Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61897) Dave™ válasza AiRLAC (#61877) üzenetére


Dave™
nagyúr

Nem is az az igazi baj az SMR-rel, hogy mire jó vagy nem jó, hanem hogy érezhetően gyengébb teljesítményben mint egy CMR lemez, viszont semmivel sem olcsóbb. Anno a Seagate archive sorozata emlékeim szerint érdemben olcsóbb is volt, és archiválásra meg backupnak egyébként is tökéletes az SMR.

A gond az, hogy CMR árban adják, sehol nem tüntetik fel hogy mik a technológiából eredő limitációk, és még csak az sem igaz hogy a kapacitás növeléséhez van rá szükség, hiszen a WD esetén pont a nagyobbak CMR-esek. A WD ráadásul emelt áron szándékozni adni a RED plus HDD-ket, amiket mondjuk egy évvel korábban még simán RED-ként árult az ERFX sorozat tagjainként.

Szerintem akkor sem elfogadható ez az egész ha a kapott 80-100MB írási sebesség is kielégítő, hiszen a CMR tudja ennek a dupláját is, és akkor még nem beszéltünk rebuildről. Akinek garanciában cserélnek egy ERFX 4-6TB-os modellt az most mit kap? Gondolom EFAX-ot, ami kapásból elég nagy probléma, de ha már lejárt a garancia nem is tud mit venni jelenleg, csak Pro-t vagy Seagate-et.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.