Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- Rap, Hip-hop 90'
- Tomb Raider Remastered I-III
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
busman
veterán
válasz JackFeryll #87046 üzenetére
Már megint az ízlésről vitatkozunk?Szerintem simán elmegy öltönnyel is,max dobok egy bőr Nato-t rá.
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
tupacamaru
veterán
válasz vadászcsiga #87047 üzenetére
Nagyon szépen leírtad hogy nem tellik markerre.
Macyke82 Nincs is nekem azzal gondom hogy neked a Citizen tetszik jobban, de szerintem az összehasonlításod nem áll.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Macyke82
tag
válasz tupacamaru #87045 üzenetére
Lehet igazatok van, a véleményemen akkor sem változtat, és ebben az esetben a Citizen kinézetre jobban bejön.
-
vadászcsiga
félisten
válasz JackFeryll #87046 üzenetére
Értettem mester
Valoszinuleg más az elképzelésünk a tool watchról.
Lényeg a lényeg, gyönyörű forma mindkettő. Olcsó kis Orient subomat is imádom hordani.
Skx-re visszatérve (elvégre ez egy órás fórum), a markerek festve vannak ugyan de a festés nem az a hagyományos ami erről eszünkbe jut, hanem mintha egyetlen cseppből lennének, es a csepp pont kiadná a formát.Ha lesz egy steinem, valszeg azt is igy fogom elemezni
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz vadászcsiga #87038 üzenetére
A széles mutatók, magas fogható lünetta és nagy markerek miatt írtam.
Nekem elegánsabb vonalon nem tetszik bár érdekes ezzel a milánói szíjjal.
Nem azt írtam, hogy rossz a minősége vagy bármi csak szerintem nem elegáns, nem venném fel zakóval. Szerintem nem én vagyok az egyetlen aki tool watch-ként emlegeti és jó kis casual órának tartja. WUS-on ha körülnézel biztos találsz pár száz hasonló kommentet.
A tool watch pedig nem egyenlő a játszós órával.[ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
válasz Macyke82 #87034 üzenetére
Pont hogy a tokforma stilusa sem hasonlít.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
vadászcsiga
félisten
válasz JackFeryll #87026 üzenetére
Első mondatod alapján viszont biztos hogy nem volt még SKX a kezedben
Lekerekített élek, két felé csiszolás. Nem egész egy hónapja fogtam kézben a kettőt.[ Szerkesztve ]
-
phranxinatra
aktív tag
Tudor és legenda? Amit írtál, hogy szétszedik, újradolgozzák tokozás előtt a szerkezeteket, az tutira legenda, más meg most nem jut róluk eszembe. Én abban sem vagyok biztos, hogy a Tudor Geneve felirat nem az ETA gyárban vésődik fel a rotorra. Fagyalllo nagyon szépen leírta, hogy miről szól ez a brand. Ráadásul nálunk szinte teljesen ismeretlenek, még olyanok is, akik a Rolex/Omega/Breitling nevekre felkapják a fejüket, a Tudorról azt hiszik, hogy a Hapci meg a Vidor haverja. De nem akarom őket teljesen lehúzni, az biztos, hogy kiváló minőségűek a tokjaik, a kék Black Bayre én is hegyeztem már egy párszor.
-
vadászcsiga
félisten
válasz JackFeryll #87035 üzenetére
Nyugi. Én csak a tool watch kategoriaba való besorolásra kaptam fel a fejem. Stein/skx vita nem érdekel.
Kép úgy tűnik pici de telorol vagyok. Azon jó[ Szerkesztve ]
-
resool
aktív tag
Sziasztok, apának szeretnék szülinapjára egy órát, gondoltam megkérdezem hátha van valami ötletetek.
Valami strapabíró darabot szeretnék neki, sajnos automata óra nem neki való szerintem, szóval lehet akár kvarc is vagy napenergiás;barna bőrszíjas 80k ig bezárólag.
Citizen eco driveokat néztem eddig neki, csak sajnos ha jól láttam nincs köztük zafíros, jó lenne ha az lenne. -
JackFeryll
őstag
válasz vadászcsiga #87033 üzenetére
Mi ezen ennyire érthetetlen ?
Elhiszem hogy szereted az SKX-ed (nekem is tetszik) de ismerjük már el, hogy nem annyira elegáns amíg a fentebb említett Steinhart tud az is lenni. Ez nem is feltétlen baj, csak egy sokadik érv volt a felsorolásban.
Nem kell kézzel-lábbal kapálódzni és védelmezni az órád, nem az SKX-et támadom, nem is téged. Ezek tények. -
vadászcsiga
félisten
válasz JackFeryll #87026 üzenetére
Tool watch? Van neked ilyened?
-
Tothgera30
Ármester
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
trassher
addikt
válasz excalibur36 #87022 üzenetére
A rolex sub-ot már a sarki fűszeres is ismeri és mindenki másolt már mindenkit. Nincs új a nap alatt de ha nem akarod hogy azt mondják "Na megint egy rolex koppintás" akkor nézd meg ezt:
MilSub-ot nem sokan láttak így nem lesz meg a "koppincs" érzés részükről.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
g0n21
senior tag
válasz excalibur36 #87022 üzenetére
A Steinhart erről szól. A leghasonlóbb legal rolex koppintások. Eta, sellita, vagy módosított Soprod A10 szerkezetekkel. Meg a Chronok, stb.
Egyediség a diverjeikben nincs, de ár/érték arányban európaiakat tekintve a legjobb.
Más téma, hogy az SKX pedig egyedibb (a classic 6309 diver utódja).Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
JackFeryll
őstag
válasz vadászcsiga #87019 üzenetére
Azt, hogy az SKX masszívabb, brutálisabb (abszolút tool watch) kinézetű. A Steinhart elegáns is tud lenni meg laza is ellenben az SKX nem tud kifejezetten elegáns lenni.
más:
Egyébként nem egészen értem ezt a japán dolgot. A GS az egy külön kategória, nem annyira meglepő a Rolex-es összehasonlítás. Mellesleg az a GMT még nem az óragyártás csúcsa, az dollárban egy nullával később kezdődik.[ Szerkesztve ]
-
busman
veterán
válasz vadászcsiga #87019 üzenetére
Nem mi? [link]
Az egyik legjobban moddolható óra..[ Szerkesztve ]
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
squir
aktív tag
válasz fagyalllo #87013 üzenetére
Jópofa sztori. Mondjuk a GS azért rendesen "ott van a szeren": minőségben, árban, kidolgozásban, stb. Csak Európában nem éppen ismert. Ahogy sokan azt sem tudják, hogy mit jelent a King Seiko. Viszont az tetszett, amikor az író a Seiko-val kapcsolatban úgy fogalmazott: "ez egy nem egyértelmű márka". Minőségben, árban, pozícióban valóban elég nagy a szórás.
Hozzá tartozik, hogy az egyetlen Stein bronz pilótámon kívül új órám nincs. A második legfiatalabb az idén 20 esztendős Fortis OC, az összes többi 40-50-60-70 éves. Még a Seiko-m is! Én ezeket szeretem. Talán ezért is vonzódom a jelenlegi modellek közül mindegyik gyártónál a mostanában divatba jött heritage-szériákhoz.
Ez egy nagyon jó összehasonlító írás a Zenith-Breitling-Seiko chrono-k tekintetében. Elég sok minden elárul a Seiko-ról!
[link][ Szerkesztve ]
-
condy
senior tag
válasz teratti #87017 üzenetére
Ahol a Longines-t megláttam, a minap a szemem elé került egy Tag F1. Eredetileg, a Cal.5. Azonban lehet, hogy Cal. 6. lesz végül. Számomra szép letisztult, egyszerű külső. Általában a TH sokmutatós, vagy kocka, vagy skeleton (kerül bármennyibe és innovatív akármennyire) műszerei nem igazán jönnek be. Megfizetni se tudnám a Monaco, vagy a Carrera árát. Az F1 már régóta tervben van, de most csak egy Stein-nyira vagyok tőle.
[ Szerkesztve ]
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
g0n21
senior tag
válasz excalibur36 #87018 üzenetére
Mivel a Steinhart ocean1 és ocean vintage diverjei Rolex homage-ok, így igen, úgy tűnhet, hogy tök ugyanaz. Talán még a számlapon levő feliratok sorainak száma is.. csak a duma más rajta
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
vadászcsiga
félisten
válasz JackFeryll #86992 üzenetére
de az SKX-et nem nagyon tudod "felöltöztetni")
Ez mit jelent? -
excalibur36
senior tag
Most, hogy megnéztem ezt a Rolexet[link] olyan mintha a Steinhart ocean1 black eta2824-2...
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
g0n21
senior tag
válasz fagyalllo #87013 üzenetére
Kifejező egy történet, de a legjobb rész, miután hazavitte a Seiko-t:
If the house was on fire and I had to grab one thing - it would be this. And the kids maybe.(#87014) condy
Ennyire gyűjtesz a Longines-re?[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
condy
senior tag
Tisztelt Uraim!
Jelzem, hogy akinek van vágyódása egy pár hónapos, zafír lünettás, garis, meg minden: Stein. O44-re, az bátran keressen priviben.
Maradok mélységes kalap lengetéssel..."I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
fagyalllo
őstag
A mindent átható svájci misztikum baromi jól jövedelmező erős fegyver, lehet imádni, gyűlölni, immunis kívülállóként érdeklődve szemlélni (én ), a Tudor ügyesen felépített brand, a Black Bay pedig a legszebb Rolex, ez az eddigi egyetlen drága svájci, amin kicsit elgondolkoztam...
Nemrég találtam egy érdekes postot, seikobuziként nagyon tetszett, a Rolexet kb. hozzád hasonlóan látja: [link]- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
squir
aktív tag
válasz teratti #87008 üzenetére
Itt inkább a túlélés volt a tét. Abban az időben a Breitling sok más gyártóhoz hasonlóan elég komoly bajban volt az olcsó quartz és a gazdasági válság miatt. Ott spórolt, ahol tudott. Viszont az árát is megfizette, az utóbbi évtizedben kezdi csak visszaszerezni a régi hírnevét.
-
teratti
senior tag
Pl: Breitling Jumbo quartz a '80-as évekből. Használtpiacon 200k HUF környékén megy, holott az egészet egy szögegyszerű Miyota quartz szerkezet működteti Csak Breitling...
Na, ez az ezen kattogok én is...milyen igazságtalan. Ezen spórolják meg a prospektusok árát a gyártók...
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
törölt tag
válasz excalibur36 #86981 üzenetére
látom majdnem egyedül leszek ezzel a véleménnyel, de seiko. a steinhart mercedes emblémára emlékeztető mutatója nekem olyan szinten csúfítja el az egyébként szép órát, hogy ha kétszer jobb lenne papíron mint az skx de csak fele annyiba kerülne, akkor se választanám
(#87005) epinephrin : én nem fikázom, csak szimplán nem tetszik (egyébként sem rajongok a fém szíjakért, de ez még a fém szíjak között sem valami szép - hangsúlyozom nekem)
[ Szerkesztve ]
-
squir
aktív tag
válasz fagyalllo #86999 üzenetére
Nem teljesen értünk egyet, de így jó.
Nos igen, a Black Bay... élőben még gyönyörűbb, mint a képeken! Viszont valóban sokan ezt mondják rá: miért adjak ki használtan fél millát egy ETA-ért?! A Tudor valóban nem csinált technikai újításokat, de mostanra jelentősen függetlenné vált az "anyacégtől". Nem véletlen, hogy a valóban vintage modelljeik legtöbbje értékesebb, mint az új óráik (úgy, mint pl a Longines Legend Diver)!
Amit elsoroltál, az logikus, de most a "lelki részéről" beszéltem. Ha nem érzed benne azt a "pluszt", senki nem fog meggyőzni róla. Az én esetemben ilyen pl a Rolex. Gyönyörű, fantasztikus technika, kidolgozás, stb, de valahogy soha nem tudott megfogni. Elsimerem, hogy nagyszerű, de ha lehetőségem van rá, nem azt választom. Ez ilyen, nem vagyunk egyformák.
Más gyártóknál is előfordul, hogy csak a név van arányban az árral, a gyakorlati értéke nem. Pl: Breitling Jumbo quartz a '80-as évekből. Használtpiacon 200k HUF környékén megy, holott az egészet egy szögegyszerű Miyota quartz szerkezet működteti Csak Breitling... -
g0n21
senior tag
válasz fagyalllo #86999 üzenetére
Szerintem Seiko + különbözet (de különbözet nélkül is)..
(#86981) excalibur36
Ha van pénz a Steinhartra, akkor hajrá, egyébként Seiko.
Utóbbit is legalább annyira könnyű eladni, mint egy Steinhartot..
Én is szívesen vennék Steinhartot, de ~110.000 Forintos keret most nincs. Kevesebb, mint feleannyiért van viszont a Seiko.[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
válasz excalibur36 #86981 üzenetére
Gondolkodás nélkül egyértelműen Steinhart!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
teratti
senior tag
Ami igaz az igaz, két hét aggódás nem hiányzik pedig már kosárba raktam és töltöttem ki az adatokat. Ha csak a 935 dodó lenne tuti vétel de ha belebukok nagyot bukok. Topik kedvezménnyel Timecenter is 10-20e lehet amit engedne, nem vagyok beljebb. Kinéztem egy Tag Heuer Link Chronograph Ref.CJ1110 BA0576 drágaságot lehet maradok annál de nagyon nehéz dönteni a variációk között. Lett volna még egy-két jó vétel de azok PVD bevonatosak attól meg félek.
[ Szerkesztve ]
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik
- Hardcore café
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- iPad topik
- Apple asztali gépek
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Macska topik
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- ÚJ Schwalbe Wicked Will Super Race 29x2.4 (62-622) mtb külső gumi
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Új légpárásító 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest