Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79151) V/ válasza embe (#79150) üzenetére


V/
Topikgazda

De van ebay.de, ebay.uk, ebay.fr is, ha ezeken regisztrált akkor hogy az ebay.com-on is látható legyen fizetni kell érte, ezért lehet olyan hirdetése ami csak az "anya" eBay-en látható, a regiszrációs oldalán.

[ Szerkesztve ]

(#79152) Golyobis


Golyobis
aktív tag

Kérhetem a kiküldést más címre is mint amit regisztrációkor megadtam itt vagy a paypalen? Küldhetem pl: anyámhoz és akkor ős is venné át, vagy mindenképp nekem kell?

(#79153) V/ válasza Golyobis (#79152) üzenetére


V/
Topikgazda

Mindkét heylen lehet több szállítási címet megadni előre is, annyi a megkötés hogy a PayPal-on magyar fiókhoz csak magyar cím lehet, de az eBay-en bármilyen mehet.
Belépsz, Account settings a bal oldalt nevedre állva az egérrel és a Personal Info résznél az Addresses ott a Shipping address sorában Edit.
Persze fizetés előtt azt válaszd ki a Checkout-nál ahova küldetni akarod.

(#79154) Golyobis


Golyobis
aktív tag

Visszatérve a trackinges témához: megnéztem, és "economy shipping" vagy "standard shipping" volt és szállítanak magyarra. Igazából több cuccot is megnéztem és nem nagyon volt tracking, talán csak egynél, de azt pont nem akarom megvenni.

Mennyire baj ha nincs tracking? Ha elveszik/ellopják a postán akkor buktam a pénzt, vagy ilyenkor az eladó állja a dolgot amíg kézhez nem veszem?
Lenne egy nagyobb méretű 150k forint körüli csomag, és vagy két kisebb méretű, 5-15k csomag.

Mennyire jellemző hogy probléma van ilyenkor?

(#79155) V/ válasza Golyobis (#79154) üzenetére


V/
Topikgazda

A standard shipping-hez adhatnak igazi nyomkövetési számot. Bizonyos érték felett mindenképp lesz mert amíg nem kapod kézhez addig a feladó tulajdona, ki az a hülye hogy bevállalja a veszteséget mert, ha nem ajánlottan küldi és elveszik nem kap kártérítést.
Az eBay-re vonatkozóan az Összefoglalóba azért benne van a lényeg:
3. A problémák megoldása a vásárlói védelem keretében
Hogyan működik?
Az eBay vásárlói védelmet nyújt a regisztrált tagjainak (eBay Buyer Protection).
Abban az esetben, ha a rendelt küldemény nem érkezik meg, vagy nem azt kapod, amit rendeltél (nem olyan minőség, eltérés stb.), lehetőséged van egy Case-t (ügy, vita) indítani, itt tudsz kommunikálni az eladóval, a kártérítés vagy refund ügyében. Case-t a legkésőbbi becsült - Estimated Delivery dátumtól vagy a megérkezéstől számított 30 napon belül tudsz nyitni az eBay felületén keresztül ha nem egy országban vagy az eladóval, ha azonos az ország, akkor 7 nap................

(#79156) Golyobis válasza V/ (#79155) üzenetére


Golyobis
aktív tag

:R

(#79157) embe válasza V/ (#79151) üzenetére


embe
nagyúr

De pont ezt mondom, hogy az ebay.com-on nem találok az adatainál semmit, üres a lista. Utána meg belefutottam az ebay.com -on másik hirdetésében.
Mindegy...lementettem az oldalát.

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#79158) V/ válasza embe (#79157) üzenetére


V/
Topikgazda

Pont azt mondom hogy lehet hogy az eBay.de vagy ebay.uk az anya oldala. Ahol megszülik ott van az anya. :K

[ Szerkesztve ]

(#79159) AggressiveGT


AggressiveGT
csendes tag

Sziasztok!

Egyszer már írtam , hogy a megrendelés után cirka 45 nappal az eladó nem regisztrált felhasználó státuszba került. A Estimated delivery szerint tegnapig kellett volna megérkeznie a csomagnak, de semmi. Ilyenkor mit tudok tenni?

(#79160) V/ válasza AggressiveGT (#79159) üzenetére


V/
Topikgazda

Összefoglaló, 4.a) eBay-en Case indítás, ha nem érkezett meg a vásárolt termék

(#79161) ati888 válasza V/ (#79148) üzenetére


ati888
senior tag

Írt, hogy 17 eur-ért elküldi a német címre. Elfogadtam, nem akarok már akadékoskodni.

(#79162) V/ válasza ati888 (#79161) üzenetére


V/
Topikgazda

Annyiért ide is el tudná küldeni a német postával. De elméletben így is jó.

(#79163) Golyobis


Golyobis
aktív tag

A szállítási címnél a "state"-hez kell írni valamit? Én a megyét írtam oda de nem akarom hogy bekavarjon valahogy.

[ Szerkesztve ]

(#79164) V/ válasza Golyobis (#79163) üzenetére


V/
Topikgazda

Azt is lehet, de én .. ezt írom, 2 db pont, mivel a Magyar Posta nem használja a kézbesítéshez és így bármely címke méretre rá fog férni. Viszont ha édesanyád címe akkor az ő telefonszáma legyen rajta, hogy esetleg a kézbesítő céggel tudjon kommunikálni. Pontosabban ők vele.

(#79165) Golyobis válasza V/ (#79164) üzenetére


Golyobis
aktív tag

Igazából a bátyám cégének a telephelyét céloztam meg ahol a portás venné át, hehe. Úgy kicsit bonyolódik. Amúgy gondolom valahol azt is fel kell tüntetni hogy mi lesz az átvevő neve ugye? Vagy bárkinek odaadják aki a címen tartózkodik?

(#79166) Ferell84


Ferell84
tag

Sziasztok!

Tudom bizos én vagyok az értetlen de nem igazán jövök ki a dolgokon. Szóval szeretnék hirdetni az ebayen egy laptopot 300e Ft értékben nem üzletszerűen csak magánszémélyként mint használt dolgot.
Csak EU-ban szeretném hirdetni. Milyen anyagi vonzata van mennyi a vám illetve a járulék amit nekem kell fizetni amennyiben megveszi pl egy német vásárló.
Ha valaki szán rám egy kis időt megköszönöm előre is a válaszát. :)

(#79167) V/ válasza Ferell84 (#79166) üzenetére


V/
Topikgazda

Az eladó nem fizet vámot, áfát-t ha van csak a vevő. De EU-n belül nincs egyik se.
Az eBay jutaléka úgy 12 % és ha PayPal-ra várod a pénzt akkor ők a vásárló lakóhelyétől függően 3,4%-5,4%+90 Ft-ot jutalékot vonnak le a beérkező pénzből. Ha vevő fizeti a szállítási költséget az is jutalék alap.
A hirdetés feladásnál lehetnek díjazásos+ szolgáltatások, de azt nem kötelező igénybe venni.
Szóval úgy 18% költséget számolj hozzá az eladási árhoz.
Az Összefoglalóban is találsz segítséget ehhez a témához.

(#79168) V/ válasza Golyobis (#79165) üzenetére


V/
Topikgazda

Van egy Name mező a cím megadásnál, oda kell írni valamit. Attól függ hogy kiszállítja ki, az adott cég kézbesítési szabályai szerint adják át. Inkább nem sorolnám.
De a legtöbb probléma az ilyen céges címre történő kézbesítéseknél fordul elő, ismeretlen címzett és ezért kézbesíthetetlen és megy vissza, ilyenkor a PayPal védelem is korlátozottá válik, hiszen nem a vásárló, hanem egy megbízott vette át, aki nem is tudja hogy ez a státusza.

[ Szerkesztve ]

(#79169) Golyobis válasza V/ (#79168) üzenetére


Golyobis
aktív tag

Akkor ezt a lehetőséget inkább elvetem.

A másik hozzászólásodhoz: 18% jutalék durván hangzik, én régen azt hittem hogy a Vatera (Mivel Magyarországról van szó) drága, de kiderült hogy tévedtem: ez pofátlanul magas jutalék, nem is értem hogy miért olyan népszerű emellett.
Miért nem jön egy konkurencia ami tized, század, ezredekkora jutalékkal számol?

(#79170) V/ válasza Golyobis (#79169) üzenetére


V/
Topikgazda

A jutalék a eladási hely és a pézbegyűjtő hely együttes jutaléka. Viszont a Vatera sem olcsó a 6% is lehet sok, telített és ott csak forint bevételed van, és nem számoltuk a banki díjakat ha nem készpénzes a fizetés. Az eladói védelem náluk is pénzbe kerül, azt is számold még a hirdetési költségekhez és a 6% jutalék mellé. Itt nagyobb vásárlói szegmensben tudsz devizát összeszedni. Egyébként is a vevő fizeti a jutalékomat.

[ Szerkesztve ]

(#79171) Spet


Spet
addikt

Kedves V/,

Olyan kérdésem lenne, hogy az eladó mennyi ideig/hány alkalommal rakhatja magát "távollétre"? (This seller is currently away until Feb 17, 2020. If you make a purchase, there may be a delay in processing your order.)

Kínai eladóról van szó, pár száz forintos tétel, gondolom Korono járvány áll a háttérben.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#79172) V/ válasza Spet (#79171) üzenetére


V/
Topikgazda

Bármennyi ideig. Lényegében már dolgozhatnának, de ha befektették a kórházba akkor 3 hétnél korábban ha közben meg is gyógyul, tünetmenetes lesz, nem engedik ki azonnal pár napig (a két egymást követő negatív vírus teszt ideje) benntartják.
Sajnos nekem is van olyan rendelés amit ne tudtam leadni, így a munka amihez kellett volna lemondva. 10k nettó bevételtől estem el csak ennél.

[ Szerkesztve ]

(#79173) Shin Chen


Shin Chen
tag

Elméleti kérdés:
Ha eladók egy használt alkatrészt, mondjuk X összegben, akkor az eBay is meg paypal is rátesz egy kis hasznot. Ez növeli a termék árát(x*1.15), vagy abból vonódik le(x-x*0.15)? Remélem nem vagyok nagyon eltájolva..
:R
A posta költség nyilván +xeft

"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."

(#79174) V/ válasza Shin Chen (#79173) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem tesznek rá az árra. Amit megadsz vételárat vagy amennyiért elviszik abból megy le a 10-13% és 3,4-5,4%. Pontosabban az eBay felszámolja a jutalékot amit a havi 15-i számla zárási ciklus után kell kifizetned, a PayPal pedig azonnal levonja a beérkező pénzből a jutalékát.
Ezért csinálod azt hogy a meghirdetett árba beépítesz 18 %-ot minimum költséget. A postaköltséggel a bruttó az árad. Úgy ahogy egy igazi kereskedő is az ár megállapításakor számolja a bekerülési árat, az elvárt hasznát és a költségeket.

[ Szerkesztve ]

(#79175) Shin Chen válasza V/ (#79174) üzenetére


Shin Chen
tag

:R :R :R

"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."

(#79176) francois8


francois8
tag

Kedves Fórumozók! Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy bizonyos német eladók nem fogadnak levelet, és licitnél is egy másik oldalra irányít, ahol végül nem lehetséges licitet tenni. Hozzáteszem, ezeknél fel van tüntetve, hogy nincs magyarországi szállítás, ám szinte 90%-ban mindegyik vállalja levelezés után. Kérdésem az, hogy ezekkel az eladókkal hogyan tudom felvenni a kapcsolatot, hogy lehetségessé váljon a licitálás?

(#79177) Spet válasza francois8 (#79176) üzenetére


Spet
addikt

Közvetlenül a profilján keresztül vedd fel a kapcsolatot az eladóval, ne a terméken keresztül!

Illetve ott se válaszd ki, hogy melyik termékkel kapcsolatosan szeretnél kérdezni, mert ugyanide jutsz.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#79178) francois8


francois8
tag

Köszi szépen!

(#79179) rednifegnar válasza francois8 (#79176) üzenetére


rednifegnar
senior tag

azt is nezd meg hogy milyen fizetest fogad, mert a nemeteknel nem nagyon megy a pp.

A camera does not make art, the artist makes art.

(#79180) gorje


gorje
senior tag

Sziasztok!

Eladással kapcsolatosan érdeklődnék. Régebben már adtam el pár terméket.
Minden hasznos infót szívesen fogadnék!
Első kérdésem a "láthatóság". Ha angol ebay-re töltöm fel a terméket akkor a .com oldalon is megjelenik a hirdetésem a találati listában? Valami olyasmi is rémlik talán hogy kellett bizonyos mennyiségű eladás hogy látható legyen?!
A korlátozásokat merre keressem? Eleinte mikor nem volt még elegendő eladásom akkor a vételárat zárolták/nem kaptam meg rögtön. Ha jól emlékszek volt olyan is mikor rögtön megkaptam talán. .de oldalon lett feladva a hirdetés.
Alapvetően visszaküldési lehetőség és garancia nélkül szeretném feladni a hirdetést. EU-n kívülre is akár. Itt mire érdemes figyelni?

(#79181) francois8


francois8
tag

Kedves Fórumozók! Nem egyértelmű számomra, hogy a fenébe van az, hogy egyes sellerek (németekkel bizinszelek) 2 szeres szállítási díjat is írnak. Nekik az ebay csak azt ajánlja fel, ha megnézik a magyarországi szállítást? Egyik másiknak elküldöm a DHL s packet 2kg-os 8,89 €-s +2,5 € bizti szállítási költségét és mondja, hogy "ja bocs, tényleg", de van olyan is aki erősködik, hogy olcsóbban nem tudja küldeni. Nem akarok balhézni, de ne mondjon már 20-30 €-t szállításnak, azt, amit 10 € körül is el lehet küldeni. Hogyan lehetséges ezekkel megbeszélni, hogy viszem a cikkét csak intézze nekem el nemzetközi díjszabással? Vagy én vagyok fafejű? :W

[ Szerkesztve ]

(#79182) Viperator válasza francois8 (#79181) üzenetére


Viperator
őstag

Ez lehet belföldi ár, külföldi ár 14-15 eurótól kezdődik.

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#79183) francois8


francois8
tag

Ezt nem tudja minden ebay-es tag teljesíteni?

(#79184) francois8


francois8
tag

(#79185) Viperator válasza francois8 (#79184) üzenetére


Viperator
őstag

Ahogy nézem, hogy nincs benne biztosítás és nyomkövetés, ezért olcsó.

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#79186) V/ válasza francois8 (#79181) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem vagy fafejű, a bevétellel így kalkulál, oda is tesz egy kicsivel többet.
Kérheted, de nem kényszerítheted. Kaptam már olyan választ az eBay-től hogy a csomagolás is pénzbe kerül, mert a postázás díja azt nem tartalmazza, ami persze igaz.
A DHL s packet 2kg-os 8,89 €-s +2,5 € bizti (50 € értékig, és 35 × 25 × 10 cm méretű) az online megrendeléssel, nem Postán történő feladással, akkor több, 9 €. Ja és Magyarország a 2. zónában van díjszabásilag.

[ Szerkesztve ]

(#79187) V/ válasza Viperator (#79185) üzenetére


V/
Topikgazda

Rosszul nézed. A biztosítással lesz nyomkövetési száma. Máshogy nem tudnák könyvelni. Kaptam már 11.39 €-os nyomkövetett csomagot, nem csak egy darabot.

[ Szerkesztve ]

(#79188) francois8 válasza V/ (#79186) üzenetére


francois8
tag

Köszi! Igen, ilyen csomagolásos szöveget már én is kaptam :D 1m bubipapírért fizettem 1,5 €-t :)

[ Szerkesztve ]

(#79189) Viperator válasza V/ (#79187) üzenetére


Viperator
őstag

Nézd meg, hogy piros X jellel van jelezve, hogy ezek nincsenek benne.

Szerk.: most látom az alsó sort, hozzáadással...

[ Szerkesztve ]

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#79190) V/ válasza Viperator (#79189) üzenetére


V/
Topikgazda

Megnéztem, de én használom ezt a díjkalkulátort már évek óta, annyira azért nem vagyok......
De francois8 is a kattőt együtt említette és ara írtad hogy az em külföld, azután a képn látható az is.
Egyik másiknak elküldöm a DHL s packet 2kg-os 8,89 €-s +2,5 € bizti szállítási költségét
Ezt az összeget magyaráztam.

[ Szerkesztve ]

(#79191) balees


balees
tag

Sziasztok,
nagyon láma voltam és sikerült az EU-n kívülről rendelnem egy autó kormányt, ami most vámkezelés alá került. Ha jól számolom, vámmal, áfával már sokkal drágább lesz a dolog mintha EU-n belülről jött volna. Az eladó nem hajlandó visszatérítésre, viszont ha nem jelentkezek érte akkor automatikusan visszaküldik. Ha nem kapom meg, akkor visszakaphatom a pénzem?

(#79192) somnia válasza balees (#79191) üzenetére


somnia
őstag

...perszehogy!....csak a postát a vámkezelést meg az áfát bukod...

(#79193) V/ válasza balees (#79191) üzenetére


V/
Topikgazda

Kaptál értesítést már arról hogy küldd be a vételár igazolást? Mert minden megakad vámon a nyomkövetés szerint, de nem mindig kell fizetni. Az összeg több mint 41,08 $?
Milyen vámmal számolsz? Esetleg 3,5% lenne.
Mivel a te hibádból nem kézbesítik és egyáltalán nincs garancia arra a hogy az eladóhoz visszakerül, nem biztos a pénz visszakapása.
Ha visszaérkezik hozzá és nem kerül + költségbe neki, amit levonhat, akkor persze a pénz neked visszajár, mert nem jött létre az adás-vétel.
De mondjuk kikényszeríted hogy visszakapd pénzt, mert lehetséges, akkor panaszt tehet ellened, függetlenül attól hogy a a termék visszakerült hozzá vagy nem.
Ez utóbbi esetben csak az idefelé szállításra garantálja neki a posta vagy a futárcég az elvesztési kártérítést, így előfordulhat hogy veszteséges lesz neki az egész sztori.
Ja és azt amit vámolás után engednének be az országba azt nem azonnal küldik vissza, még ha te teszel is egy lemondó nyilatkozatot, 30 napig is itt dekkolhat.
Röviden: visszaszerezheted a pénzed, de ez nem igazán elfogadott módszer, mert az eladó nem hibázott semmit.

[ Szerkesztve ]

(#79194) balees válasza V/ (#79193) üzenetére


balees
tag

Köszi a választ. Igen, kaptam ertesitest a postatol. Igen, tobb mint 41 usd.
En hibaztam, ha vissza lehetne csinálni, es csak a postaköltséget buknam az elfogadhato lenne.

(#79195) Viperator válasza balees (#79194) üzenetére


Viperator
őstag

Inkább rendezd le, mint variálni/visszaküldeni/stb. Ez már tanulópénz, ezentúl jobban fogsz odafigyelni vásárláskor.

Én is igy jártam, akkor is jól jártam, mert a hazai boltok áránál kedvezőbb árhoz jutottam.

Ha még nem csináltál, csinálj képeket a vásárlásról (ebay felület vagy email és Paypal pénzmozgás), küldd el az általuk megadott email címre és kész. És kitölteni egy formanyomtatványt, képekkel együtt küldeni.

[ Szerkesztve ]

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#79196) Viperator válasza balees (#79194) üzenetére


Viperator
őstag

Ha nem haladta meg a 150-t, akkor csak vám és postai munkadíj lesz. Így nem vészes.

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#79197) V/ válasza Viperator (#79196) üzenetére


V/
Topikgazda

Tévedés, 27 % áfa (~3344 Ft) és a posta eljárási költsége a 3500 Ft az eleve + költség, a vám ami erre 3,5% adott esetben itt is lehetséges, mert a150 € az ugyan általános vámmentesség, de ha valamire "büntető vám" van kivetve az felülírja.

(#79198) Viperator válasza V/ (#79197) üzenetére


Viperator
őstag

Akkor rosszul írtam, ez így van.

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#79199) zsero


zsero
aktív tag

Sziasztok, Spanyolországból Magyarországra egy 15 kg-os értékes csomag inkább UPS, GLS vagy DPD-vel legyen feladva?

(#79200) V/ válasza zsero (#79199) üzenetére


V/
Topikgazda

Az Összefoglalóban van hozzá segítség. 8.b Ha eladtuk a terméket azt el is kell juttatni a vevőnek leírás, válassz.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.