszakban jó lenne már ha megkapnám 😅 Választ köszi.

Ha a pöttyös az igazi, rossz ember már nem lehetsz :D

(#79646) V/ válasza matesz5 (#79645) üzenetére


V/
Topikgazda

Várjál még. Mikor telik a várható szállítási idő végső dátuma? Én azt veszem észre hogy valahol leállították menet közben a postai szállításokat.

(#79647) matesz5 válasza V/ (#79646) üzenetére


matesz5
csendes tag

Május 25 t az arduino kitnek, a hozza plusz szenzoroknak junius 6, viszont az elektronikai komponensek (ilyen 1390 db mindenfele) mar majus 6, valamint 3 arduino nanonak aprilis 27.
Ezeket kulon tetelkent rendeltem, a szenzorokat legkesobb 24-en.
Chinapost hozza ezeket ( kiveve a nanokat, azt Speedpak de ahhoz azt irja reges reg hogy itt van kicsi hazankban).

Ha a pöttyös az igazi, rossz ember már nem lehetsz :D

(#79648) V/ válasza matesz5 (#79647) üzenetére


V/
Topikgazda

A Speedpack-os (kinai posta is) lehet hogy Kazasztánba érkezett meg és az látszik, majd onnan jönne tovább.
A Postal.Ninja linkje lehet hogy a kínai szöveg azt írja.
Én nagyon remélem hogy tényleg megérkeznek, még ha lassabban is.

(#79649) matesz5 válasza V/ (#79648) üzenetére


matesz5
csendes tag

Én is, mert villamosmérnök képzés távoktatásban eszközök nélkül egy rakat .... :))

Ha a pöttyös az igazi, rossz ember már nem lehetsz :D

(#79650) RAiN91


RAiN91
őstag

Sziasztok,
az eBay Affiliate rendszerét ismeri valaki? Mennyi jutalékot lehet elérni termékenként? Nem nagyon találok róla információt, nem olyan kielégítő mint az Amazon leírásai.
Főként EU piac lenne a célközönség, és eBay-en jobb termékeket találok az adott témakörben, mint Amazonon.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.