Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3001) Victor-y válasza juliabrilke (#3000) üzenetére


Victor-y
aktív tag

A sima Juniort fogadja el, vagy ha nyitok mellé egy Elektronikus számlacsomagot is?

''Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, / Hiszek egy isteni örök igazságban, / Hiszek Magyarország feltámadásában.''

(#3002) cocka válasza juliabrilke (#3000) üzenetére


cocka
veterán

És az éves díja 450 Ft, az igénylés évét kivéve. :)

(#3003) cocka válasza Victor-y (#3001) üzenetére


cocka
veterán

Elektronikus számlacsomag az általában Maestroval megy. De ha Visa Electront akarsz hozzá, akkor az normál Visa Electron lesz, nem Junioros.

Ha átszerződsz elektronikus számlacsomagra, akkor a junior szerződésnek annyi.

Vagy Juniorod van Visa Electronnal és 1 számlával, vagy elektronikus számlacsomagod igény szerinti kártyával + webkártyával és 3 számlával.

A történet itt most a korábbiakhoz képest annyiban módosult, hogy az OTP engedélyezte a Junior Visa Electronokon is a netes fizetést. Miután állították a honlapjukon, hogy a bank által kibocsátott valamennyi Visa Electronnal lehet fizetni és közben kiderült, hogy nem. Aztán gondolom egyesek nem tudtak VE-nal fizetni, ezért az ő nyomásukra nem kitörölték a honlapon lévő addig téves infót, hanem szimplán engedélyezték a netes fizetést ezen kártyákon is, mert egyébként akkor minek van rajta a cvc2 például.

(#3004) juliabrilke válasza cocka (#3002) üzenetére


juliabrilke
addikt

Pontosabban ingyenes számlavezetést akartam írni. Bár lehet, hogy nem egyről beszélünk. :DDD
Bár ahogy emlékszem a juniorból is már 3 fajta van korcsoport szerint.

(#3005) Victor-y


Victor-y
aktív tag

Na sikerült ''verifájd'' lennem sima OTP Junior kártyával PayPalon:)
Át is utaltatta magának a rendszer a 400Ft-ot, amit elvileg majd jóváírnak.

[Szerkesztve]

''Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, / Hiszek egy isteni örök igazságban, / Hiszek Magyarország feltámadásában.''

(#3006) rulez001


rulez001
csendes tag

Sima Otp-s Junior Electron tökéletesen működik paypalhoz :). Én meg kedzek nagyon ideges lenni!!! Az eladó már 1000 cuccot adott el, 99%-os feedbackje van, én megrendeltem egy terméket, 8 emailt írtam már neki, SEMMI válasz, de folyamatosan jönnek neki a pozitív feedbackek, amikben mindenki odaírja, hogy PERFECT COMMUNICATION :W :W

(#3007) rulez001


rulez001
csendes tag

írtam neki spanyolul, olaszul, angolul, németül, portugálul, oroszul, franciául, de SEMMI! Pedig folyamatosan aktív, mivel rengetegen írják, hogy nagyon jó kommunikátor. 5 csillagot kapott oda is! És Ebayre is állandóan be van jelentkezve, de egy betűt nem tudna visszaírni...

(#3008) cocka válasza juliabrilke (#3004) üzenetére


cocka
veterán

Ellenkezőleg. :) Ugyanarról beszélünk bizony. 3 fajta, de nekem Max van és még épp beleestem abba a korcsoportba, akiknek adják, aztán a mostani új kártya lejárta után vége.

Egyébként a cibezzel majd kihúzom tovább is, mert az 26 éves korig jó, ráadásul a netkártyához külön számlát is kapsz. Amikor a cibes netkarit igényeltem, akkor még nem lehetett regelni paypalon a Junior kártyát. Mindenesetre ha már megvan, továbbra is a cibest használom netes fizetésre, mert az még is csak egy Mastercard.

Bár ezek után kb. annyiszor illene visszautasítania a site-oknak és a paypalnak a junior kártyát, mint bármelyik másik dombornyomottat vagy netkártyát.

Mindenesetre jóval olcsóbb megoldás, mint a dombornyomott.

(#3009) cocka válasza rulez001 (#3007) üzenetére


cocka
veterán

Ilyen sok nyelven tudsz? Gratula. :D

Egyébként meg ne azt figyeld, hogy hány embertől kap naponta visszajelzést, hanem azt, hogy ő milyen gyakran ad és mennyit. Vagyis: Feedback left for others fül.

Ha feltűnően sokáig nem szokott jönni a feedback, mindig megnézem ezt a részt, amiből kiderül, hogy másokkal foglalkozott-e vagy csak engem hagyott ki.

(#3010) Bash válasza rulez001 (#3007) üzenetére


Bash
őstag

Közvetlenül írtál az e-mail címére vagy az eBay Messaging System-en keresztül? Első esetben könnyen lehet, hogy meg sem kapta az üzeneteidet.

http://bashtravel.com/

(#3011) rulez001


rulez001
csendes tag

Írtam neki sima emailt vagy 3-at, 3 napig semmi válasz. Írtam ebayen keresztül 5öt semmi válasz. De mivel ő folyamatosan írja a feedbackeket ezért az sem elképzelhető, hogy nyaral vagy egyéb. Engem azért idegesít a dolog, mivel szinte MINDENKI odaírta neki a feedbackjéhez, hogy Great communication, de akik NEM KAPTÁK MEG az árut, azok meg kivétel nélkül odaírták, hogy NEM VÁLASZOLT az üzenetekre. Logikusan gondolkozom akkor nekem se küldi el? Akármi lesz, ezt meg fogom jegyezni a feedb-ben akár pozitív akár negatív lesz :)

(#3012) Bash válasza rulez001 (#3011) üzenetére


Bash
őstag

Kérd le az adatait [link], és eressz el egy telefonhívást. Általánosan elmondható, hogy telefonon sokkal készségesebbek az emeberek, mint e-mail-es kommunikáció során.

http://bashtravel.com/

(#3013) rulez001


rulez001
csendes tag

Hú köszi ez nagyon kedves volt tőled, végre megvan a telefonszáma. Tájföldön tartózkodik, gondolom ilyenkor alszik, de ''reggel'' felhívom :) Köszi mégegyszer!

(#3014) tusi74 válasza rulez001 (#3011) üzenetére


tusi74
őstag

Attól függ... Ha power seller, akkor meg tudja úgy csinálni, ha kap a vevőtől egy pozitívat, akkor pár perc múlva ad egyet a vevőnek. Soka nagolnál, németnél látom.

A magán eladók, akiknél pár áru van fent, nem hinném, hogy automatizálnák. A franciánál én azért gondoltam, hogy feljár az E-bay-re, csak engem hagy ki az értékeléssel, mert ő, mint vevő adogatta a feedbackeket. Vevőként pedig nem tudja gépiesíteni. De eladóként simán.

(#3015) Victor-y


Victor-y
aktív tag

Üdv,
sikerült eladóként regiznem.
Most annyi lenne a problémám, h a felrakott 3db termékemet, nem találom meg, ha rákeresek, vagy ha megnézem a kategóriában..:F Csak a ''My eBay'' alatt látom az eladási részlegemnél.

Ez mitől lehet szerintetek?
Lassú az eBay, vagy az Adminok leellenőrzik előtte?

Már kb. 3 órája fennvannak...:(

Üdv,
Viktor

''Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, / Hiszek egy isteni örök igazságban, / Hiszek Magyarország feltámadásában.''

(#3016) rulez001


rulez001
csendes tag

Hívogatom de nem veszi fel :( Na mindegy. Viszont holnap lesz pont 1 hete, hogy az amcsi srác feladta nekem a cd-t :) Már várom :)

(#3017) Victor-y válasza Victor-y (#3015) üzenetére


Victor-y
aktív tag

Azt nem tudjátok, h hogyan lehet a beállítani, h a postázásnál WORLDWIDE-ot írjon ki, és ne Germany-t pl.?

[Szerkesztve]

''Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, / Hiszek egy isteni örök igazságban, / Hiszek Magyarország feltámadásában.''

(#3018) juliabrilke


juliabrilke
addikt

Német eladó....megnyert termék...megy a kérdés... ''Kann ich mit PayPal bezahlen? / Can I pay with PayPal'' (ez az a pont, aminél a rutinos ebayesek már tudják a helyes választ! :D )

De NEM! Reggel éreztem, hogy ez a nap valahogy más lesz! ;) A válasz pedig ez volt:
''Ja, natürlich . PAYPAL => geht am schnellsten!!!''

Emberek!!!! TAláltam egy németet, akinél lehet PayPal-lel fizetni!!!! :Y :C :DD :D

(#3019) koxx válasza juliabrilke (#3018) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Most vásároltam 2 német aladótól és mindkettőnél volt paypal fizetési lehetőség, igaz az egyiknél nem volt kiírva az oldalra, de rákérdeztem. Fejlődőképesek :D

(#3020) tusi74 válasza juliabrilke (#3018) üzenetére


tusi74
őstag

Lehet találni, de rafkósak. Legalábbis akikkel eddig kapcsolatom volt. A ''titkos'' PayPal-os fizetésnél (azaz, nincs kiírva, csak rákérdezel) persze ''egész véletlenül'' egy kicsit emelkedik a szálítási költség (2-5 €). Természetesen még véletlenül sem feltételezem, hogy a PayPal díjat, akarják rámtestálni. :D

(#3021) Gabcsika válasza juliabrilke (#3018) üzenetére


Gabcsika
tag

Szerintem küldj neki virágcsokrot és egy üveg magyar HP-t! Az ilyen csodaszámba menő német eBay-ereket örökre a szívedbe kell zárnod! :D

Freedom, Nature, Love & Music

(#3022) Gabcsika válasza tusi74 (#3020) üzenetére


Gabcsika
tag

Vajon ez a német emberek szarakodása (''Jaaaj, csak péjpól neeee...''), tehát ez egyfajta mentalitás lenne náluk? De miért? Mitől félnek vagy miért ilyen sóherek? Jó, most nem igazán nyerő németnek lenni (gazdasági recesszió), de azért nem hinném, hogy ez lenne az oka...

Freedom, Nature, Love & Music

(#3023) tusi74 válasza Gabcsika (#3022) üzenetére


tusi74
őstag

Én olyan helyen lakom, ahol az őslakosok sváb származásúak, kollégáim egy része is. Baromi precízek, pontosak tiszták, jó körülmények között élnek, de ha éltél még smucigokat, akkor ők. Pedig van mit a tejbe aprítaniuk, valószínűleg azért.

Anno fiatalságomban volt egy német hapsim, még az egyetemi korszakomból. Itt tanult. Igazi német, nem magyarországi német nemzetiség. Úgy működött nálunk, hogy amikor én hívtam meg őket a haverjaival egy-egy Magnum jégkrémre, ami akkoriban kuriózum volt, elég drága, főleg az egyetemi ösztöndíjhoz, az tökéletes volt, amikor én kívántam meg egy utcai árusnál sült gesztenyét, arra azt mondta, hogy veszünk valahol gesztenyét, és otthon kisütjük. Igaz, annak a varázsa már nem olyan, mint ott, amikor az ember megkívánja. Pedig nem volt csóró, ő teljes tandíjat fizetett az orvosin. Egyszerűen ez volt gondolkodásmódja, ezt hozta otthonról. Aztán persze a románcnak is vége lett pár hónap alatt, egyik oka pontosan a mentalitásbeli különbség volt.

[Szerkesztve]

(#3024) juliabrilke válasza tusi74 (#3020) üzenetére


juliabrilke
addikt

Kár volt a boldogság...csak fél siker. Szegénykém osztrák. :D

''Természetesen még véletlenül sem feltételezem, hogy a PayPal díjat, akarják rámtestálni.''
Ilyen nekem is volt már. Mikor közöltam, hogy mivel akarok fizetni, akkor ''valamilyen rejtélyes módon'' növekedett a szállítási költség. :U

(#3025) Bash válasza Victor-y (#3015) üzenetére


Bash
őstag

Az újonnan listázott termékeket néhány óráig még nem lehet keresni, a robotoknak kell egy kis idő, amíg becache-lik. Ha viszont a kategóriákon keresztül navigálsz, akkor megtalálható azonnal.

http://bashtravel.com/

(#3026) dragonfx


dragonfx
veterán

Ennek a kis fosnak mér ilyne drága hozzánka szállítása? :U
[link]

Aki amcsiba lakik tudna segíteni ebben? :B

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#3027) juliabrilke válasza dragonfx (#3026) üzenetére


juliabrilke
addikt

34$ egy 9$-os cuccnak? :DDD :DDD

Érdekes színorgazmust tud előidézni egy BMW-n. :DDD Ebben a színben akarod megrendelni egyébként? (a lila szín a kedvencem, de valahogy jujjj.... :B )

Egyébként a csomagot sima postával küldi, még csak nem is UPS vagy valami hasonló. Szeritem ''egy kicsit beleépítette az árat a postaköltségbe''. :U

(#3028) cocka


cocka
veterán

Az természetes, hogy a hongkongi kb. 3 napja nem válaszol az ebayen küldött angol kérdésemre? (nehogy már ne tudjon angolul, főleg hogy ausztrál dollárba kéri a lét)

Azért 6-án írt vkinek egy pozitívot, de a 4-én feltett kérdésemre már nem sikerült válaszolnia. :(

(#3029) juliabrilke válasza cocka (#3028) üzenetére


juliabrilke
addikt

Sajnos ez már megszokott jelenség. :(
(lehet, hogy most pont szótárazza a kérdésedet :D )

(#3030) dragonfx válasza juliabrilke (#3027) üzenetére


dragonfx
veterán

mocitető alat kiemeli az egyhangúságot :C
a v.kék jobb?? :U

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#3031) juliabrilke válasza dragonfx (#3030) üzenetére


juliabrilke
addikt

Az biztos, hogy kihangsúlyozza az egyhangúságot. :D Milyen a kocsi színe?
Már csak egy nagy lógó szőrös kocka kell a visszapillantó tükörre és valami lila huzat a kocsiba. Na AZ kiemelné az egyhangúságot! :DD :D


Tutira egyébként , hogy a csóka beleépíti az árába a postaköltséget. Kérdezd meg, hogy mivel küldi és van-e lehetősége valamilyen olcsóbb szállítóval postáztatni a terméket.

(#3032) cocka válasza juliabrilke (#3029) üzenetére


cocka
veterán

És azt úgy kb. nem lehet tudni, hogy hány nap múlva méltóztatik válaszolni? (az amerikaitól mondjuk nem is vártam el :D )

Mondjuk buy it now-s a termék, szóval ilyen szempontból nincs vele gond, csak mi van, ha szépen megveszem és kifizetem. Akkor már hajlandó lesz velem szóba állni? :U

(#3033) juliabrilke válasza cocka (#3032) üzenetére


juliabrilke
addikt

Fog az válaszolni, csak nyaggasd... ;] De erről inkább tusi74 tudna neked mesélni... :D :D

(#3034) Victor-y


Victor-y
aktív tag

Hogyan tudom bejelölni, hogy postáznám worldwide, tehát világszerte bárhova az eladandó termékemet?

Mert mindig az adott országbelit rakja be, és nem lehet megváltozatni (pl. ebay.de-n Germany, ebay.com-on US stb...)

[Szerkesztve]

''Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, / Hiszek egy isteni örök igazságban, / Hiszek Magyarország feltámadásában.''

(#3035) rulez001


rulez001
csendes tag

pont ma 1 hete hogy feladták a cd-met, sajnos ma nem érkezett meg de még türelmes vagyok :)

(#3036) rulez001


rulez001
csendes tag

Na most mondja meg valaki ilyenkor mivan??? Kb 1 hete rendeltem egy elég értékes felsőt, ma nézem az eladó adatlapját, és ez van kiírva pirossal: NO LONGER A REGISTERED USER.
Most mi a halál van??? A büdöséletbe sem tudok vele kommunikálni, mégis 99%-os eladó. Ilyenkor mivan? Első vásárlással máris szívok?

(#3037) Bash válasza Victor-y (#3034) üzenetére


Bash
őstag

A SYI form (Sell Your Item) első oldalán a jobb felső sarokban van egy Show/Hide Options menüpont, ott tudod beállítani, hogy ne csak domestic shipping opció legyen a form-ban, hanem international is. Meg sok egyéb mást is...

Feltételezem, hogy a SYI form-ot használod listázásra, de ha igényled, akkor el tudom magyarázni a Turbo Lister-ben illetve a Blackthorne Basic/Pro-ban is.

rulez001!
Indítsd el az INR (Item Not Received) folyamatot mielőbb. A felhasználót minden bizonnyal letiltották, kommunikálni már nem valószínű, hogy fogsz vele, de ha PayPal-al fizettél, akkor még a pénzed visszakaphatod.

http://bashtravel.com/

(#3038) Victor-y válasza Bash (#3037) üzenetére


Victor-y
aktív tag

Nagyon szépen köszi, sikerült!
Viszont amelyik terméken már volt licit, azt nem tudtam megváltozatni. Erre esetleg nincs mód valahogyan?

''Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, / Hiszek egy isteni örök igazságban, / Hiszek Magyarország feltámadásában.''

(#3039) Bash válasza Victor-y (#3038) üzenetére


Bash
őstag

Ha már liciteltek a termékre, akkor nem lehet módosítani sem a leírást, sem a feltételeket. A leíráshoz viszont még hozzátehetsz, a végére kiemelve kiegészítheted, hogy szállítasz worldwide.

http://bashtravel.com/

(#3040) juliabrilke válasza rulez001 (#3036) üzenetére


juliabrilke
addikt

Vagy kitioltották valami miatt vagy ő lépett ki. Jók az előjelek nagyon... :(

(#3041) juliabrilke


juliabrilke
addikt

''Please do not contact me about shipping this abroad, especially to Nigeria, regardless of how much you are offering !!''

Miért? Szerintetek Nigériába miért nem ok?

(#3042) Victor-y válasza juliabrilke (#3041) üzenetére


Victor-y
aktív tag

Mert ''ott'' sok a csaló és ezenkívül Dél-Afrikában.

''Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, / Hiszek egy isteni örök igazságban, / Hiszek Magyarország feltámadásában.''

(#3043) juliabrilke


juliabrilke
addikt

Egy bizonyos testrészem már tele van az ilyen ebayes eladókkal. :((

Törlik a licitemet (de másét is.)

Versand nach: Weltweit Ez adta meg az eladó. Utána meg jönnek az üzenetek.

''13:04:19 seller added the following information:

NO ZERO BIDDERS !!!

18:04:45 seller added the following information:

NO NONE UK BIDDERS ! ( FRANCE IS NOT IN THE UK ! )''


De akkor ezeket miért nem állítja be előre. :F :W Persze ezek a kritériumok nem az elején adta meg, hanem amikor már eltelt 2 hét.

(#3044) rulez001


rulez001
csendes tag

Nekem meg főleg tököm kivan az egésszel :(. A cd-m 9 nap után sehol, eladó nem írja meg mivel küldte el, a felsőm amit rendeltem majd 8000 ft-ért azt szerintem fel sem adták az eladó 20 emailre sem válaszolt, már azt is csináltam hogy paypalon utaltam neki át 1 fontot és a megjegyzésbe beleírtam hgy legyen szíves válaszolni, semmi. Az oldalról kidobták, az is bíztató. :( Eddig ez a 2 vásárlásom van..

(#3045) Atom Maki


Atom Maki
tag

Sziasztok!
Kapott már valaki számlát ''vámárutovábbítás'' címen futárszolgálattól?
Mi a francot takar ez a szolgáltatás? Miért kérnek ezért külön pénzt?

Mit hallott a Terminátor utoljára? Dik'má szinesfém!

(#3046) juliabrilke válasza rulez001 (#3044) üzenetére


juliabrilke
addikt

''Eddig ez a 2 vásárlásom van.'' :(

A cd-vel szeritenm várjál még hétfőig. De a másik árú ügyében szerintem szóljál az ebaynek, hogy most már ki kellene találni valamit. Kérdezz rá, hogy miért is dobhatták ki... :F

(#3047) tusi74


tusi74
őstag

Ezt nézzétek: [link]

''Please DO NOT Use the ''Ask seller a question'' button. You might contact us at actionace007@uxcell.com.hk to resolve any issues there before leaving feedback. We will reply you ASAP, if no response for you within 48 hours, please check the spam in your mail box.'' (ASAP=as soon as possible).

Ergo ne használja a vevő az Ebay-en keresztüli kommunikációt, írjon közvetlenül az e-mail címére. Mit ne mondjak ügyes. Ugyanis probléma esetén semmi nincs, amivel az Ebay felé az igazadat tudnád bizonyítani vevőként. Én pontosan azért írok szinte mindig az Ebay üzenő rendszerén keresztül, hogy ha bármi van akár egy dispute, tudjak rá hivatkozni, és annak az Ebay-en nyoma van.

[Szerkesztve]

(#3048) juliabrilke válasza tusi74 (#3047) üzenetére


juliabrilke
addikt

De ez nekik miért jó?

Ezzel szerintem csak a nyomokat eltüntetni lehet, ez másra nem jó... :( Lehet, hogy más email címre regeltek be? (mondjuk meg lehet változtatni)

(#3049) tusi74 válasza juliabrilke (#3048) üzenetére


tusi74
őstag

Pl. ha az áruval szemben minőségi kifogásod volt, vagy nem kaptál árut, és ezt megírod neki még a negatív adás előtt, simán le tudja tagadni, mert ugye nyoma nincs. Az biztos, hogy bár valóban túl sok gyakorlati haszna nincs mindenképpen a ''kerüljük ki az Ebay-t''szaga van.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.