Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- Rap, Hip-hop 90'
- Tomb Raider Remastered I-III
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
phranxinatra
aktív tag
válasz g0n21 #138032 üzenetére
A tegnapi majdnemvevőm csuklóján egy 48-as Breitling Chrono volt és nem nézett ki rajta hülyén. Azt hozzáteszem, hogy a szerinte kicsi 45-ös PO is tökéletesen állt neki, és így legalább én is megerősítést kaptam, hogy mégsem olyan nagy az a 45 és fél mm. Mesélte, hogy volt neki Subja is, de amikor a baráti társaságában többen megkérdezték, hogy miért hord női órát, inkább eladta. Ez a méretvita azóta zajlik, mióta elterjedtek a 42 mm feletti órák, tehát már jópár éve, és remény sincs arra, hogy az egyik tábor meggyőzze a másikat.
-
ronin s8
senior tag
válasz phranxinatra #138043 üzenetére
Szerintem csak félreérthetően fogalmazott, és most sarokba akarjátok szorítani...
Meg aztán mi számít "komoly" gyűjteménynek...?
Bizonyos (számomra nem szimpatikus) körökben csak a zubbony ujján viselhető 47-50+-os pilóta modellek elfogadhatóak, és azok között is csak amit a Lange, Wempe, Laco, Stowa és az IWC gyártott '45-ig.
Más körökben csak a Lange, IWC, Patek, Vacheron komplikációi.
Megint más körökben első sorban a Rolex/Panerai-ok, a Blancpain búvárjai.
Egyebütt csak a Rolex modelljei.
Stb.
Hagyjuk ezt...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
resool
aktív tag
válasz phranxinatra #138043 üzenetére
Ez előfordul Néha én is felkapom a vizet, némely félreértett reakción.
[ Szerkesztve ]
-
phranxinatra
aktív tag
válasz resool #138023 üzenetére
Én értem, amit mondasz, és nem is méretvitába akartam belemenni, vagy hogy mi számít komoly gyűjteménynek, hanem arra akartam rámutatni, hogy néha ellentmondást nem tűrően fogalmazol meg egy-egy olyan kijelentést, ami nem feltétlenül úgy van, vagy nem annyira egyértelmű, ahogy te gondolod.
-
g0n21
senior tag
válasz vadászcsiga #138039 üzenetére
Alkatomnak meg, az ízlésemnek nem
Majd talán egyszer (nem hiszem)Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
WiZARD
addikt
válasz ronin s8 #138035 üzenetére
Azért a +5-3-al cosc kereteken belül vannak a Grand Seikok...
resool: na de akkor nem a méreten múlik a gyűjtőség, hiszen nem azért gyűjtenek ekkorát, mert ez a komoly, hanem mert csak ez van.
szóval azt is mondhatjuk, hogy komoly gyűjtő csak 2015 előtt készült órát gyűjt...
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Deskdiver
senior tag
válasz Lavie #138033 üzenetére
Ááá, holnap már nem fotózóm le ,mert az már izzadságszagú lenne. Bőven unja már mindenki ezt a modellt. Amúgy is lehet ,hogy megválok tőle mert a sok fényes felület kicsit feminin az én kérges karakteremhez. Nem elég "tool" a cucc... Nálam még mindig a Fortis Cosmo viszi a pálmát.
[ Szerkesztve ]
-
resool
aktív tag
válasz WiZARD #138029 üzenetére
Ezt majd a jövő eldönti, biztos nőni fog az átlag gyűjtői méret, de jelenleg csak a mostani gyűjtőkről beszélhetünk, de ezt is leírtam, hogy nem is nagyon létezik igazán értékes darab 42 es felett, a régebbi órák között. De te is azt írtad, amit én egyébként a legelején.
Attól, hogy valaki megvesz egy friss darabot a boltban, nem lesz gyűjtő.
a 41-es meg, hogy nem fér bele a 42-nél nem nagyobba
Az utolsó bekezdést, viszont megint olyan amit nem mondtam. Azt írtam, hogy egy komoly gyűjtőnél nem nagyon látsz 42esnél nagyobb órákat, ami tény.Ezt úgy általánosságban:
Na méretről ennyit a részemről, mert tényleg páran a dühtől, belelátnak olyan dolgokat az írásomba, amit nem írtam.[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
-
g0n21
senior tag
válasz WiZARD #138030 üzenetére
Vegyen olyat, aki phiphire jár búvárkoni...pff...
Én a diszkrétebb -méretű- órákat szeretem, ennyi. Próbáltam már Reverting PO-ját, tényleg gyönyörű, de nekem nagy. Neki jól áll. És még kismillió órával lehetne ezt sorolni, neked is kicsi volt a 36-os DJ.
Na bumm. A 40-41 ami mindenkire jó kb, a többi csupán ízlés kérdése.[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
őstag
válasz #45302528 #137879 üzenetére
Épp egy 6R15-ös Seikoban gondolkodom mostanában (pl. SARX019), de ezek szerint nem éri meg a + 400 dollárt. A nyáron rendeltem egy nem japánban gyártott Seiko-t ("melóba jó lesz"). 7S26-os szerkezetes, kemény 70 dolláros óra napi szinten mutat ugyan ingadozásokat, de több napra számolva a napi átlag eltérés nem megy +4 másodperc fölé. És ezt tudja fél éve folyamatosan szabályozgatás nélkül, ahogy megérkezett Szingapúrból. Azt hittem, egy 6R15 simán belül tud maradni a napi 2 másodpercen. De ha csak ennyire képes a 6R15, akkor nem érzek rá késztetést, hogy 4-500 dollárral többért vegyek Seiko-t.
-
WiZARD
addikt
válasz resool #138004 üzenetére
Továbbra is tartom, hogy nem azért nem kerül be gyűjteménybe 42+ óra, mert túl nagy lenne, hanem azért mert azok még túl frissek, bármelyik sarkon megvehetők, csak pénz kérdése.
Cserébe ma simán találni 42-43-44mm órákat majd minden gyártónál. AP, VC, PP, ALS, Breguet,L.U.C Chopard, Arnold&Son stb
Vagy akkor azt mondod, hogy pl egy Zeitwerk az ki van/lesz zárva a komoly gyűjteményekből, vagy egy H. Moser & Cie a 41mm méterével épp csak cipőkanállal fog beférni a komoly embereknél? Panerai teljesen kizárt?
Szerintem szó sincs sértődöttségről, viszont továbbra is nevetségesnek és valótlannak tartom a kijelentésed, miszerint komoly gyűjtő méret alapján válogatna, és zárna ki órákat.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
-
Reverting
őstag
válasz phranxinatra #138024 üzenetére
Hat akkor egyrol beszelunk... sajnos...
Fagyalllo: ennyi love es csak ket ev gari?? )
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
madle
őstag
Köszi mindenkinek, nagyon tetszik a Seiko ezen szériája. A Baby Tuna mondjuk már a legnagyobbnak kinéző óra szerintem abból a családból. Így akkor nem félek ettől.
-
resool
aktív tag
válasz phranxinatra #138012 üzenetére
Mindenkinek mást jelent, hogy honnantól komoly valami. Nálam onnantól, hogy olyan darabjai vannak, amire ha rákeresel chronon vagy e-bayen, akkor nem találsz, ha ő szeretne valamilyen órát akkor azt hosszas keresgélés előzi meg, és nem azért, mert olcsóbbat keres, hanem, mert jó ha találni a piacon elérhetőt, és ez már csak a ritkaságból adódóan sincs 42es felett egy-két kivétellel.
És én csak erről beszéltem végig, engem aztán holt nem érdekel, hogy ki vesz 47-es meg ilyesmi órákat, ha ez tetszik neki nekem aztán semmi gondom vele.
Szerintem, azért reagált mindenki ilyen hevesen, mert megsértődött azon, hogy ő nem tartozik ezek közé. Szerintem itt a fórumon világszinten senki sem komoly gyűjtő, már csak az ország pénzügyi helyzetéből kiindulva sem.
Mint, ahogy valakit két új Audival és egy BMW-vel nem hívunk komoly kocsigyűjtőnek, úgy ez ugyanígy igaz óráknál is.
Csak egy példa: egy amerikai főnököm itt volt nem rég Mo-n és órákról kezdtünk el beszélgetni. Elmondta milyen órái vannak, hát összeszartam magam, és utána mégegyszer miután elmondta, hogy ő nem ért az órákhoz nagyon és nem is nagyon foglalkozik vele. Majd elsorolta, hogy a kollégáinak milyei vannak, de amúgy ők sem óráznak, ott ez alap dolog, hogy mindenkinek van 4-5 olyan órája, ami itt senkinek.
(Lehet a Fradit komoly csapatnak hívni Mo-n, csak amikor világszinten kell nézni máris megye 1 a szint)Érdemes keresgélni neten is pl hodinkee videoit ajánlom, a "Talking watches" sorozatot, na ott komoly óragyűjtőkkel beszélgetnek, talán 1-2 ember volt, akinél voltak nagyobb órák a gyűjteményében.
Pl. egy 2 méteres exkosaras
Csak ami zavaró a dologban, hogy lehet női órázni egy 36os órát (annak ellenére, hogy minden igazán értékes óra ekkörül a méret körül forog, amire felhívtam eddigiekben a figyelmet), senki fel sem szisszen, de ha valaki leszólja a palacsintasütő méretet, akkor abból komoly felhördülés lesz.És akkor itt jön azaz effektus még szóban, ami a legjobban idegesít, én csak Bretiling szindrómának hívom. Annyi, meg annyi valamennyire befutott vállalkozót látok 46+ os Bretilingekkel a kezükün, csak azért, hogy valami igazán feltűnő legyen a kezükön, és közben teljesen aránytalanul mutat a kezükön, na nekem ez alázza meg a szeretett hobbimat
[ Szerkesztve ]
-
g0n21
senior tag
válasz madle #138014 üzenetére
Én próbáltam WiZARD 48-as Tuna-ját (nem szóviccelni !!!!! ) és nem tűnt nagynak a csuklómon... pedig 41-esnél nagyobbat nem szívesen vennék fel, ez kényelmes volt.
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
fagyalllo
őstag
Credor márkanév alatt jelenik meg az első Seiko tourbillon szerkezet, 8 darabos széria, 50 millió jen+adók. Fujj. [link]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Deskdiver
senior tag
válasz resool #138010 üzenetére
Nincs itt semmi probléma. Az én értelmezésemben az óra mérete kb. ugyanolyan stíluskérdés (vagy alkati) mint a formája vagy egyéb részletei. Kinek ez tetszik kinek az. Itt általában kb. mindenki egyöntetűen vallja ,hogy "stílusról nem vitatkozunk" csak néha ezt nehéz elkerülni egy olyan dologban amit rosszabb esetben az egyetlen funkciója mellett csak a stílusa határoz meg. Szerintem ez most ilyen volt. Félreértés egy kicsit túltöltve.
[ Szerkesztve ]
-
Reverting
őstag
válasz phranxinatra #138006 üzenetére
En egyszer beszeltem veluk telefonon, es tobbet soha... Tipikus suttyo, tusko neni volt... Nem is ertem h mit keres egy alkalmatlan ember ilyen helyen. Baross utcai serviz volt pontosabban... Omega femcsatba akartam csavart rendelni... Remenytelen... Azzal kezte h be kell vinni es h ennek mekkor anyagi vonzatai vannak, es hol vettem az orat... Magyar WDL garis...
Meretre akartam igazitani es tartalek csavart venni...iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
madle
őstag
Sziasztok,
van valakinek a csoportban Seiko Prospex órája? Nagyon megtetszett egy, csak annyi problémám van vele, hogy 47mm-es a ház.
élőben ez mennyivel lehet nagyobb ránézésre, mint a Seiko Solar Chronograph SC021, tehát a formája éppen kisebbre csalja az órát vagy nagyobbra? Az SC021 volt nekem előtte, az azthiszem 44mm-es, de majdnem kicsinek tűnik a forma miatt (amit lehet a szíj tesz inkább)..[ Szerkesztve ]
-
condy
senior tag
válasz vadászcsiga #138007 üzenetére
Csak próba.
Egy eredeti az most nekem horror!"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
phranxinatra
aktív tag
válasz resool #138004 üzenetére
Pontosan erről van szó. Az, hogy semmilyen komoly óragyűjtő nem gyűjt 42 feletti órákat, egy több ponton is támadható kijelentés. Eleve honnan tudod, plusz mit jelent az, hogy komoly? Ezt a mondatodat inkább úgy kell érteni, hogy szerinted aki 42-esnél nagyobb órákat is gyűjt, az nem komoly gyűjtő.
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz vadászcsiga #137897 üzenetére
Csíped a platina lünettát, mi?
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
resool
aktív tag
válasz Deskdiver #138008 üzenetére
Igen Egyszer már írtam is amúgy. De már kaptam mindent, hogy bezzeg én az vagyok...
Na mindegy. Nehéz úgy, bármiről is beszélni, hogy mindenki megsértődik azon amit írok, aztán onnantól kezdve, már nem is érti a mondandóm lényegét.csiga: még rá is kérdeztél, és már ott is leírtam, hogy mit értek ezalatt.
[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
válasz phranxinatra #138006 üzenetére
Mit rendeltél valójában?
Resool
Egyszerű. Fogalmazz egyértelműen.[ Szerkesztve ]
-
phranxinatra
aktív tag
Ma rám írt a tegnapi Omega butikos pittsburghi csaj, hogy mindenképpen tudassam vele, ha megjön a rendelt cucc, hogy mennyire vagyok elégedett. A budapesti butik arra nem volt képes, hogy egy szaros rendelésvisszaigazoló emailt küldjön.
-
resool
aktív tag
válasz phranxinatra #138002 üzenetére
Az a baj, hogy senki nem értette, mit írtam és olyan miatt ítélkeznek amit nem írtam, hanem teljesen mást.
Meg szerintem alátámasztottam: semmilyen komoly óragyűjtő nem gyűjt 42es feletti órákat, arra reagálva, hogy manapság senki nem hord 36os órákat.
És erre bejött az, hogy sokan már valakit komoly gyűjtőnek gondolnak pár modern Rolex-szal és Omegával, etc. Ez nem a komoly kategória nálam.[ Szerkesztve ]
-
phranxinatra
aktív tag
válasz vadászcsiga #137968 üzenetére
Baszki, én nem ismerem resoolt, de nem most először jutott eszembe a hozzászólásait olvasva egy nagyon közeli barátom örökbecsű mondása: te ilyen fiatal vagy és már így okoskodsz?
(No offense, resool, nem vágom, hány éves vagy, csak valahogy úgy érzem, hogy a korod miatt fogalmazol meg néha ilyen sarkos, de nem kellően alátámasztott véleményeket.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest