Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:04

LOGOUT.hu

Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45551) Zolee_70 válasza ronin s8 (#45547) üzenetére


Zolee_70
senior tag

Majd referálok , hogyan néz ki az ORIENT 50 év múlva :)

>> WoT: Zolee70 << I'love WG. Ja, mégsem.

(#45552) Neurotoxin válasza WiZARD (#45489) üzenetére


Neurotoxin
őstag

Azért azt is érdemes megnézni, hogy melyik órának van nagyobb neve. ;) Amúgy tényleg kezdem azt érezni ebben a fórumban, pedig szoktam írogatni ide/olvasgatni, hogy akinek nem "minimum" egy automata Makoja van, az itt semmibe van nézve. De azt bizonygatjátok, hogy ez nem így van.

Szerintem igenis jó napi hordásra egy quartz. Aki egy pontos, működő órát akar, az quartzot vesz. Tudom, az automata az más, de nem akar mindenki 5 évente szervizeltetni.(elemcserére úgyis kell vinni 3-4 évente). Ezt a "nem szervizeltetem le, hanem veszek inkább egy újat" mentalitást meg egyszerűen nem értem.

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#45553) Csigusz 1 válasza Zolee_70 (#45551) üzenetére


Csigusz 1
aktív tag

[link]
[link]

My name is Biga... Csigabiga! :D

(#45554) Deer76 válasza ronin s8 (#45525) üzenetére


Deer76
aktív tag

Döntöttem, ez lesz:
ORIENT Golden Eye DB05001T

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#45555) WiZARD válasza ronin s8 (#45547) üzenetére


WiZARD
addikt

Én azért elég kevés 40-50-60 éves használt rolexet láttam, ami úgy nézne ki mint az új. A besárgult, töredezett tritium, spiderweb, esetleg bebarnult számlap, mutatók oxidálódva (vagy mitől foltos), kifakult lünetta, plexi állapotáról ne is beszéljünk, tok pont ugyanúgy szétütve/megkopva/szétpolírozva mint bármi más acél tok ennyi idősen, stb. fémszíj csak "picit megnyúlva"? lol

Ugyanúgy elhasználódnak, megöregednek, mint bármi más, ha használva vannak.
Páncélban tartva, évente 1x felvéve persze Rolexet is találni hibátlant biztos, mint bármi egyebet.

[ Szerkesztve ]

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#45556) ronin s8 válasza WiZARD (#45555) üzenetére


ronin s8
senior tag

Na most a besárgult tricium értéknövelő tényező. Az a pár spiderweb meg egyenesen horrorisztikus áron megy el :C Ezt te is tudod, szerintem :DDD

A számlapon nem lehet hiba. A szerkezeten sem lehet folt, egy lehelletnyi sem. A tokok közül meg azok mennek el magasabb áron, amiket nem políroztak szét.

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#45557) WiZARD válasza WiZARD (#45555) üzenetére


WiZARD
addikt

gonosz példa, de ez gondolom új korában közel se így nézett ki :)
vagy ez a számlap+mutatók
és ez?
na meg ez se ilyen színű volt
új korában gondolom ez is picit máshogy nézett ki
ez is kapott az élettől...

és itt nem az értéknövelő tényezőket akarom megvitatni(ott is vannak az árak a hirdetésekben), hanem az előbbi kijelentésed:
"Egy Rolex-nek 40-50-60 évesen is lényegében úgy kell kinéznie, mintha új lenne. A szerkezeten, számlapon nem lehet egy gondolatnyi hiba sem. A fémszíj lehet megnyúlva de csak egy picit."

[ Szerkesztve ]

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#45558) ronin s8 válasza Csigusz 1 (#45553) üzenetére


ronin s8
senior tag

Itt viszont találtam reggeli témánkhoz passzoló képeket:

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#45559) ronin s8 válasza WiZARD (#45557) üzenetére


ronin s8
senior tag

Szerintem nagyon elbeszélsz a dolog mellett. Nem arról van szó, hogy kellő ügyességgel ne lehetne elrontani bármit. Idehozol pár tönkrement esetet. Ilyet mindenből lehet találni. :O
Az óra egy gép, ami gondozást igényel, méghozzá kiemelt gondozást. Én is mutathatnék tengeri beteg Rolex-eket, amikben jóvátehetetlen károsodást okozott a tengervíz. Miért? Azért, mert a hülye tulajdonosuk elfelejtette nyomáspróbáztatni mielőtt vízbe vitte, vagy elfelejtette betekerni a koronát, vagy betette a mikróba a macskát vagy fene tudja mit csinált vele... :W

Arról van szó, hogy megfelelő gondozás mellett egy Rolex-nek olyannak kell lennie, mintha új lenne.

Ezt kifejezhetnénk százalékosan is, ha ismernénk a százalékokat, így most csak példát mondok:
Rolex-nél mondjuk 85% jó állapotban marad, ha vigyáztak rá, egy Omegánál, és a többinél kb. 20%.
/Persze bele lehet kötni a százalékokba, de ne tedd.../

[ Szerkesztve ]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#45560) WiZARD válasza ronin s8 (#45559) üzenetére


WiZARD
addikt

Ezek azért közel se mind beázva vannak. Ne akard már azt mondani, hogy a beázástól lesz értékes egy Rolex (tropical dial)
A lünetta se a beázástól fog kifakulni, gondolom ahol a mutatók foltosak az se mind beázástól van, de nem értek hozzá. Ahol bebarnult a számlap, az se beázástól van, és a morzsolódó, töredezett tritium se a "mintha új lenne" szinonimája számomra.
Persze tritium az ilyen, és nem a rolex hibája, de ez a tényen nem változtat, attól még nem néz ki újnak.

Vagy mit értesz megfelelő gondozás alatt? 1-1 lünetta cserét, számlap cserét, mutató cserét egy-egy nagy szerviz alkalmával? Mert akkor tényleg olyan mintha új lenne, de az nem a Rolex nagysága miatt, hanem azért mert új cucc van benne ténylegesen.
Tokot is lehet polírozni, de 40-60 év alatt napi használat mellett ennek meglesznek a nyomai rendesen.

De meg lehet nézni Dzsana által gondozott régi, nem feltétlen drága órákat, azok közt is van hibátlan, újszerű, pedig egyik se Rolex...

Ez nekem megint inkább legenda keltésnek, és mesének hangzik, mint bármi tényekkel alátámasztható dolognak.

[ Szerkesztve ]

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#45561) ronin s8 válasza WiZARD (#45560) üzenetére


ronin s8
senior tag

@ "gondolom ahol a mutatók foltosak az se mind beázástól van, de nem értek hozzá. Ahol bebarnult a számlap, az se beázástól van..."

Pedig hidd el, attól. Egyszerűen az oyster tok nem ázik be. Ha igen, annak nyomós oka van: nem cserélték ki a tömítéseket időben, nem nyomáspróbázták le, stb. Felhasználói hiba, user error. A számlapok ellensége is a víz. Ebben a korban (50-es, 60-as, 70-es évekről beszélünk) egy Rolex jobb életkilátásokkal indult neki az útnak, mint egy IWC, Omega, stb. Vicces, de a tok mentette meg az enyészettől.
Tele van a net eladó Rolex-ekkel ezekből a korokból. Ami nem jó, azt nem veszik meg. Vagy felújítják gyári alkatrészekkel (mert azt is lehet).

Fogadd el - ez nem legenda.

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#45562) bobby_30 válasza epinephrin (#45549) üzenetére


bobby_30
tag

Üdv!
Szerintem érdemes szemezgetni a pár százas kategóriából is. Mostanában szeretnék venni régi 60-as évekbeli Rolex oystert, évekre visszamenőleg elolvastam az ezzel kapcsolatos fórumokat. Pár évvel ezelőtt még 300-ért lehetett szép példányokat találni, ezzel szemben most volt egy a vaterán 480-ért nem érték el a minimál árat. Vagy a régi óraportálon az omegák közt találtam egy moonwatchot ami akkor 320-ért ment el, nemrég szíj nélkül árultak egyet 560-ért. Vagy nekem van Omega mark 3-am, aminek a 2000-es évek elején 700-900 euro volt az ajánlott vételi ára, ezzel szemben most 1500-2500- ért mennek. Ennek ellenére úgy gondolom van ennél jobb befektetés is, viszont ha hozzávesszük hogy az ember tudja hordani is, kicsit örülni is neki, szeretgetni, utánaolvasni, magyarán azzal foglalkozik amit szeret akkor már megérte. Mindenesetre én úgy látom hogy vannak órák amik tartják az árukat, de nagyon könnyen mellé is lehet nyúlni.

(#45563) Tempus Fugit válasza teratti (#45506) üzenetére


Tempus Fugit
csendes tag

Tisztelt Teratti és Csigusz topiktásak!

Az a szerencse, hogy nem Nektek kell az említett órát hordani. Persze nekem sem KELL, de én szeretem, nekem tetszik.

"Sajnos az idő múlásával romlik a szemem, és már nehezen tudom leolvasni a dátumot, mert elég apró... Ennek a feljebb mutatott órának a dátumkijelzőjét az út másik oldaláról látni lehet... :) Nagyon nem tetszik de biztos praktikus."

Továbbá inkább hordok egy OLCSÓ (mennyi is lehetett anno? Listaára olyan potom 4500 USD körül valahogy a bikolor bőrszíjas pillangózáras verziónak), tucat ETA szerkezetes (de legalább abból a legjobb top grade kronométer) itthon sokak által szidott nevű ámde mégis svájci MECHANIKUS hulladékot, amit igenis órának merek nevezni, semmit valamit amire, azt mondják óra, mégis elem szükséges a működéséhez.
Nem védem én a Breitlinget, vannak 100-szor, 1000-szer nagyobb, jobb, drágább márkák, de amíg nem szerzem meg a fentebb linkelt felsőbb kategóriás manufakturális szerkezetes órák valamelyikét, addig nekem megfelel. Sőt, utána is (leendő) gyűjteményem méltó darabjaként fogok rágondolni. Úgy hiszem első darabnak megteszi. Mndezek ellenére semmi jogom nem lenne lenézni azokat, akik első órának egy Tissot-t / Certinát vagy az éppen említett Orient márka kínálatából választanak (feltéve, hogy ÓRA, azaz mechanikus), holott azok ára ennek töredéke csupán.

Az én szubjekítv véleményem szerint azért AZ óra svájci és mechanikus minden esetben

Nem mellesleg, még nem vagyok túl öreg, szerencsére a szememmel sincs gond, de annak biztos tudatában lehetek fenti Breitling tulajdonosa, hogy tudom - megfelelő karbantartás mellett - kiszolgál engem idős koromig, mikor talán még a nagy dátumnak is különös hasznát láthatom. Vajon elmondható ugyanez egy kvarc szerkezetes csodáról?

Tisztelettel én is csak annyit szerettem volna, mint előttem már többek: ízléseket ne kritizáljunk (túlzottan). :D

(#45564) teratti válasza Tempus Fugit (#45563) üzenetére


teratti
senior tag

Isten mentsen bárkit is kritizálni az ízlése végett, mi lenne ha mindenki kezén ugyan olyan óra lenne..... Csak az említett órán feltűnően nagy volt a dátum kijelző és abból is kettő. Csak ennyi volt a dolog semmi több, és semmi köze nem volt a Breitling-hez sem csak az arányok voltak fontosak. ;)

Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu

(#45565) WiZARD válasza Tempus Fugit (#45563) üzenetére


WiZARD
addikt

Nekem kifejezetten tetszik a szóban forgó panoráma dátum :) (van erre jobb név?)
Kár hogy elég kevés gyártó alkalmazza :(

Egyik kedvenc:

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#45566) Tempus Fugit válasza teratti (#45564) üzenetére


Tempus Fugit
csendes tag

Így már értem. :)

(#45567) Tempus Fugit válasza WiZARD (#45565) üzenetére


Tempus Fugit
csendes tag

Nem hallottam még egyebet. Big date-ként láttam még angol fórumokon.

(#45568) Bravo23


Bravo23
csendes tag

Vajon ez eredeti [Tissot Le Locle]
másik kérdés ha igen 95e-t megér?

(#45569) Empsepo válasza WiZARD (#45565) üzenetére


Empsepo
senior tag

Ez igen!

:R

Én meg nem vagyok egy narancssárga párt, de valahogy ez az óra üt:

(#45568) Bravo23

Ha eredeti akkor megér annyit.

[ Szerkesztve ]

(#45570) Empsepo válasza WiZARD (#45565) üzenetére


Empsepo
senior tag

Dupla lett, bocs.

[ Szerkesztve ]

(#45571) aggleány válasza Empsepo (#45569) üzenetére


aggleány
addikt

Nekem nagyon tetszik, de én szeretem a narancssárgát, úgyhogy nem vagyok túl meglepve, hogy tetszik.

A Mido tud nagyon szép órákat összehozni. :K

(#45572) vadászcsiga


vadászcsiga
félisten

Hamis órákhoz.
Pár éve az olasz rivieran nyaraltunk, fekák órákat árultak a tengerparton, természetesen replikákat de baromi jó utánzatok voltak. Hozzánk is odajöttek, le akartam rázni őket ezért a 300€-s ajánlatra 30-at mondtam. Annyiért is odaadta volna :)
Később úgy gondoltam megis kellene nekem egy ilyen emlék onnan de másnap hatalmas vihar keletkezett 3 m-es hullámokkal. Sajnos már sehol sem voltak : (
Ez még akkor volt amikor egyik napomat sem tudtam volna elképzelni óra nelkul. Asszony később azt mondta jobban jártam igy

(#45573) Wg5113 válasza Bravo23 (#45568) üzenetére


Wg5113
aktív tag

Az eladó megbízható,de Tissot nagyon hamisítják.Nagyon meg kell nézni papiroktól kezdve,hiszen az eladó is tévedhet .

(#45574) Empsepo válasza aggleány (#45571) üzenetére


Empsepo
senior tag

Tud bizony!

[link]

:K

(#45575) vadászcsiga válasza Wg5113 (#45573) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Papírokat nem hamisítják?

(#45576) Neurotoxin válasza Tempus Fugit (#45563) üzenetére


Neurotoxin
őstag

"Vajon elmondható ugyanez egy kvarc szerkezetes csodáról?" Természetesen igen. A Tissot F1 (balra) 25 éve megy minden probléma nélkül. Bármilyen meglepő, csak elemet és esetleg szíjat cseréltek rajta.

@vadászcsiga: mindent hamisítanak, a díszdobozt is. Bár a vaterán volt már olyan, amihez eredetit mellékeltek..

[ Szerkesztve ]

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#45577) aggleány válasza Empsepo (#45574) üzenetére


aggleány
addikt

:C Most hogy mutattad az előbb a képet, és már elő is szedtem az itthoni órakatalógusokatt egy kis nézegetésre. :B

(#45578) Wg5113 válasza vadászcsiga (#45575) üzenetére


Wg5113
aktív tag

Hamisítják még a nemzetközi gari kártyát is.Jobb megbízható forrásból venni.Itt a fórumon keresd Young Tomit privátban.

(#45579) Zozzer888 válasza WiZARD (#45565) üzenetére


Zozzer888
addikt

Hasonló :)

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#45580) Wg5113


Wg5113
aktív tag

http://www.ebay.com/itm/BNIB-MIDO-Multifort-Automatic-Diver-Watch-Gray-M0059301106000/221364922163?rt=nc&_trksid=p2047675.m1851&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D163%26meid%3D4552417608849407683%26pid%3D100005%26prg%3D1088%26rk%3D2%26rkt%3D4%26sd%3D331120400871%26

(#45581) pohár válasza Empsepo (#45569) üzenetére


pohár
félisten

régi kedvenc :C
csak a kronós automata ne lenne 600 ezer :DDD

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#45582) young78 válasza Empsepo (#45569) üzenetére


young78
tag

Használtan ennyit??????? az eladónak biztosan megéri....

(#45583) trassher válasza Zozzer888 (#45579) üzenetére


trassher
addikt

Nekem tetszik. Szép órákat találtam náluk. :)

Redmi Note 7

(#45584) vadászcsiga válasza Neurotoxin (#45576) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Az igen :N

Zozzer888
Ahhoz a Zeppelinhez még valami másolt antikolt jegyet is adnak ami az eredeti járműre szolt anno. Gáz

[ Szerkesztve ]

(#45585) Sungoo válasza Empsepo (#45569) üzenetére


Sungoo
addikt

Szép! De ez is. :)

(#45586) -secret- válasza Sungoo (#45585) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Ez kell nekem!!!! :DDD

Mennyit kóstál?

(#45587) aischylos válasza -secret- (#45586) üzenetére


aischylos
tag

Vegyél kettőt! ;-)

Amúgy olyan 8-10 ezer Dollár darabja. :-O

(#45588) -secret- válasza aischylos (#45587) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Annyi pénzért le sem hajolok. :DDD

(#45589) trassher


trassher
addikt

Nem találtam semmit a fórumon a márkáról bár itthon nem is kapni sehol. Oké hogy dzsunka cég de 230 dollárért nem nagyon találtam titánium házat + zafírt. Mióta rátaláltam csak pozitív véleményeket és teszteket olvastam róla. Obris Morgan Branco

Redmi Note 7

(#45590) Csigusz 1 válasza trassher (#45589) üzenetére


Csigusz 1
aktív tag

Titánium+Zafír üveg: Boccia

My name is Biga... Csigabiga! :D

(#45591) WiZARD válasza trassher (#45589) üzenetére


WiZARD
addikt

Annyira nem dzsunka szerintem.
Egy kis micro cég, amiből van pár, saját design, emberi áron, miyota werk, fórumokon (wus) érdemes utána olvasni.
Viszont elfogyott, úgyhogy a használtak közt (watchrecon) érdemes keresni.

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#45592) JackFeryll válasza vadászcsiga (#45584) üzenetére


JackFeryll
őstag

Gáznak gáz, de vannak szép darabok.

(#45593) epinephrin válasza Neurotoxin (#45576) üzenetére


epinephrin
csendes tag

A "hozzáértőknek" üzenném: Ennyit a sokat által leszólt qwartz szerkezetről, 25 év múlva is hiba nélkül működik...

(#45594) trassher válasza WiZARD (#45591) üzenetére


trassher
addikt

Valamelyik cikkben/tesztben azt olvastam hogy szingapúri ha jól rémlik.. Az oldalukon láttam hogy elfogytak de remélem sikerül vadászni egyet. Egyet talált a wus-on de már azt is eladták. :((( Az óra mellett a körítés is tetszik.

Csigusz 1: Itt is találtam eddig egy jót csak ugye ezek mind kvarc szerkezetűek.

[ Szerkesztve ]

Redmi Note 7

(#45595) KelemenUhr válasza JackFeryll (#45592) üzenetére


KelemenUhr
aktív tag

Csak én nem értem, hogy ez miért ennyire hihetetlenül gáz? :U

...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.

(#45596) vadászcsiga válasza KelemenUhr (#45595) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Egy antikolt lap ami bevallottan nem eredeti?

(#45597) kiscéé válasza Csigusz 1 (#45590) üzenetére


kiscéé
csendes tag

Sosem hallottam róla, milyen márka ez? Vannak közöttük igen tetszetős darabok, és az áruk is megnyerő! :)

(#45598) Miamiquake


Miamiquake
aktív tag

Figyelem! 20 mm-es bőrszíjhoz keresek békazárat, vagy gyors csatot.
Márkajelzés nélküli, acél, akár használt, de szép csat érdekel:

Nem baj ha budapesten van és az ára se horror :)

☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.

(#45599) Neurotoxin válasza Miamiquake (#45598) üzenetére


Neurotoxin
őstag

+1 Ilyet én is keresek régóta, igaz 22mm szélességű szíjhoz, lehet bombázni ajánlatokkal. ;)

[ Szerkesztve ]

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#45600) Miamiquake


Miamiquake
aktív tag

Vicces videó az óravásárlási szokásokról + Bebe :)

☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.