Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMan
őstag
-
Kephamos
addikt
Régebbi autómata Seiko fém szíjából akarok kivenni. Az egyik részén kis nyilak vannak a szemek belső részén. Hogyan tudom megrövidíteni?
mod.: link a bal oldali oszlopban a második óráról van szó.
-
tomcsi23
veterán
válasz
Pinya007 #1043 üzenetére
A két szerkezet közeli rokon, a 2824 olcsóbb valóban, a másikat (általában) egy szintel feljebb levő órákba szerelik (egész millkás szintig elmennek). A 2892 fiatalabb, egy jó mm-rel vékonyabb, ezt az órámon is érezni, nincs 7 mm vastag.
Svájci vonalon talán a PR50-es az első elérhető óra, amivel nyugodtan be lehet szállni az automata órák világába. -
tomcsi23
veterán
válasz
Pinya007 #1040 üzenetére
Emlékszem rá, de nincs is annyira messze a tocsikban, amikor a kínai órák helyett ezt a remek szerkezetet választottad. A szerkezetről itt is van némi infó róla, pláne data sheet at Boley.
Az logikus, hogy a húzó irányba nehezebb, hisz ott húz. A másik irányba üresen megy.
Ha közelről meghallgatod, akkor a kis, sűrű percegő hang a felhúzás, a kicsit erősebb kattogás meg a túlhúzást átugró szerkezet hangja elvileg. Ezen az oldalon ezt is és más mechanikai eseményeket, jól szemléltetve meg lehet nézni. Közelítve, forgatva a nézetet is akár.Nekem egy Longines Presence (l4.721.4.78.2) díszíti a karomat, itt egy saját fotó. Ebben egy ETA 2892-A2-es szerkezet végzi dolgát, igen tetszetős módon.
-
Pinya007
aktív tag
válasz
tomcsi23 #1039 üzenetére
"Óramutató járásával megegyezően lehet felhúzni, ha minden igaz, a másik irányba könnyebben is fordul el. A túlhúzást a kuplung-szerű szerkezet lereagálja, így nem kell ettől sem félni."
Ahogy írod, órmautató irányával ellentétes irányba könnyen elforog, megegyező irányba viszont nehezen forog. Lehet, mert eléggé fel van húzva és csak a "kuplung" szerkezet lép működésbe? Órám Tissot PR50, amely ETA 2824(-2) szerkezetet tartalmaz.
Neked milyen órád is van? -
tomcsi23
veterán
válasz
Pinya007 #1038 üzenetére
Tényleg, a neten is fellelhető használati útmutató elég puritán e téren is. Más helyen - általánosságban - azért megemlítik. Ez,pár kivételt leszámítva igaz mindegyikre. A gyakorlat meg magáért beszél.
Óramutató járásával megegyezően lehet felhúzni, ha minden igaz, a másik irányba könnyebben is fordul el. A túlhúzást a kuplung-szerű szerkezet lereagálja, így nem kell ettől sem félni.
Ha itthon vagyok, lerakom az órát. Ez hétköznap ill. ha megyek hétvégén nem érdekes, de ha péntek estétől le van téve az óra, akkor vasárnap egy párat ráhúzok, hogy ne álljon meg hétfőre. -
Pinya007
aktív tag
válasz
Palika71 #1034 üzenetére
Konkrét típusokat nem tudok, annyi replikával nem találkoztam. De, pl láttam olyan Omega házat amiben citizen szerkezet volt...
Vagy egy Ferrari óra replika-t amiben meg sztem valami kínai szerkezet lehet. Automatának volt hírdetve, üveges hátlapon figyelve viszont nem mozog a rotor és felhúzni is lehet.
Egyébként van olyan automata, amelyet felhúzni is lehet? Ráadásul a hátlapjára Chronograph felirat is gravírozva van, miközben az órának nincs ilyen funkciója!
Szerintem vegyél egy olyan eredetit amilyet meg tudsz magadnak engedni.
-
Pinya007
aktív tag
válasz
concret_hp #1028 üzenetére
Amiket én láttam, azokban az eredetinél gyengébb szerkezett dolgozott. Ha viszont egy órára rá van írva az eredeti név, az nem replika, hanem hamisítvány ha jól tudom.
-
-
seiko
senior tag
válasz
concret_hp #1028 üzenetére
A barátnődet sem akarod egy guminőhöz hasonlítani, igaz?!
-
concret_hp
addikt
a replika órák mennyiben gagyibbak mint a rendesek?
-
tomcsi23
veterán
Csak úgy érdekesség képpen megkérdezném, hogy egyes helyeken (dátum) az 1-es szám másképp van jelölve az "1" és "11"-nél, mint a többi helyen. Ennek mi az oka?
-
seiko
senior tag
Ha sokáig akarsz egy órát használni, akkor a mechanikus változat a jobb választás.
Sokkal javíthatóbb az elektromosoknál.
Persze pontatlanabbak is, és az ötévenként szükséges szervíz többe is kerül, mint az elemcserék ugyanannyi idő alatt.
Én a Stowa Antea-t választanám, akár a kézihúzós, akár az automata változatot.
Persze olcsóbbat csak kvarcot kaphatsz. -
didros
senior tag
Köszönöm a válaszokat! Ismerem látásból a Stowa órákat is, tetszenek, de ezek még mindig mechanikusak és nem is olyan olcsóak mint szeretném. A Tissot-ból meg hiányzik valami a design-ban, ami miatt nem olyan rafináltan csinosak mint a Nomos-ok, meg Stowák.
-
Pinya007
aktív tag
Rákerestem Nomos órák képeire, Tissot-ból találtam pár hasonlót:
Desire T52.1.421.13
Desire T52.5.411.31Az alábbiak automaták, így drágábbak is:
Tissot Le Locle
Tissot T-Lord -
didros
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem órákat ajánlani, melyeknek a design-ja hasonló a Nomos órákéhoz, de (minőségi) kvarc szerkezettel rendelkeznek? Valami elismert gyártótól persze és a számlap mérete nem kellene, hogy nagyobb legyen, mint 38mm. Ilyet keresek, de eddig nem nagy sikerrel...
Persze azért túl drága se legyen. :-)
Köszi előre is! -
Encian
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni az a lábbi linkeken látható Omega órához.
Amit én tudok róla: 62g 18 karátos arany /óraház, hátlap, szíj,csat/. Nem a saját tokjában van. /Marvin tok/. Karcos üveg. Vajon mikor gyárthatták? Mennyit érhet? Megveszed?Elnézést a képminőségért, de azért felismerhető.
Köszönettel: Encian
-
paramedic
aktív tag
Rohan az idő, már két hónapos a drágaszágom.
-
-
lenox
veterán
Hat amennyire en ertek hozza, a 1861 az a regi 'holdon jart' szerkezet, Lemania eredetu, jol kitesztelt, megbizhato, a 3201 pedig egy uj, amibe viszont beleraktak az uj featureoket. Persze az egyik 'csak' 18 koves, 48 ora jarastartalekkal, a masik meg 29 koves 55 ora jarastartalekkal, de a kemeny speedies mag azt mondja, hogy nem tulsagosan biznak az ujban, es ha a Lemaniakat beszuntetik a speedmaster professional sorozatban, akkor nem fognak venni tobbet. A marketing szerint az uj pontosabb es tartosabb. A csavok kevesbe hisznek benne. Nem tudom, ilyesmire voltal-e kivancsi, nem vagyok oras, szal errol annyit tudok, amit neten olvasok, siman megvezet a marketing, magam reszerol azt szoktam nezni az orakban, hogy melyik tetszik jobban, es probalok rola minel tobb infot szerezni, nekem az uj tetszik jobban, a featureok miatt is, meg amiatt is, hogy a hatuljan belatni az oraba, es eleg szepen ki van dolgozva amit lat az ember.
-
seiko
senior tag
Teljesen igazad van.
A limitált szériában egy 3201-es szerkezet van, amelyik a 3200-ás (egymillió Ft alatti órákban is előforduló) szerkezet co-axial változata.
Ezzel, és a limitációval már megmagyarázható a 8ezer Dollár feletti ár. ;-)
Azt is észrevettem, hogy megoldották a zafír beépítését is, amit eddig hiányoltam a Moonwatch-nál! Kár, hogy a "vízállóság" maradt a régi.
Szép lenne, ha az olcsó (1861-es szerkezetű) Speedmasterek is tudnák ezt! -
lenox
veterán
Hat en 4 boltban vettem eddig Becsben orat, egy a Mariahilferen volt, a tobbi 3 meg mind a Stefan Dom koruli setaloutcakban, szal ezeket eleg konnyu megtalalni. Az egyik ez volt. Eleg gagyi a website. Felso kepen a kozepso faszit meg a jobb oldali macat megismerem. Akartak vinni Lange gyarlatogatasra, csak sajna nem ertem ra. De legalabb megtudtam, hogy az ora araban benne van egy kis maganrepulogepes utazgatas/vendeglatas.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest