Hirdetés
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
panicx
üzenetére
Elnézést a késői reakcióért, bele kalkulálom az eladási árba. Ezt gondoltam legegyszerűbbnek. Persze aki nem USA vevő lenne az is többet fizet. Nem igazán van állítási lehetőség, de addig amíg nem lehet olcsóbb postai úton kiküldeni egyszerűen sehogy sem éri meg az oda történő eladás Csak a FEDEX, UPS és TNT futárcégek viszik ki és nagyon drága.
Még mindig lóg az USA vámhatóság a normális végrehajtási dolgokkal, tényleg azt gondolják hogy nem szándékoznak vámolással foglalkozni úgy mint eddig a 800 USD feletti értékű küldemények esetében, azt meg tudták csinálni, most meg a vámmentes határ csökkenése miatt nem hajlandóak dolgozni.
Azt a hülyeséget forszírozzák hogy az eladók szedjék be és küldjék el nekik a vámot. Lusták, meg hülyén nézne ki hogy elnök azt mondja hogy a külföldiek fizetik a vámot és ők meg kérnék a vevőinktől, holott még mindig az importálónak kell fizetni a saját országában a vámot a a Világ 193 országában WTO egyezmények és az országok törvényei alapján, valójában még Trump sem törölte ezt el, csak félrebeszél. -
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Nem emlékszem ilyen korlátozásra, de előfordulhat mert sok dolog változott. Kezdd el a regisztrációt és ha lenne használható fiókod akkor kapsz figyelmeztetést.
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Egy jópár éve nem léptem be az ebay.com-ra. Most azt írja belépéskor, hogy a beírt email címemhez nem tartozik account. Egy idő után törli az ebay a felhasználót?
Ha nem muszáj, nem regisztrálnék újra, mert így lenne némi előéletem az ebay-en.
-
Megjelent a a 2026. évben (01.01-12.31) alkalmazandó vám- és adómentes értékhatárokról szóló NAV tájékoztatás. Lényegében nincs változás mivel az árfolyam eltérés 5 %-on belül van az előző évihez viszonyítva (1 EUR = 388,70 HUF)
Tehát 150 € = 58000 Ft, ez nettó érték.
Bővebben az Összefoglaló 16. Vámügyintézésről néhány gondolat résznél. -
5leteseN
őstag
Kütyüt vennék.
Alkuval.
Amikor küldeném az ajánlatot, ott már nem látom a Klarna fizetési lehetőséget a választhatók között.
A "rábiccentésnél" meg már írja, hogy ha az eladó belement, akkor a beállított fizetési módon automatikusan megveszi, kifizeti, ...
Nem mertem, Okézni, mert akkor lehet, hogy kis nyereségért vonja a teljes-"nagykupac" pénztet.
Rosszul látom? Jó lenne, ha a fizetés előtt mégis rákérdezne, de-ha-nem:
Van erről vkinek infója mostanában? -
sellerBP
tag
Sziasztok Ebay SpeedPAK Economy az még mindig magyar posta hozza? Mennyi az esély, hogy elhagyják? Rendelnék egy terméket, de csak ezzel van lehetőségem.
Gondolkodom azon is, hogy rányomtattom a kínaival ékezetek nélkül postásnak egy üzenetet, kezeljétek úgy, hogy postán maradó csak hagyjatok egy cetlit, amivel áttudom venni. Munkám miatt este érek haza mindig… -
waxos
csendes tag
Kinéztem egy terméket, amit aztán a szükséges méretben egy amerikai eladónál találtam meg, de a hirdetés szerint nincs meg a doboza (egy cipőről van szó). Aztán megnéztem az eladó többi hirdetését, és a cipőket minden esetben a következő szöveggel kínálja I do have the box but it doesnt have the lid so that's why im offering without box but they are 100 % brand new. Az eladó visszajelzése 100%. Az összes cipőnél ott volt ez a szöveg is. Valami turpisság van benne vagy megvehetem nyugodtan?
-
Lehet kicsit más a problémám, de tuti kevernek valamit

Régebben is kérdeztem a témában és azt hittem csak nekem rossz, de nálam se stimmel. Ahogy írtad korábban, létrehoztam külön virtuális kártyákat (EUR, USD stb.), de még így sem bízom a PayPal-ban maximálisan (a magyar alap kártyám töröltem is onnan, mert volt, hogy a beállítások ellenére onnan vonta le a pénzt).
Régebben adtam ajánlatot és arra kérte az adatokat és mivel az eladó elfogadta éjjel, reggel arra ébredtem, hogy sikeres a vásárlás. Ami nem biztos, hogy hátrány, mert legalább nem vitték el előlem a tételt. Licitáláskor most már nem kérte be. De havi szintem nem vásárolok, így lehet még belefutok a hibába, főleg, hogy 22-én vásároltam utoljára.
*ellenőriztem közben, én már korábban ezeket megadtam, amiket befotóztál
-
Más is észrevette már hogy most minden fizetés előtt 1 EUR, vagy 1 USD terheléssel és sztornóval megy a fizetés? Október 23-tól kezdődött nálam.
Közben kiderült hogy megint változtattak a fizetési témában és újból meg kellett adnom azt hogy mivel fizetek.
Csak épp nem küldtek semmi értesítést.
Ráadásul még külön is meg kell adni a Payments Buying preferences résznél a kosár, Checkout és a licitálás, Auctions and offers esetén hogy mivel fizetnék. Előfordulhat hogy ha ez utóbbi nincs megadva akkor nem enged licitálni.

-
válasz
nothingface
üzenetére
Ha hamarabb jelzi a vevő hogy minden rendben akkor azért hamarabb is megkapod.
-
nothingface
tag
Ezt most vettem észre az "Order details" résznél, annál a terméknél, amit tegnap adtam el:

Ez most komoly? Lehet hogy januárig nem fogom megkapni a pénzt? Ezt azért csinálják, mert még újonc eladó vagyok? (Ez volt az első eladásom)
-
válasz
gepezo3
üzenetére
Előfordulhat hogy hiányos adatokat kapnak, főleg ha az eredeti nyomkövetési azonosító megváltozott.
Amit kérni szoktak ilyen értéknél a megadott termék ár és a szállítási költség forintosított értéke után a 27% áfa és a vámügynöki szolgáltatási díj ami kevesebb ha van elektronikus elérhetőséged és emiatt lehet online fizetni, vagy több ha kézbesítéskor fizetsz, bővebben az Összefoglaló 16. Vámügyintézésről néhány gondolat pontban.
A következőket kell csinálni, amit kérnek kifizeted, letöltöd az ezzel kapcsolatos dokumentumokat, majd az eBay-től visszakéred azt amit ők szedtek be, a 13.51$-t.
Ezt nem lehet másképp megoldani.
Segítséget találsz szintén az Összefoglalóban a 17.A.1. Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a Magyar Posta vagy a szállító újból beszedné. -
gepezo3
csendes tag
Helló, olyan problémába ütköztem hogy vettem valamit az USA-bol eBayen amire már kifizettem az áfát (13.51$), viszont most jött a postától egy email hogy 4300 forintnyi vámkezelést kell kifizetnem. Lehetséges hogy az eladó nem csinált vámnyilatkozatot (vagy minek hivják ezt) amikor feladta? És én mit tudok tenni ilyenkor?
-
válasz
nothingface
üzenetére
A telefonszámot megkapod az eBaytől ha bejelölted ezt az opciót a szállítási beállításoknál
, e-mail címet meg képként tudja csatolni egy üzenethez és akkor nem nyűglődik az üzenet tartalom figyelő modul. -
nothingface
tag
Sziasztok,
Gls futárral szokott valaki ebayes eladásokat küldeni külföldre? A problémám az, hogy eladtam valamit ebayen (ez az első eladásom), és gls-sel szeretném küldeni Németországba. Viszont a gls kéri a címzett tel. számát és email címét is a feladáshoz, amit nem tudok. Ha jól tudom, az ebay nem szereti, ha ilyen információkat kérnek egymástól a felek, akár ki is tilthatnak miatta. Szerintetek megkérdezhetem a vevőtől az email címét az ebay felületén privát üzenetben, nem lesz ebből gondom? Mi itt a megoldás? -
válasz
5leteseN
üzenetére
Nem fog kapni és náluk sem úgy megy a dolog hogy áfa különbözet elszámolható.
Egyszerű az ok a német áfa a német adóhatósághoz fut be, nem fogja továbbadni
Ami kimegy az adott országból az nettó áras, mert az áfa az mindig belső adó, az adott országon belüli fogyasztási adó..
Értsd ha a német vevőnek a német eladónál áfát kell fizetni, ha egy olyan terméket elad külföldre akkor nem számolhat fel német áfát mert azt nem ott kerül a piacra, exportálja a terméket, így nem áfás.
Vagy nettó árat kell fizetni, vagy ha be van jelentkezve az angol adóhatósághoz akkor az angol áfát számolja fel és kéri el, de egyszerűbb a nettó áron eladás, mert olyan feltételeket adott meg az angol vámhatóság amit nehéz teljesíteni.
Aki megveszi annak a saját országában kell fizetni áfát.
De az Egyesült Királyságban 20% az áfa, míg Németországban 19%, de ez nem számít import esetén.
Nem fizet dupla áfát az angol vevő, mert vagy beszedi az eBay az angol import áfát, vagy a szállító cég fogja kézbesítéskor (vámolás keretében) beszedni az angol áfát. -
5leteseN
őstag
Az megoldás lehet, hogy az angolban élő ismerős kér VAT-os/ÁFA-s bontású számlát a német eladótól?
Elméletileg így egyértelmű lenne, és csak az esetleges VAT/ÁFA különbözetet kell megfizetnie(ha van ilyen).
Jól tippelek, van van jobb(más). Az se baj!
...csak nem akarom "tudatlanul" dupla-ÁFA-ba hajszolni. Sok sörömbe kerül, mikor jön legközelebb!
-
válasz
5leteseN
üzenetére
EU-n belül az áfa benne az árban, a felújított termékek esetén van amikor még a céges eladó is áfamentesen adhatja el. Ha ad az eladó számlát akkor azon látható hogy miként van elszámolva, nem az eBay vásárlási információk a döntőek.
Az Egyesült Királyságban élő EU-n belülről importál, így neki fizetni kell az ottani áfát akár új, akár használt a termék náluk a vámmentes határ 134 GBP, ha ennél több akkor a náluk előírt vám (ha van az adott termékre, de számítástechnikai alkatrészre náluk is 0%) még hozzáadódik az áfa alaphoz.
Ha a fizetési összesítő oldalon írja az eBay az angol VAT-ot akkor beszedik és Angliában nem kell fizetni, egyéb esetben meg majd a kézbesítő cég keresi az illetőt vámolás, fizetés témában. -
5leteseN
őstag
Érdekes kérdés.
Az alaphelyzet: Német VGA kártya, nagykertől(felújított), az egyszerűség kedvéért 100€, nekem (Holland-ba, EU-s vevőként).
A +ÁFA/VAT érték vagy hogy az árból mennyi a beleszámolt ÁFA/VAT, ez nincs feltüntetve.Angolban lévő ismerősnél mi lesz a helyzet az ÁFA/VAT-tal?

A gyanú: Van benne/rajta valószínűleg ÁFA/VAT(mivel céges-nagykeres eladás), de mivel nincs lebontva a számlán jelenleg, ezért azzal adja el a német, és a nem megadott (de beleszámolt) ÁFA/VAT miatt az ánglius megint rá foja számolni.
...vagy?

Van (jó) megoldás?
-
Tudom én csinálom rosszul, de ilyen vacak nem volt régen a fizetési felület. Valamiért ausztrál dollárban volt megadva az ár, ez lehet meg is zavart. Át is váltottam, hogy abban legyen a pénzem. Ott buktam a dolgot, hogy nem állítottam a Rev. kártyát ausztrál dollárra, de gondoltam ez nem baj, ott van rajt a pénz. Erre azt írta nincs elég egyenleg, ami érthetetlen, és a magyar kártyámról vonta le. Persze 1500 forinttal többet a bankom/paypal váltása miatt.
-
jojoando
aktív tag
válasz
zsolti75
üzenetére
Pedig a legjobban elkészített készülékek és emellett csendesek, speciális anyaggal lefújva a venti hogy a por nem áll meg rajta, és a legújabb csatikkal szerelve, sok bővítési lehetőséggel. Idehaza 400eFt ba kuka műanyagot veszel turbó hanggal, mikor a win beindul, ha még hajtva is van, az durva.
Viszont amit kérdeztem, választ nem kaptam rá, arra hogy ha Angliából rendelem annak fele harmad ára van, mintha Németből venném, durva a különbség [link] Csak a CAD-t nem tudom Win11-re váltani-e. Németből sokkal drágább volna [link] -
Ha több termék van egy csomagban akkor az itteni vámolás az értéküket egybe veszi (ez nem lehet több nettó 150 €, 58000 Ft vagy USD-ben 176 $ (ebben a hónapban vámolva) mert akkor ha az adott terméke vámtarifája nem 0 % akkor még vám is lesz áfa alap és a szállítási költséget hozzáadva lesz meg a teljes áfa alap.
Sajnos a vámszabályaink miatt egybe veszik, ezért az itteni vámolással nem tudsz mit kezdeni, ők a jogszabályok alapján jártak el
Az áfa alap náluk (nem forint pontosan írom) 95 100 Ft ebből - 3200 Ft a vám így 91900 Ft az értéke a termékeknek, ez 279 USD értéknek felel meg a mostani vámolási árfolyamon, de nem tudom hogy a DHL mennyi szállítási költséget számolt fel, ha neked ingyenes akkor is van díja amit a küldemény adatoknál szoktak feltüntetni és azt veszik alapul, ha volt ilyen azt az értéket levonva lesz meg hogy a termékeket milyen áron számolták el.
Egyedül az eBay által a másodikra beszedett 17,7 USD-t kérheted vissza azzal a módszerrel ahogy írtam az Összefoglaló 17.A.1. pontnál -
bsh
addikt
itt jönnek a kacifántok, a több eladós egyben fizetős dologgal.

a teljes megrendelés a két eladótól $475 volt. de időközben az egyik eladó visszamondta a megrendelés mert rájött, hogy nincs neki raktáron (és én mondtam neki, hogy sebaj várok, de mégis arra hivatkozva cancel-ezte, hogy a "vevő kérésére"
) szóval azt refundolta. így a maradék összeg a maradék 1 eladó felé $180 volt. aztán rendeltem még egy pakkot ugyanettől az eladótól, az meg $66 volt de $83,77-et fizettem érte, itt van számla is meg mutatja is, hogy HÉA. és ez az eladó ezt a két megrendelést egy csomagban küldte el. a dhl express vámolta. navnak utaltam.
szóval a refund nélkül összesen $180+$84-et fizettem egy eladó felé, egy csomagért, de két vásárlás volt. az olyan ~89e huf. erre kiszámoltak jó 34e költséget, ami 25600 áfa + 3200 vám és 4740 kezelési költség. szóval rászámolták a teljes összegre még egyszer az áfát, annál a tételnél is, ahol tutira be volt ez fizetve.
akkor most írjak az ebay-nek? -
Nem a NAV szedi be, hanem a szállító cég az áfát.
Az eBay nettó 150 € értékig szedi be, ezt a vásárlási tételre kattintva a jobb szélen látszik a fizetési tételekben. Ha ennél több az értéke akkor majd a szállító, kézbesítő cég vámoltat.
Számlát nem mindig készítenek az eladók, de ha itt kérik az áfát akkor hiába mutatnál be számlát nem veszik figyelembe, így ezzel nem kell foglalkoznod, hogy bizonyítsd az áfa kifizetését.
Ilyen esetben (150 € alatti is az eBay ténylegesen felszámolta az áfát) az a megoldás hogy az itteni szállító által kért pénzeket kifizeted és az eBay-től kéred vissza az amit ők szedtek be áfát.
Az Összefoglalóban leírva minden a vámolás, áfázás témánál, 16. Vámügyintézésről néhány gondolat és az áfa visszakérés is a 17.A.1. Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a Magyar Posta vagy a szállító újból beszedné. pontban -
bsh
addikt
üdv!
lenne egy kacifántos problémám:
vettem több terméket egyszerre, két eladótól. az ebaynek ugye egyben fizettem a kettőt
az a gond, hogy ennél a megrendelésnél ha a megrendelés részleteire megyek, akkor alul a speciálisnál kéne lennie egy számla letöltésének, de nincs. így nem tudok részletes számlát megnézni. márpedig az egyik eladónál biztosan befizettem az áfát is ebayen keresztül, de most a nav megint be akarja szedni. és így számla nélkül nem tudom nekik bizonyítani, hogy az már be lett fizetve.
hogy tudok ilyen "kombinált" megrendelésről részletes számlát lekérni? mert egy sima, nem több eladós dolognál ott van a számla letöltési lehetőség, de ennél valamiért nincs. -
jojoando
aktív tag
Ez csak egy példa lett volna, hogy nem pár ezer forintos dologról érdeklődöm, hanem egy komolyabb dologról. A termékek garanciálisak, azokat lehet "magyarosítani" illetve csak olyat nézek, ami belefér. Furcsa módon ha hasonlót vagy ugyanazt Németektől veszem, az ára már 2 millió köörüli de idehaza is. Hogy felújítottnak írja, az szinte duma, ezek szinte új gépek a legújabb megjelenés a 7780-s [link] Ez pl Egyesült Királyságból lenne, csak a CAD rendszert nem ismerem, de gondolom megeszi a Win11-t is átállítva. Talán biztonságosabb is lenne innen, a Németeknél dupla áron van mindegyik , ennek a videó csippje éppen tökéletes mindenre!

-
USA vevőknek küldés. Még mindig problémás mert egy hülye elnök világuralmi törekvése az érvényes nemzetközi szabályozással szembe megy. Ami őt minősíti, nem pedig a többi ország megfelelő szerveit, nem a Magyar Postával vagy a többivel van gond.
Augusztus óta nincs előrelépés az ügyben.A szokásos más f...val csalán verés, mi fizessünk a hülye USA vevő helyett, persze elkérjük a 15 % vámot, meg ráterhelünk adminisztrációs díjat, de azért mert az USA vámosok nem képesek továbbra is elvégezni az elmúlt 70 évben egyébként probléma nélkül végzett vámolást, azt azért egy kicsit bosszantónak tartom.
Ne a telefonjainkat és az FB profiljainkat nézegessék a határon hogy mit írunk egy pirosorrúfejű bohócról, hanem dolgozzanak úgy mint eddig.
Másik dolog hogy a + adminisztráció miatt emelniük kell a díjakat is, de talán ne Trump mondja már meg minden országnak, a saját népét csesztesse, mi nem választottuk meg semminek.HVG szemlézésem
Augusztus végén nagy változás állt be az USA-ba irányuló csomagküldésben: Donald Trump megszüntette az úgynevezett de minimis küszöbérték alatti vámmentességet, vagyis attól fogva a 800 dollárnál kisebb értékű, árut tartalmazó küldeményekre is kivetik az importvámot – mely az EU, így Magyarország esetében is 15 százalék. A magánszemélyek közötti, 100 dollárnál kisebb ajándékokat továbbra sem adóztatják meg.
Emellett Trump egy rakás pluszfeladatot zúdított a feladó országok postacégeinek nyakába, akik ezek elvégzésére nem voltak felkészülve, így most egy sor országból nem lehet az állami postacégen keresztül csomagot küldeni az USA-ba – Magyarországról sem.A jelenlegi nemzetközi postai előírások szerint a küldeményeket felvevő posta feladata, hogy a célország postája számára megküldje a vonatkozó vámadatokat, amelyek alapján a célország postája elvégzi a vámkezelést és beszedi a vámmal kapcsolatos díjakat a címzettektől.
Azonban az új, amerikai vámrendelet a küldeményekkel kapcsolatos vámadminisztrációt és a vámok beszedését a küldemények szállítását végző gazdasági szereplőre, azaz a feladó postára hárítja. Ez a változás az eddigi folyamatot jelentősen megváltoztatja.
Mivel a feladó, nemzetközi posták rendszerei nincsenek felkészítve a vámok beszedésére és az ehhez kapcsolódó adatküldésre, ezért vezetett be számos légi társaság és nemzetközi posta – köztük a Magyar Posta is – ideiglenes korlátozásokat.USA-ba küldendő csomagokat továbbra is az Egyesült Államokban jelen lévő futárcégek útján, az itthon is elérhető UPS, FedEx vagy TNT tudjátok kiküldeni.
-
válasz
jojoando
üzenetére
Értem, akkor is 0%, de az amit linkeltél ennél bukik meg: Shipping: US $528.89 A Fedex ide hozza 150 USD-ért.
De ez "felújított", 30 nap garancia és ha gond van vele te fizeted a visszaküldést, gyanús a 128GB RAM és a 2TB tárhely is, ez nagyon fel van "turbósítva".
Ez a képen látható árba kerülne, szerintem nem éri meg, arról nem is beszélve ha elbaltázzák a vámolási okmányokat akkor a kézbesítő cég kérhet megint 662,66 USD-nek megfelelő áfát forintban. Pl átadják a német postának és ők úgy küldik tovább hogy nincs igazolás arról hogy az ágfa már kifizetve. Nemrég két ilyen eset is előfordult, de az adott termék lényegesen kevesebbe került, ha ilyen előfordul akkor persze az eBay által beszedett áfa visszakérhető, de szerintem nyűglődni fognak a 662 USD miatt.
USA eladók által felújított dolgokat nem vennék, nagyon rizikós. Ez 1 041 702 Ft, ha ennyit költenék akkor már inkább itthon 3 éves garanciával valami új, még ha kevesebbet is tud egy kicsit.
-
válasz
jojoando
üzenetére
A vám 0%, az áfa 27% a termék ára a szállítási költséggel együtt összeg után.
A mostanában hallott USA vámok a befelé menő dolgokra vonatkoznak, az onnan kijövőkre a fogadó ország szabályai a vásárló irányába. 150 € nettó értékig az eBay szedi be, ha attól több akkor a vevő fizeti a kézbesítő cégnek, az eBay esetén az eladó küldheti úgy hogy a 150 € felettiek esetén is fizetéskor beszedi az áfát, vámot (megjelenik egy import charges tétel is a fizetendő tételek közt) és itt nem kell már semmit sem fizetni. -
jojoando
aktív tag
Kérdezném, ha laptopot Angliából vagy Amerikából
vennék a Vám mibe kerülne %-ban?
Manapság Amerika kavar benne. -
Djuree
félisten
V mester, még egy kérdés.
úgy tűnik eltűnt valahol az éterben a csomagom, nyomkövetési szám alapján még a német induló postán van de ott se tudnak róla semmit, meg itt sem.
2 hete semmi info...ennyi idő alatt bőven meg szokott jönni a levél németből.
a pénzem visszaadta az ebay.
1. az eladónak is visszaadja ilyenkor vagy ő bukta az árut is és a pénzt is?
2. ha egyszer mégis meglesz és kézbesítik, akár 1 hónap múlva, és látszik majd az ebayen a nyomkövetésnél is, mi lesz? levonják az árát amit visszaadtak már egyszer? -
válasz
trouble
üzenetére
Összefoglalóban leírva a téma 16. Vámügyintézésről néhány gondolat rész.
HÉA hozzáadottérték-adó = ÁFA, általános fogyasztási adó, az előbbi az EU-s egységes elnevezés.
Ha a Posta kézbesíti és EU-n kívüli a beszerzés jön szóba a posta vámügynöki szolgáltatási díja ami 630 Ft vagy 1270 Ft. Van amikor a Posta csak kéri az áfát akkor meg a sávos díjazás. Ha ilyen előfordul akkor az eBay-től lehet visszakérni a náluk fizetett értéket, a Posta áfáját ki kell fizetni. -
trouble
senior tag
Sziasztok! Ez a HEA amit hozzá ad a termék árához és a szállításhoz fizetés előtt az áfa?
Magyarul ha megérkezik a csomag, csak a vámeljárás 700 ft-t kell fizetni a postának, és mehetek a cuccért? -
válasz
Speeedfire
üzenetére
Leírva az Összefoglalóban, 16. Vámügyintézésről néhány gondolat résznél.
150 € (58000 Ft) nettó értékig nincs vám, de ettől több érték esetén is sok terméknél 0 %, szóval nem a vám a sok hanem az áfa. Az eBay nettó árat ír ki és a fizetési összesítő oldalon jelenik meg az áfa, az esetleges vám.
Az említett helyeken is van vám egyébként ha a vámmentes határt meghaladja, csak ahogy írtam lehet hogy 0%. -
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
hogy vannak most az EU-n kívüli vámok? Bele vannak kalkulálva, vagy még nincsenek? Ebay-ről vennék vennék valamit, amit kínából árulnak.
Ali, temu és társainál tudom hogy nincs vám. Még 50e körül se. -
fornettisuti
veterán
Sziasztok!
Tegnap kaptam levelet Fedextől, hogy a Vámon van a japánból rendelt ($136+27%héa) karóra és nyilatkoznom kell+beküldeni dokumentumokat, hogy megfizessem a 27%-os magyar áfát rá (még semmilyen dokumentumot nem küldtem be nekik).Nos, az mennyire normális, hogy éppen most jött a Fedex és a kezembe nyomta a terméket 0Ft fizetendő értesítéssel?!
Az összefoglalóban azt olvastam, hogy a vámon nem foglalkoznak azzal, hogy az Ebay héával terheli a rendelést és újra adóztatnak, amit majd Ebaytől kell visszaigényelni.
-
Djuree
félisten
halihó,
ha nem kaptam meg egy rendelést, mert valszeg útközben elveszett, hogy indítsak visszatérítést?
van egy olyan a rendelésnél, hogy "nem kaptam meg". ez jó?
vagy inkább paypalon érdemes egy requestet indítani? -
Egy eddig fel sem merülő problémára szeretném felhívni a figyelmet (minden politikai felhang nélkül, így a véleményeket sem itt cseréljük ki).
Ha az EU-n kívül megvásárolt import terméket Magyarországon a szállító vámolja és szedi be az áfát -általában a Magyar Posta- akkor meg kell őrizni valamilyen formában (kép, pdf) a vásárlási és fizetési adatokat, a szállító által készített okmányokat és a hozzátartozó kifizetési adatokat, ugyanis 5 éven belül a NAV vámügyi szerve bekérheti azokat.
Az apropója az hogy Molnár Áron 2023-ban az Egyesült Királyságból rendelt úgy 5-6000 Ft értékű hátizsákjáról kértek be ilyen információkat, nem teljesítésre bírsággal fenyegetőzve.
Én ugyan semmiféle jogalapot nem látok ilyenre, egyrészt a hátizsák még most is vámmentes kategória, ha a 150 € nettó értéknél több lenne akkor is 0% a vám tétele.
Ha a kereskedő nem szedi be az áfát és továbbítja az itteni NAV-nak, ha a vámolást végző cég nem szedi be az áfát és úgy kézbesíti, akkor nem a vásárlónál kell eljárást kezdeni, igazolás bekérést kezdeményezni hanem ott aki mulasztott. -
denko
senior tag
-
denko
senior tag
Sziasztok,
elolvastam az összefoglalót, es latom hogy ha EUn kívűl rendelek es Ebay international shippinget választok akkor érkezésnél nincs plusz költség. De ezt látom a rendelésnél: [kép] [kép]
most akkor kell még ezek kivul fizetni Mert nincs global shipping ez a baj nem?
ui lehet erre erre szűrni is ?
USA bol lenne a termék -
Djuree
félisten
bejelentettem az itt leírtak alapján, hogy mégegyszer kifizettem az áfát a postának, de válasz még nem jött. hol tudom megnézni mi van ezzel a bejelentésemmel? nem találtam sehol...
-
válasz
D-LAN|FuRioN
üzenetére
Azt amit ő fizetett azt visszakapja, a postaköltség az nálad veszteség lesz és még futni kell egy kört az eBay már felszámolt jutalék teljes törlése miatt, mert a vevő hibájából hiúsult meg az üzlet.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Hát az oké vagyis nem okés, vásárlásnál tudja, hogy vám mehet rá, szóval ennek tudatában vásárolok én is. Írtam neki üzenetet az eladási oldalon kapcsolatba lehet lépni a vevővel, írtam neki, arra nem reagált semmit. Csak itt áll a folyamat, nem nagyon tudok mit kezdeni egyelőre úgy nézem. :S Ha esetleg nem veszi át és visszajön a csomag, akkor a szállítási költséget azért megkapom amibe nekem került a buli vagy ilyenkor mindent visszakap a csávó?
-
válasz
D-LAN|FuRioN
üzenetére
Értem, csak a vevő lehet hogy nem akarja fizetni, dobja neki egy üzenetet hogy ott van és esetleg átvehetné.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Igen mellékeltem úgy is adtam fel a postával meg az ebay-es cuccot is kinyomtattam és beletettem meg a hírdetést is kinyomtattam azt is beletettem. De a vámon már átment amúgy, helyi elosztóban van vámfizetési kötelezettséggel elvileg.
Monday 29 September 2025
05:28
Held as Customs fee to pay
London South West PFW CSP
05:15
Due for Redelivery the Next Working Day
London South West PFW DepotFriday 26 September 2025
12:18
Item Received
Coventry PFW National Hub
11:26
Item has left our International Processing Centre
Coventry PFW International Hub, United KingdomThursday 25 September 2025
19:06
Your item is currently with Customs in the destination country.
United Kingdom
19:01
Item Received
United Kingdom -
válasz
D-LAN|FuRioN
üzenetére
Sajnos áfás lett a jutalék, ha rendben átveszi az eladó a pénzt csak azután uzalják, de könyvelik a beérkezett pénzt mert akkor nem látnád ezt az elszámolást. Mivel 134 font a vámmentes határ a vevőnek fizetni kell vàmot és áfàt, remélem mellékeltél vámárunyilatkozatot, mert akkor gyorsabb a vámolás náluk.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
5leteseN
üzenetére
Ott igen, csak "On hold 257,3EUR"
Akkor csak meg kell várni amíg átveszi a jóember. :S Csak ott meg az az állapot van amit fent másoltam. Mármint nyomkövetésben. Plusz frissíteni akartam a trackinget royal mailra és kitörölte az egész nyomkövetést valamiért az ebay. "Tracking number: ---" viszont ha rámegyek újra az addra akkor ott kitöltve látom amit előzőleg beírtam. Csávó meg nem reagál az üzenetekre. :S
-
5leteseN
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN
üzenetére
Általánosságban: a postai átvételt követő 24 órán belül megjelenik az "eBay számládon" a netto összeg, és az kb 2 munkanapon belül a bankszámládon.
Az "eBay számládon" megjelent az egyenlegben?
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni picit? Régen adtam el ebay-en, most volt olyan tételem amit feltettem, mert itthon ritkán keresnek ilyesmit. Meg is vették srác tett rá ajánlatot. Elfogadtam és 274 font értékben megvette a termékem (247font termék + 27font postage). Ebay természetesen egy forintot sem adott, feladtam postával a terméket 15,5k volt a feladás. Kiment UK-be, ott levámolták és két napja ez van:
Tracking history
Monday 29 September 2025
05:28 - Held as Customs fee to pay
London South West PFW CSP
05:15 - Due for Redelivery the Next Working DayLondon South West PFW DepotAzóta semmi nem történik. A vásárló nem válaszolt üzenetes megkeresésre. Ebay pedig nem fizet. Régen ez úgy volt, h elég hamar megkaptam a pénzem és a vevőt a buyer protection védte aminek volt némi plusz költsége. Viszont nem látom, hogy ez olcsóbb lenne, mert a 274 fontból az ebay 253,3 EUR -t számolt el, de ezt is tartja és elvileg addig tartják talán amíg meg nem érkezik és elégedett a kliens? Azt sem értem, hogy miért van a levonások között 27% áfa? Vagy mire van az? Tényleg ennyire ilyen lett az ebay, hogy üldögélnek kitudja meddig a pénzemen?

-
válasz
alratar
üzenetére
Ezt írtam: Magyarként az EU-s eBayhez tartozunk, ott EUR az elszámolási deviza, abban utalnak bármely devizában is lett eladva,
Az eBay.com hirdetést feladni most problémás mert nincs olcsó szállító akivel oda el tudod juttatni (az EU-s posták leálltak a kiszállításról) és a szóba jöhető Fedex és UPS nem igazán vesz fel innen oda csomagot az új vámolási rendjük miatt.
Az eBay.com-on az USA irányt nem lehet kivenni, kötelező egy USA szállítást megadni, de ha nincs aki kivigye, akkor ténylegesen nem tudsz oda eladni. -
válasz
alratar
üzenetére
Már több éve megváltozott. Meg kell adnod egy bankszámlaszámot és az eBay arra utalja ki a pénzt, mindegy hogy mivel fizet a vevő. Az hogy ő mivel fizethet azt az eBay adja meg, te nem tudod befolyásolni már.
Magyarként az EU-s eBayhez tartozunk, ott EUR az elszámolási deviza, abban utalnak bármely devizában is lett eladva, így célszerűen EUR számla a javasolt mert ha forintos számlát adsz meg a bankok az EUR-ban érkező pénzt átváltják ugyan forintra, de ennek külön díja van és az így lejön a beérkező pénzből, általában 2000 Ft minimum díjtól indul. -
Sziasztok,
Szeretnék eladni pár cuccot e-bayen.
Hogyan tudom kiválasztani, hogy paypalomra jöjjön a pénz?
Listázásnál nem találok fizetési mód megadási lehetőséget. -
5leteseN
őstag
Családi kérdést kaptam, de nincs saját tapasztalatom: A nem jogos "negatív visszajelzést" hogyan lehet megtámadni?
-
khron78
őstag
Az USA-ból vásároltak tőlem egy terméket. Most olvasom, hogy nem kézbesít oda a Posta? Ez még mindig hatályos? Ha igen, akkor mit tehetek? Más kézbesít emberi áron, vagy le kell mondanom a rendelést?
-
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Ha az UK e Bay-n regisztráltál ott lehet hozzáadni, bár nincs rá szükség.
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Licitálni szeretnék egy belga hirdetésre ma 12:00-ig, a fiók beállításokinál hozzá akarom adni a bankkártya adataimat, de ezt írja:
"A fizetési információi nem érhetők el az eBay nemzetközi webhelyein. Az információk megtekintéséhez és módosításához látogasson el a következő helyre: Fizetések a(z) GB webhelyen."
Ahogy olvastam már itt, ne a licitálásnál állítsam be a kártya adatokat, hanem a fiók beállításoknál, de ott írja a fenti üzenetet.
Köszönöm!
-
válasz
djbahool
üzenetére
Az eBay.com keresőjében teszed láthatóvá, legfeljebb nem tud vásárolni az adott vevő ha náluk korlátozva van a termék, de eleve nem akarsz oda szállítani, így semmiképp nem vásárolhat. A hirdethető termékek köre eltérő lehet a különböző eBay felületeken, ahogy a kedvezmények is.
-
válasz
djbahool
üzenetére
Ha az eBay.com-on hirdetsz lenni kell egy alapértelmezett USA szállításnak, nem lehet kikerülni. Ahogy a többi nemzeti eBay-en is mindig kötelező egy adott országra vonatkozó szállítást.
Ha az eBay.uk vagy valamelyik eBay EU-s oldalon adsz fel hirdetést akkor értelemszerűen kiszűrheted az USA licitálókat és ha épp nem ingyenes a fizetős opcióval (kis pénz) láthatóvá teheted a hirdetést az eBay.com-on keresgélőknek is.
Másik dolog hogy változott a korlátozás alá eső termékek hirdetés feladási lehetősége és ezért emlegetik a dedicated account manager témát. -
djbahool
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék újra feltenni egy aukciót, amit múltkor az ebay.com az új szabályozás miatt levett (500USD feletti, és USA szállítás is volt)
Most csináltam egy új shipping policy-t, ahol az összes USA területet, sőr még a PO box-ot is kizártam a szállítási lehetőségekből, lényegében csak EU-t hagytam benne, mégsem engedi.
Valaki járt már így, sikerült megoldania?"It appears you're listing an item valued at or above US$500 with shipping to the US. According to our eBay Seller Listing Policy, this item can't be listed unless you have a dedicated account manager. To continue, revise the shipping options or apply for an account manager's service at hisappeals@ebay.com.{e280710-1280479x}"
-
válasz
gyuszos
üzenetére
Igen, erre gondoltam, amit itt írnak (Postai szolgáltatási díj.... 1270 Ft) az sajnos mindig fizetendő ha ők kézbesítik a külföldi csomagot. Ez online fizetés esetén csak 630 Ft lenne, viszont azt 2025.09.14 09:38-ig meg kellett volna tenni, lejárt az idő így a magasabb összeget kérik kézbesítéskor.
-
válasz
gyuszos
üzenetére
Azt amit linkeltél az a letöltési oldalon van, az előtti oldal. Nálam a Dokumentumok gombra kattintva jön elő az általad mellékelt dolog.
De most teljesen mindegy, mert csak a kezelési díjat kérik tőled, sem áfát, sem vámot nem kell fizetned.
Említik is, az *IOSS....... kezdetű szöveg:
Ezen a linken megy a téma.

-
válasz
gyuszos
üzenetére
Mi a bekért összeg megnevezése és pontos összege mert az egyik képen az eBay tételek vannak, a másikon meg a vámolási tétel elszámolás, de nem látható a vámügynöki szolgáltatási díj.
Mert ilyen szokott lenni az értesítő, a példában a 399 Ft az most 630 Ft ez senkitől nem kérhető vissza, ennyiért csinálják az elektronikus vámolást.
-
gyuszos
tag
"Nem értem, 0 Ft az áfa és 0 Ft a vám, jól van feldolgozva..."
Na pont ez a bajom nekem is, igaz én a tizedét sem vágom úgy mint Te....
A visszakéréssel az a bajom, hogy mivel az Áfa és a vám is 0,-Ft, az Ebay szerintem lepattint...De nem is az az 1700 forint vág földhöz, csak nem értem....nem értettem.
Köszönöm a válaszod
-
válasz
gyuszos
üzenetére
Nem értem, 0 Ft az áfa és 0 Ft a vám, jól van feldolgozva. A vámügynöki szolgáltatási díj az más dolog, azt mindig fizetni kell ha a Magyar Postán keresztül kézbesítik.
Egyébként olyan is előfordulhat hogy kérnek áfát is, akkor is fizesd ki és amit az eBay szedett be áfát azt tőlük kéred vissza, a Magyar Postánál felmerült költségeket nem tudod visszakérni, itt a Postánál nem lehet reklamálni, mert hiányos adatokkal küldte a csomagot az eladó, így ők úgy veszik hogy nem lett az áfa beszedve.
Leírás az Összefoglaló, 17.A.1. Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a Magyar Posta vagy a szállító újból beszedné. -
válasz
.:Ádám:.
üzenetére
Csak az a pénz jöhet szóba amit ők szedték be, az van náluk, a Postánál meg az van amit ők. A lényeg az hogy az eBay felé igazolni kell hogy itt újból kérték Nekem egyébként gyanús hogy német postai azonosító ellenére vámolják, két est lehetséges a DHL nem adja át azt hogy ez vámolt, ami azért lenne értelmetlen, mert EU-n belül nem vámolubk, ez csak akkor jöhetne szóba ha az USA azonosító maradna, a másik eset az hogy rossz a MP csomag feldolgozása, nem veszik figyelembe a megfelelő adatokat. Esetleg privátbsn elküldenéd az azonosítókat, megnézném hogy hol lehet a gond
-
.:Ádám:.
tag
Sziasztok!
Köszönöm az összefoglalót, sokat segített.
Pont egy ilyen esetbe estem bele, hogy DHL átmatricázta a csomagot USA-ból EU-ba érkezéskor és Posta újra kért vámot + áfát. Tehát akkor az Ebay számlán szereplő HÉA-t kérem vissza Ebay-től nem pedig amit a Postának fizettem? Meg csatolom a kártyás fizetés tranzakciót is. Gondolom vakarták a fejüket az ügyintézők, hogy mit akarhatok.
Ticket-et feldolgozták és emailt kaptam amire várják a választ.
Szerk.: 150€ alatti volt a rendelésSegítséget előre is köszönóm

-
válasz
gyulank
üzenetére
Értem, de ez így egy marhaság. Nem azt írtad hogy van kártya az eBay fiókhoz elmentve? Arról nem is beszélve hogy eddig és ezután is az eBay kezeli a pénzt és a fizetési lehetőségeket, ahol amolyan amihez az eladónak semmiköze. Meg az sem változott hogy ha akarom nem fizetem ki akárhogyan is erőlködik az eladó.
De akkor csak megnézem már hogy miként is állíthatom ezt eladóként, annyira új dolog, hogy még nem is tudtak a változásról értesítést küldeni. -
Djuree
félisten
nyertem egy licitet, kínából jönne a cucc.
ki kéne fizetnem de nem akar adót vonni.
nem lesz így ebből gond?
máskor ezt a héá-t szoktam fizetni most nincs rajta.
ki se tudom választani hogy ki szeretném fizetni.
vagy majd a posta beszedi kézbesítéskor? -
válasz
Schweini
üzenetére
Jelenleg USA-ba nem tudod elküldeni, mert nem találsz rá szállítót. Bármit is néztél az most nem működik.Már a Magyar Posta is csak sima leveleket vesz csak fel, csomagot postai úton nem lehet kiküldeni, a futár szolgálatok közül egyedül a Fedex jöhetne szóba, de drága, de fel kell őket hívni hogy vállalják-e? A vásárlónak a minimum 15 % vámot és az ottani áfát fizetni is kell.
Egyszerűbb lenne visszamondani azzal az indokkal hogy jelen pillanatban nincs kiszállítási lehetőség. -
Schweini
tag
Sziasztok!
Eladtam egy terméket ebayen, de hülye voltam és ennél az egynél nem nyomtam be, hogy csak EUn belül szállítok, és egy amerikai vásárló vette meg. Mit lehet kezdeni vele, ha nem szeretném feladni neki? Elvileg már ki is fizette. Egy 10ezer forint alatti termékről van szó, és ahogy nézegettem csak a szállítás vagy 18 ezer a legolcsóbb helyen is.
-
-
Micsurin
nagyúr
Sziasztok!
Jól értem mivel a HÉA / VAT-ot beszedte az Ebay és az eladó Ebay Global / International Shippinggel küldte (USA) így itthon már sima belföldi csomagként fogja hozni tippre az MPL, és nem fognak zargatni többlet költséggel?

(Másik csomagom UK-ból jött, ott ugyan ez volt a módi. NL-ben leszedték és küldték már mint EU-n belüli.)
-
válasz
Djuree
üzenetére
Úgy működik hogy kifizeted a Postának az áfát és azt az áfát amit az eBay beszedett visszakéred, leírás az Összefoglalóban 17.A.1. Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a Magyar Posta vagy a szállító újból beszedné.
A visszakézbesítés, mert nem akarod kifizetni az áfát újból azért nem egyszerű dolog, egyrészt vissza kell érkezni a feladóhoz, ha ez eBay International szállítás volt akkor hosszabb idejű és bonyolultabb az eladóhoz való megérkezés és ha ez megvolt, rendben van a termék akkor jönne vissza a pénz.
Másik az hogy csak a szerencsétlen Magyar Posta küld csomagot az USA-ba, az összes többi posta leállt, mert kupleráj az USA vámolás, külföldi csomag fogadása náluk. Nagyon nagy a kockázata annak hogy nem fog az eladóhoz visszakerülni a csomag.
Jelenleg még eladóknak is azt javaslom hogy álljon le USA irányú eladással, mert Trump vámolási mókája az ottani vámnak is feladta a leckét, senki sem tudja hogy mire mit kell elkérni. Már olyan baromságot emlegetnek hogy az USA-n kívüli eladó fizesse ki a vámot (ami persze nem ismert amikor feladnánk a csomagot), ami iszonyú baromság, export vám nem használatos, a vevő importál és neki kell fizetni a vámot és az áfát, aki az ellenkezőjét állítja az sík hülye. -
Djuree
félisten
még egy dologban kérném a segítséged.
jött egy csomag USA-ból, már itt van BP.-en a vámon, viszont jött email a postától, hogy fizessek áfát, 27%. de én már ezt kifizettem az ebayes vásárláskor.
ilyen még sose volt, mindig kihozta a posta simán.
kifizetni semmiképp nem fogom, így is sokba volt a már kifizetett 27%-al, de hogy megint fizessek, no way.
hívom a postát és megreklamálom.
de ha nem fogadják el és ha nem fizetem ki gondolom visszamegy a feladónak. ilyenkor visszakapom a pénzem az ebaytől?
igazság szerint a legjobb lenne ha visszamenne, mert időközben találtam olcsóbban.
ha visszafizetik akkor a postát is visszaadják, vagy azt levonják belőle? -
Nagyon köszi a gyors választ!

Közben írogattam chat-en ügyintézővel is és Ő is azt mondta, hogy a kettős
keresztnév nem lehet gond...Update:
A regisztrációba próbáltam hozzáadni a kártyát de ott sem sikerült.
Gyorsan kiderült, hogy azért mert az ebay.de oldalon csináltam a regisztrációt és
a kártyát ott lehetett csak hozzáadni.
Most már az ebay.com -on is megys és megy is licit.
-
Ne fizetéskor add meg az adatokat hanem előbb add hozzá a fiókhoz a kártyát, úgy hogy legyen elérhető valamennyi pénz a hozzáadásnál, mert megy egy próba terhelés. Azután már működni kell a fizetésnek. A név nem számít, hiszen úgy van kiadva a kártya, azt az eBay sem fogja máshogy elfogadni.
Persze nem árt ha működik az OTP, nincs épp karbantartás. -
Sziasztok!
Néha szemezgetek az ebay-en 1-2 dologgal, de vásárolni nem tudok, mert
az OTP-s mastercard-omat nem fogadja el, a kártyát nem sikerült ellenőrizni üzenettel.
Valószínűleg (azaz gondolom) azért, mert két keresztnév van a kártyán.Ezt lehet valahogy orvosolni, vagy kell egy paypal-t csinálni?
-
válasz
Djuree
üzenetére
Ha te fizetsz akkor nincs Paypal díj, te választod azt hogy a Revolut vagy a PP váltson, ha Revolut kártyánál a PP-n USD alapértelmezést adtál meg akkor fizetéskor nem ők váltanak, hanem a kártyakibocsájtója. Ha vásárolsz akkor nem lehet friends and familyként küldeni mert tiltott dolog, arról nem is beszélve hogy ennél nincs vásárlói védelem hiszen nem "vásárlásra" használhatod.
-
Djuree
félisten
Sziasztok!
Usa paypal felhasználó küldött nekem requestet 120 dollárról.
Namost ezután kell nekem fee-t fizetnem?
Plusz be van állítva hogy a revolut kártyám használja a paypal. A revo fogja váltani a dollárt vagy a paypal? Azt szeretném hogy a revo váltsa!
Vagy hogy jövök ki a legjobban?
Küldjem el neki a pénzt friends and familyként inkább? -
válasz
adalbert1
üzenetére
Valóban nem kellene, mert ha tényleg így küldik akkor ők lerendeznek minden és nem import csomag jön Németországból. A Parcelsapp mutatja az eredeti indulási országot (Origin) ha ott nem USA van akkor itt szúrtak el valamit a Postánál. De fafejűek, így megint csak az eBaytől kérd vissza az ott beszedett áfát.
-
tboldi
nagyúr
Üdv!
Az Egyesült Államokból rendelnék 2 terméket 1 eladótól, van rá bármi mód, hogy a szállítási költséget ne duplán számolja fel?

-
adalbert1
veterán
Igen, áfát akarnak újra beszedni mindegyiknél, ez az egyik pl.:
150 euro alatti az összes csomag.Viszont akkor eBay International Shipping esetén is az eredeti eladónak kellene ezt jelezni, hogy ez eBay IOSS vásárlás, és csak akkor kerülne be a küldemény adatai közé?
Eddig azt gondoltam, hogy csak akkor kell ezt feltüntetni, hogy ha nem az eBay International Shippinggel küldi - lehet, hogy naiv voltam, de azt hittem, hogy ilyenkor, ha az ebay már beszedi az áfát, és eBay International Shippingen keresztül jön, akkor ők ezt elintézik - de akkor ezek szerint ilyen esetben is minden egyes eladónak fel kellene tüntetnie?Szóval lehet, hogy eddig az előző kb. 30 csomaggal csak szerencsém volt, mert az összes eladó feltüntette hogy ez IOSS, és most pont kifogtam 6 olyat egymás után, aki nem?
Közben beszéltem a postával is, az ügyfélszolgálatos hölgy megnézte az egyik csomagot, ott nem látott IOSS infót, igaz a DHL-es nemzetközi csomagszámot diktáltam le neki.
-
válasz
adalbert1
üzenetére
Csak akkor IOSS ha a csomag értéke 150 € alatti, mert ha több akkor már itt áfázzák. Ha az eladó nem jelzi feladáskor hogy ez eBay IOSS vásárlás, nem adja meg a vásárlás azonosítóját és így nem kerül be a küldemény elektronikus adatai közé, ne mellékel vámárunyilatkozatot ahol szintén jelölve hogy IOSS akkor itt nem fognak róla tudni és kérni fogják az áfát. Biztos áfa újból és nem a vámügynöki díj?
-
adalbert1
veterán
Sziasztok,
ha eBay International Shippinggel jön egy rendelésem az USA-ból, annak alapból kellene az ebay IOSS számot tartalmaznia, nem?
Korábban már több ilyen rendelésem is volt, és vámkezelésnél csak a kezelés díját kellett fizetnem, áfát nem, mert azt már ebayen rendelésnél kifizettem.Most viszont 6 csomagom is így jön, és mindegyikre ki akarná fizettetni a posta még egyszer az áfát.
Korábban már jártam így, de akkor nem eBay International Shippinggel jött az az egy rendelésem, tehát magát a visszaigénylési folyamatot ismerem, viszont egyáltalán nem értem, hogy most ez miért történik - az elmúlt hónapokban több eBay International Shippinggel érkező rendelésem volt, mindegyik német azonosítószámot kapott Európába érve, viszont egyiknél sem kellett áfát fizetnem (hiszen azt már kifizettem az eBay rendelésnél), csak a vámkezelési díjat.
Valami megváltozott valahol?
Vagy most mindegyik rendelésnél valami hiba csúszott be valamelyik oldalon? -
válasz
animatrix11
üzenetére
A telefonon is van spam szűrés,még app szinten is.
-
válasz
animatrix11
üzenetére
Mindegyik be van pipálva? Tudom hülye kérdés, de hátha.

-
gyulank
addikt
De én nem változtattam semmit. Tudom, hogy nem kérte régebben. Vagy egy hónapja még volt is olyan, hogy nem szállított ide, itt ajánlottak arra is megoldást, hogy más címet adjak meg, és onnan küldik tovább. Akkor nem kért semmit tőlem. De akkor is ennyi volt, hogy a magyar címnél azt írta ki, hogy ide nem szállít, német címmel meg azt dobta fel ami a te képeden van. De most meg ez van, meg alatta a címem, csak azt nem jelöltem ki.
-
válasz
animatrix11
üzenetére
Nálam működik, nem spamként azonosítja a levelező programod?
-
válasz
gyulank
üzenetére
Magyarként vagy regisztrálva? Menj az adataidhoz és ellenőrizd, frissítsd a cím adataidat, ezután a szállítási cím adatokat. Ha adtál meg bankkártyát fizetési eszkösznek akkor azt is ellenőrizd, de mint írtam nem kell fizetéshez. Ezen felül csak annál licitálj aki szállít az alapértelmezett szállítási címre. Magyarként nem lehet bankszámláról fizetni, így nincs értelme annak hogy terhelnék.
-
animatrix11
őstag
Sziasztok
Erre van valami megoldás? Van egy darab elmentett keresésem, email riasztás is be van kapcsolava, mégsem értesít sem emailben se az appban soha
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
- Linux kezdőknek
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M PRO i5 9600K 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB NZXT Source 600W
- HP 65W töltő eladó
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Intel i5-10310U
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GameMax STORM Black 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Eddig nekem se kérte de már kéri. Én a kártyát választom. De simán a licitálás gombra rákattintok, és ez jön elő.