Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-09-05 14:01:59

LOGOUT.hu

2021. Júliusi frissítés - DSM 7.0 infók: Kb. egy hónapja jelentették be a DSM 7.0 RC-t, ami a kiadás előtti utolsó verzió (hivatalos sajtóközlemény). 2021. Június 29-től már telepíthetjük manuálisan a DSM felületén betallózva az új rendszert, de jelenleg ezt még mindenkinek csak saját felelősségére tegye! A figyelmeztetés oka: bizonyos alkalmazásokat (pl. Synology Moments és Photo Station helyett Synology Photos lesz, Cloud Station helyett Synology Drive Suite lesz) kivezetett a Synology a DSM7.0 megjelenésével és helyettük másokat vezet be. A teljes change log itt található.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42551) jherc válasza gyugyo79 (#42549) üzenetére


jherc
csendes tag

Nagyon köszönöm a válaszod!

A kérdéseim nem fogytak el, de amiket leírtál, az mind szép és jó.
Hely lesz, mert bőven felül terveztem a 2 TB-al doksiknak, képeknek (doksi fotók).

Hogy értetted, hogy a felhővel jelentősen több baj lesz, mint a file stationnel?
(Egyikhez sem volt még szerencsém, sajnos.)

A weben át elérem az a file stationnek valami webes felületét jelentené?
(Nem csak én lennék, aki feldolgozza, és a DSM-hez nem adnék másnak belépést.)
Kényelmesebb, ha a megfelelő mappák automatikusan már fent is vannak a NAS-on, de végülis ez a webes feltöltés is egy plusz védelmi szint lenne. Megfontolandó.
Igazából az olvasható mappába csak bentről tudunk írni (ez persze nyilván nem zárja ki a fertőzést, de igyekszünk a lehető legtöbbet megtenni), inkább a felhasználók által feltöltött tartalmaktól tartok.
Márpedig ez a problémásabb, hogy ez hogyan kerül a gépemre.

Azt hiszem, eltöltök majd "néhány" órát a NAS beállításaival. :))

(#42552) gyugyo79 válasza jherc (#42551) üzenetére


gyugyo79
addikt

A file station használatához webes felületen be kell lépnie a felhasználónak a "NAS" -ra .Közvetlen mehetnek a file station felületre pld: https://nasneve.synology.me:5001/file/. itt a port (5001) és az egyedi álnév(file) is változtatható de lehet egy egyedi porton is az egész álnév nélkül...
Itt az autentikációhoz fn-jelszón kívül még büntetheted őket egy google authentikátorral is pluszba akár.

Miután beléptek azt látják amihez joguk van és azt tudnak csinálni amihez joguk van ...
De nekik kell mindent feltölteni - letölteni. Viszont kb az g hitelesítő beállításán kívül elég egy link meg egy fn-jelszó kiosztás ugye.

A felhőnél viszont neked - valakinek - nekik fel kell rakni a klienst és be kell állítani bár a felhasználók többnyire már kevesek ilyenhez . Ezért jelentősebb hozzáértést igényel.

Mivel itt egy + szerver (NAS oldalon) - kliens fut és kell, hogy fusson + hiba forrás. Példák csak kliens oldalon.:
NAS oldalon frissíted a szervert nagy eséllyel a kliensek egy része elszáll vagyis pld. fut tovább de szünetelteti a kapcsolatot de persze nem mind és még klónozott rendszereknél is változatos hibákat tud okozni. A legjobb ha utána végig tudod ellenőrizni a klienseket, hogy minden oké e vagy nem frissíted ha nem fontos.
Van olyan is, hogy csak úgy behal ilyenkor le kel kapcsolódni vele utána vissza és megint működik (de ez kb egy 0-ról beállítás amit a felhasználó lehet jobb ha nem csinál). A felhasználó is van, hogy bár állítja, hogy nem ő volt elnyomkodja stb.
A mobil kliensen akár rendszer verziónként máshogy működik, ha nem fut nem tudja jól lekövetni a változásokat, és vissza letölt egy törölt állományt ahelyett hogy törölné ...

A könyvtárak írás-olvasás joga független attól, hogy mivel használod azt is csinálhatod, hogy ezt is azt is használod vagy a felhasználok egyik része így a másik meg amúgy használja ...
Annyi az egész, hogy a felhős részhez csak akkor tudsz mappát hozzá adni egy felhasználónak a kliensbe ha arra minimum van olvasás joga és a mappát a felhő szerverbe (CSS vagy Drive) hozzá adtad.

De ezek már jobb úgy ha látod, kipróbálod.

[ Szerkesztve ]

(#42553) TBMC


TBMC
addikt

skacok!
oly kérdésem lenne, DSMen, vagy akár kliens felől, van-e lehetőségem olyan keresésre, hogy az összes filet kilistázza amelynek a létrehozási/módosítási dátuma 2018.05.22?

előre is köszi! :R

markbellus.hu 

(#42554) Galopp válasza TBMC (#42553) üzenetére


Galopp
tag

Ha hozzáférhető megosztott mappában van, ahol keresnél, akkor TotalCommander keresőablakában a bővített fülön dátumot is állíthatsz be keresési feltételül.

[ Szerkesztve ]

(#42555) jherc válasza gyugyo79 (#42552) üzenetére


jherc
csendes tag

Köszönöm, sokat segítettél! :R

(#42556) gyugyo79 válasza TBMC (#42553) üzenetére


gyugyo79
addikt

A DSM -ba az universal search nekem kidobja találatba ezeket. Ha névbe nem szerepel a dátum akkor ezeket rakja előre.

(#42557) Borisz76 válasza TBMC (#42553) üzenetére


Borisz76
veterán

Nem biztos de talán a Tárolóelemzőben tudsz dátumra keresni....

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#42558) TBMC válasza gyugyo79 (#42556) üzenetére


TBMC
addikt

köszönöm!
az universal search nagy segítségemre lett!

:R

markbellus.hu 

(#42559) tobias40


tobias40
veterán

Hi!

Az miért van hogy a DS-ben a "kezdési idő"-nél nekem mindig az aktuális nap (tehát a mai) szerepel,nem az amikor letöltöttem?
Ez csak így lehet vagy belehet állítani úgy is ahogyan én szeretném? :B

[ Szerkesztve ]

(#42560) #56573440 válasza tobias40 (#42559) üzenetére


#56573440
törölt tag

Az a mező nem csak az eredeti indítási időt jelzi, hanem azt is, ha bármilyen okból a torrent nem ment. Ez lehet kikapcsolás utáni újraindítás, vagy pause all és resume all kapcsoló használata, vagy akármi más, ami miatt újra ellenőrzi a kliens hogy a tartalom megvan e és visszaáll a seedbe. Szűrj colpeted time-ra az fix marad.

(#42561) tobias40 válasza #56573440 (#42560) üzenetére


tobias40
veterán

Tökéletes,ez volt a megoldás,így már tetszik! :R

(#42562) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Sziasztok!

Használ valaki külső HDD-t bakcup-ra? Agyalok rajta, hogy a cloud mappa mentését inkább külső HDD-re tenném, hogy ne a belső vinyóról egye a helyet.

Akadna egy 1TB-s külső hdd, lehet, hogy befognám erre a célra.

Altatja a külső hdd-ket a nas? Maxtor M3-at használok, amíg pakoltam vissza az adatokat, azt nem zargatta el aludni, viszont xbox-on, és pc-n is, rövidebb tétlenség után alvóba megy.

Véleményem szubjektív...

(#42563) Ispy


Ispy
veterán

Ez vajon mi?

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#42564) Zippair válasza hackeeeee (#42562) üzenetére


Zippair
aktív tag

Szia, én használok, de mentés után mindig ki is húzom. Csak azért használom, hogy a nas és a hdd “megsemmisülése” esetére is legyen mentésem. Van egy előre beállított mentési profil, amit el indítok, miután radugtam. Folyamatosan volt korábban csatlakoztatva egy Wd elements is, azt nekem altatta, de be kellett külön állítani, hogy az usbs cucc is aludjon el.

SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSsssssssumaher...

(#42565) Csabroncka válasza Black Dragon (#42550) üzenetére


Csabroncka
addikt

Ez megy akkor úgy ha file stationon belül jobb klikk a fájlra, megosztás (legalul), ott tudod paraméterezni is (idő intervallum, jelszó).

QuickConnect-el engedd ki a szolgáltatást, az a legbiztosabb!

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#42566) Pékmester válasza Multibit (#41411) üzenetére


Pékmester
tag

Szia! Ha 2 NASt is ellát a szünetmentes, hogy oldod meg az USB csatlakozást? Egy szünetmentesen csak 1 USB csati van, nem?

(#42567) hackeeeee válasza Zippair (#42564) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Hát, ugye Nekem ez csak lokális felhő mentés, hogy ne kelljen a klienssel, vagy böngészővel szórakozni. Vagyis, nem lenne pánik, ha történne vele valami, csak biztos ami biztos alapon van a backup.

Elvileg azt hiszem alapból úgy van állítva, de mégsem ment csicsizni.

Véleményem szubjektív...

(#42568) Multibit válasza Pékmester (#42566) üzenetére


Multibit
veterán

Így:

A fenti kép a "kliens" beállítását mutatja. A 192.168.10.244 az a NAS, amelyik USB-vel a tápegységre csatlakozik, azaz ő az "UPS szerver".
Így kell beállítani a szervert:

Az Engedélyezett Diskstation készülékek gombra ez a lista jön fel, ide kell beírni a kliens IP címét:

[ Szerkesztve ]

(#42569) WaterWave


WaterWave
veterán

Egy kérdés...
Nas tárolhat valahol olyan logfileo-okat amire az embernek nincs szüksége? Mert azt vettem észre, hogy a lemezfoglalási területem értéke pár tíz megával megnőtt, és én ezt windows alatt is mindig ki szoktam törölni...
Egyik mappában sincs lomtáram, de ha valaki leírná a menetét, hogy akár adminként telneten bármi hogy lehet törölni olyan mappákat amikre nincs szükség azt megköszönöm.

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#42570) weeweew


weeweew
csendes tag

Sziasztok,

van egy Himedia Q30 médiaplayerem. Próbálom a DS214se NAS-sal összehozni. Az alapból megosztott könyvtárakat látja a Q30, de a NAS-ra kötött usb-s meghajtót nem.
Be kell állítanom vmi speciális dolgot, hogy lássa? A DSM/vezérlő pult/indexelés-ben mint indexelt mappa megadtam az usd meghajtót, de ettől függetlenül nem látja a mediaplayerem.
Azóta konvertálja az usb meghajtón található fotókat, majd ha kész a videókat. Ezzel kapcsolatban - mint kezdő NAS tulaj - kérdezem, hogy ez a konvertálás usb meghajtóra felmásolt fotók és videó minőségén változtat-e vagy csak thumbnaileket készít?

(#42571) Multibit válasza weeweew (#42570) üzenetére


Multibit
veterán

Ha van mediaplayered, miért használsz DLNA-t? Az a mediaplayer sima hálózati megosztáson keresztül (NFS, SMB) eléri a NAS tartalmát. Tisztább, szárazabb érzés ;)

(#42572) weeweew válasza Multibit (#42571) üzenetére


weeweew
csendes tag

Értem. Engedélyezem az NFS-t és a vezérlőpult/megosztott mappa-ban kiosztom a külön NFS engedélyt az adott mappához (meghajtóhoz)?

(#42573) Multibit válasza weeweew (#42572) üzenetére


Multibit
veterán

:K
Persze, a routerben adj fix IP címet a NAS-nak és a mediaplayernek (ha eddig nem adtál)!

(#42574) Elemental válasza kgymac (#42506) üzenetére


Elemental
addikt

Két legyet ütöttünk egy csapásra, Szyszko beletolt egy másik hdd-t, arra ráment a friss dsm, de a gép és a nas között maradt az 1,2MB/s írási/olvasási sebesség.
Marad a direkbe kötés próbája. Ott beállítom a gépnek pl: ip 192.168.1.x , alhálózati maszk 255.255.255.0, nas 192.168.1.y , alhálózati maszk 255.255.255.0. Alapértelmezett átjáróhoz kell valamit írnom?

(#42575) Véreshurka


Véreshurka
senior tag

Sziasztok!

Szeretnék egy linket szétdobni különböző embereknek, hogy azon keresztül képeket tudjanak feltölteni a NAS-ra. Ehhez ezeket a lépéseket követtem:

1. File Station-ben létrehoztam egy mappát,
2. A mappán belül jobb klikk-el a "Create file request"-re kattintva el is kezdtem beállítani a linkre vonatkozó dolgokat (név, üzenet),
3. Elmentettem a beállításokat.

A problémám az lenne, hogy elküldve a linket felfedi a szolgáltatóm által adott IP címemet és a DSM belépési port számomat. A Quickconnect-et beállítottam, és be is kapcsoltam, ha elküldöm a linket szépen a quickconnect-es címet küldi el: "https://quickconnectID-m.quickconnect.to/sharing/random_számok&karakterek". Azonban ha rákattintok, a "verifying" process" után átvált erre a formátumra a link: "https://külsőIPcímem:portszám/sharing/random_számok&karakterek".

Szeretném elkerülni, hogy akiknek elküldöm a linket, azok ne tudják beazonosítani a külső IP címem, illetve a DSM port számomat, mert kitörölve ezt a részt: "/sharing/random_számok&karakterek" az elérési útból már a DSM bejelentkezési felületen vagyok. Nem tudjátok van erre lehetőségem? Vagy arra az időre változtassam meg a port számomat - nagyon nem esne jól :DDD (az IP nem érdekes, az úgyis dinamikus)?

Előre is köszönöm!

El Psy Kongroo

(#42576) Doky586 válasza Véreshurka (#42575) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Valahogy meg kell hogy találják a gépedet az interneten.. :C
Azaz kell IP címet vagy domaint megadnod.

Attól függ milyen neted van, pl xDSL -en legalább hetente változik az IP, de van hogy hamarabb. a domain nevedet meg gondolom még évekig használod, azaz évekig fogják tudni a címed.

[ Szerkesztve ]

(#42577) Véreshurka válasza Doky586 (#42576) üzenetére


Véreshurka
senior tag

Ez világos :) De azt hittem, hogy a quickconnect bekapcsolásával elrejthetem a címemet, illetve csak a quickconnect-es link fog futni végig (azt úgyis csak hébe-hóba kapcsolom be).

El Psy Kongroo

(#42578) kgymac válasza Elemental (#42574) üzenetére


kgymac
őstag

Nem kell gateway. De utp crosslink kábel kell a teszthez, normál nem jó [link], mert nem fogja látni egymást a pc és a nas. bocs, a kép spanyol vagy portugál

+marad még az mc-s teszt, nas ssh ablakában nagy méretű (2-4GB vagy nagyobb) file másolása (fejlesztői csomagok engedélyezése kell + midnight commander csomag telepítése)

[ Szerkesztve ]

(#42579) Elemental válasza kgymac (#42578) üzenetére


Elemental
addikt

Egy lemezes a nas, arra gondoltál, hogy a nason lévő két lemez között másolni mc-vel?
Még arra gondoltam, hogy fogni a nast, és elvinni valakihez, hogy teljesen más környezetben legyen tesztelve.

(#42580) kgymac válasza Elemental (#42579) üzenetére


kgymac
őstag

Bocs, ezt nem néztem. De lemezen belül is gyorsabban kéne másolnia.

(#42581) Doky586 válasza Véreshurka (#42577) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Az IP címedet muszáj tudniuk.
De használj inkább sftp, ftps vagy webdav-ot, ezek más porton mennek..

(#42582) Véreshurka válasza Doky586 (#42581) üzenetére


Véreshurka
senior tag

Az a bajom, hogy legalább 40 - különböző korosztályú, különböző eszközparkkal, illetve számítógépes ismeretekkel rendelkező - embertől kellene a lehető legegyszerűbb módon elkérnem a képeket. Nekem ez ugrott be elsőre, mert így csak meg kell, hogy nyissanak egy linket, és már mehet is feltöltés... Otthon teszteltem, tényleg nagyon egyszerű, csak ez a fránya port felfedés ne lenne.

El Psy Kongroo

(#42583) Doky586 válasza Véreshurka (#42582) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Esetleg sima FTP, az tuti mindenhol megy..

(#42584) Véreshurka válasza Doky586 (#42583) üzenetére


Véreshurka
senior tag

Itt konkréten mire gondolsz? Csak azért kérdem, mert sima ftp-hez is kell valamilyen szoftver amin be kell, hogy jelentkezzen az ember, nem?

El Psy Kongroo

(#42585) Doky586 válasza Véreshurka (#42584) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

FTP esetén letöltéshez elég bármelyik böngésző is (pl IE)

De NAS helyett PC windowsra tudok egy nagyon jó és kicsi programot. A neve "Http File Server" [link] Ezt még a hülyék (klien oldalon) is tudják használni.. :P

(#42586) gyugyo79 válasza Doky586 (#42585) üzenetére


gyugyo79
addikt

Én azt nem értem, hogy rá vagy erre az ftpre kattanva, de az alap problémáját, hogy NEM szerette volna ha címe látszik.
Figyelj ezt írta : De azt hittem, hogy a quickconnect bekapcsolásával elrejthetem a címemet, illetve csak a quickconnect-es link fog futni végig (azt úgyis csak hébe-hóba kapcsolom be). erre jössz neki olyan megoldásokkal amikkel ez ugyan úgy nincs megoldva, az más kérdés, hogy lehet e. De kb egy kicsit se segít egy alternatíva arra a részre ami már amúgy megy ...
De most meg már a feltöltés igényét is letöltésre cseréled.Meg a NAS -t se használja kapcsoljon be egy Windowsos gépet, hogy futtasson egy http szervert ami amúgy a NAS -ra is van :)
Bár nekem mindegy, de szerintem ne a már működő dologra találj alternatív megoldásokat amik szerinted jobbak hanem arra ami a nem megy :)
Ráadásul az összes eddigi javaslatod bonyolultabb mint ami a kiindulás volt :)

Pld.: regisztráljon egy ingyenes tárhelyet valahol ahova csinál egy fájl feltöltőt aminek megadja az elérését -> így senki se tudja meg az ő címét. Erről meg ő akkor egy scriptel szedje azokat át a NAS -ra magának ftp -n de csak azért, hogy FTP -nél maradjunk. ;)

[ Szerkesztve ]

(#42587) Doky586 válasza gyugyo79 (#42586) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Elnézést azért hogy én adtam neki több alternatív megoldást, te pedig NEM...

Az volt a lényeg hogy azon portszámot senkinek nem akarja kiadni amin adminisztrálja a gépet, ha erre tudsz jó megoldást írd le.

[ Szerkesztve ]

(#42588) kasee


kasee
aktív tag

Sziasztok,
Első nasomat telepteném éppen :))
DS218 play.
A HDD behelyezése, formázás, dsm telepítés igy zajlik, de mintha elakadna.
Mit csinálok rosszul vagy mi a hiba?
köszi

(#42589) gyugyo79 válasza Doky586 (#42587) üzenetére


gyugyo79
addikt

Legalább mielőtt ezt beírtad nekifuthattál volna egy olvasásnak:

(#42575) Véreshurka

"A problémám az lenne, hogy elküldve a linket felfedi a szolgáltatóm által adott IP címemet és a DSM belépési port számomat"

"Szeretném elkerülni, hogy akiknek elküldöm a linket, azok ne tudják beazonosítani a külső IP címem, illetve a DSM port számomat,"

Lehet neked ebből csak a port jött le de amúgy nem.
(#42577) Véreshurka
De itt elég egyértelműen már meg sincs a port említve és direkt idéztem is de úgy látszik ezt direkt ignorálod.

Te se adtál neki megoldást a problémájára. Arra a részészére adtál neki alternatívákat ami amúgy működött.

De amúgy ha szerinted csak a port a baj akkor miért nem azt írtad le neki, hogy azt, hogy tudja megcsinálni ?
A megoldás rá :
https/http hez egy egyedi portot létre kell hozni a file stationnek ezen át megnyitva kell a file igénylési hivatkozást létre hozni így rögtön ezzel a porttal fogja a linket megcsinálni és ide kerül akinek el lesz küldve.

DE ettől az aki ide kerül ugyan úgy a dns cím tudatába átkerülhet a dsm bejelentkező oldalra vagy a sharing/YXfax17u_akarmi törlése után tud a belépéssel próbálkozni ...

(#42590) gyugyo79 válasza kasee (#42588) üzenetére


gyugyo79
addikt

Úgy érzi, hogy egy másik DSM -ből lett átrakva a HDD ezért a költöztetést kínálja fel a képek alapján.

(#42591) kasee válasza gyugyo79 (#42590) üzenetére


kasee
aktív tag

Pedig előtte formazta, és sosem volt nas ban...mit csinaljak?
köszi

(#42592) gyugyo79 válasza kasee (#42591) üzenetére


gyugyo79
addikt

Első körbe, hülye kérdés. Nem lehet, hogy fut a DSM is rajta és az ipcime:5000 -re be is tudnál lépni ?

Mondjuk a csatlakozás gombnak elvileg oda kellet volna dobni :/
Ha csak ez van mint lehetőség akkor végig nyomhatod áthelyezéses hátha utána jó lesz. Ha nem akkor még egy másik gépbe újra formázhatod esetleg a HDD-t és úgy megint nekifutni és ha úgy se akkor vagy a kereskedő ahol vetted vagy a Synology segítségét kellene kérni. Ha valakinek nincs még innen jobb ötlete.

[ Szerkesztve ]

(#42593) kasee válasza gyugyo79 (#42592) üzenetére


kasee
aktív tag

Az ip cim 5000 re dobja ezt ki , költöztetés végigmenetele után is...
Lehet volt ez NAs-ban, hasznltan vettem a hdd-t, a nast én bontottam ki.
Win10 alatt eleg ha formazom es törlöm a particiokat ha van esetleg rajta?
köszi

(#42594) gyugyo79 válasza kasee (#42593) üzenetére


gyugyo79
addikt

Igen elég (Szerintem elég hozzá a számítógép-kezelés->Tárolás-lemezkezelés -és itt törölni minden kötetet róla és nem kell DiskPart), de ha a költöztetés után is ez van akkor nekem sok jó ötletem már nincs mert akkor az is lehet, hogy végtelen ciklusba került és az első telepítés után már azt látja költöztethetőnek... :(
De hátha majd jó lesz formázás után.

[ Szerkesztve ]

(#42595) Doky586 válasza gyugyo79 (#42589) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

"..átkerülhet a dsm bejelentkező oldalra.."
Ha nincs értelmes megoldásod, akkor hagyd abba a trollkodást..

[ Szerkesztve ]

(#42596) gyugyo79 válasza Doky586 (#42595) üzenetére


gyugyo79
addikt

Mint ahogy az általad írt összes megoldásnál is :W
Mivel meg kell adni a DNS -t az eléréshez ...
Viszont te ezt kérted tőlem :
"Az volt a lényeg hogy azon portszámot senkinek nem akarja kiadni amin adminisztrálja a gépet, ha erre tudsz jó megoldást írd le."
Én erre írtam megoldást, kérlek írd meg mi nem stimmel a válasszal. A kérésed melyik részét nem fedi le ?
Most tényleg ennyire fáj, hogy ezt nem tudtad, hogy így kell rá reagálni ?

Neki azért nem válaszoltam mert normális, egyszerű megoldása nincs a problémájának, pláne akkor nem ha nem szeretné, hogy egymás képeire rálátása legyen a feltöltőknek.
Neked is akkor amikor már a feltöltésből is letöltést csináltál.
A te megoldásaid már az övénél is rosszabbak, bonyolultabban kivitelezhetőek voltak egytől egyig, lehet, hogy ez is fájni fog de sajnos ez az igazság.

[ Szerkesztve ]

(#42597) kasee válasza gyugyo79 (#42594) üzenetére


kasee
aktív tag

Végül diskparttal legyalultam a hdd-t win10en. Töröltem az összes particiót, formáztam.

A telepítés tök jól elindul, letöltöm a dsm6,2 -t betallózom, formáz, particionál tölti fel dsm-et végigfut,
Majd újraindul, bejön ez a 10:00 újraindítós kép, majd amikor lejár kiirja nem tud csatlakozni.
Beírom az Ip:5000 -t, és rányomok a csatlakozás gombra, de megint az áthelyezéses oldal jön be...

Na most mit csinaljak? :U :U

[ Szerkesztve ]

(#42598) -Maujuri-

Sziasztok.
DS115j nasom van.
Ez is megkapja a dsm 6.2 verziót?
Ha igen akkor már elkezdték update-i őket?
Köszönöm.

(#42599) gyugyo79 válasza kasee (#42597) üzenetére


gyugyo79
addikt

A letölt - betallóz van csak mint opció vagy a manuálist választod?
Ha van rá lehetőség akkor menj végig esetleg akkor úgy, hogy ő szedi le magának. Ha ugy se jó akkor ha tudod zárd ki a hdd-t is ha van/tudsz kérni egy másikat tesztre.

(#42600) gyugyo79 válasza -Maujuri- (#42598) üzenetére


gyugyo79
addikt

Meg,igen biztosan mert ha megnézed a letölthető dolgokat hozzá akkor ott már csak a 6.2 van kint mint aktuális.
https://www.synology.com/en-global/support/download/DS115j#utilities

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.