Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#80501) Remekelek28 válasza V/ (#80500) üzenetére


Remekelek28
őstag

A resolution centerbe ha belépek és rámegyek h nem kaptam meg,kidob 7 terméket,de mindegyiknél azt irja amit linkeltem,h rám nem vonatkozik a pénzvisszafizetés. És azokat a termékeket már fel se dobja,melyeknél bár lejárt a szállitási határidő,de még 1 honapig reklamálhatnék.
Pár napja még volt lehetőségem reklamálni mert 2 db elemtöltőből 1 hibásan jött,be is irtam h 1 db árát kérem vissza,mert nrm működik és rá 1 napra jöttek az emailek,a még aktiv nemrég rendelt termékeimről,amit fentebb linkeltem.
De olyan akkor sincs szeeintem,hogy a már megvásárolt termékre is visszavonják a visszatéritési lehetőséget.
Nyilván minden paypallal lett fizetve igy oda fogok fordulni a hibás termékek esetén.

(#80502) V/ válasza Remekelek28 (#80501) üzenetére


V/
Topikgazda

De akkor is ezt írja ha még nem telt le a várható szállítási idő.

(#80503) Remekelek28 válasza V/ (#80502) üzenetére


Remekelek28
őstag

Jah lehet,bizom benne,hogy tényleg csak az miatt irja.

(#80504) Remekelek28 válasza V/ (#80502) üzenetére


Remekelek28
őstag

Valami csak nem kóser,mert a fiókomat felfüggesztették.. Emailt erről nem kaptam.. Mi lehet az ok?

(#80505) Hordozóóóóóó válasza dentalux (#80425) üzenetére


Hordozóóóóóó
csendes tag

Nem tudom, de teljesen meg van dögölve az eBay AI/ MI-rendszere manapság...

Engem például kitiltottak, miután refund-ot kértem egy termékre, amelyet nem kaptam meg / elveszett az éterben. Amúgy 100%-os vevő voltam. Az eladó a vásárlástól számítva pár hétre pozitívra értékelt engem, pedig a tracking infoban semmilyen bejegyzés nem mutatott előrehaladást a szállításban... ettől függetlenül a kérésemre visszatérítette a termék árát szó nélkül.

A refund kérelem indítása utáni pillanatokban a fantasztikusan működő AI azon kívül, hogy letiltott engem, megbombázott engem is 8-10 ilyen Bid Cancellation Notice üzenetekkel olyan termékekről, amik hetek-hónapok óta a kezemben voltak, és az adásvétel mindkét fél részéről abszolút hibátlanul, pozitívként volt megjelölve, és természetesen én sem aukciókon vettem részt, hanem "Buy it now" módon vásároltam...

Mindeddig teljesen jó véleményem volt erről a portálról, de amik itt a kitiltásom kapcsán zajlottak, azok eléggé bődületes hibák és mellényúlások az eBay részéről, rendszeréről, erőteljesen megváltozott azóta a véleményem. Mintha megzakkant volna valami a rendszerükben...

(#80506) artiny


artiny
őstag

Miért kell mostanában 27 +,,, dollart fizetni a szállítasert , ahol eddig ingyen vagy 1dollar volt eddig a szallitas , ti is eszre vettetek?

(#80507) V/ válasza artiny (#80506) üzenetére


V/
Topikgazda

Emelkedtek a szállítási költségek és a beszerzési árak is és az eladók nem vállalnak be mindent már, némi gazdasági válság volt, van a járvány miatt.

[ Szerkesztve ]

(#80508) (Bundás)


(Bundás)
addikt

Sziasztok!

Azzal lehet valami kezdeni, ha az eladó item location-nek hamis információt ad meg? Konkrétan Európa/Litvánia van megadva, de az utólagosan megadott szállítási idő 30-45 nap inkább dropship/távolkeleti feladást sejtet.

Köszi a tippeket

(#80509) V/ válasza (Bundás) (#80508) üzenetére


V/
Topikgazda

Hát nem biztos hogy kamu, mert ugye a várható szállítási idő függ attól is hogy hány napot adott meg feladási határidőnek és milyen szállítási móddal, de ezt az időtartam egy statisztikai átlag ami ki van írva a vásárlók visszajelzései alapján, nem az eladó vállalása.
De csak akkor tudsz reklamálni ha van bizonyíték a kezedben ami bizonyítja a máshonnan küldést és az neked +pénzbe került és azt kéred vissza, egyébként meg jelezheted hogy szerinted ez nem jó, de lásd amit alább írok.
De egy másik topikban is felmerült problémaként hogy eddig a tranzit forgalom a litván Vilniuson keresztül 1-3 nap volt, most viszont 2-4 hét mire továbbjön onnan, szóval elképzelhető hogy pontos a becslés, mert problémák vannak az ottani postai dolgokkal.

[ Szerkesztve ]

(#80510) Darko_addict


Darko_addict
őstag

Sziasztok!

Nekem totál szétesett az eBay-em Firefox alatt. Operán szép, de nekem FF-en kellene működjön. 1 hete kezdődött, és azóta nem állt helyre. [kép], [kép].

Ez totál fals: Maximum number of lists reached. You cannot create anymore lists.No items were added because there is not enough space in the list for all items.
1 listám van kb. 10 elemmel. Gyorsítótár (cache) ürítés nem segített. Sejtitek, hogy miért működik így csak az eBay? "Meghekkeltek?" :D

:R

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#80511) tserrof77 válasza Darko_addict (#80510) üzenetére


tserrof77
senior tag

Nekem króm alatt csinált ilyet, de egy shift+F5 után helyreállt, bár ez még szombaton volt. Ma csak kerestem rajta valamit, de behozta rendesen.

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#80512) parkr válasza V/ (#80481) üzenetére


parkr
őstag

most jelenkezett az agytröszt hogy miújság a csomaggal...
küldöm neki a screenshotot a trackingről és az üzenetről amit küldtem neki 1 hónapja... (két nyelven)
ha az egészet refundolom akkor én bukom a szállítási költséget, az ő hibájából (posta nyilván nem adja nekem vissza).
partial refund vajon nem elég ilyenkor, postaköltséget levonva?
ebay-en már nincs is cancel lehetőség.. (jutalékot is kifizettem már, azzal sem tudom mi lesz)

[ Szerkesztve ]

(#80513) Mexildos


Mexildos
aktív tag

Sziasztok!

Az Egyesült Államokból szeretnék vásárolni. Viszont nem mint magánszemély hanem mint cég.
A termék után járó számlán(melyet az amerikai állít ki) fel kell-e valamit tüntetni a cégnév és cím megadásán kívül, hogy a magyar vámekezlés után visszaigényelhető legyen az áfa?

Másik kérdés, hogy az Ebay-en be lehet állítani billing és shipping address-t? Vagy erre nincs mód és ezt az eladóval kell megbeszélni, hogy más a székhely mint a szállítási cím.

(#80514) V/ válasza Mexildos (#80513) üzenetére


V/
Topikgazda

A könyvelődnek tudni kell hogy mit fogadnak el és nem biztos az áfa visszaigénylése, de ezt is neki kéne tudni. És más a céges import, mint magánszemély importálása.
Ha az eladó GSP-n keresztül szállítja akkor már eleve fizeted a kedvezőbb úgy 21 %-nak megfelelő (áfa és eljárási díj) költséget, de nem fogsz olyan számlát kapni amin ez tételesen szerepelne, mivel nem a magyar 27%-os áfa van felszámolva.(És ha posta szállítaná nem a 10000 Ft-os eljárási díj, ez nem igényelhető egyébként sem vissza). Szóval mérlegelni kellene az áfa visszaigénylés elfelejtését, ha GSP-s a szállítás.
Az eBay-en több, akár különböző országban lévő szállítási cím adható meg. Belépés után a bal oldalt fent a nevedre állva az egérkurzorral Account settings és bal oldalt a Personal Info-nál az Addresses

[ Szerkesztve ]

(#80515) Mexildos válasza V/ (#80514) üzenetére


Mexildos
aktív tag

Ha GSP-s azt onnan tudom, hogy ki van írva a szállítás alá a fizetendő vám és áfa díja?

Az eladó szerintem nem esik ebbe bele mivel csak a szállítási díj van feltüntetve. De ha rossz a logika akkor ez honnan deríthető ki?

A szállítási cím az oké, hogy lehet hozzáadni, de a legtöbb eladó ezt írja rá a számlára is. Nekem amiatt lenne fontos a számlázási cím, hogy a számlát erre állítsa ki ne a szállításra.
De akkor ezt le kell beszélni vele, ha jól értem.

(#80516) luk88


luk88
tag

Üdv mindenkinek. olyan kérdésem lenne, hogy valaki csinált már olyat, hogy az eladóval megegyezett a kínált termékre, viszont a szállítást magának oldotta meg, azaz csomagküldőszolgálatot rendelt az eladóhoz, helyszin anglia, járható út, vagy inkább ki kell hagyni? Néztem az árakat annyira nem vészesek 20-40 font-ért megrendelhető, többletköltsége lenne az ebay felé ha bevállalná az eladó azt hogy elküldi, vagy csak úgy van vele hogy nem érdekli ? Aki esetleg hasonlóban jártas, megoszthatná velem milyen megoldást választott.

(#80517) V/ válasza Mexildos (#80515) üzenetére


V/
Topikgazda

Vevőként nincs számlázási cím megadás. Annak logikában a regisztrációs cím felel meg cégek esetén és van mellé a szállítási. Konzultálni kell egyébként a számla készítésről, mert ilyenkor jobb lenne ha csomagba tenne papíros számlát és arra a regisztrációs -számlázási címet- írná. Egyáltalán ad-e számlát?

Írva van a szállításnál ez a vége a szövegnek Shipping: .....via the Global Shipping Program
ha ez van akkor meg normál szállítás Shipping: $61.15 USPS Priority Mail International
De ennél ahol ez volt írva ott a termék ára 28 $, így a vámérték az 89,15 $ lesz és erre megy a 27% Áfa, ennél nincs vám, így majd a vámeljárásért még Postának kell fizetni 10000 Ft-ot
Akkor ez példa szerint vételára 26217 Ft, felszámolt 27% áfa augusztusi vámolási árfolyammal 7317 Ft + a posta díja, tehát a végösszeg 43444 Ft.
Míg GSP-vel az összár 31723 Ft körül lenne

[ Szerkesztve ]

(#80518) Mexildos válasza V/ (#80517) üzenetére


Mexildos
aktív tag

Akkor nagyon úgy néz ki, hogy az eladó nincs benne

[Ebay link]

Értem, hogy olcsóbban jönnénk ki a GSP-vel de ha a nem kevés áfát visszakaphatjuk cégként, mivel működéshez kell, nem mindegy. Ha jól tudom, akkor VÁM informatikai eszközökre nincs csak áfa. Viszont ha azt teljes egészében vissza lehet igényelni akkor az itthoni vámolás kedvezőbb. De lehet valamit rosszul látok. Ezért is köszönöm mindenki segítségét.

(#80519) V/ válasza Mexildos (#80518) üzenetére


V/
Topikgazda

Az Összefoglalóban ott a TARIC linkje a 19. pontnál, én nem tudom hogy az USA-ból maradt-e a vámmentesség. Viszont ezt a FEDEX szállítja és ők intézik majd a vámolást. Érdemes tájékozódni náluk is.
És még egy tanács, a Make Offer-el érdemes alkudni az eladási árból.

[ Szerkesztve ]

(#80520) Mexildos válasza V/ (#80519) üzenetére


Mexildos
aktív tag

Köszönöm szépen az összes választ és tanácsot.

(#80521) C64


C64
őstag

Hali

Mi lehet az oka annak, hogy nem engedi a fee befizetését paypalról?

Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ

(#80522) V/ válasza C64 (#80521) üzenetére


V/
Topikgazda

Már fizetni kell? Nem korai még? Szeptember első napjaiban lenne esedékes.
Azt adtad meg egyébként fizetési módszernek?
Mert azt szoktuk automatára adni és majd vonja amikor szükséges, a közti időben meg kártyával fizethetsz, de szerintem annak nincs értelme. Menjen a normál számlázás és fizetés ciklus

Ha ez van neked is akkor nem aktuális és azért

[ Szerkesztve ]

(#80523) Remus389


Remus389
veterán

Sziasztok, már vagy 14-15 éve vagyok az ebay-en ugyanazzal az accounttal.

Eddig mindig csak vettem, ezt-azt, apróságokat, nem is olyan túl gyakran, de azért rendszeresen, talán 20-30 dolgot vehettem eddig ott.

Most viszont eladnék: [link] (Ilyent csak globálisan lehet)

Sikerült nagy nehezen feladnom, de hogy tudnám beállítani, hogy minél több ember láthassa? Illetve milyen hibákat véltek felfedezni a hirdetésemben?

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#80524) oba válasza Remus389 (#80523) üzenetére


oba
addikt

A .com -on hirdeted, worldwide shipping, és nem látok shipping exclusion -t :) Ennél szerintem jobban nem tudod beállítani, hogy a lehető legtöbb emberhez eljusson. Viszont azon el kéne gondolkodnod, hogy ha a világ minden pontjára akarsz szállítani, akkor a kiírt szállítási költség megfelelő lesz e. Kétlem, hogy egy közeli európai országba ugyanannyiért vinné el egy futárcég mint mondjuk Afrikába, Ázsiába, Amerikába... Illetve fogalmam sincs, hogy nem EU tagállamba történő eladásnál van e más egyéb költség az eladó részére a szállítási díjon kívül.

(#80525) V/ válasza Remus389 (#80523) üzenetére


V/
Topikgazda

Sokan látják, hiszen az eBay.com-on van hirdetve.
10 nap sem kerül + pénzbe.
Több kép kellene, ne csak a katalógus képen látszódjanak a csatlakozók, hanem a valóságban is.
Szállításnál hogy ne ess "késedelembe a szállítással" lehet hogy ez lett volna a jobb beállítás

és bizonyos országokat, földrészeket lehet hogy ki kellene zárni.
Ha ezt jelölted: Return policy: Seller does not offer returns. akkor a hirdetés szövegébe is célszerű beírni.
Itt lehet jelölni 0,51 $-ért hogy az eBay UK-n is látszódjon, gondolom jelölted, bár nem biztos hogy neked ez már megjelenik.

(#80526) Remus389 válasza oba (#80524) üzenetére


Remus389
veterán

Örülök, hogy viszonylag rendben van a hirdetésem.

Hát igyekeztem beállítottani egy átlagárat, hátha szerencsém lesz és nem kell olyan túl messze küldenem (pl.: Párkány). Ha pedig pechem lesz akkor így jártam (pl.: Tasmánia, Irktusz, Peru, Anktarktisz:D )

Igazából az érdekel, hogy hol tudok keresőszavakat beállítani hátha több ember látja (4 nap alatt 44 ember látta), ez a kábel a "népszerű" Sennheiser HD 800-ashoz is jó.

Viszont ha rákeresek a HD 800-ra simán ebay-en, az én kábelem miért nem jelenik meg és az övé igen? [link]

Pedig beírtam címbe. Mit csinál jobban ez a hombre?

V/

Több kép kellene, ne csak a katalógus képen látszódjanak a csatlakozók, hanem a valóságban is. Szerintem jó így, aki esetleg ilyet akar az úgyis tudja, soha nem használt.

Szállításnál hogy ne ess "késedelembe a szállítással" lehet hogy ez lett volna a jobb beállítás
Ez hol van? Hogy van angolul?

és bizonyos országokat, földrészeket lehet hogy ki kellene zárni.
Tőlem egy eszkimó is megveheti csak vegye.

Itt lehet jelölni 0,51 $-ért hogy az eBay UK-n is látszódjon, gondolom jelölted, bár nem biztos hogy neked ez már megjelenik. Nem jelöltem, megér fél dollárt?

Illetve meg fog újulni automatikusan 10 nap után (talán nyolc alkalommal) ezt beikszeltem, akkor mindig fél dollár mínusz?

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#80527) V/ válasza Remus389 (#80526) üzenetére


V/
Topikgazda

Azzal kezdted hogy mit csinálj hogy többen lássák.
Sok angol az angol eBay-t is nézi, sőt azt nézi elsődlegesen. Akkor lehet hogy az ottani indexelésbe is mehetne a hirdetés. Van ott vagy 67 millió ember

Én látom a hirdetésed a keresésben.

A hirdetés költségei felszámolódnak minden újrázás után.

Más kategóriában hirdet mint te:
A tied:
Listed in category: Consumer Electronics > Portable Audio & Headphones > Portable Audio Accessories > Cables & Adapters
Az övé:
Listed in category: Consumer Electronics > Portable Audio & Headphones > Headphones
Az indexelése a hirdetéseknek adja az eltérést.
Itt nincs az eladó által az eBay kereső motorba való belepiszkálás. Van fizetős szolgáltatás hogy előrébb kerüljön a hirdetés. Ha havidíjas fiókot használsz akkor vannak opciók.

Az lett volna lényeg hogy a várható szállítási időt megnöveled, ha nem 3napon belüli feladást írsz annyival növekszik az az idő amelynek letelte után reklamálhat a vásárló hogy nem érkezett meg. A 10 nap a feladásra az 7 nappal növeli ezt az időt, de persze 24 órán belül elküldve is annyi marad.

Nem akarlak győzködni a képekről, de egy több ezer km-re lévő vevő az alapján tud választani, aztán ha eltérő akkor bizony bele lehet kötni hogy nem a leírásnak megfelelő amit kapott és akkor bizony hiába írtad hogy nincs visszavétel, fizetned kell a postaköltségét - ha neki nincs PayPal-os visszatérítési lehetősége erre - és a pénzt is vissza kell adnod, mert a vásárlói védelem itt ilyen.
Ezért nem is javasolt a gyártói kép, mert azok "túl jól" néznek ki.

Az eBay-nek és a PayPal-nak fizetendő költséged az eladásakor 14-18,5 % lesz a vevő lakóhelyétől függően, az eladási ár és a szállítási díj összegéből.

[ Szerkesztve ]

(#80528) Remus389 válasza V/ (#80527) üzenetére


Remus389
veterán

Update-eltem új képekkel most és a kategóriát megváltoztattam hátha több ember látja. Eddig 70-en látták, kiváncsi vagyok többen nézik ezek után.

A angol ebay-t hanyagolom egyelőre, nem akarok fizetni egyelőre, de lehet beállítom lehet majd. a Kérdésem hogy ez egyszeri összeg vagy minden megújulásnál levonja a 0,51-et? Tehát tíznaponta?

Az lett volna lényeg hogy a várható szállítási időt megnöveled, ha nem 3napon belüli feladást írsz annyival növekszik az az idő amelynek letelte után reklamálhat a vásárló hogy nem érkezett meg. A 10 nap a feladásra az 7 nappal növeli ezt az időt, de persze 24 órán belül elküldve is annyi marad.

Na jó, de nem elrettentő ez? Mondjuk Japánba menne, naná hogy nem ér oda 3 nap, de 10 nap alatt se biztos. Gondolom a "handling time" az, 10 napra növeltem, de volt 30 napos opció is.

[link]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#80529) Remus389 válasza Remus389 (#80528) üzenetére


Remus389
veterán

Egyébként el lehet adni, hisz a sima (ezüstszínű) elődtípushoz is jó, ahhoz nem adtak ilyet gyárilag (csak jack-est) és a HD 800S típusúak közül is csak a legújabbakoz adtak pont ilyet, talán másfél évesnél fiatalabbakhoz. Pentaconn csatlakozós.

Nekem viszont nem kell és szívesen kápéra váltanám.

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#80530) V/ válasza Remus389 (#80528) üzenetére


V/
Topikgazda

Amikor felteszel egy hirdetés annak lehetnek fizetős opciói, ha lejár akkor újból hirdetve lesz a fizetős opciókkal, tehát mindig felszámolják De egy 300 $.os tételnél a 0,51 $ hogy egy 67 milliós ország potenciális vásárlói rétege is belekerüljön nekem megérné.
Nem kell a 10, napon feladni, lehet már az első napon, de ne dugjuk homokba a fejöünket a járvány miatt nem minden működik normális sebességgel. Minél később tud reklamálni a vevő (meg kíméled magad egy csomó munkától) hogy nem érkezett meg most az a jobb döntés, amikor elküldöd akkor jelölöd ezt, látja vevő és pozitívan veszi hogy hamarabb elküldted, mit ami ki van írva.
Félreérted, ez a10 nap az adott szállítási időtartamhoz adódik hozzá, tehát ha van egy 10 napos szállítási idejű módod, akkor 20 nap amikor lejár a várható szállítási idő és azután tud reklamálni hogy nem érkezett meg.
Amikor normál volt minden 6 nap alatt a Magyar Posta eljuttatta Japánba.

(#80531) kabalababa


kabalababa
tag

Sziasztok!

Augusztus 13-án rendeltem ebayről.
A terméknél azt írja, hogy szállítás 2 munkanapon belül a pénz megérkezésétől számítva.
De ilyenem még nem volt, hogy még ennyi idő elteltével se adták volna fel a csomagot.
Augusztus 20-án írtam az eladónak, hogy mikor kerül feladásra, de még nem jött válasz.
A várható érkezés augusztus 27 - szeptember 2
Akkor várjam meg a szeptember 2-t, majd utána reklamáljak, ha esetleg addig nem történik semmi változás?

(#80532) V/ válasza kabalababa (#80531) üzenetére


V/
Topikgazda

Lehet hogy már feladta csak nem jelölte be. Vagy közbejött valami előre nem látható dolog. Csak szeptember 2.-a után van értelme reklamálni, ha nem érkezne meg, de én azért türelmesebb lennék a jelenlegi megváltozott körülmények miatt.

[ Szerkesztve ]

(#80533) kabalababa válasza V/ (#80532) üzenetére


kabalababa
tag

Rendben, köszi!
De azért annyit megtehetne, hogy válaszol. :)

(#80534) V/ válasza kabalababa (#80533) üzenetére


V/
Topikgazda

Többet vásároltam már, írom hogy milyen elmaradt reakció okkal találkoztam.
Kórházban került , meghalt valamelyik szülője, volt akinek a 3 éves gyereke halt meg, mostanában karanténba került és nem volt Internet. Szóval vannak helyzetek amikor nem épp az eBay-es vevő a fontosabb.

(#80535) kabalababa válasza V/ (#80534) üzenetére


kabalababa
tag

Jogos!!!

Amúgy havernak lett rendelve külföldre, aki szeptember 3-án jön elvileg haza, ő kérdezget, hogy mi van vele, mert remélte, hogy addig megérkezik oda.

(#80536) fulton


fulton
addikt

Sziasztok.

Ha az ebay rendelésnél az van feltüntetve hogy szept 8 - okt 09 akkor oktober 9 től van 30 napom case indítani? (Kinabol rendeltem egy terméket, es gondolom a jarvany mizéria miatt leez csúszás).

(#80537) V/ válasza fulton (#80536) üzenetére


V/
Topikgazda

Úgy van. Ha kaptál valami nyomkövetési azonosítót azt azért a lejártakor még a reklamáció előtt érdemes ellenőrizni, mert lehet hogy már megérkezett, csak az itteni kézbesítése csúszik. Én szoktam várni 7-10 napot a reklamáció indítással az idő lejárta után.

[ Szerkesztve ]

(#80538) francois8


francois8
tag

Sziasztok!
Belebotlottam egy német eladóba, aki paypal-hoz ragaszkodik, miközben az eladott terméknél szerepel a VISA fizetési lehetőség. Sajnos paypal-t nem csináltam. Felajánltam neki a banki utalás lehetőséget, mert szerintem van olyan gyors, mint a paypal, de nem hajlandó megadni az IBAN számlaszámát. Hogyan tudom törölni a vásárlást, anélkül, hogy ne kapjak "fekete pontot", mint nem fizető vásárló? (Liciten nyert termékről van szó)

(#80539) V/ válasza francois8 (#80538) üzenetére


V/
Topikgazda

Tudsz fizetni úgy hogy a PayPal-t jelölöd, majd alul a Sign UP-ot választod és ott megadod a bankkártya adataidat, de persze így csinál gyorsan egy PayPal fiókot is, de legfeljebb akkor lesz egy,de ezzel lesz egy + vásárlói védelmed és kedvezőbb probléma rendezési lehetőséged.
Egyébként meg neked kell kérni a vásárlás törlését, így mindenképp neked róják fel.
A Visa kártyás lehetőséget meg a PayPal-al egybekötve kell értened.
Ha lenne a PayPal mellett külön kártyás fizetés opció a fizetési oldalon akkor úgy is fizetheted, de akkor csak az eBay vásárlói védelmed lesz.

[ Szerkesztve ]

(#80540) cbmfan


cbmfan
senior tag

új csalás próbálkozással találtak meg. kaptam egy üzenetet, hogy ha írok a megadott mailre segít a jutalék visszatérítésében. az az érdekes, hogy nem nullástól jött hanem egy több éves, 100 feletti értékeléses felhasználótól. jelentettem, nem sokkal később letiltották.

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#80541) kabalababa válasza V/ (#80534) üzenetére


kabalababa
tag

Most kaptam üzenetet az eladótól arra a kérdésre, hogy mikor küldi a terméket:

"Your item will deliver Wednesday to the Global Shipping Facility. Thanks"

Most ez pontosan akkor mit is akar jelenteni, hogy akkor kerül majd feladásra?

[ Szerkesztve ]

(#80542) V/ válasza kabalababa (#80541) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem, már elindult a "kiküldő" központban van. Szerintem jönni fog neked értesítő is ha ezt nem tiltottad le. A Global Shipping Center-ben van, a logisztikai cégnél.

[ Szerkesztve ]

(#80543) kabalababa válasza V/ (#80542) üzenetére


kabalababa
tag

Mármint milyen értesítő?
Tudomásom szerint nincs tiltva semmi.
Viszont a csomagot Németországban majd haverom fogja átvenni, vagy a lakótársa.

(#80544) V/ válasza kabalababa (#80543) üzenetére


V/
Topikgazda

Az eBay-n beállítható hogy miről kapjál értesítéseket. Az eBay nyomkövetésnél is látszódna hogy hol tart, persze ha beírta oda a küldeményazonosítót, ha nincs beírva akkor lehet hogy ezért nem kapsz értesítőt.

(#80545) kabalababa válasza V/ (#80544) üzenetére


kabalababa
tag

Igen, mert azt jelzi, meg írja is, hogy nincs feladva.

(#80546) V/ válasza kabalababa (#80545) üzenetére


V/
Topikgazda

Esetleg jelezd neki hogy a nyomkövetési számot beírhatná és és jelölni kellene az elküldést ha megtörtént.

(#80547) kabalababa válasza V/ (#80546) üzenetére


kabalababa
tag

Megtörtént, írtam neki.
De szerintem ha valamit feladok, akkor ha máshogy nem is, de legalább üzenetben elküldöm a követési számot.
Az ő érdeke is, hogy legközelebb is rendelni akarjanak tőle, ne pedig negatív értékeléseket kapjon.

(#80548) V/ válasza kabalababa (#80547) üzenetére


V/
Topikgazda

Pontosan, de neki az eBay is előírta ezt.

(#80549) Pitterix


Pitterix
őstag

Sziasztok.
Az lenne a kérdésem:
öcsém kapott egy névre-címre szóló csomagot Kínából. Rendelt a Banggoodról egy racsnikészletet, az nem jött meg. Viszont ebben a csomagban egy aranygyűrű van. most ilyenkor mi a szitu? :U

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#80550) V/ válasza Pitterix (#80549) üzenetére


V/
Topikgazda

Becsültesd fel, lehet hogy többet ér mint a racsnikészlet. Akkor a pénzénél van. ;]
A BG-on ennek küldeménynek a nyomkövetési száma van beírva? Nézzétek már mert lehet hogy két címke van rajta és az eredetin rajta van a valódi címzett. Aztán kitalálni hogy eljuttatjátok neki. Ezután ha mást kapsz mint amit fizettél akkor lehet reklamálni.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.