Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- Rap, Hip-hop 90'
- Tomb Raider Remastered I-III
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tupacamaru
veterán
válasz propra #54049 üzenetére
A problémát fentebb már leírták, és nem, nem keresett még ilyen órát senki, csak a másik tag is ilyen okos volt.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
propra
csendes tag
válasz tupacamaru #54046 üzenetére
A saját szavaiddal mond már el hogy szerinted hogy működne egy mechanikus óra olajjal feltöltött házban?
Gondolom csak fel kell tölteni és beszabályozni. De mivel én nem vagyok ebben szakember, nem állítok semmit, csak kérdezek. Nem jó helyen kérdezek?
Miért rugózol ezen az öt éven, veszel egy órát és lehet hogy 10-15 évet simán elmegy, utána kuka.
Sajnálnék kidobni egy órát pusztán amiatt, hogy ősrégi kenéstechnológiával gyártották, ami csak 5 évet bír. Simán el tudok képzelni olyan olcsó megoldást, ami ennek sokszorosát is kibírja. De ha nem csinálnak ilyet, akkor én nem fogok ezen "rugózni". Beletörődöm én, de bujkál bennem a kisördög, hogy esetleg csak én nem tudok róla, közben meg már van ilyen. Mert miért ne lenne? Lehetetlen megcsinálni valamiért?
Egyébként kezdesz hasonlítani egy bizonyos emberre, aki időről-időre felbukkan itt.
Ugye, már más is keresett ilyet? Talán már meg is csinálták.
ronin s8: A felsorolt linkeknél írják, hogy olajos közegben nem működik a billegő. Mechanikus óránál ilyet nem lehet csinálni.
Aha, tehát ez az oka, hogy nincs? Jó ezt tudni, hogy akkor az ember ne is kutakodjon ilyesmi után. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Reverting
őstag
-
tupacamaru
veterán
válasz propra #54045 üzenetére
A saját szavaiddal mond már el hogy szerinted hogy működne egy mechanikus óra olajjal feltöltött házban?
Miért rugózol ezen az öt éven, veszel egy órát és lehet hogy 10-15 évet simán elmegy, utána kuka. Egyébként kezdesz hasonlítani egy bizonyos emberre, aki időről-időre felbukkan itt.Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
aischylos
tag
válasz vadászcsiga #54033 üzenetére
Persze, hogy ez.
-
ronin s8
senior tag
válasz aischylos #54031 üzenetére
Azért ez így nem igaz. Valamennyire összenyomható az olaj is. Csak a gázokhoz képest kvázi összenyomhatatlan. A mérték a lényeges. Meg ehhez teszterek is kellenek. Nem tudom, melyik tudja leellenőrízni 10 ezer méterre?
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
teratti
senior tag
Srácok, ha valakinek lenne infója hol lehet ilyen Camel Trophy bőrszíjat szerezni az szóljon. Nem ragaszkodnék a bőrhöz, van fém is de nem lehet sehol kapni vagyis nem találtam.
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
WiZARD
addikt
válasz vadászcsiga #54033 üzenetére
itt van videón
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
pohár
félisten
van most olyan óra 6-6,5k$ magasságban, amit fél-egy évre érdemes megvenni befektetés céljából?
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Bati0501
őstag
válasz aischylos #54012 üzenetére
Ezért kérdezem,mert nem tudom.Nem vagyok anyag mérnők.Józan paraszti ésszel belegondolva elivelg nem kellene szétmennie,de nem vagyok benne biztos,ezért kérdeztem meg+annyi minden van,amire azt hiszi az ember,h tudja a megoldását...
Ra3: Egy bizonyos minőségű acélra ez igaz lehet,de sztem az üveg itt gyenge láncszem...abból vmi igen brutál kellhet.
-
propra
csendes tag
-
Mariner
tag
válasz aischylos #54021 üzenetére
Én kimondottan erre a Sinn típusra írtam,hogy nem lehet benne buborék, hogy más típusban/ van-e azt nem tudom, bár nem is mondtam hogy nincsen.Ilyen Sinn-t sem láttam még, mégsem gondolom, hogy nincsen. Mindenesetre ha van, akkor rejtély a buborék célja de az biztos, hogy nem fokozza a vízállóságot.
[ Szerkesztve ]
MZ/X jelentkezz!
-
WiZARD
addikt
van aki magának csinált hasonló, folyadékkal feltöltött órát
itt ír a Sinn féle hátlap megoldásról, ami a hőtágulásra a válasz
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz aischylos #54021 üzenetére
Hőtágulás?
Az igaz, hogy a folyadékok összenyomhatatlanok, de melegben kitágulnak, mint a higany a hőmérőben - és elég hülyén nézne ki, hogy az olajjal feltöltött órám a napon felmelegedve szétdurrantja a tokot, vagy orrán-száján spricceli kifelé az olajat...My name is Biga... Csigabiga! :D
-
-
WiZARD
addikt
válasz Mariner #54009 üzenetére
a weblap szerint a szerkezet 5000 méterig ok: "Pressure-resistance of the movement up to 5,000 m diving depth (= 500 bar) and of the case up to 12,000 m diving depth (1,200 bar), certified by DNV GL"
-
Mariner
tag
válasz aischylos #54013 üzenetére
Mi a cél ott a buborékkal? Gondolom nem a vízállóságot fokozza... Ha mondjuk egy kezdetleges (vízmérték/szintező) akkor érthető, de hogy nem ebben a Sinnben van ilyen, arra nagy pénzben mernék fogadni. A gyári állapot legalábbis az abszolút gázmentesség. A buborék jelenléte ebben az esetben, már hiba. Mint a billegőtengely törés. Van billegőtengely törött óra, de az már nem a gyári állapot. Az a bubi kerülhet bele összerakási hiba folytán, illetéktelen szétszedés folytán, illetve ha magas hőmérsékletre kerül az óra, és az olaj elkezd bomlani, azaz felgázosodik, mint például az autóban a fékfolyadék. Bármi is az oka, az már hiba ennél az óratípusnál.
MZ/X jelentkezz!
-
Dzsana
senior tag
válasz aischylos #54013 üzenetére
Létezik, Corum bubble, Miamiquake testvérünknek volt is egy.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
-
törölt tag
Ez nem "olajos"...
DeepseaHa nem tökéletes a tömítettsége az órának tökmindegy, hogy mivel van töltve. (Gondolom én...)
[ Szerkesztve ]
-
Mariner
tag
válasz WiZARD #54004 üzenetére
Nem 5000méterig vízálló, hanem minden elérhető mélységig... Éppen ezért nem is láthatsz benne semmiféle buborékot, hacsak nem valami "órás" megbontotta már a tokot. Éppen azért tud korlátlan vízállóságot biztosítani, mert csak folyadék van benne (olaj) az meg mint tudjuk nem összenyomható. Ha lenne benne bármennyire csekély mennyiségű gáz(légbuborék)akkor borulna a mutatvány, már ami a korlátlan vízállóságot illeti. Ez teszi szükségessé a gyári elemcserét is, még akkor is ha drága.
MZ/X jelentkezz!
-
aischylos
tag
válasz #76385920 #54002 üzenetére
Mivel a folyadékokat nem lehet összenyomni, az olajjal töltött karórák vízállósága elmélétileg végtelen, tehát bírja a Mariana árkot is.
És valóban, minden szögből leolvashatóak a számlapok, csak legyen elég fény hozzá!
Ellenben az órákban lévő elemet időközönként cserélni kell, és mivel ez csak speciális szervizben kivitelezhető, így spórolás szempontjából nem jó választások. -
WiZARD
addikt
válasz #57919488 #54005 üzenetére
5 év garit adnak az elemre, de állítólag kb 7 évet bír.
Cserélni viszont csak ők tudnak, olajat is cserélnek ilyenkor, gondolom nem olcsó, de ez relatív (az óra is 1.7k €, és valószínűleg még így is olcsóbb, mint egy mechanikus gyári szervizelése)...[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
Zeppelin használ svájci, japán és orosz verket is.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest