Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5969) E99 válasza nagyt (#5948) üzenetére


E99
újonc

Nem tudom mennyire vagy otthon stream/transzkódolás témában, de azért röviden elmagyarázom a tisztánlátás végett.
streamelés: itt az adott filmet (pl: .mkv) eredeti formájában küldi a NAS/PC-n levő Plex médiaszerver a kliens TV felé, ebben az esetben a TV képes natívan lejátszani a filmet, olyan mintha odavinnéd pendrive-on és a TV-vel lejátszod, csak itt LAN-on teszi ugyanezt.
transzkódolás: itt viszont annyi a különbség, hogy a kliens eszköz ami lejátsza a filmet nem képes kezeli azt a formátumot, ilyenkor kell transzkódolni (gyakorlatilag lejátszás közben konvertálja a tartalmat).Így már le fogja tudni játszani a kliens.

Korábban a hibákat(DTS kezelés, felirat hozzáadás) a transzkódolás részére írtam reagálva az egyik fenti igényedre, ami neked van TV annak csak streamelnie kell, ami egyszerű feladatnak számít. A transzkódolásnak pl. akkor van értelme, ha telefonon/táblagépen szeretnéd lejátszani a jó minőségű filmeket, de nem kezeli azt az eszköz (általában apple cuccok) vagy ha távolról akarod megnézi a filmeket, otthon a NAS kezelhető méretűre alakítja és bárhol lejátszhatod, persze ez függ az otthoni és távoli internet sebességétől.
Jó hír viszont, hogy a mai naptól fogva elérhető hivatalosan is a Plex médiaszerver DS214play-re, egyszerűen telepíthető a csomagkezelőből ami korábban még nem ment olyan könnyen. Transzkódolni jelenleg csak a Videostation alkalmazás tud ezen a NAS-on, de későbbiekben ez várható a Plex-re is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.