Hirdetés

2020. február 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-02-12 11:00:15

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79151) V/ válasza embe (#79150) üzenetére


V/
(Topikgazda)

De van ebay.de, ebay.uk, ebay.fr is, ha ezeken regisztrált akkor hogy az ebay.com-on is látható legyen fizetni kell érte, ezért lehet olyan hirdetése ami csak az "anya" eBay-en látható, a regiszrációs oldalán.

[ Szerkesztve ]

(#79152) Golyobis


Golyobis
(tag)

Kérhetem a kiküldést más címre is mint amit regisztrációkor megadtam itt vagy a paypalen? Küldhetem pl: anyámhoz és akkor ős is venné át, vagy mindenképp nekem kell?

(#79153) V/ válasza Golyobis (#79152) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Mindkét heylen lehet több szállítási címet megadni előre is, annyi a megkötés hogy a PayPal-on magyar fiókhoz csak magyar cím lehet, de az eBay-en bármilyen mehet.
Belépsz, Account settings a bal oldalt nevedre állva az egérrel és a Personal Info résznél az Addresses ott a Shipping address sorában Edit.
Persze fizetés előtt azt válaszd ki a Checkout-nál ahova küldetni akarod.

(#79154) Golyobis


Golyobis
(tag)

Visszatérve a trackinges témához: megnéztem, és "economy shipping" vagy "standard shipping" volt és szállítanak magyarra. Igazából több cuccot is megnéztem és nem nagyon volt tracking, talán csak egynél, de azt pont nem akarom megvenni.

Mennyire baj ha nincs tracking? Ha elveszik/ellopják a postán akkor buktam a pénzt, vagy ilyenkor az eladó állja a dolgot amíg kézhez nem veszem?
Lenne egy nagyobb méretű 150k forint körüli csomag, és vagy két kisebb méretű, 5-15k csomag.

Mennyire jellemző hogy probléma van ilyenkor?

(#79155) V/ válasza Golyobis (#79154) üzenetére


V/
(Topikgazda)

A standard shipping-hez adhatnak igazi nyomkövetési számot. Bizonyos érték felett mindenképp lesz mert amíg nem kapod kézhez addig a feladó tulajdona, ki az a hülye hogy bevállalja a veszteséget mert, ha nem ajánlottan küldi és elveszik nem kap kártérítést.
Az eBay-re vonatkozóan az Összefoglalóba azért benne van a lényeg:
3. A problémák megoldása a vásárlói védelem keretében
Hogyan működik?
Az eBay vásárlói védelmet nyújt a regisztrált tagjainak (eBay Buyer Protection).
Abban az esetben, ha a rendelt küldemény nem érkezik meg, vagy nem azt kapod, amit rendeltél (nem olyan minőség, eltérés stb.), lehetőséged van egy Case-t (ügy, vita) indítani, itt tudsz kommunikálni az eladóval, a kártérítés vagy refund ügyében. Case-t a legkésőbbi becsült - Estimated Delivery dátumtól vagy a megérkezéstől számított 30 napon belül tudsz nyitni az eBay felületén keresztül ha nem egy országban vagy az eladóval, ha azonos az ország, akkor 7 nap................

(#79156) Golyobis válasza V/ (#79155) üzenetére


Golyobis
(tag)

:R

(#79157) embe válasza V/ (#79151) üzenetére


embe
(nagyúr)

De pont ezt mondom, hogy az ebay.com-on nem találok az adatainál semmit, üres a lista. Utána meg belefutottam az ebay.com -on másik hirdetésében.
Mindegy...lementettem az oldalát.

Eladó: Denon AVR-X2500H pár hetet használt, gyakorlatilag új, majd 3 év gari -

(#79158) V/ válasza embe (#79157) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Pont azt mondom hogy lehet hogy az eBay.de vagy ebay.uk az anya oldala. Ahol megszülik ott van az anya. :K

[ Szerkesztve ]

(#79159) AggressiveGT


AggressiveGT
(csendes tag)

Sziasztok!

Egyszer már írtam , hogy a megrendelés után cirka 45 nappal az eladó nem regisztrált felhasználó státuszba került. A Estimated delivery szerint tegnapig kellett volna megérkeznie a csomagnak, de semmi. Ilyenkor mit tudok tenni?

(#79160) V/ válasza AggressiveGT (#79159) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Összefoglaló, 4.a) eBay-en Case indítás, ha nem érkezett meg a vásárolt termék

(#79161) ati888 válasza V/ (#79148) üzenetére


ati888
(senior tag)

Írt, hogy 17 eur-ért elküldi a német címre. Elfogadtam, nem akarok már akadékoskodni.

(#79162) V/ válasza ati888 (#79161) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Annyiért ide is el tudná küldeni a német postával. De elméletben így is jó.

(#79163) Golyobis


Golyobis
(tag)

A szállítási címnél a "state"-hez kell írni valamit? Én a megyét írtam oda de nem akarom hogy bekavarjon valahogy.

[ Szerkesztve ]

(#79164) V/ válasza Golyobis (#79163) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Azt is lehet, de én .. ezt írom, 2 db pont, mivel a Magyar Posta nem használja a kézbesítéshez és így bármely címke méretre rá fog férni. Viszont ha édesanyád címe akkor az ő telefonszáma legyen rajta, hogy esetleg a kézbesítő céggel tudjon kommunikálni. Pontosabban ők vele.

(#79165) Golyobis válasza V/ (#79164) üzenetére


Golyobis
(tag)

Igazából a bátyám cégének a telephelyét céloztam meg ahol a portás venné át, hehe. Úgy kicsit bonyolódik. Amúgy gondolom valahol azt is fel kell tüntetni hogy mi lesz az átvevő neve ugye? Vagy bárkinek odaadják aki a címen tartózkodik?

(#79166) Ferell84


Ferell84
(tag)

Sziasztok!

Tudom bizos én vagyok az értetlen de nem igazán jövök ki a dolgokon. Szóval szeretnék hirdetni az ebayen egy laptopot 300e Ft értékben nem üzletszerűen csak magánszémélyként mint használt dolgot.
Csak EU-ban szeretném hirdetni. Milyen anyagi vonzata van mennyi a vám illetve a járulék amit nekem kell fizetni amennyiben megveszi pl egy német vásárló.
Ha valaki szán rám egy kis időt megköszönöm előre is a válaszát. :)

(#79167) V/ válasza Ferell84 (#79166) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Az eladó nem fizet vámot, áfát-t ha van csak a vevő. De EU-n belül nincs egyik se.
Az eBay jutaléka úgy 12 % és ha PayPal-ra várod a pénzt akkor ők a vásárló lakóhelyétől függően 3,4%-5,4%+90 Ft-ot jutalékot vonnak le a beérkező pénzből. Ha vevő fizeti a szállítási költséget az is jutalék alap.
A hirdetés feladásnál lehetnek díjazásos+ szolgáltatások, de azt nem kötelező igénybe venni.
Szóval úgy 18% költséget számolj hozzá az eladási árhoz.
Az Összefoglalóban is találsz segítséget ehhez a témához.

(#79168) V/ válasza Golyobis (#79165) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Van egy Name mező a cím megadásnál, oda kell írni valamit. Attól függ hogy kiszállítja ki, az adott cég kézbesítési szabályai szerint adják át. Inkább nem sorolnám.
De a legtöbb probléma az ilyen céges címre történő kézbesítéseknél fordul elő, ismeretlen címzett és ezért kézbesíthetetlen és megy vissza, ilyenkor a PayPal védelem is korlátozottá válik, hiszen nem a vásárló, hanem egy megbízott vette át, aki nem is tudja hogy ez a státusza.

[ Szerkesztve ]

(#79169) Golyobis válasza V/ (#79168) üzenetére


Golyobis
(tag)

Akkor ezt a lehetőséget inkább elvetem.

A másik hozzászólásodhoz: 18% jutalék durván hangzik, én régen azt hittem hogy a Vatera (Mivel Magyarországról van szó) drága, de kiderült hogy tévedtem: ez pofátlanul magas jutalék, nem is értem hogy miért olyan népszerű emellett.
Miért nem jön egy konkurencia ami tized, század, ezredekkora jutalékkal számol?

(#79170) V/ válasza Golyobis (#79169) üzenetére


V/
(Topikgazda)

A jutalék a eladási hely és a pézbegyűjtő hely együttes jutaléka. Viszont a Vatera sem olcsó a 6% is lehet sok, telített és ott csak forint bevételed van, és nem számoltuk a banki díjakat ha nem készpénzes a fizetés. Az eladói védelem náluk is pénzbe kerül, azt is számold még a hirdetési költségekhez és a 6% jutalék mellé. Itt nagyobb vásárlói szegmensben tudsz devizát összeszedni. Egyébként is a vevő fizeti a jutalékomat.

[ Szerkesztve ]

(#79171) Spet


Spet
(őstag)
LOGOUT blog

Kedves V/,

Olyan kérdésem lenne, hogy az eladó mennyi ideig/hány alkalommal rakhatja magát "távollétre"? (This seller is currently away until Feb 17, 2020. If you make a purchase, there may be a delay in processing your order.)

Kínai eladóról van szó, pár száz forintos tétel, gondolom Korono járvány áll a háttérben.

(#79172) V/ válasza Spet (#79171) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Bármennyi ideig. Lényegében már dolgozhatnának, de ha befektették a kórházba akkor 3 hétnél korábban ha közben meg is gyógyul, tünetmenetes lesz, nem engedik ki azonnal pár napig (a két egymást követő negatív vírus teszt ideje) benntartják.
Sajnos nekem is van olyan rendelés amit ne tudtam leadni, így a munka amihez kellett volna lemondva. 10k nettó bevételtől estem el csak ennél.

[ Szerkesztve ]

(#79173) Shin Chen


Shin Chen
(junior tag)

Elméleti kérdés:
Ha eladók egy használt alkatrészt, mondjuk X összegben, akkor az eBay is meg paypal is rátesz egy kis hasznot. Ez növeli a termék árát(x*1.15), vagy abból vonódik le(x-x*0.15)? Remélem nem vagyok nagyon eltájolva..
:R
A posta költség nyilván +xeft

"(...) a költségvetés nagy részét ebben az esetben a típusjelzés nyomtatását végző eszközök átállítására fordították."

(#79174) V/ válasza Shin Chen (#79173) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Nem tesznek rá az árra. Amit megadsz vételárat vagy amennyiért elviszik abból megy le a 10-13% és 3,4-5,4%. Pontosabban az eBay felszámolja a jutalékot amit a havi 15-i számla zárási ciklus után kell kifizetned, a PayPal pedig azonnal levonja a beérkező pénzből a jutalékát.
Ezért csinálod azt hogy a meghirdetett árba beépítesz 18 %-ot minimum költséget. A postaköltséggel a bruttó az árad. Úgy ahogy egy igazi kereskedő is az ár megállapításakor számolja a bekerülési árat, az elvárt hasznát és a költségeket.

[ Szerkesztve ]

(#79175) Shin Chen válasza V/ (#79174) üzenetére


Shin Chen
(junior tag)

:R :R :R

"(...) a költségvetés nagy részét ebben az esetben a típusjelzés nyomtatását végző eszközök átállítására fordították."

(#79176) francois8


francois8
(csendes tag)

Kedves Fórumozók! Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy bizonyos német eladók nem fogadnak levelet, és licitnél is egy másik oldalra irányít, ahol végül nem lehetséges licitet tenni. Hozzáteszem, ezeknél fel van tüntetve, hogy nincs magyarországi szállítás, ám szinte 90%-ban mindegyik vállalja levelezés után. Kérdésem az, hogy ezekkel az eladókkal hogyan tudom felvenni a kapcsolatot, hogy lehetségessé váljon a licitálás?

oa

(#79177) Spet válasza francois8 (#79176) üzenetére


Spet
(őstag)
LOGOUT blog

Közvetlenül a profilján keresztül vedd fel a kapcsolatot az eladóval, ne a terméken keresztül!

Illetve ott se válaszd ki, hogy melyik termékkel kapcsolatosan szeretnél kérdezni, mert ugyanide jutsz.

(#79178) francois8


francois8
(csendes tag)

Köszi szépen!

oa

(#79179) rednifegnar válasza francois8 (#79176) üzenetére


rednifegnar
(tag)

azt is nezd meg hogy milyen fizetest fogad, mert a nemeteknel nem nagyon megy a pp.

A camera does not make art, the artist makes art.

(#79180) gorje


gorje
(senior tag)

Sziasztok!

Eladással kapcsolatosan érdeklődnék. Régebben már adtam el pár terméket.
Minden hasznos infót szívesen fogadnék!
Első kérdésem a "láthatóság". Ha angol ebay-re töltöm fel a terméket akkor a .com oldalon is megjelenik a hirdetésem a találati listában? Valami olyasmi is rémlik talán hogy kellett bizonyos mennyiségű eladás hogy látható legyen?!
A korlátozásokat merre keressem? Eleinte mikor nem volt még elegendő eladásom akkor a vételárat zárolták/nem kaptam meg rögtön. Ha jól emlékszek volt olyan is mikor rögtön megkaptam talán. .de oldalon lett feladva a hirdetés.
Alapvetően visszaküldési lehetőség és garancia nélkül szeretném feladni a hirdetést. EU-n kívülre is akár. Itt mire érdemes figyelni?

(#79181) francois8


francois8
(csendes tag)

Kedves Fórumozók! Nem egyértelmű számomra, hogy a fenébe van az, hogy egyes sellerek (németekkel bizinszelek) 2 szeres szállítási díjat is írnak. Nekik az ebay csak azt ajánlja fel, ha megnézik a magyarországi szállítást? Egyik másiknak elküldöm a DHL s packet 2kg-os 8,89 €-s +2,5 € bizti szállítási költségét és mondja, hogy "ja bocs, tényleg", de van olyan is aki erősködik, hogy olcsóbban nem tudja küldeni. Nem akarok balhézni, de ne mondjon már 20-30 €-t szállításnak, azt, amit 10 € körül is el lehet küldeni. Hogyan lehetséges ezekkel megbeszélni, hogy viszem a cikkét csak intézze nekem el nemzetközi díjszabással? Vagy én vagyok fafejű? :W

[ Szerkesztve ]

oa

(#79182) Viperator válasza francois8 (#79181) üzenetére


Viperator
(őstag)

Ez lehet belföldi ár, külföldi ár 14-15 eurótól kezdődik.

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#79183) francois8


francois8
(csendes tag)

Ezt nem tudja minden ebay-es tag teljesíteni?

oa

(#79184) francois8


francois8
(csendes tag)

oa

(#79185) Viperator válasza francois8 (#79184) üzenetére


Viperator
(őstag)

Ahogy nézem, hogy nincs benne biztosítás és nyomkövetés, ezért olcsó.

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#79186) V/ válasza francois8 (#79181) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Nem vagy fafejű, a bevétellel így kalkulál, oda is tesz egy kicsivel többet.
Kérheted, de nem kényszerítheted. Kaptam már olyan választ az eBay-től hogy a csomagolás is pénzbe kerül, mert a postázás díja azt nem tartalmazza, ami persze igaz.
A DHL s packet 2kg-os 8,89 €-s +2,5 € bizti (50 € értékig, és 35 × 25 × 10 cm méretű) az online megrendeléssel, nem Postán történő feladással, akkor több, 9 €. Ja és Magyarország a 2. zónában van díjszabásilag.

[ Szerkesztve ]

(#79187) V/ válasza Viperator (#79185) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Rosszul nézed. A biztosítással lesz nyomkövetési száma. Máshogy nem tudnák könyvelni. Kaptam már 11.39 €-os nyomkövetett csomagot, nem csak egy darabot.

[ Szerkesztve ]

(#79188) francois8 válasza V/ (#79186) üzenetére


francois8
(csendes tag)

Köszi! Igen, ilyen csomagolásos szöveget már én is kaptam :D 1m bubipapírért fizettem 1,5 €-t :)

[ Szerkesztve ]

oa

(#79189) Viperator válasza V/ (#79187) üzenetére


Viperator
(őstag)

Nézd meg, hogy piros X jellel van jelezve, hogy ezek nincsenek benne.

Szerk.: most látom az alsó sort, hozzáadással...

[ Szerkesztve ]

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#79190) V/ válasza Viperator (#79189) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Megnéztem, de én használom ezt a díjkalkulátort már évek óta, annyira azért nem vagyok......
De francois8 is a kattőt együtt említette és ara írtad hogy az em külföld, azután a képn látható az is.
Egyik másiknak elküldöm a DHL s packet 2kg-os 8,89 €-s +2,5 € bizti szállítási költségét
Ezt az összeget magyaráztam.

[ Szerkesztve ]

(#79191) balees


balees
(tag)

Sziasztok,
nagyon láma voltam és sikerült az EU-n kívülről rendelnem egy autó kormányt, ami most vámkezelés alá került. Ha jól számolom, vámmal, áfával már sokkal drágább lesz a dolog mintha EU-n belülről jött volna. Az eladó nem hajlandó visszatérítésre, viszont ha nem jelentkezek érte akkor automatikusan visszaküldik. Ha nem kapom meg, akkor visszakaphatom a pénzem?

(#79192) somnia válasza balees (#79191) üzenetére


somnia
(őstag)

...perszehogy!....csak a postát a vámkezelést meg az áfát bukod...

(#79193) V/ válasza balees (#79191) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Kaptál értesítést már arról hogy küldd be a vételár igazolást? Mert minden megakad vámon a nyomkövetés szerint, de nem mindig kell fizetni. Az összeg több mint 41,08 $?
Milyen vámmal számolsz? Esetleg 3,5% lenne.
Mivel a te hibádból nem kézbesítik és egyáltalán nincs garancia arra a hogy az eladóhoz visszakerül, nem biztos a pénz visszakapása.
Ha visszaérkezik hozzá és nem kerül + költségbe neki, amit levonhat, akkor persze a pénz neked visszajár, mert nem jött létre az adás-vétel.
De mondjuk kikényszeríted hogy visszakapd pénzt, mert lehetséges, akkor panaszt tehet ellened, függetlenül attól hogy a a termék visszakerült hozzá vagy nem.
Ez utóbbi esetben csak az idefelé szállításra garantálja neki a posta vagy a futárcég az elvesztési kártérítést, így előfordulhat hogy veszteséges lesz neki az egész sztori.
Ja és azt amit vámolás után engednének be az országba azt nem azonnal küldik vissza, még ha te teszel is egy lemondó nyilatkozatot, 30 napig is itt dekkolhat.
Röviden: visszaszerezheted a pénzed, de ez nem igazán elfogadott módszer, mert az eladó nem hibázott semmit.

[ Szerkesztve ]

(#79194) balees válasza V/ (#79193) üzenetére


balees
(tag)

Köszi a választ. Igen, kaptam ertesitest a postatol. Igen, tobb mint 41 usd.
En hibaztam, ha vissza lehetne csinálni, es csak a postaköltséget buknam az elfogadhato lenne.

(#79195) Viperator válasza balees (#79194) üzenetére


Viperator
(őstag)

Inkább rendezd le, mint variálni/visszaküldeni/stb. Ez már tanulópénz, ezentúl jobban fogsz odafigyelni vásárláskor.

Én is igy jártam, akkor is jól jártam, mert a hazai boltok áránál kedvezőbb árhoz jutottam.

Ha még nem csináltál, csinálj képeket a vásárlásról (ebay felület vagy email és Paypal pénzmozgás), küldd el az általuk megadott email címre és kész. És kitölteni egy formanyomtatványt, képekkel együtt küldeni.

[ Szerkesztve ]

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#79196) Viperator válasza balees (#79194) üzenetére


Viperator
(őstag)

Ha nem haladta meg a 150-t, akkor csak vám és postai munkadíj lesz. Így nem vészes.

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#79197) V/ válasza Viperator (#79196) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Tévedés, 27 % áfa (~3344 Ft) és a posta eljárási költsége a 3500 Ft az eleve + költség, a vám ami erre 3,5% adott esetben itt is lehetséges, mert a150 € az ugyan általános vámmentesség, de ha valamire "büntető vám" van kivetve az felülírja.

(#79198) Viperator válasza V/ (#79197) üzenetére


Viperator
(őstag)

Akkor rosszul írtam, ez így van.

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#79199) zsero


zsero
(tag)

Sziasztok, Spanyolországból Magyarországra egy 15 kg-os értékes csomag inkább UPS, GLS vagy DPD-vel legyen feladva?

(#79200) V/ válasza zsero (#79199) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Az Összefoglalóban van hozzá segítség. 8.b Ha eladtuk a terméket azt el is kell juttatni a vevőnek leírás, válassz.

(#79201) mufi


mufi
(senior tag)

Sziasztok, segitseg kellene ebay.co.uk-n licitalas ugyben. Licitalni kellene valamiert vagy ajanlatot kuldeni. Termeszetesen minden koltseget rendeznek. Nagyon megkoszonnem ha valaki tudna segiteni, kerem jelentkezzen privatban. Koszonom.

(#79202) V/ válasza mufi (#79201) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Én értem a kérést, csak azt áruld el hogy mi az akadálya annak hogy az egészet te rendezd? Valójában a szolgáltatás kérése is tiltott a topikban és ez annak tekinthető.

(#79203) mufi válasza V/ (#79202) üzenetére


mufi
(senior tag)

Ez nem tudtam...bocsanat...az, hogy szerintem mivel egyszer tolem is bejelntkeztunk egyszer az ismeros accountjaval, es figyelik az ip cimeket, a tobbeves accountomat tiltottak es semmi infot nem adnak hogy miert, csak a szokasos flegma customer service bla bla...

(#79204) V/ válasza mufi (#79203) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Hát ha le vagy tiltva akkor még a Tématudnivalók is vonatkoznak :O
Dinamikus az ip címek többsége, a múlt héten vagy 4 címmel vásároltam, nem igazán van értelme figyelni, legfeljebb annyit ha Magyarország az ahonnan folyamatosan belépek, akkor egy Antarktiszi cím az gyanús kell hogy legyen, de ezért nem tiltanak ki, küldenek egy értesítőt és legfeljebb jelszócserét javasolnak.

(#79205) mufi válasza V/ (#79204) üzenetére


mufi
(senior tag)

Nem tudom mi tortent csak jon a klasszikus, veszelyes vagy a tarsadalomra sallang... :W
Mindegy, majd ha erot veszek magamon felhivom oket, nem akarok senkit elkuldeni a p-ba...

(#79206) mufi válasza mufi (#79201) üzenetére


mufi
(senior tag)

Meg mindig aktualis :U :B

(#79207) Zilliax


Zilliax
(lelkes újonc)

Sziasztok egy eladó azt állítja ,hogy ha megvásárlom a termékét ,akkor úgy elküldi Magyarországra hogy biztosan ne kelljen fizetni a határnál vám + ÁFA . Amerikából jönne a csomag. biztos hogy valamilyen módon megtudja oldani ezt, vagy meg azért írja hogy vegyem meg tőle biztosan?

(#79208) V/ válasza Zilliax (#79207) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Ha van import charges is fizetve, mert a szállítás GSP-s akkor úgy van és lényegében jóval kevesebbet fizetsz ki áfára, vámra és ügyintézési költségre. Lásd az Összefoglalóban bővebben.

(#79209) Zilliax válasza V/ (#79208) üzenetére


Zilliax
(lelkes újonc)

GSp szallitas mit jelent?Magyarán ha amerikai eladótól vásárlok, érdemes attól venni, akinél a termèk fizetése mellett fizetek előre import charges-t is, mert úgy jovok ki penzileg a legjobban, és a csomag is hamarabb hozzam kerül ,mert a határnál nem lesz vàmolas , adatok be kérése , fizetési bizonyíték megadása stb, hanem ott csak jön egyből kiszallitasra hozzam,mert mindent kifizettem előre már paypallal ?

[ Szerkesztve ]

(#79210) V/ válasza Zilliax (#79209) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Utaltam az Összefoglalóra:
11. Import charges (Einfuhrabgaben) fogalma
Vásárlás során találkozhatunk ezzel a tétellel, amit szintén ki kell fizetni a termék vételárával (és postaköltségével) együtt.
Ha az eladó részt vesz az ún. eBay Global Shipping Program-ban, akkor a GSP-s logisztikai céghez kerül a termék és ő továbbítja szállítja és intézi a vámkezelését ha EU-n kívülről lett vásárolva.
Az adott érkezési EU-s országban (jelenleg Egyesült Királyság) léptetik be vámjogilag az EU-ba, ott történik a költségek kifizetés a cég által és azután fogják Magyarországra szállítani és kézbesíteni. Átvételkor már nincs fizetnivaló.
Az Import charges összege ezeket tartalmazza: az Áfá-t és ha van a termékre meghatározva, akkor a vámot és a cég vámeljárási költségét.

12. A GSP (Global Shipping Program) szállításról
Ha GSP-s a szállítás, akkor 2 felé megy a szállítási pénz egy adott vásárlásnál. Az eladó kapja a vételárat és a szállítási költség kisebb részét, a logisztikai cég, a Pitney Bowes pedig a szállítási költség nagyobb hányadát.
A PayPal-on ilyen esetben két terhelés fog megjelenni az adott vásárláshoz és a bankkártyáról is két tétel lesz fizetve.

(#79211) Zilliax válasza V/ (#79210) üzenetére


Zilliax
(lelkes újonc)

Magyarán ha amerikai eladótól vásárlok, érdemes attól venni, akinél a termèk fizetése mellett fizetek előre import charges-t is, mert úgy jovok ki penzileg a legjobban, és a csomag is hamarabb hozzam kerül ,mert a határnál nem lesz vàmolas , adatok be kérése , fizetési bizonyíték megadása stb, hanem ott csak jön egyből kiszallitasra hozzam,mert mindent kifizettem előre már paypallal ? Azaz import charges előre fizetés + gsp programban részvét eladotol ha vásárlok, akkor semmi dolgom nincs mint a kosárba ezt mind kifizetni (import charges, termek , szállítási költség ), és onnantól semmi igazolást nem kell majd bemutatni senkinek, semmi plusz költségem nem lesz, csak várni a csomagot míg megjön ?

(#79212) V/ válasza Zilliax (#79211) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Jól értelmezted. A nyomkövetésnél az állapot változásról kapsz értesítő e-mailt is.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.