Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57001) radi8tor válasza parkr (#57000) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

[link]
Vagy hasonló szolgáltatások.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#57002) parkr válasza radi8tor (#57001) üzenetére


parkr
őstag

tudom hogy vannak ilyenek, de inkább keresek másikat kicsit drágábban, aki tutira szállít ide is. egyszerűbb így.
csak már kevés idő volt hátra és nem válaszolt időben a kérdésemre, ezért leütöttem.

(#57003) V/ válasza parkr (#57000) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha megkéred akkor sem?
Rászoktam kérdezni, mellékelve a terméknek megfelelő szállítási költséget. Van aki ezután elküldi, függetlenül, hogy eredetileg nem vállalta.

DHL Paket International
Päckchen EU bis 2 kg (max. L+B+H = 90 cm) 8,79 €
Paket EU bis 2 kg (max. 60 x 30 x 15 cm) 13,99 €
Paket EU bis 5 kg (max. 120 x 60 x 60 cm) 15,99 €
Paket EU bis 10 kg (max. 120 x 60 x 60 cm) 20,99 €
Paket EU bis 20 kg (max. 120 x 60 x 60 cm) 30,99 €
Paket EU bis 31,5 kg (max. 120 x 60 x 60 cm) 40,99 €

Hermes paket
XS-Paket, 10x20x15cm 10,79 €
S-Paket, 20x30x25cm 14,79 €
M-Paket, 30x50x40 cm 19,79 €
L-Paket 40x80x60 cm 29,79 €

(#57004) randras


randras
veterán

Ha az eBay.co.uk-n lévő hirdetésemet szeretném felrakni az fr-re, hogy ott ne a második blokkban, a nemzetközi találatok között legyenek, akkor azt lehet/hogy kell? Mert most az fr-en is ott vannak a .co.uk-n felrakott listázásaim...

(#57005) parkr válasza V/ (#57003) üzenetére


parkr
őstag

azzal kezdtem hogy küldené-e mégis? de csak belföldhöz ragaszkodott, mindegy úgyis gyanúsan olcsó volt.

(#57006) V/ válasza randras (#57004) üzenetére


V/
Topikgazda

Mert most az fr-en is ott vannak a .co.uk-n felrakott listázásaim...
Ez miért baj? Több potenciális vevőd lehet és nem fizettél +ba a megjelenésért.

(#57007) Maksifül


Maksifül
senior tag

Van valahol egy szájbarágós, lépésről-lépésre összefoglaló kezdő ELADÓKNAK az Ebay-hez, amiben minden benne van? :F

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#57008) V/ válasza Maksifül (#57007) üzenetére


V/
Topikgazda

Én nem találtam, de nem bonyolult. Kikalkulálod, hogy mennyiért akarsz eladni, a költségekre figyelembe veszel 14%-ot, készítesz képeket és leírást, amibe a tényleges állapota látható, olvasható.
Eldöntöd hogy licitálással vagy fix árasan teszed fel.
Feltöltöd a megfelelő kategóriába, előtte körbe nézel, hogy amit el akarsz adni hol és mennyiért hirdetik. 30 napos hirdetésre teszed.
2 kg-ig a posta külföldi díjszabást kalkulálod, úgy hogy ajánlott+elsőbbségi együtt. Eldöntöd hogy hova szállítasz, a feladást 10 napra vállalod, így lesz úgy 35-40 napod amíg késedelem miatt nem tud reklamálni a vevő.
Ha az UK az alap, akkor 0,35 Font + költség hogy az USA és Kanada eBay-n is látszodjon, az Uniós oldalakon látható a hirdetés.
A többi meg tapasztalat, általánosságban nem érünk rá "szájbarágós, lépésről-lépésre összefoglaló" készíteni, olvasgass a fórumon. De lehet hogy valaki már írt könyvet az eBay eladás praktikáiról, angol nyelven biztos.

[ Szerkesztve ]

(#57009) Maksifül válasza V/ (#57008) üzenetére


Maksifül
senior tag

Nagyon szépen köszönöm a szíves tájékoztatást! :R
Igen, UK Ebay-re szeretném tenni, és fontos lenne, hogy lássák minden országban. Még sosem adtam el Ebay-en, ezért próbálok minél többet tájékozódni, hogy ne érjenek meglepetések, s pontosan tudjam, hogy milyen költségekkel, határidőkkel kell kalkulálnom.

1. Pl azt nem tudom, hogy a VAT fees-t ki kell-e pipálnom, ha nem angliai lakosként adok el UK Ebay-en.
2. Illetve, hogy a privát vagy business eladóként jobb-e értékesíteni? Egyáltalán mi kell az utóbbihoz, s mik az előnyei-hátrányai egyiknek-másiknak?
3. Hogy könnyebb eladni? Ha a postaköltség bele van kalkulálva az árba, vagy ha külön írja ki az eladó? Melyiket szeretik jobban a vevők?

Aliexpress-hez találtam egy ilyen remek tájékoztatót, tökéletesen leírta az illető, hogyan is működik a "kínai ebay". Ilyesmit keresek Ebay-hez is, de főleg az eladás részéhez, mert vásárlásban, licitálásban már van tapasztalat.

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#57010) V/ válasza Maksifül (#57009) üzenetére


V/
Topikgazda

Az Aliexpresst kár volt felhoznod, ott te nem tudsz eladni, nincs a linkelt anyagban róla szó, az eBay vásárlásról is sok anyag van.
Mos változott egyébként az Aliexpress vásárlói védelme és rosszabb lett, sokkal több idő kell a reklamáció végigfutásához, a pénz visszakapáshoz, másrészt -legalábbis amit mostanában kerestem, vásároltam- az eBay olcsóbb volt.

1. Pl azt nem tudom, hogy a VAT fees-t ki kell-e pipálnom, ha nem angliai lakosként adok el UK Ebay-en.
Ha magánszemély vagy akkor nincs Áfa levonás, benne van az árban, ez csak ha cég vagy akkor lényeges és ha az Uniós és magyar jogszabályok alapján jogosult vagy levonni-

2. Illetve, hogy a privát vagy business eladóként jobb-e értékesíteni? Egyáltalán mi kell az utóbbihoz, s mik az előnyei-hátrányai egyiknek-másiknak?
Az üzleti eladónak igazolni kell az üzleti tevékenységet, alapító iratok, vállalkozói engedély stb. Más az elszámolás, más a jogi felelősség.

3. Hogy könnyebb eladni? Ha a postaköltség bele van kalkulálva az árba, vagy ha külön írja ki az eladó? Melyiket szeretik jobban a vevők?
Hogy mit szeretnek a vevők nem tudni.
De ha ingyenes szállítást vállalsz, úgyis tudja mindenki, hogy benne van az árban, viszont nem vagy köteles nyomkövetéssel küldeni, így neked is rizikósabb, meg a vevőnek is. Ugyan adhatod úgyis fel, de akkor nincs értelme.
A szállítás nem olcsó, ha beépíted az árba lehet, hogy a konkurencia olcsóbbnak fog látszódni.
Az hogy sok kínai vállal free shippinget, az azért van mert az exportot a Kínai állam a postaköltség átvállalással is támogatja, a magyar állam nem tesz ilyet. A Magyar Posta és a futár cégek árai finoman szólva is horribilisek.
Én jobban bízom azokban, akik nyomkövetéssel adják fel. Egyrészt ők is biztosítva vannak és ezért könnyebben refundolják a vételárat, mert kifizeti neki a szállító cég a kárt, másrészt én is tudom követni a szállítást és így nehezebb "zsebre tenni" a csomagot.

[ Szerkesztve ]

(#57011) 161 válasza Flashcash (#48185) üzenetére


161
csendes tag

Jön egy cuccom texasból "global shipinges" és ahogy az rendben is van elnyelte a erlanger -i féregkuk, és vártam, hogy ahogy másoknak is kijön belőle 2-3 nap múlva "neuss, deutschland" -ban, de nem így történt hanem Londonban kötött ki ahol "Customs Cleared" (vámolták) és aztán a számomra értelmetlen "In Transit with Destination Carrier" állapotban van (uton felém?) Ezek szerint a Pitney Bowes mostmár londonban csomagol át nem németországban? Vagy eltévedt a cuccom? :O

[ Szerkesztve ]

https://www.memtest86.com/downloads/memtest86-usb.zip https://downloads.wdc.com/windlg/WinDlg_v1_37.zip

(#57012) tomrRRR


tomrRRR
senior tag

Ez a paypall rendszer miért ilyen rossz ???
Nov 4 küldtek 80 dollárt és nem érkezett még meg, Pendinggel.
kep

Pending Until Nov 9, 2015 nem ma kéne megkapjam?

Részletekre rákkantintva:

Subject:
Nancy Zuniga has just sent you $80.00 USD with PayPal
Payment type:
eCheck
This eCheck payment will post to your PayPal balance once the funds have cleared from the sender's account, which usually takes 3-5 business days. (Estimated completion date: Nov 9, 2015) Please do not ship any items until the funds have cleared.

Valaki leírja, hogy mikor kapom meg a pénzt, mikor lesz elérhető mikor tudom kifizetni mert most brutális a dollár majdnem egyszinten van az euróval.?

[ Szerkesztve ]

The easy day was yesterday!

(#57013) DJ. Ru$y válasza tomrRRR (#57012) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ha szolgáltatásért fizetett a vevő (eladtál valamit), akkor ahhoz 21 napig nem férsz hozzá. Szóval az a Nov. 9 semmit nem jelent, csak addig meg sem jelenik a számládon.

De ezt leírtuk neked már 4-5x legalább, akkor sem értetted meg.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#57014) tomrRRR válasza DJ. Ru$y (#57013) üzenetére


tomrRRR
senior tag

Igen, kösz Rusy, csak azt nem értem, hogy a gyerek nem ebayen keresztül küldte, hanem normálisan.

Send money paypallon keresztül és úgy küldte el, ott meg kilehet választani 2 funkciót, hogy pénz küldése barátnak, családtagnak, vagy egy termék vásárlása.
Akkor lehet hogy a termék vásárlását jelölte meg ugye? Mert volt amikor eladtam már ilyet és azonnal tudtam használni a pénzt.

The easy day was yesterday!

(#57015) SUPREME7 válasza tomrRRR (#57012) üzenetére


SUPREME7
őstag

Estimated completion date, tehát ez nem fix hanem várható dátum, fogalmam sincs mi ez az echeck de ezek szerint még nem ment végbe konkrétan a tranzakció.

Ja és ha jóváíródik esetleg holnap az összeg, lehet, hogy 21 napig akkor se fogsz hozzáférni. (egyébként jól értem, hogy a paypal-ebay jutalékot akarod megkerülni? Mert ha jól látom már egyszer lement a tranzakció)

[ Szerkesztve ]

(#57016) tomrRRR válasza SUPREME7 (#57015) üzenetére


tomrRRR
senior tag

Félreértés volt, negativat adott én meg visszaküldtem neki a pénzt. Amúgy is ez volt az első hirdetésem amiért nem kell jutalékot fizetni.

[ Szerkesztve ]

The easy day was yesterday!

(#57017) SUPREME7 válasza tomrRRR (#57016) üzenetére


SUPREME7
őstag

De kell, láthatod a képeden, hogy a PP le is vonta, de a refund miatt visszakaptad. Ebay-en se tudok ilyen kedvezményről, annyi van, hogy havi 500 dollárig (10 hirdetés ami később nőhet) nem kell a hirdetésért magáért fizetni, csak eladás esetén jutalékot.

(#57018) majnz


majnz
tag

Üdv mindenkinek! Közel 100 vásárlásom volt már ebay-en de ilyennel még nem találkoztam, vásároltam egy kabátot, fizetés után nem sokra az ebay kérte hogy válasszak a refund vagy a türelem közt mert valami gebasz van az eladó fiókjával, refund után másik eladótol megvettem ugyan azt a kabátot ami a mai napig nem érkezett meg, de az ebay valami paypalos számla gondra hivatkozva lepaszolt a paypalnak, ott sikeresen zárták az ügyet, folyamatban van a pénzem jóváírása, tehát akkor ujra megveszem ezuttal egy top rated sellertől ugyan azt a kabátot, két hete fel lett "adva" ahhhha, már most látom hogy ebből sem lesz semmi, már záporoznak a negatív értékelések hogy senki sem kapott semmit eddig, irtam az eladónak aki meglepő módon persze hogy nem válaszol. Irtam az ebaynak hogy ez mi már!? Kezd nagyon elegem lenni! igazábol várnom kell november 30.-áig pedig tudom hogy mi lesz a vége.... Már a termékek is törölve lettek az eladónál.... Hihetetlen mi megy itt

Ne búsulj Pöcök! Megtettük amit kőőő!

(#57019) V/ válasza tomrRRR (#57012) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem rossz, csak van működési rendszere.
Most komolyan, ha nem egyenlegről küldi, akkor 3-5 napot ír a Paypal USA-ra (munkanappal szoktunk számolni, a hétvégeken nem igazán dolgoznak), ha minden jól megy 9-én könyveli,ami az idő eltolódás miatt holnap telik le, de az 5 munkanap az 11-e és:
PayPal eCheck Questions Answered
The funds are taken out of the bank account tied to the buyer’s PayPal account like a bank transfer and deposited in your PayPal account which can take between 3 to 4 business days within the United States and 7 business days outside of the United States.
Nem kell türelmetlenkedni, elég ha megnézzük, hogy mi vonatkozik az adott fizetésre a szabályzatban.

[ Szerkesztve ]

(#57020) tomrRRR válasza V/ (#57019) üzenetére


tomrRRR
senior tag

Írtam egy üzit :K

[ Szerkesztve ]

The easy day was yesterday!

(#57021) tomrRRR


tomrRRR
senior tag

TransferWise tudja valaki, hogy hogyan működik?

Mit kell megadnom nekem ahhoz, hogy utaljanak nekem Amerikából?

Nekem is kell csinálni regisztrációt ?

The easy day was yesterday!

(#57022) V/ válasza tomrRRR (#57021) üzenetére


V/
Topikgazda

Na most akkor nem értem. Te neked jön a 80 $?

(#57023) agroman válasza majnz (#57018) üzenetére


agroman
senior tag

arra meg nem gondoltal, hogy eseteg lemondasz arrol hogy ezt a bizonyos kabatot megvedd?
az ebayen (is) dropshipperek, kiskereskedok vannak nem gyartok.
tehat tobbnyire nincs raktarkeszletuk, hanem a gyarnak vagy a viszonteladonak leadjak a rendelesedet es ok kuldik neked. ha a gyarto vagy a viszontelado kamuzik vagy alultervezte a keszletet akkor minden elado (es vevo) megszivja..teljesen mindegy hogy 200 eladasa van vagy 300e.

------

(#57024) tomrRRR válasza V/ (#57022) üzenetére


tomrRRR
senior tag

Én kéne, hogy kapjak 80 dollárt.

IBAN meg Swift kódot kell megadni ugye?

The easy day was yesterday!

(#57025) V/ válasza tomrRRR (#57024) üzenetére


V/
Topikgazda

Akkor majd jön. Hova IBAN?

(#57026) parkr válasza tomrRRR (#57021) üzenetére


parkr
őstag

neked nem kell, csak a küldőnek.
ő egy belföldi számlaszámra küldi és a közleményben megadott azonosító alapján fogják neked továbbküldeni.
(te meg egy unicreditesről fogod megkapni)

[ Szerkesztve ]

(#57027) SUPREME7 válasza tomrRRR (#57024) üzenetére


SUPREME7
őstag

Transferwise annak kell aki külföldre akar utalni de nem akar nemzetközi utalásért vagyonokat fizetni, neked mint fogadó fél csak egy iban szám kell ami a bankszámládhoz tartozik.

(#57028) V/ válasza parkr (#57026) üzenetére


V/
Topikgazda

A Transferwise angol és más ország viszonylatban működik, szerintem USA -> magyar viszonylatban nem. De valaki megerősíthetné az információt.
Az IBAN az a bankszámlaszám csak nemzetközi formátumban.

[ Szerkesztve ]

(#57029) tomrRRR válasza V/ (#57028) üzenetére


tomrRRR
senior tag

Elvileg lehet küldeni itt a weboldal ahol elérhetők: itt

The easy day was yesterday!

(#57030) cbmfan válasza cbmfan (#56949) üzenetére


cbmfan
senior tag

ez is megvolt. üfsz sztornózta, case lezárva, pénzét visszakapta, én pedig a jutalékokat. ő az, tiltólistára ajánlott.

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#57031) V/ válasza tomrRRR (#57029) üzenetére


V/
Topikgazda

Én is csak elvileg beszélek, mert a felsorolásban 3. Milyen devizákban utalhat? nincs dollár.

(#57032) V/


V/
Topikgazda

Végül is megtaláltam a Transferwise szerint a SWIFT módszerrel kell küldeni az USA polgárnak EU-ba pénzt, nekem ugye nem kell Transferwise-re regisztrálnom, ezért csak a bankom Swift kódját és az IBAN számlaszámot, a nevem és postai címemet kell elküldenem annak, aki pénzt akar nekem küldeni, de neki igazolnia kell magát a küldés előtt, az USA pénzmosási törvény előírása miatt. Ez nem biztos hogy vonzó megoldás nekik, a Paypal pénzküldés egyszerűbbnek tűnik.

[ Szerkesztve ]

(#57033) tomrRRR válasza V/ (#57032) üzenetére


tomrRRR
senior tag

köszi

The easy day was yesterday!

(#57034) Hintalow


Hintalow
senior tag

Hi!

külföldre (UK-ba) mi a legjobb módszer kis méretű tárgyat (könyv) trackelhető módon visszaküldeni?
Ajánlott elsőbbségi levél?

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#57035) polcsy1 válasza tomrRRR (#57021) üzenetére


polcsy1
tag

Inkább a Western Union-t használd. Transferwise-nál már úgy működik, hogy előbb elutalod nekik a pénzt és majd ők tovább utalják. Nekem nemrég utaltak WU-n keresztül £150-et és úgy 1000 Ft-ba került az egész.

(#57036) agroman válasza Hintalow (#57034) üzenetére


agroman
senior tag

igen.

------

(#57037) Hintalow válasza agroman (#57036) üzenetére


Hintalow
senior tag

Köszi!!!

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#57038) Maksifül válasza polcsy1 (#57035) üzenetére


Maksifül
senior tag

Gratulálok, a létező legszarabb pénzküldési módszert ajánlottad neki.
Nyugodtan használjon TransfeWise-t, az egyik legzseniálisabb dolog /és legolcsóbb/ az országok közti pénzküldés tekintetében. Nyilván azért, mert nincs is országok között pénzvándorlás, hiszen épp ez a lényege.

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#57039) V/ válasza Maksifül (#57038) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem biztos hogy rosszabb az USA-ból Magyarországra a példában említett 150 Font, kb 235 $, azt bankszámlára 3-5 nap alatt 1400 Ft (5$) költséggel lehet küldeni. A Transferwise-n 3 $ ugyan, de macerásabb a kiküldés.

(#57040) tahepa


tahepa
senior tag

Transferwise

2015.05-től 0,7%ra emelték a szolg. árát

(#57041) parkr válasza tahepa (#57040) üzenetére


parkr
őstag

az első ingyenes ha valaki ref.jével regisztrálsz.

(#57042) kisninja


kisninja
őstag

Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem. Rendeltem egy gsm jelerősítőt letelt a 35 nap. Írtam is hogy nem érkezett meg, erre a gyerek írta hogy kérdezzem meg a családtagokat nem e vették át vagy érdeklődjek a postán illetve mellékelt egy számomra gyanús track számot. Nem jó az angolom valaki megírná mit írjak illetve mi a teendő vagy mire számítsak. Megpróbálom bemásolni de telorol nehéz: The seller has responded to you and offered another solution to solve this issue.

Seller's message:
"As the item had been shipped out and is on the way, please feel ease to wait for the arrival. You can: #1 Ask families or neighbors to see if anyone keeps package for you; #2 Keep contact with local post office for more info as sometimes the delivery would be delayed or left in the post office. For your information, the package would be delayed (even lost) due to the process with the carrier or conditions like bad weather, etc. Sometimes happens and please let us have your patience with us. **As the shipping for the item goes on, would you mind giving the package some more time for the arrival? Thanks for your patience! Welcome to contact us again soon. Jason"

If you're satisfied with this solution, you can let the seller know by sending a message in the Resolution Center. If you don't want to accept this offer, we encourage you to send the seller a message with solution that you'd be happy with.

You can also view the details of this request in the Resolution Center.

2014 LCD GSM 900MHz Mobile Phone Signal Booster/Repeater/Amplifier Mini sizeItem # :171613459651Sale price:AU $48.99Quantity:1Sale datect-04-15 13:10:54 PDTSeller:feidong256Case #:5093229410Case openedov-09-15 08:10:11 PSTView purchased item

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#57043) Shingen


Shingen
addikt

Hali!
Az ebay most már a free shipping helyett, free postage-t ír?

風林火山

(#57044) parkr válasza Shingen (#57043) üzenetére


parkr
őstag

az angol verzión mindig is úgy volt.
ha nem azon látod, lehet csak az eladó angol.

(#57045) V/ válasza Shingen (#57043) üzenetére


V/
Topikgazda

Az amerikai angol és az angol angol más, az ausztrál is. Nyelvjárások.
Miért fontos ez?
A szót máshogy írják, de lényege a postázás, szállítás.
Hi, így üdvözöl a USA, CA free shipping
Hello, így üdvözöl az UK free postage, Free P&P
G'day!, így üdvözöl az AU free postage

[ Szerkesztve ]

(#57046) V/ válasza kisninja (#57042) üzenetére


V/
Topikgazda

Mi az a "gyanús track számot"

(#57047) Shingen válasza V/ (#57045) üzenetére


Shingen
addikt

Rendben, köszi!

風林火山

(#57048) parkr


parkr
őstag

szóval a német nem postáz hozzánk, ezért kértem hogy törölje amit megnyertem, de azóta se reagált.
ugye automatikusan nem fogok unpaid case-t kapni?

(#57049) kisninja válasza V/ (#57046) üzenetére


kisninja
őstag

http://www.17track.net/en/result/post-details.shtml?nums=RS295049611NL ez az szerintem CN nek kéne lennie.

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#57050) DJ. Ru$y válasza kisninja (#57049) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Holland postával adta fel és nem kínai postával... Nem kéne CN-nek lennie.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.