Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
.zSoLTi.
senior tag
Sziasztok! Olvastam az összefoglalót és nem ad fel nekem jelentési lehetőséget az ebay, hogy nem kaptam meg a termékeket. Az egyik tételt még 2019 december végén rendeltem, a másikat 2020 januárba. nem tudok jelenteni semmit, az eladóval a kontaktot se engedi, hiába írom be a termék számát.. Resolution Center-be hiába irom be a termék kódját hibár ír rá.
[ Szerkesztve ]
-
mufi
senior tag
Hali, nem, nem én voltam, kinti kolléga küldött egy screenshotot. Állandó angol cím van megadva természetesen, nekem is ez jutott eszembe. Valami elektronikai kütyüre próbált licitálni egy régi rádióhoz, használt is a cucc szóval nem nagy értékű, bár az igaz, hogy 4 vagy 5 vásárlása volt eddig...
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Mai nap leadtam egy rendelést ebayen egy német eladó felé. 2003 óta tag. 440 pozitív stb. Üzenetet írtam neki a csomaggal kapcsolatban amire azt a választ kaptam, hogy" Ő nem adott el semmit, feltehetően meghekkelték a számláját. " Szószerint idéztem....Röviden átverés áldozata lettem.
Kérdés hogy járt-e hasonlóan valaki.?
Van-e valami gyorsított eljárás a visszafizetésre ezek alapján?Köszi az infót .
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
Ezen az úton gondolod?
Az egy orás határidőn mar kicsúsztam szoval csak ez maradt. Eddig ugy tunik segit az elado benne. Csak mivel nem latom at az ebay mukodest nem tudom hogy kapom vissza a penzem.
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
válasz Stonerice #79762 üzenetére
Úgy tűnik az eladóval együtt sikerült megoldani.
Jelszot valtoztatott .
Kaptam emailt a paypaltol hogy hová es mennyit teritenek vissza( bankkartyaval fizettem). Az ebay is visszaigazolta a torlest.
Legfeljebb par napon belul igerik a visszafizetest.[ Szerkesztve ]
-
Stonerice
őstag
Így utólag spekulálva szemet szúrt a visszatérítésiemailből hogy a paypal 367 ft on váltja az eurót. Regebben nezegettem arra vonatkozo beallitasokat hogy ha a bankom valtja at talan jobban jarok. Ezt hol kell most megnezni?
Aki a napokban vasarolt itt euroban annak hogy alakukt az arfolyam?[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
A decemberben rendelt csomag ma végre megérkezett. (Már lemondtam róla.) Szerettem volna értékelni, véleményezni az eladót és a terméket, de nem sikerült. A termékhez írtam véleményt és csillagoztam is, de nem jelenik meg, az eladónál még lehetőséget sem látok. Ez volt az első vásárlásom, légyszi segítsetek!
-
Stonerice
őstag
válasz Stonerice #79763 üzenetére
Ma este 9 után kaptam vissza a félresikerült spam vásárlásom összegét. 1 nap és 10 órába telt. :) Ennek örülök, de annak nem igazán hogy egy ilyen világhírű felület nem tud ezzel mit kezdeni manapság.
-
Topikgazda
válasz Stonerice #79769 üzenetére
Hát nem egészen, mert te olyantól vásároltál akinek "feltörték" a fiókját, nem téged vertek át és nem spam. De lehet hogy csak meggondolta magát és ez volt a kifogása.
De abban igazad van hogy kellene lépni valamit. Ha egy eladó azt jelzi hogy a fiókját "feltörték" és betettek egy hirdetést a tudta nélkül, akkor udvariasan elhinném neki, de kötelezném jelszó cserére és a két lépcsős azonosítás bekapcsolására és állandó használatára, mivel megsértette azt a szerződéi feltételt, hogy védi a fiókja azonosítóit.
Egyébként is ahol van kétlépcsős belépési azonosítási lehetőség akkor ott azt használtatnám, a bankoknál is megy, itt is pénzekről van szó, miért nem kellene.
Nem elég a PayPal-on használni, főleg hogy most már az eBay-en is eltárolhatod a bankkártyát mint fizetőeszközt, nem lenne jó dolog hogy csak úgy vásárolgatnának, ha valaki be tud jutni az eBay fiókba.[ Szerkesztve ]
-
gaborsan
csendes tag
Sziasztok, eladtam egy terméket ebayen, de mikor feltettem a hirdetést nem a saját paypal email címemet hanem egy ismerősömét állítottam be, mivel ő kért meg hogy adjam el neki a dolgát. Most el is lett adva a termék, ő meg is kapta a pénzt a paypal címére (pendingben van ott jelenleg), viszont az ebayemben meg azt mutatja hogy a vevő még nem utalta el a termék árát. Ez normális? Lehet ebből később bonyodalom? Köszönöm
-
Topikgazda
válasz gaborsan #79771 üzenetére
Mivel nem kötötted (linkelted) össze az eBay-t azzal a PayPal fiókkal ezért honnan tudná?
Lehet hogy ott van neked, eladónak a vásárlásnál az a kapcsoló hogy a vevő fizetett, de most azt kézileg kell beállítanod.
A függő meg 21 napig lesz, mert így biztosítják a vásárlói védelmet, addig nem lehet elkölteni a pénzt, persze nektek el kell küldeni az árut.
Eleve bonyodalom, hiszen ez a megoldás amit csináltatok nem igazán van megengedve.
Te majd fizeted később (júniusban) az eBay jutalékot ami minimum 10%, tőle meg már levonta mondjuk a 3,4%+90Ft-nak megfelelő jutalék összeget a PayPal.[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
en sajna jartam mar ugy hogy az elado szepen kivarta a 21 napot es csak utana postazott. kerdeseimre csak semmitmodo valaszokat adott, vegul megjott a cucc, de ha tudom hogy ezt csinalja akkor egyaltalan nem biztos hogy megveszem vagy keresek masikat.
A camera does not make art, the artist makes art.
-
Topikgazda
válasz rednifegnar #79773 üzenetére
Ezt nem teheti meg mert az általa írt X munkanapon belül fel kell adnia és jelölni az elküldést, egyértelműen írja neki az eBay és a PayPal. A várható szállítási idő a kifizetéstől számol ami letelte után lehet reklamálni a meg nem érkezést ha az eBay bekéri hogy mikor is küldte el rögtön lebukik hogy szabályt sértett.
-
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz Dr.F.E.R.I. #79714 üzenetére
Hétfőre már frissítették is az adatokat, úgyhogy nem kellett érdeklődnöm semmit. Simán 2-3 hétre tolódnak ki a máskor 1 hét alatt kifutó küldeményeim. Azóta meg is kapta az emberem.
Most viszont újabb hülyeség: érdeklődött valaki egy termékkel kapcsolatban, visszaírok neki. Mindig kérek másolatot az email fiókomba is, nem jött semmi. Megnézem az ebay felületén is, nem jelzi hogy visszaírtam volna. Ok, írok új választ, elküldöm, másolatot kérek. Megint semmi nem jön sehová. Ezzel a buggal mennyire találkozni, mert én most futok ilyenbe először
Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd
-
cbmfan
őstag
befutott a hét hülyéje
"You are asking an outrages price for a decades old motherboard, you won't sell it with this price tag. Drop the price 30$ and maybe I'd buy it. Also you are charging 25$ for shipping it's so high. Let me know what you think."
lap 50$, de adjam annyiért mint a postaköltség, és még abból is engedjek? aha, oké... persze, hogy amcsi, 5 db értékeléssel amit 8 év alatt szedett össze.
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Ha make offerbe kértem árengedményt 4 darabra,de meggondoltam magam,mert máshol olcsóbb,akkor,hogyan tudok elállni a vételtől? -
Topikgazda
válasz Remekelek28 #79781 üzenetére
Az gond hogy ezt ugyanúgy mint a Buy It Now köteles vagy kifizetni ha megjelenik a Pay now listában, ez pedig akkor történik ha az eladó elfogadja az ajánlatodat. Ha ez nem történik meg mert nem reagál rá vagy más ajánlatot tesz akkor nem kell megvenned. Egyébként meg kérni kell a vásárlás törlését az eladótól.
-
Topikgazda
válasz Remekelek28 #79783 üzenetére
Tehát elfogadta az ajánlatodat? Csak akkor írj,.De a vásárlásnál van a vásárlás törlés opció azt kell használni.
Ha nem fogadja el akkor lejár az ajánlatod és annyi.[ Szerkesztve ]
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Március 1-én rendeltem egy terméket és a mai nap a becsült szállítási határidő. A jelenlegi helyzetre való tekintettel mi most a szokás? Vajon megjön valamikor? Már értékelni sem tudnám az adásvételt és a More actions alatt is csak 3 opció van. Vagy a termék vagy az ára azért kéne.
Megnéztem a nyomkövetős oldalakon, de nincs tapasztalatom velük, hogy ezek most mit is jelentenek valójában. Tracking1 Tracking2 -
Topikgazda
válasz acsati #79786 üzenetére
Ha lejárt akkor van 30 napod reklamálni a meg nem érkezést, még várhatsz. Ne a rendelésnél keresd, hanem a Resolution Center-en keresztül megy a case, a request.
Ez nem követhető nyomkövetési szám, legfeljebb Szingapúrban, március 17-én elindult idefelé.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Némi anomália került elő az EU-n kívülről vásárolt termékek vámeljárása és áfa fizetése körül. Amíg a Vámhivatal állásfoglalása nem érkezik meg, az alábbiakat javaslom figyelembe venni.
A magánszemélyek esetén a 10 €-t meg nem haladó Áfa elengedéséről van szó, amit az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 162 § (5) bekezdése határoz meg.
Az új számolási módszerük (nem az ami leírva a jogszabályban) miatt az elengedhető ÁFA 2020 május hónapban az érvényes árfolyamok miatt 9,45 €-ra jön ki, ez most 3348 Ft és a bruttó értéke a termék árának 35 € vagy 38,01 $ lehet maximum. -
Dermesztő
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot / segítséget kérnék..
Március 9.-én rendeltem ebay-ről 4 db felujitott injektort az autómba. A diesel fixneuss-tol.
A régieket vissza kellett postázni, így jött ki 110 ezer ft-ra a 4 db. Meg is jött néhány napon belül a csomag, szép igényes minden, teszt lapok benne. Örültem.
Másnap be is szereltettem ( régi ment vissza. )
Ahogy telt az idő, kiderült hogy az autó műszaki problémája nem oldódott meg...Szerdán bevizsgáltattam az injektorokat. Kiderült hogy nem felújítottak, 0,2 a kopás a csúcsban és valószínűleg 100. 000 + km van benne... Továbbá 1 db rossz volt.
A másik 3 - at be kellett állítani + kódolni.
60.000 ft volt.
Konkrétan át lettem verve. Az injektorokat " seller refurbished" - nek hirdetik, a hozzá adott teszt lapok pedig egyenlőek egy tekercs wc papírral...
Mit tudnék tenni?
Köszönöm szépen a segítséget!Pü.-re illik válaszolni ! :)
-
RAiN91
őstag
Sziasztok. Megvették a termékemet ma reggel, és két napot adtam meg a feladasnak. Ha csak hétfőn tudom feladni, de holnap raklikkelek, hogy shipped, abból lehet később bajom?
-
Topikgazda
válasz RAiN91 #79794 üzenetére
Munkanap szokott lenni, miután a pénz beérkezett hozzád. Ha ennek a 2 napnak akadálya van a vevőt tájékoztatni kell. Persze nem muszáj.
Ha ajánlott a küldemény akkor a vevő látni fogja a tényleges feladást, nem valószínű hogy 1 nap miatt reklamálna, de vannak nagyon nehézkes vevők is. Miért nem 3-5 napot írtál? -
RAiN91
őstag
-
D@ny7
aktív tag
Sziasztok!
Március 13.-ikán rendeltem 5 terméket, amiből 4 nem jött meg.
Van még február 20.-ikai megrendelésem is 2 db ami nem jött meg, itt már írtam az eladóknak. Mindegyik esetben újraküldést ajánlottak fel.
Meddig érdemes még várni?
Másnál is elhúzódik ennyire a szállítási idő? -
Stonerice
őstag
Szerintem spam lehetett mert egy sima stock hirdetés volt gyártói fotóval és specifikációval. Ráadásul egy másik eladónál is volt egy pont ilyen hirdetés amit leütött valaki (engem megelőzve ). Szintén több mint tíz éves reggel és az elmúlt egy évben nem adott el semmit valószínüleg. (Legalábbis nem értékelték). Szerintem telefonon vagy pcn- a már belépett accountban létrehozta más felhasználóknál ugyanazt a hirdetést egy spam vírus.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- A Honor Magic7 és Magic7 Pro is beszálltak az Elite buliba
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Spórolós topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Politika
- Sega, Nintendo - retro konzolok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztalos klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest