Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#80701) Pakmara


Pakmara
őstag

Sziasztok!

Ebayen licitáltam egy termékre amit sikerült is zsákolni. Még aznap elutaltam a megadott IBAN számlára az árát és readyre állítottam a fizetést. Mennyi idő alatt kellene megkapnia a pénzt az eladónak. Német eur-os számláról ment német eur-osra.

Köszi, Pakmara

(#80702) V/ válasza Pakmara (#80701) üzenetére


V/
Topikgazda

1-2 munkanap

(#80703) Pakmara válasza V/ (#80702) üzenetére


Pakmara
őstag

Köszi, akkor rákérdezek nála mert 4.-én este utaltam el.

(#80704) V/ válasza Pakmara (#80703) üzenetére


V/
Topikgazda

Holnap legkésőbb már biztos hogy számláján.

(#80705) gyulaszu válasza V/ (#80704) üzenetére


gyulaszu
senior tag

Szerintem ott is működik az azonnali utalás...

gyulaszu

(#80706) V/ válasza gyulaszu (#80705) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem tudom, nem ismerem a német bankokat és azt sem hogy neki milyen bankszámlája van. Azt tudom hogy ez magyar rendszer, az MNB által adott számlaszámtartományok közt, ez nem EU-s.

(#80707) Pakmara válasza V/ (#80706) üzenetére


Pakmara
őstag

Reggel jelezte a csávó, hogy átment. Uh vagy nem azonnali kint az IBAN számos utalás vagy csak azért nézett rá mert rákérdeztem...

(#80708) máyköl válasza V/ (#80682) üzenetére


máyköl
veterán

Visszakuldtem ma a termekeket.
Vissza tudom valahogy igenyelni a postakoltseget?

Paypalen keresztul fizettem, de paypal fiokom nincs. (Tudtommal).

(#80709) V/ válasza máyköl (#80708) üzenetére


V/
Topikgazda

Akkor lehet ha van PayPal fiókod és ott a fizetési, vásárlási listában benne van. Mivel a PayPal a fizetési kliens a bakkártyás fizetés esetén is, akkor ugyan használod a PayPal-t de un. vendég módban, ilyenkor nincs PayPal vásárlói védelem és ez a kedvezmény sem. Az adott fizetési tételnél, vásárlásnál lehet kérni annak, akinek van PayPal regisztrációja.
Adott esetben viszont az eladó kifizetheti ezt neked.

[ Szerkesztve ]

(#80710) máyköl válasza V/ (#80709) üzenetére


máyköl
veterán

Értem.
Az eladón milyen formátumban kérjem a visszatérítést?

(#80711) V/ válasza máyköl (#80710) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem tudom hogy mi volt a visszaküldés oka, ha valami az ő hibája akkor az eBay azt írja elő hogy ezt neki ki kell fizetni ha indítasz case-t.

(#80712) Gtaati


Gtaati
őstag

Helló Mindenki!

Segítséget szeretnék kérni! Korábban többször rendeltem német ebay-en a Németországban élő testvéremékhez és magyar bankártyámmal ami az én nevemen van és az ő nevükre és címűkre ment a csomag. Ma újra ezt szerettem volna megtenni, de nem sikerült, nem tudom az én kártyámmal kifizetni.... Mivel lehet a gond, hogyan tudnám ezt megoldani?

Köszönöm! :R

(#80713) Met válasza Gtaati (#80712) üzenetére


Met
nagyúr

Vásárlási limit?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#80714) Gtaati válasza Met (#80713) üzenetére


Gtaati
őstag

Helló!

Nincs limit beállítva..

(#80715) V/ válasza Gtaati (#80712) üzenetére


V/
Topikgazda

Mi a hibaüzenet mert addig csak találgatunk. Met itt gondolt a napi vásárlási darabszám limitre is, nem csak a pénz összegre és minden kártyánál van banki limit, legfeljebb te is állíthatod.

[ Szerkesztve ]

(#80716) DrenX


DrenX
csendes tag

Sziasztok!

Vásároltam egy terméket. Mai nap jött az e-mail, hogy szállítják ( ebay űzi feladták). A követési szám 12 számból áll, de nem találni róla semmit. Feladás helye Németország, DHL. Revolutal fizettem. Nyomkövetési kamu? köszi

[ Szerkesztve ]

(#80717) V/ válasza DrenX (#80716) üzenetére


V/
Topikgazda

Miért lenne kamu? Mivel online lehet rendelni a szállítást hamarabb van számod minthogy elindulna, a mozgás az azután látszik ah DHL átveszi szállításra ez a természetes. Hol nézted mert az eBay-an számra kattintva mutat valamit és esetleg nézd meg itt. De ha mai akkor még korai "követni". A 12 számjegy jó DHL azonosítónak.

[ Szerkesztve ]

(#80718) DrenX válasza V/ (#80717) üzenetére


DrenX
csendes tag

Értem. Ennyi szerepel: Szállítási információk érkeztek / szállítmányozó: DHL meg ugye szám. Akkor rendben van, várok. Köszönöm

(#80719) Feri 59


Feri 59
csendes tag

Sziasztok!
Vásároltam 8.-án egy tabletet Angliából billentyűzettel, azóta tapasztaltam, hogy az eladó átírta a hirdetésben egy olcsóbb billentyűzetre, képernyő mentést nem csináltam.Soha nem jártam így, hogy lehet lemondani vagy visszaküldeni.Elnézést ha alap kérdés de már ídős vagyok nem vagyok járatos ezekben a dolgokban
köszönöm szépen ha valaki segít

(#80720) parkr válasza parkr (#80664) üzenetére


parkr
őstag

fura amúgy. ha devizában fizetek, az otp először csak az eredeti összeggel megegyező forintot zárol, tehát 7.5 GBP esetén 7.5 HUF
aztán pár nappal később már normálisan látszik a tranzakció összege.

igaz hogy nem olyan régen állítottam át, hogy a bank váltson PP helyett, de nem rémlik hogy közvetlen utána láttam volna ilyet.

(#80721) V/ válasza parkr (#80720) üzenetére


V/
Topikgazda

Az OTP máshogy számolva írja ki a zárolást és a tényleges könyvelést. Az pedig csak kiírási hiba ha Ft ír a deviza megnevezéshez.

[ Szerkesztve ]

(#80722) parkr válasza V/ (#80721) üzenetére


parkr
őstag

Viszont ha simán kártyával fizetek (szintén devizát), akkor mindig az átváltott összeget látom, csak ezért volt furcsa

(#80723) V/ válasza parkr (#80722) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha ez az eBay akkor ha kártyával fizetsz akkor a PayPal váltja a devizát és forint terhelés megy az OTP-hez, ez esetben a fizetésnél kell külön átállítani hogy az OTP váltsa a devizát.
Ha PayPal fiókba belépve fizetsz és ott az OTP-re van állítva a váltás, akkor a PayPal a deviza összeget küldi át és ahhoz ír ki az OTP forintot, persze ez csak szépséghiba.

[ Szerkesztve ]

(#80724) tylerddd


tylerddd
veterán

Helló! Az ebay app-ben szereplő tracking információk mennyire korrektek? Pl. szeptember 15-én feldobták, szept. 23-ra azt írja Hungary, Arrived at destination country airport. Tehát Magyarországon van 23-a óta és még nem kaptam meg? Lehetséges ez vagy valami hiba? Köszi!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#80725) V/ válasza tylerddd (#80724) üzenetére


V/
Topikgazda

Mindig attól függ hogy mi a nyomkövetési szám, mert vannak logisztikai cégek akik beírnak ilyeneket akkor is ha nem igaz és olyan számokhoz is amelyek nem könyvelt küldemények a postai forgalomban, egyik posta sem vezet olyat amit nem kell, amiért nem fizetnek, mert a könyvelése a küldeményeknek + pénzes.
Az airport-os szöveg azért nem jó, mert nem a repülőtér fogadja a postai küldeményeket, nálunk 3 reptérre is leszállhatnak így melyik lenne az és 24-05 óráig viszont nincs leszállás Budapesten. Szerintem a tied sem könyvelt, főleg ha a Magyar Posta nyomkövetési oldalán nem látható semmi. Folyamatban van a szállítása.

(#80726) tylerddd válasza V/ (#80725) üzenetére


tylerddd
veterán

Ingyenes a szállítás, olcsó cucc, nem hiszem, hogy valós követés lenne. De akkor így már biztos.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#80727) atua válasza parkr (#80720) üzenetére


atua
aktív tag

Én hétvégén láttam, valamit variálnak, de nem megegyező forintot zárol, hanem a devizának megfelelő összeget. Bár tényleg furán néz ki, hogy csak egy szám van írva mindenféle pénznem megjelölés nélkül.

(#80728) V/ válasza atua (#80727) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha nincs pénznem akkor jó ha csak szám van írva, mert akkor nem kavarodik semmi.

(#80729) Kolondrum


Kolondrum
félisten

Mi van a vámosokkal?? Hát nem igaz, hogy újra megfogtak azt hiszik... Egy kiba telefon fóliát amit nagyon várunk, megint lehet levelezni beküldeni... Valamiről lemaradtam történt valami?

(#80730) V/ válasza Kolondrum (#80729) üzenetére


V/
Topikgazda

A postások látják elsőként ami megérkezik, valójában ott kezdődik hogy mi kerül tételes vámeljárás alá. Ők kérik be az okmányokat és adják át vámnak és azután vámolás. Most is sms-ben ment az értesítés vagy használják már az e-mailt?
De semmi gond, gyakorolsz jövő nyártól minden EU-n kívülről érkezőre ez lesz, azzal a különbséggel hogy az áfát egy ugyanilyenért is fizetni fogod.

[ Szerkesztve ]

(#80731) rednifegnar válasza V/ (#80730) üzenetére


rednifegnar
senior tag

kerdes hogy a vameljarast is?

A camera does not make art, the artist makes art.

(#80732) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Sziasztok!

Tegnap benyújtották a 2021 évi adócsomagot és kellemetlen meglepetés van benne, ami mindenkit érint, aki Kínából rendel ezután.

"Áfa: minden unión kívül rendelt áru után adózni kell
Bekerül a hazai áfa-szabályozásba az Európai Unió e-kereskedelmi áfa csomagja, amely többek között eltörli a 22 eurót meg nem haladó import küldemények adómentességét. Azaz 2021. július 1-től minden külföldről (nem EU államból) rendelt áru után általános forgalmi adót kell fizetni.
Az adómentességi szabályt kihasználó külföldi kereskedők nemcsak a tagállamok költségvetését károsították meg, hanem az európai unió piacán tevékenykedő tisztességes vállalkozásokat is. Néhány csalárd cég az EU-n belül is visszaélt az egységes piacra vonatkozó rendelkezésekkel, de ezt a kiskaput is bezárja az a hazai gazdálkodóknak kedvező módosítás, amely kimondja, hogy július 1-től alapvetően a fogyasztás helye szerinti tagállamban kell megfizetni az áfát távértékesítéskor – olvasható a Pénzügyminisztérium adócsomagról kiadott közleményében."

Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy 3. országból jövő csomag esetén minden után most már ÁFA-t és vámot kell fizetni.

Hogy ennek az alapját mi alapján fogja meghatározni az jó kérdés.... Mert ha marad levélen szereplő feltüntetett érték akkor sok értelme nem lesz....

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#80733) V/ válasza rednifegnar (#80731) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha nem te végzed akkor akit megbízol az biztos kérni fog pénzt. Az eddig megismert tervek szerint saját magad is végezheted egy online vámos oldalon fizetéssel együtt.

(#80734) V/ válasza Sir Pocok (#80732) üzenetére


V/
Topikgazda

Tudjuk, már ezt is beírtam hogy csúszik júliusra.
Azt is már írtam hogy jövő július odább van.
És pontatlan a szöveg az összes EU-n kívüli országból érkező vásárolt termékre, nem csak Kínából beszerzettekre.
És aki eredetileg írta az nagyon buta, nem kis kapu volt hiszen az Uniós jogi szabályozás tette lehetővé, ami törvényben van az nem jogellenes, nem bújt ki alóla senki, hiszen betartotta.
Az indoklás sem igazán valós, a csempészek persze kibújtak ez alól, de annak ugye más az aspektusa.
És magyar jogszabály teszi lehetővé hogy nem kell megfizetni a 10 €-ot el nem érő áfá-t, az sem tekintem kiskapunak, a Magyar Állam kedvezménye, persze így kevesebb áfa folyik most be.
A Vámkódex határozza meg hogy mivel kell igazolni az értéket.Nincs a ráírogatási móka most sem.

[ Szerkesztve ]

(#80735) minas


minas
aktív tag

Kanadába feladtam egy cuccot, 09.29.-e óta nem változik a tracking státusza. Azóta ez van: "Egységképző átvétele a célposta által" Nemzetközi Repülőtér.
A Canada Post oldalon meg még nem látható a szám. Hol és hogyan lehetne érdeklődni (a magyar posta tudakozványán kívül)?
USÁ-ba szintén feladtam egy pakkot, de ott meg már 1 hete "A küldemény átadása nemzetközi szállításra" Nemzetközi Posta Kicserélő Központ van. Ennyire nyomorultul lelassultak a postai szállítások mindenhol a vírus miatt?

[ Szerkesztve ]

(#80736) V/ válasza minas (#80735) üzenetére


V/
Topikgazda

Szerintem ezeknél az országoknál nem megy végig a nyomkövetés, a Magyar Posta nem a nekik megfelelő formátumot használ, nem vonalkódos a mi nyomkövetési számunk.

(#80737) rednifegnar válasza V/ (#80733) üzenetére


rednifegnar
senior tag

hat ja bar nem hiszem hogy az ingyen lesz, csodalkoznek ha ezt a kis jol tejelo bizniszt csak ugy kiengednek a kezukbol. anno az orcyn is eleg szopo volt arra is azt mondtak hogy megvan a szemelyes ugyintezesre a lehetoseg csak inkabb ne akard.

A camera does not make art, the artist makes art.

(#80738) V/ válasza rednifegnar (#80737) üzenetére


V/
Topikgazda

Ahol van vámkirendeltség ott az a 1-2 nap + a 2400 Ft-ot megéri, mert akkor csak a 1100 Ft-ot fizeted a Postának. Megküldik a papírokat azzal elmész a vámhivatalhoz, lerendezed és a papírral bemész a postára és átadják neked csomagot a vámos papír ellenében.
Most a 15 millió küldeményből úgy 80000 darabot csinálnak meg és ebből nem mindegyiknél van fizetnivaló, szóval nem ez a bevételi forrásuk. Pont azért csúszott júliusra mert több országban nem tudták elektronikusra átállítani a vámosokat. Nálunk működhetne mert az alapok adottak a vám részéről, most is van elektronikus vámolás és tudtommal a szervereket és a Netes infrastruktúrát az idén fejlesztették tovább.
A posta feldolgozási kapacitása az már kérdéses, mert minden címzettet értesíteni kell, amelyik küldeménynek nincs nemzetközi postai azonosítója annak ki kell osztani az azonosítót, ezután fogadni az ügyfelek értesítőit a vámolás végrehajtásáról és kézbesíteni a küldeményt. No itt nem bukik meg rendszer, hanem késve kapjuk meg.

(#80739) minas válasza V/ (#80736) üzenetére


minas
aktív tag

Kanada esetében lehet, hogy nem megy végig, a US küldeménynél viszont lehet követni az USPS trackingen. Mondjuk az a küldeményem még itthon rostokol. A kanadaival viszont tényleg nem tudom mi van.
Nem szeretnék olyanba belefutni, hogy a vevő a PP-vel visszakéri a pénzt, miközben átvette a cuccot, vagy tényleg nem vette át, de refund után később mégiscsak megérkezik hozzá. Szóval ez azért XXI. századi postaszolgáltatásnak nagyon gáz, akár a magyar, akár a kanadai postáról van szó.

[ Szerkesztve ]

(#80740) V/ válasza minas (#80739) üzenetére


V/
Topikgazda

Némi változás volt az USA Postánál de már ott kellene lenni, látnod kellene a követésben ha még működik a dolog továbbra is amit írsz.
Esetleg egy üzenet a vevőnek?

[ Szerkesztve ]

(#80741) minas válasza V/ (#80740) üzenetére


minas
aktív tag

Az amerikai küldemény még az itteni posta kicserélőnél van a tracking szerint, azért még nem aggódom. Mondjuk a 17track.net oldalon furcsa módon a célállomásnál "unknown", ismeretlen megjelölés van. Míg egy másik küldeménynél, amit szintén akkor adtam fel és jelenleg az is a posta kicserélőnél van, ott látom a célországot és a célország postáját.
A hétvégén ráírok a kanadaira, de megpróbálok a Canada Post közösségi oldalán is infót kérni. Vagy nem marad más hátra, mint a tudakozvány (vagy minek nevezik manapság).

[ Szerkesztve ]

(#80742) GAbre


GAbre
veterán

Üdv!
Rendeltem 100e ft értek felett usából terméket ebayen.
Szerintem eladó se adott még el így másik régióba.
Van valami,amit érdemes tudni?
Esetleg átmehet ez a csomag vámon vhogy? :C :N

[ Szerkesztve ]

Avatar

(#80743) V/ válasza GAbre (#80742) üzenetére


V/
Topikgazda

Természetesen átmegy a vámon. :P Ha fizettél import charges-t akkor az áfát és a vámot és a vámeljárási költséget is fizetted és itthon nem lesz fizetnivalód, de ha nem volt ez a tétel akkor a felsoroltakat fizetned kell. Vám az lehet 0 %-os, termék függő.

[ Szerkesztve ]

(#80744) Egon


Egon
nagyúr

Üdv!

Rendeltem az Ebay-ről az USA-ból egy 35 dolcsis terméket (szállítási díjjal együtt), még szeptermber 20-án. A track order menüpontban szeptember 23-ától szépen részletesen nyomon is lehet követni a csomag útját: ezek szerint előbb Dallas-ba, majd Cincinnati-ba vándorolt, aztán Frankfurtba érkezett, majd onnan Zágrábba küldték. Korábban 2-3 naponta változott a státusz, kivéve azt a 6 napot, amíg a tengerentúlról a németekhez érkezett, most viszont már 11 napja nincs új infó, október 9 óta áll Zágrábban.
Ez mennyire normális? Mondjuk az előrejelzés szerint november 8-ig fog ideérni a csomag, szóval még van idejük, csak nem teljesen értem ezt az egy helyben dekkolást (no meg azt sem, hogy Frankfurtból miért nem Bp-re küldték). Nem nagyon szoktam innen (se) rendelni semmit, így nincs tapasztalatom.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#80745) V/ válasza Egon (#80744) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha ez a te csomagod száma akkor előbb vagy utóbb rájönnek hogy rossz országban van és továbbítják Magyarországra. A magyar címzésű küldeményeket Budapestre küldik Frankfurtból, ritka a téves ország. A másik lehetőség hogy neked rossz nyomkövetési számot adtak meg.
Írja az eladónak, hogy valami nem stimmel rossz helyen van a csomagod ha ez a száma és esetleg ha tud nézzen utána, de most még a More Actions, Contact seller-nél az első pontot jelöld a I have a question about using my item or I want to send the seller a message

[ Szerkesztve ]

(#80746) Entrecampos


Entrecampos
csendes tag

Sziasztok!

Ez vajon mennyire valós? Erről a SpeedPAK-ról csak rosszat olvastam eddig, hogy olcsó és nagyon lassú. Igaz lenne, hogy 10-11 nap alatt beérkezett volna az országba a csomagom? Ha ez igaz, akkor kb mennyi idő lehet mire megkapom? Egyáltalán a magyar posta kézbesíti? EE-vel kezdődik a követési szám.

(#80747) V/ válasza Entrecampos (#80746) üzenetére


V/
Topikgazda

EMS gyorsposta, ha EE999999999CN forma, a Magyar Posta is 7-10 napra vállalja Kínába küldést, onnan is így van. Az MP követőjében is látod. Nézz rá. Pár nap és kézbesítik ha nem kerül vámeljárás alá.
A SpeedPakról hol olvastál rosszat? A tavasszal a járvány miatt lehettek késések, de az nem egészen a postai szolgáltatón múlik ha háttérbe kerül a szállítása a védőeszközük szállítása miatt

[ Szerkesztve ]

(#80748) Entrecampos válasza V/ (#80747) üzenetére


Entrecampos
csendes tag

Beírtam a Magyar Posta nyomkövetőjébe, de azt írja, hogy: A megadott küldeményre vonatkozóan a rendszer sajnos nem talált adatot. Ez a forma: EE1001100...............3F0N Googléba kerestem speedpak reviews-ra és ott voltak értékelések. Egy csávó azt írta, hogy egy időben rendelt két csoamagot, az egyiket a DPD szállította a másikat meg a SpeedPAK és a DPD-s csomagja megérkezett 20 nap alatt, a SpeedPAK-os 2 hónap alatt. De lehet tényleg úgy van, ahogy mondod és a vírus kavart be nekik.

(#80749) V/ válasza Entrecampos (#80748) üzenetére


V/
Topikgazda

Nincs másik nyomkövetési szám jobb oldalt Parcelsapp-on? Még itt is ellenőrizheted de normál körülmények közt tényleg rövid idő alatt megszokott érkezni. Remélem nem tévedek. Csak ezzel a szállítóval tudtam rendelni és a 9. napon megkaptam.

[ Szerkesztve ]

(#80750) Entrecampos


Entrecampos
csendes tag

Egyik oldalnál sincs másik nyomkövetési szám, csak amire rákeresek, azt írja ki mind a két oldal. Akkor hamarosan kiderül. Remélem tényleg megérkezik mostanában. Köszönöm az információt! :R

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.