Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#80101) Surci1


Surci1
tag

Júni 18-án indítottam egy ügyet ebay-en, meg nem érkezett termék miatt. Az ügynél meg lett adva egy júni 24-i dátum, amikor is kérhetem az ebay közbenjárását/döntését. Az ügy keretein belül írogattunk egymásnak az eladóval. Ő állítja, hogy meg fog érkezni, én állítom, hogy már nem fog. Az eladó kért, hogy várjak még 2-3 hetet.
A topik összegfoglalót olvasva az ügy indításától számított 21 napig kérheten az ebay közbenjárását.
Jól értem, hogy ezek szerint várhatok még egy kicsit és mondjuk júli 8-9-én is kérhetem az ebay közbenjárását. Ha igen, akkor még várok egy hetet, nem mintha változtatna bármit is a dolgon, inkább csak.....

[ Szerkesztve ]

(#80102) V/ válasza Tangerine (#80100) üzenetére


V/
Topikgazda

Ez nem könyvelt postai küldemény, az hogy a logisztikai cég onnan távolról beírja lényegtelen, mert nálunk ezt senki nem könyveli, pedig csak az itteniek írhatnának be ilyet.
Egyébként nem igaz. Ha átadta a SunYou Logistic akkor mutassa be az átvétel igazolását a Magyar Postától, no ilyen nem lesz.
Sosem az volt a lényeg hogy egy adott országba megérkezzen, a kézbesítés (delivered) állapot az amikor megkapod, ez nem történt meg.
Ha letelt a várható érkezési idő végső dátuma és te jófej voltál vártál még 1 hetet és nem kézbesítették számodra visszajár a pénz.
A delivered állapot előtt a küldemény a feladó tulajdona, egyezkedjen ő a szállítóval elvesztés, kártérítés ügyileg, neked ahhoz nincs közöd.
Nincs itt patt helyzet, az eBay szabályai szerint jogos a követelésed.

[ Szerkesztve ]

(#80103) V/ válasza Surci1 (#80101) üzenetére


V/
Topikgazda

Minek várnál? Egyszerűbb újból kifizetni, mint a csodára várni.

(#80104) Surci1 válasza V/ (#80103) üzenetére


Surci1
tag

Arra gondolsz, hogy írjam neki, hogy refund-oljon és ha mégis megjön akkor újra kifizetem?
Egyébként már a nyitott ügy első üzenetében kijelentette, hogy ő nem fog refundolni, mert elküldte ápr. 9-én Utah-ból. Csak szerintem meg gond, hogy ápr 14-e óta még mindig L.A.-ben van a csomag a nyomkövetés szerint.

[ Szerkesztve ]

(#80105) V/ válasza Surci1 (#80104) üzenetére


V/
Topikgazda

Kéred az eBay döntését. Egyébként mivel küldte?

(#80106) Surci1 válasza V/ (#80105) üzenetére


Surci1
tag

" USPS First Class Mail International / First Class Package International Service " volt a termék oldalán szállításnál. TN: LZ204009535US,
Bevallom, kicsit attól félek, hogy ha nem teszek meg mindent, tehát nem várok még egy picit, akkor az ebay az amerikai eladó javára dönt. Mert mégis csak amerikai és végül is elküldte a terméket. Tudom hogy nincs nemzetiségi megkülönböztetés az ebay részéről :D , de azért jobban aggódom a döntés miatt, mint mondjuk egy kinai eladó esetében.

[ Szerkesztve ]

(#80107) V/ válasza Surci1 (#80106) üzenetére


V/
Topikgazda

Annyiszor írtam már amikor azt olvasod az eBay vásárlói védelemnél hogy
You're covered under eBay Money Back Guarantee when: You don't receive an item akkor ez nem az hogy megérkezett egy tranzit országba vagy megérkezett az adott országba.
Mire fel adnak neki igazat? Nem tudja bizonyítani hogy átvetted.
Meg kell kapnod a szállítás alatt az eladó tulajdona nem a tied, ha elveszne, akkor majd ő kér kártérítést az USPS-től, az tény, hogy az ottani kicserélő központban megjelent az viszont hogy onnan elküldték nincs bizonyítva.
Ezt a bejegyzést követi egy konkrét elküldési bejegyzés: Your item was processed through our LOS ANGELES CA INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER facility on April 14, 2020 at 4:06 am.
Ha igaznak vesszük ezt: Apr 18, 2020 23:10 Küldemény átadása nemzetközi szállításra MP akkor ez elveszett, mert valójában nem volt a postai szállítás sem ott, sem nálunk korlátozva, folyamatos volt ezen a vonalon, csak egy kicsit lassabb.

[ Szerkesztve ]

(#80108) V/ válasza V/ (#80107) üzenetére


V/
Topikgazda

6-10 nap ere a típusra az várható szállítási idő, de lényegében 20 napon belül itt kell lenni ezen vírus témás időszakban, az angolok is passzolták tovább a szállítmányokat 1-3 napon belül.

(#80109) Tangerine válasza V/ (#80102) üzenetére


Tangerine
senior tag

Köszi a választ! Akkor visszakérem az árát.

Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?

(#80110) Surci1 válasza V/ (#80108) üzenetére


Surci1
tag

Rendben értem. Köszi az infót és a segítséget.
Csak úgy emlékszem, hogy olvastam már többször a gearbest topikban vagy a banggood-ban, hogy valaki a paypal segítségét kérte refund ügyben és nem kapott, arra hivatkozva hogy az eladó elküldte a csomagot és az úton van. Na mindegy, akkor most kérem az ebay döntését. Lehet, hogy a feladáshoz képest túl korán kérték a paypal segítségét. Tudom nem összekeverendő a paypal az ebay-el, már rég külön váltak.

[ Szerkesztve ]

(#80111) V/ válasza Surci1 (#80110) üzenetére


V/
Topikgazda

Hát Banggood topikban nem igazán emlékszem ilyenre, ott inkább az van hogy a BG húzódozik fizetni, a PayPal-hoz fordulás után meg vagy a BG önként teljesít. vagy kapásból a vevőnek adnak igazat. Meg nem érkezés miatt eddigi tudomásom szerint mindig visszakapták a pénzt. De az általad említett két helyen van vásárlói védelem és azt kell igénybe venni elsőként, (az eBay-en is) ez PP szabály és azután ha nem sikerül megegyezni fordulni a PayPalhoz.
Az eBay esetén egyértelműen nem lehet kihagyni őket a PayPal dispute időrendből, emezeknél viszont van kikerülési lehetőség, de nem ajánlott. Így előfordulhatott hogy nemhogy nem adtak igazat, hanem elutasították mert az üzlet vásárlói védelmét meg sem próbálta.

(#80112) Surci1 válasza V/ (#80111) üzenetére


Surci1
tag

Lehet, hogy akkor én emlékeztem rosszul és az volt az elutasítás oka, hogy az üzlet vásárlói védelmét meg sem próbálták. Te igen csak profi vagy a külföldről rendelgetős dolgokkal kapcsolatban, legyen az ebay, paypal, banggood, postázás, jogszabályok, stb.. Köszi mégegyszer a felhomályosítást. :R

[ Szerkesztve ]

(#80113) hobbyon válasza hobbyon (#80070) üzenetére


hobbyon
csendes újonc

Szerdán (06.24.) végre postázták a csomagot. A várható 5-8 munkanap helyett 12 munkanap alatt kézbesítették Svédországban.
Hétfőn adtam fel Romániába ugyancsak Európa + csomagot. A várható kézbesítési időre 3-4 munkanapot írtak, tegnap vette át a címzett.

[ Szerkesztve ]

(#80114) xcvbxcvb válasza V/ (#80111) üzenetére


xcvbxcvb
aktív tag

De volt ilyen Gb-n . Nem akarták visszafizetni a vételárat mondván nem kötöttünk biztosítás. Aztán a paypal pár embernél a Gb-nek itélt. Én visszakaptam a pénzt, de azóta nem vettem ott semmi. Mondjuk nem is éri meg nagyon ott vásárolni. Esetleg a sarc mentes szállítás miatt ha még van.

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#80115) V/ válasza xcvbxcvb (#80114) üzenetére


V/
Topikgazda

Én a Banggood topikban lévő történéseket tudom. Persze engem is megszívatott a GB, nálam hazudtak a PayPal-nak és így buktam némi pénzt és azóta nem vásároltam tőlük.

Az hogy a biztosítást emlegetik fel az oké, mert az ő szerződési feltételeik szerint csak akkor jár a teljes visszatérítés ha az is fizetve van, így ilyen esetben a PayPal ezt figyelembe veszi.

Mivel egy 400 $-os Xiaomi teló esetén is max 5 $-ról van szó és egyértelműen ott a képernyőn hogy miért jelölhető és mégis ezen spórol az illető az egyébként már megspórolt 27%-on felül, azután így azért lehet nyavalyogni hogy nem akarnak fizetni a szerződési feltételeik szerinti szabály alapján. De nem biztos hogy igazsága van.

[ Szerkesztve ]

(#80116) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

DHL Paket küldeményt a sima posta vagy MPL hozza?
(Feucht-on elvileg túl van :D )

[ Szerkesztve ]

#?*@&!

(#80117) V/ válasza zeon.hu (#80116) üzenetére


V/
Topikgazda

Posta csomag, de lehet ugyanaz az autó.

[ Szerkesztve ]

(#80118) zeon.hu válasza V/ (#80117) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

:R

#?*@&!

(#80119) xcvbxcvb válasza V/ (#80115) üzenetére


xcvbxcvb
aktív tag

Előre illene szólni hogyha nincs biztosítás, akkor nem lesz refund. Éveken keresztül ebből nem volt probléma, nem érkezett meg valami akkor fizettek biztosítás nélkül is. Mikor elkezdték lopkodni a telefonokat és a tableteket Feuchtba akkor kezdték szivatni a vásárlókat.

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#80120) V/ válasza xcvbxcvb (#80119) üzenetére


V/
Topikgazda

Ott van egyértelműen a képernyőn a jelölő négyzet amikor fizetsz, ha a kérdőjelre állsz ki is írja és a szerződési feltételek közt is írva van Shipping and Delivery rész,
For a smooth delivery and peace of mind, We strongly recommend that customers purchase shipping guarantee during the checkout. In the event that your package has a shipping issue, Gearbest will send you a replacement package free of charge. If the item is no longer in stock, a refund option will be offered to you.
Any orders that do not have shipping guarantee will not be the responsibility of Gearbest and the customer takes full liability for their package during the shipping process.

Persze ezeket el kellene olvasni a vevőknek, amikor regisztrál valaki és csak bejelöli hogy elolvasta a szerződési feltételeket, pedig nem tette, akkor már nem az adott cég felelőssége a tudatlanság.

De nem igazán akarok ezzel a témával foglalkozni, a GB topikban is anno leírtam hogy nem nyavalyogni kell, hanem olvasni a szerződési feltételeiket mielőtt egy adott helyről vásárolunk. Aztán ha nem felel meg benne valami, akkor ott nem költeni a pénzt. Náluk amióta megalakultak ez így volt leírva, csak azok csodálkoztak akik kihagyták ezt részt.
Írtam engem is átvertek, de nem a szerződéssel, egyébként mindig fizetem a szállítási biztosítást, de nem csak náluk, ahol van ilyen ott mindig

(#80121) V/


V/
Topikgazda

Más is észrevetet hogy kérdés nélkül eltárolják a PayPal fizetést alapértelmezettnek és így a kevésbé biztonságos módon megy fizetés mivel hiába van beállítva PayPal 2 lépcsős azonosítása azt kikerüli? 2 héttel ezelőtt már töröltem, most megint az van jelölve. Nagyon bosszantó.
Itt azért nem érdemes a kétlépcső azonosítást bekapcsolni, mert fizikailag elérhetetlenek, ha gond lenne az sms küldő rendszerükkel és nem kapjuk, nem tudunk belépni és jelezni a problémát és így lehetetlen kikapcsoltatni.
Az eBay.com, Account settings, Payment és itt a Payment options, alatt jó a PayPal Account dolog, ott kell lenni annak. Ez a +opció a nemzeti oldalakon hiányzik

Ha ez van akkor be kell lépni a PayPal-ra a fizetés előtt és így a biztonságos szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#80122) MasterDeeJay

Gondolom esélytelen akármi is de leírom.
3 hónapja vettem egy lapot ebayen német eladótól. Sajnos belefutottam egy széria hibába amiről az eladó nem tehet. A s2011v3-as asus lapok korai szériája égette szét a procikat, erről több forrás van fórumokon (itt is járt kolléga hasonlóan), sikeresen belefutottam ilyenbe. Egy z10pa-d8 lapról van szó, vásárlás után 2678v3 procival használtam majd vettem bele kettő 2697v3-ast ami egy kis füstfelhő és hangos pattanás mellett elhalázott. Azaz az egyik füstölt el a másik meg se moccant. A procik persze kukák más lapban sem indulnak el. Furcsa módon a lapnak látszólag nem lett baja (leszámítva az égett szagot) és most is használom 2620v3-akkal.
A gond az hogy nem egyből próbáltam ki a lapot mivel nem volt pénzem azonnal két ilyen procira. Tudom, utána kellett volna olvasnom hogy szar a széria..de már megtörtént a baj.
Az eladó persze azt írta hogy két hét volt a cserére vásárlás után és így nem foglalkozik vele. Szóval van két leégett procim, papírnehezéknek és egy büdös lappal ami megy ugyan de kitudja mit fog leégetni még.
Tudok tenni valamit?
Továbbmegyek egy fő kérdés meddig van garancia használt termékre ebayen? 14nap? 30nap? Erre nem érvényes valami EU-s jogi baromság?

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#80123) gyulaszu válasza MasterDeeJay (#80122) üzenetére


gyulaszu
senior tag

"Privatauktion über einen gebrauchten Artikel keine Garantie, keine Gewährleistung und Rücknahme."
Szerintem nem véletlenül írja bele az összes német magánszemély a fenti szöveget a hirdetésébe. Ha jól tudom, akkor ott ez az alapszabály.

gyulaszu

(#80124) V/ válasza gyulaszu (#80123) üzenetére


V/
Topikgazda

Jól tudod, csak üzleti eladókra vonatkoznak a garancia, jótállás meg egyebek a ő PTK-jukban, de használt termék esetén nem teljes körű az sem.

[ Szerkesztve ]

(#80125) MasterDeeJay válasza gyulaszu (#80123) üzenetére

Számlát kaptam róla. Cég az eladó.
https://www.ebay.com/itm/ASUS-Z10PA-D8-Motherboard-DualXEON-2011-3-Sockel/383479381224?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649
innen van. Ilyen szöveget nem találtam benne.
Ha mondjuk teszteletlen vagy sérült akkor rendben is lenne hogy nincs rá gari.
De ha nincs feltüntetve akkor honnan tudom hogy mennyi a garancia?

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#80126) V/ válasza MasterDeeJay (#80125) üzenetére


V/
Topikgazda

Ott van alul, Return policy 14 nap. A bővebb szerződési feltételek meg a Business seller information adatok rész alatt a Terms and conditions of the sale belső keret amit oldalt a csúszkán húzva tudsz elolvasni.
Ha működik az alaplap (ezt írtad 2620v3-al megy) akkor részükről minden oké, az hogy másik amit beletettél és tönkrement az jelenleg annak a proceszornak hibája is lehetett.
De én nem láttam a gyáriak listájában 2678v3-at és a 2620v3 hoz a 3107 bios, a 2697v3-ashoz meg 0401 bios van írva, szóval ez épp most melyik amivel megy, mert nem mindegy.
Én nem igazán látok rajtuk fogást.

[ Szerkesztve ]

(#80127) MasterDeeJay válasza V/ (#80126) üzenetére

2678v3-at nem is fogsz látni mert oem only bár azzal meg pont megy (az egyébként ddr3-is tud kínai lapban). Bios frissítéssel kezdtem, de alapból a legfrissebb volt rajta. De a bios hiánya nem lehetne ok arra hogy elfüstöljön benne akár milyen proci.
Akkor a return policy 14 lesz a garancia is ezek szerint. Azt hittem van valami eu-n bellül ilyesmire. Ennyi erővel a megsütött videókártyákat is fel lehet rakni azok is mennek még pár hónapot tapasztalataim szerint.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#80128) xcvbxcvb


xcvbxcvb
aktív tag

Fontban kellett kifizetnem valamit. Paypal számlámon van pénz forintban, viszont elég gyalázatosan váltotta volna. 411 forinttal. :Y Végül kifizettem bankkártyával paypalon keresztül banki konverzióval. Így 390 forinttal váltotta.
Esetleg van más megoldás a normális konverzióra paypalon ?

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#80129) b12gege válasza xcvbxcvb (#80128) üzenetére


b12gege
csendes tag

Transferwise kártyát kell csatolni a Paypalhoz, az sokkal-sokkal barátságosabban vált... még a banki konverziónál is. :K

(#80130) V/ válasza xcvbxcvb (#80128) üzenetére


V/
Topikgazda

Az egyenlegnél csak a PayPal váltás van, ha vásárlásra akarod felhasználni a forint egyenlegen lévő pénzt és nem forintban fizetni, akkor az egyenlegek közt átváltod arra a deviza egyenlegre amelyben fizetni kell és azt az egyenleget megteszed elsődlegesnek és azután fizetsz.
Ezzel azt éred el, hogy nem a vásárlási árfolyammal fogja neked a devizát váltani, mert az magasabb mint az egyenlegek közti konverzió. 100 €-os kifizetés vásárlási árfolyamon több forintodba kerül, mint amikor 100 €-ra váltasz forintot.
A legbarátságosabb úgy van biztosítva hogy bankkártyát adsz hozzá és a bankod, vagy akitől kaptad a kártyát az váltja a devizát.
Az Összefoglalóba ezeket beírtam.

[ Szerkesztve ]

(#80131) Xarina


Xarina
aktív tag

Sziasztok! Van 2 csomagom, amit még március közepén, illetve végén rendeltem Kína/Taiwanból és nem kaptam meg őket. Jeleztem az eladóknak és mindketten azt írták, hogy megnézték a nyomkövetési számot és az alapján a helyi postán van már a cucc. A postán viszont nem tudnak róla, hogy lenne bármiféle csomagom. Egyik sem túl értékes, az egyikben egy 8gb-os pendrájv van 1000 ft, a másikban meg egy óraszíj 600 ft értékben. Az összes rendelésem az elmúlt időkben megkaptam, pedig azok jóval értékesebbek voltak ezeknél. Előfordulhat, hogy 2 független eladó ugyanazt kamuzza nekem vagy elképzelhető, hogy tényleg itt helyben lopta el valamelyik postai dolgozó? A nyomkövetési szám UB136875180TW és UC893286129YP

(#80132) V/ válasza Xarina (#80131) üzenetére


V/
Topikgazda

Mivel nem került méhg a helyi postára szerintem így el sem csaklizhatták.
Egyik sem valódi nyomkövetési szám, hivatalosan az elsőnek csak Tajvanon belül van mozgás könyvelése, a másiknak van egy igazibb nyomkövetési száma mert YP rövidítésű postai országkódhoz nincs ország, csak a Yanwen mókázik vele.
Az olyan bejegyzés hogy az adott országba megérkezik semmi jelentősége a postának át kell venni és azt kell beírva látnod, ha nem veszik át az nem érkezett meg.
Mindkettő egy küldemény azonosítója
Akkor YP-és is ezen a számon fut UB136875180TW ez elméletben itt lehetne, mert van egy magyar postás NPKK A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben átvétel június 15-én, de ez még nem a postahivatal. Még ezután vámolás és beszállítás az OLK-ba.
Másnak az a tapasztalata hogy 1-2 héten belül meg is kapja, mert itt van ténylegesen, a Magyar Postánál rákérdeztem de ők sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarták hogy ezt ők írják be. Ezért én zt nem hiszem el hogy itt van.

(#80133) Xarina válasza V/ (#80132) üzenetére


Xarina
aktív tag

Az a gond, hogy én ezeket még márciusban rendeltem, tehát már rég itt kellene lenniük. Becsült érkezési időnek május közepe volt megadva. Június elején nyitottam egy ügyet, hogy nem kaptam meg, az eladó kérte várjak még egy kicsit, mert úton van az árú. Nem jött meg, múlt héten megírtam neki, erre ezt válaszolta: "My friend I checked your parcel just now. It has delivered to your local post office. So,would you please go there to check? Thanks a lot. Any question feel free to contact me. Have a nice day."
A másik is kb ugyanezt írta. 3-4 nap múlva lejár a határidő és záródik az ügy. Lehet, hogy csak azért írták, hogy húzzák az időt, de furcsának találom, hogy 2 különböző eladó pont ugyanarra hivatkozik. Mindenesetre ha nem jön meg 2 nap múlva, akkor kérem az ebaytől a beavatkozást.

(#80134) V/ válasza Xarina (#80133) üzenetére


V/
Topikgazda

Én meg leírtam volna nekik hogy nem került a local post-ra,meg ugyan adja már meg hogy ő hol látja, valójában lehet képet is mellékelni arról hogy ellenőrizte és mindig elmarad, csak blöffölnek.
de én arról sem vagyok meggyőződve hogy itt van Mo-on, arról nem is beszélve hogy ennek a két küldeménynek egy nyomkövetési azonosítója van, ami nem igazán lehetséges.

[ Szerkesztve ]

(#80135) PitLee


PitLee
őstag

Ebay-en ha külföldről vársz csomagot, a Mo.-i címnél a megyét meg kell adni vagy nem, okozhat-e ez gondot ha megadtam esetleg ?

(#80136) V/ válasza PitLee (#80135) üzenetére


V/
Topikgazda

Évtizedek óta a Magyar Posta nem használja azonosításra a megyét.
Ha megadod akkor érdemi információ, mondjuk házszám nem férhet rá a címkére, amit nyomtatnak, így kézbesíthetetlen lesz a küldemény mert a házszám az viszont szükséges a postának.
Én a címnél a state rovatba .. (2 db pontot) írok. És mindenhol ahol nem kényszerít megye (state) választásra. Valamint csak a street address-t használom, oda beírva úgy rövidítem hogy beférjen a cím adat. Egyébként is a magyar postásnak írjuk ezeket, aki akár ékezetek nélkül is megtudja érteni hogy mit olvas.

[ Szerkesztve ]

(#80137) PitLee válasza V/ (#80136) üzenetére


PitLee
őstag

Köszönöm.
A szállítási címhez beírtam majd töröltem, mert mondom csak bezavar.(ezt így utólag megtudva akkor jól tetem)
Viszont rendeléskor, mintha láttam volna.
Közben rájöttem mi lehet ez az anomália
A szállítási címnél nem szerepel csak a regisztrációs adatoknál adtam meg, valószínűleg a vásárlás folyamán azt az adatot láttam.
A rendelés részleteinél a megye nélküli cím van, így akkor megnyugodtam.

Az ékezetekre kitérve, akkor esetleg érdemes a nevet is ékezetmentesíteni ?
A szállítási címben szerencsére nincs ékezet.

[ Szerkesztve ]

(#80138) V/ válasza PitLee (#80137) üzenetére


V/
Topikgazda

Vannak olyan külföldi oldlak ahol eleve csak angol karakterek használhatóak, pl AliExpress és ezért is én nem használok sehol ékezetes betűket a címzésben.

(#80139) PitLee válasza V/ (#80138) üzenetére


PitLee
őstag

Köszönöm a segítségedet.

(#80140) Ijk


Ijk
nagyúr

Rabló banda ez az ebay, pont egy 450 fontos vásárlásnál felejtettem átállítani eladási valutára fizetésnél, 10k-val lett így több. :W

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#80141) V/ válasza Ijk (#80140) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem az eBay-el fizettél szerintem.
Ha PayPal fiókon keressztül akkor meg azért hogy a vásárlásnál a banki árfolyammal legyen a deviza váltva, az fixen beállítható, ha lejár a kártya csak akkor kell újból frissíteni ezt a beállítást mert az adott kártyához tárolja el.
Ha kártya adat megadás fizetés volt, akkor meg tényleg neked kell fizetéskor átállítani, mert ez hogy állandóan banki váltás legyen csak a PayPal fiókkal rendelkezőknek biztosított.
Viszont van rálehetőség mert a fizetési képernyőn ez azért látható. De ez az Összefoglaló 15. pontjánál is pont írva van. Az igaz hogy nem jó ha gyors fizetés aktiválva van, mert akkor esetleg kimarad.
De a te feledékenységedet az eBay-en számonkérni, még akkor is ha bosszantó, nem egészen értem.

[ Szerkesztve ]

(#80142) Ijk válasza V/ (#80141) üzenetére


Ijk
nagyúr

Tudom mindenzt, csak azért valahogy mindig úgy van beállítva hogy ráfizess. És azért azt sem mondanám hogy egy hatalmas hivalkodó gomb jelzi hogy van lehetőség átállítani, egy kis hivatkozás szövegen kell bemenned hogy egyáltalán lásd hogy fizetsz mert ki sem írja.
Egyébként figyelmetlenségem, mert tudom hogy működik a rendszerük, de egyrészt a saját figyelmetlenségem miatt vagyok bosszús, másfelől a lehúzós váltási költség miatt.

szerk: Tévedtem, mert most direkt rácsekkoltam és kiírja a kártya embléma alatt.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#80143) Dr.F.E.R.I.


Dr.F.E.R.I.
addikt

Sziasztok, újra itt egy gyors kérdéssel. Van egy amerikai vevőm, akinek elkerülte a figyelmét, hogy alapból nem postázok postafiók címre. Valahol itt a fórumon javasolták (vagy az összefoglalóban olvastam, nem emlékszem), hogy érdemes kiiktatni az opciók közül. Nekem igaziból nincs saját tapasztalatom postafiókkal, mert eddig mindenki át tudta venni mindenemet személyesen, a külföldi fórumokon meg nem nagyon látják okát, hogy ne küldjön valaki árut postafiókra. Van valakinek pro vagy kontra bármilyen élménye ezzel a témával kapcsolatban? Köszi :R

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#80144) V/ válasza Dr.F.E.R.I. (#80143) üzenetére


V/
Topikgazda

A könyvelt (ajánlott küldeményt nem teszik a postafiókba ó, csak értesítőt tesznek be, a küldemények nem egészen fiókba zárva vannak, legalább hetente történő ürítést kérnek, így késhet az átvétel, néhány külföldi posta esetén a megérkezést a postafiókra kézbesítettnek tekintik és nem íratják lá az átvételt.
Ja még egy PayPal ilyen esetben nem biztosít eladói védelmet, mert a kiszállítás igazolása nem teljesül.

[ Szerkesztve ]

(#80145) Oraculus


Oraculus
tag

Sziasztok!
Ebay-ről ha rendeltem/vásároltam valamit és a Checkout-nál, ahol megadtam a fizetési módot (Pay with - select payment option) bejelöltem a PayPal fizetést majd előjött a PayPal bejelentkezési ablak, ahol megadtam a felhasználónevemet és a jelszót, majd pár másodperc követően automatikusan visszaugrott az ebay oldalára és a "confirm and pay" gomb megnyomásával, a kifizetést és a vásárlást sikeresen befejeztem.
Na most az egyik ebay-es vásárlásomnál azután, hogy bejelölöm a PayPal fizetési módot, előjön a PayPal bejelentkezési ablak ahol megadom a nevemet és a jelszót, de pár másodperc múlva ahelyett, hogy automatikusan visszaugrik az ebay oldalára a kifizetés és a vásárlás befejezésére kéri az összes bankkártya adataimat és a cvc kódot is.
Ez soha nem fordult elő és nem értem miért kellene megadnom a bankkártya adataimat, amikor a PayPal számlámról szeretnék fizetni. A PayPal számlán természetesen rendelkezésre áll az összeg. Nem szeretném ha mindkét helyről vennék le a pénzt (1x a PayPal számláról es 1x a bankkártyámról is).
Tapasztalt más is ilyet, meglehet adni a bankkártya adatokat, mind a két helyről fogja leemelni az összeget?
Köszönettel, Ori

"This is usually the part when people start screaming." - Gabriel Gray (Sylar)

(#80146) Sanyaaa26


Sanyaaa26
senior tag

Üdv!

Kicsit terjedelmesebb kérdésem lenne, ebay-en újfent leütötték egy termékemet 600 dollárért+posta (igaz hatalmas betűkkel ott volt hogy kérdezzen vásárlás előtt a postaköltség miatt) 150dollár volt alapból beállítva, újfent az usába kellene küldeni egy illető vette meg akivel már üzleteltem. Mit ajánlotok csomagküldő szolgálatnak? Kb 15 kg, és 55x40x40 a csomag mérete, elektronikai eszköz. Ez az első fele a kérdésnek, a másik hogy a pénzt visszatartják levonják az adót egyből, illetve az ebay-nek most szép kis összeg a jutalék azt sikeres teljesítés esetén kell kifizetni? Mert előre elég érdekes lenne, ők is visszatartják a pénzt, és még egy, kell e bármilyen papírt kitöltenem hogy ott a vámon könnyebb legyen?

(#80147) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

Hali!
Eladtam valamit ebayen, jött is mail, ebaytől is, aztán a Paypaltól, hogy instant payment érkezett.
Tehát gondolám, hogy automatikusan fizetett a vásárló a Pp fiókjával.

Ebayen viszont megnyitva azt látom, hogy fizetett is, meg nem is, mert awaiting payment. Wtf?

(#80148) V/ válasza Oraculus (#80145) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem szoktunk két helyen ugyanazt kérdezni, a válasz leírva a PayPal-on feltett kérdésedre, bár ide tartozik nem oda.

(#80149) Oraculus válasza V/ (#80148) üzenetére


Oraculus
tag

Szia. Elnézést és köszönöm.

"This is usually the part when people start screaming." - Gabriel Gray (Sylar)

(#80150) V/ válasza FoxiestFox (#80147) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha kezdő eladó vagy akkor 21 napra visszatartják a pénzt a vásárlói védelem biztosítása érdekében és annak letelte után férsz hozzá, de ezt ismert.
A másik lehetőség az hogy a PayPal pénzforrás nem egyenleg vagy bankkártya, akkor csak jelzik hogy fizetve és amikor megérkezik fizikailag is pénz, akkor látod elérhetőnek (kivéve ha érvényes a 21 nap), csekk vagy bankszámla pénzforrás pl.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.