Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- Rap, Hip-hop 90'
- Tomb Raider Remastered I-III
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz xDamien.10 #247037 üzenetére
Családon belül maradva a Lorus RG877CX9 a foszforeszkáló számlap kivételével ugyanezt tudja, de ezt se lehet kapni, csak másik színváltozatát, pl.: [link]
Maradnék a helyedben a magyar webshopoknál, ott is nagy a kínálat első órának, illetve utána boltokban is érdemes nézelődni, hogy mit mutatnak élőben a kiszemelt órák. Az előbb linkelt tutu egy jó kiindulási pont.arn: a Tisell márkát ismered?
[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
arn
félisten
Jopar listat meg gyartot vegignyalaztam, de 500 dollarig nem igazan talaltam jobb/nekemtetszo automatat, mint az orient mako iii. Afelett is inkabb 1000 eur kornyeken, ami mar jobb (maxbill), stilusa van, eta2824-2 szarmazek, talan ez a legautentikusabb formaja:
500 euroig esetleg tudnatok alternativat ajanlani bauhaus/diver/flieger vonalon?
Ha nincs mas, rendelek belole egy kamasu keket is, aztan gyozzon a jobb
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
aktív tag
válasz simsonguru #247025 üzenetére
Ha így írnád:
Szeretnék egykomolyab, automata órát magamnak..
akkor okés. Messze van ez a "komolyabb" automata óránál"there are more jacks then one at the fair..."
-
arn
félisten
válasz Veron #247033 üzenetére
Koszi sracok az infot.
Kicsit utanaolvastam a szerkezetnek 200 euros orientben nh35 epson/orient szarmazek van, ami modernebb vmivel.Bar erdekes modon tobb helyen irjak meglepoen pontosnak a miyotat, de lehet ez a szerencsen mult.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Bukk900
őstag
válasz dzsi23 #247036 üzenetére
Igen, ott is elszálltak az árak, de azért lehet még találni jó ár/érték arányú órákat.
Nekem fontosak voltak azok a tulajdonságok, amit az említett Seiko 5 nem tud, itthon nem kaptam volna ennyiért órát. Nálam is 40-50e körül volt a határ, amit rászántam egy automata órára és nem sajnálom használni pl. esőben túrázva, biciklizéskor, szereléskor, rakodáskor stb.
Most néztem ezt a Paganit, ami az első képen hasonlít a Seikora 45e körül lehet megvenni. [link] -
stellaz
veterán
Nekem ilyenem van, csak más színben és szövet szijjal. A mérete nekem tökéletes, a kinézetét én az elmúlt 5 évben sem untam meg.
Nálam viszonylag pontos, a kézi húzás hiánya csak néha zavar,.mert ha kezemre veszem, onnantól simán jár, mind a két irányban tud húzni a rotor.
Soha nem ázott be, bár nem is vittem kádba, uszodába.
A mutatók és indexek nagyon szépen és aránylag sokáig világítanak
Egyszer leesett a rotor róla, én húztam meg a csavarját,.de kerkparoztam és motoroztam benne elég sokat, az meg minden órát szét tud rázni.
Karcot jól bírja, nem is igen látszik a használat rajta. -
dzsi23
addikt
válasz Bukk900 #247028 üzenetére
Lassan Kínából sem lesz normális óra ennyiért. Nemrég nézegettem egy 100 dolláros órát, és felmerengett bennem az érzés, amikor ez még olcsónak számított, mert pár éve még cakpakk megvolt 30 ezer forint alatt a 100 dolláros óra. De gyorsan feleszméltem; az a 30 ezer ma már 2-3 mátyás híján 50 ezer lenne, annyit meg már nem szívesen adnék egy kínai "mushroom" óráért.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
A szerkezetet elődjeit 1977-ben mutatták be, nehezebben szabályozható a legtöbb modernebb szerkezetnél, alapja a Miyota 9000-es szerkezeteknek. Igazi igásló.
21600
Másodperc stop
kézzel is húzhatóNincs baj velük. Működnek. Ez egy nagyon megbízható alapszerkezet. Mivel 3 Hz-es a pontossága nem egy világbajnok, de akinek egy óra kell neki tökéles.
Semmilyen probléma nincs vele. Első automata órának, illetve ha most ismerkedik valaki az automata órával, akkor ez egy nagyszerű óra.
Írogatják, hogy ezt azt nem tudja, de igazából a 7s26/36-l megbízhatóbb szerkezet nem sok van. Eléggé kipróbált.
Azt gondold végig, hogy szükséged van-e:
- Másodperc stopra
- Kézzel húzásraHa ezeket nem tudod micsodák, akkor ennél az óránál 100 %, hogy nem találsz ennyiért jobbat (Meg úgy semmiből nem találsz jobbat, mint ezek az igásló Seiko-k.).
Az ára nagyon rendben van, és ehhez képest a minőségük pedig világverők, ebben az árkategóriában, automata esetében.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
fagyalllo
őstag
válasz xDamien.10 #247031 üzenetére
Kifutott modell, szerintem már sehol nem lesz.
-
Veron
addikt
-
arn
félisten
Oh egy budget maxbill mennyire gaz a miota 8215? Azt irjak ebbol az arkategoriabol lefele log ki ebben az oraban.
Amugy eldontottem, maradok az automatanal tanulasi cellal, aztan kesobb veszek egy maxbillt - vagy automatat vagy mega solart, attol fuggoen mennyire jott be ez a mechanikus dolog. Vagy az orient mako iii marad, vagy vmi ilyesmi - ennel tobbet tenyleg nem er az egesz (370eur jelenleg).
[ Szerkesztve ]
-
xDamien.10
csendes tag
Üdv sziasztok!
Első óra vásárlásom előtt állok és szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek.
Az alábbi típus fogott meg e leginkább: Seiko Alba Titanium - AQPJ403
A sakurawatches honlapján található link a következő, azonban sajnos már nem lehet kapni:
[link]
Esetleg tudnátok tanácsot adni, ezzel kapcsolatban?
Köszönöm előre is! -
ToBeY
nagyúr
válasz 5-ös kezelő #247024 üzenetére
Köszönöm a jó tanácsokat,előtte mindenképpen egy hétig írom hogy alakulnak a napi késések.Aztán felhívom őket,hogy miről lenne szó és vehetem-e, és ha igen,mennyibe kerülne mindez?!
-
Bukk900
őstag
Ez az óra kézzel nem húzható fel és nem másodperc stoppos, pontosan nem tudod beállítani. Te tudod, hogy ez zavarna-e a mindennapokban. Másik órát ennyi pénzből csak kínából tudnék javasolni Seiko szerkezettel.
-
fagyalllo
őstag
Ez a legegyszerűbb minőségi belépő az automaták világába, kifejezetten kisméretű óra. Ha ez neked megfelel, akkor nyugodtan megveheted, a vízállósága tökéletesen elég a hétköznapi használatra, kézmosástól, esőtől nem fog beázni, rendesen összerakott órácska.
5-ös kezelő: De műszer hiányában a sántítást nem tudod mérni és ha nem veszed le az automatikát, állítani se.
[ Szerkesztve ]
-
simsonguru
friss újonc
Sziasztok!
Szeretnék egy komolyabb, automata órát magamnak. Amit kinéztem az a Seiko SNK809K1 modellje lenne, ez az ami tetszik és árban is megfelel (42.000 Ft). Arra lennék kíváncsi, hogy jó választás-e ez az óra? Valamint, hogy ez valóban csak 30 m-es vízállóságú, ami inkább csak páraállást jelent? Ha igen ez jelent valami hátrányt a mindennapok során (azon kívül, hogy óvni kell a víztől)? Esetleg ugyanilyen áron másik automata órát tudtok javasolni? Előre is köszönöm a segítséget.
-
5-ös kezelő
senior tag
-
SOAD19
addikt
válasz 5-ös kezelő #246747 üzenetére
"Valamiért nálunk minden építkezés jóval többe van, mint a hanyatló Nyugat országaiban. "
Nagy a család, sok az éhes száj. A 30Y száma is valami ilyesmiről szól: [link]
-
-
ToBeY
nagyúr
Egyébként nagyságrendileg mennyibe kerül az,hogy ha beviszem egy helyre az órám és megnézik mennyire pontos,és ha nem az,akkor beszabályozzák nekem ha lehet?! (2824--2 van benne)
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
válasz 5-ös kezelő #246747 üzenetére
Köszi a tippet,megcsináltam ahogy írtad, és most két újjal lehet tekerni a lünettát
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
-
dud998
őstag
válasz dzsi23 #247010 üzenetére
Na majd hátha jövőre megcsinálják. Nagyon örülnék ha a 40.-ik évfordulóra kiadnák az első kockát egy az egyben. Piros csík, fémtok, menetes hátlap.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
dzsi23
addikt
válasz stellaz #247001 üzenetére
Végül is színben a tiéd hasonlít a nasa által jóváhagyott űrkockákra (DW-5600E, DW-5600C), csak azoknál jobb, mert szoláros, nem sima elemes; ezért ez a kedvenc kockám nekem is. Bár színben nekem lehet jobban bejönne a piros csíkos, de nekem nem kell rádiószinkron.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz Yszapos #246972 üzenetére
A G-Shockot csak szakszervizbe vinném. Sok esetben a Casio speckó elemeket is használ, nem bárhol kapható elemet. Valamint a tömítés, és egyéb állapotot, hogyan állapítod meg milyen? Ebből adódóan a vízállóságot.
Kell gyakorlat, hogy a tömítést megmossák, ha nem is cserélik, a tömítés helyét kitakarítsák, valamint reseteljék az órát elemcsere után. Persze ha cserélik, akkor nem lesz olcsó.
Gyárilag a Casio Panasonic elemeket használ általában (nem törvényszerűen). Ha nem is Energizer-t vagy valami hasonlót, de legalább valamilyen márkás elemet érdemes beletenni.
Én nem tenném bele egy órába azt az elemet, ami nem erre készült.Ez is jogos.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
dzsi23
addikt
válasz hallador #247006 üzenetére
Igen, tetszett, most is tetszik, de ettől még nem lesz igaz, mivel rengeteg Seiko van, ami legalább annyira "autentikus", mint az a Poljot. És nem mindegyik milliós, de ha valamelyikért elkérhetnek miliókat, miért ne tennék? Szerintem nagyon jól teszik, végül is a Seiko nem szeretetszolgálat, nem kell, hogy mindenkinek szimpatikus legyen az árpolitikájuk. Én sem örülök, hogy drágulnak az óráik, meg annak sem, hogy minden más is drágul.
De a drágulás legalább ösztönöz, hogy tanuljak, fejlődjek, és több pénzt keressek. -
hallador
addikt
válasz dzsi23 #246982 üzenetére
Igen tudom, itt arra utaltam, hogy az a Poljot Samara sokkal autentikusabb, a maga nemében, mint a mai Seiko órák. És ez ebben a formában igaz is.Hiszen neked is tetszett az az óra.
-
dud998
őstag
válasz Nimda #247003 üzenetére
Nimda és Stellaz: Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
dud998
őstag
válasz stellaz #247001 üzenetére
Ma pontos típus illetve hol lehet itthon kapni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest