Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ra3
őstag
válasz kiscéé #44393 üzenetére
Én már korábban érdeklődtem a Seiko solar technológiával kapcsolatban itt a fórumon, de nem nagyon tudott senki hozzászólni, úgy néz ki te leszel aki élesben teszteni fogja szóval várom a tapasztalatokat.
A 10+ éves Citizenekről (eco-drive) többen írták hogy gond nélkül működnek a mai napig, gondolom a Seiko sincs nagyon lemaradva technológiailag, szóval szerintem ezzel a részével nem lesz gond.
A fekete bevonat miatt nem is baj hogy nem használod napi szinten, bár szerintem a tokozás azért jóval nehezebben sérül meg, inkábba fekete bevonatos fémszíj ami hamar megkophat ha nincs rá odafigyelve.
A Casio-k megbízható és jó árú igáslovak, amit linkeltél az jól is néz ki, és funkcióiban is jól felszerelt, szerintem nem fogsz mellé ha megveszed.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Ra3
őstag
válasz kiscéé #44397 üzenetére
Üveg polírást nem tudom hogy ki tudja megoldani, pont a napokban volt róla szó hogy nagyon senki. Ha rákeresel a PVD-re itt a fórumon akkor látni fogod hogy próbáljuk róla lebeszélni az embereket, igaz hogy kemény a bevonat, viszont vékony, könnyen és látványosan sérül, cserébe nem javítható.
Mondom ezt úgy hogy nekem is van PVD órám, bizonyos helyzetekben nem használom, így fél éves de nincs rajta kopás, és amúgy tetszik azóta is.
Ahogy írtam szerintem ezeknél a szíj része a kritikus ha pvd-s fém, maga a tokozás annyira nem sérülékeny szerintem.
Régi Citizened nyugdíjaztad vagy tönkrement?''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
zaskar
senior tag
válasz kiscéé #44397 üzenetére
A Seiko a használati útmutatóban így nevezi meg az energiatároló egységet: "Manganese titanium-lithium rechargeable battery". Tehát ez tulajdonképpen egy akku lenne.
Csak azért néztem utána mostanában, mert én is egy Seiko Solart akartam rendelni UK-ból, de sajnos kiderült, hogy már nem tudják szállítani azt a modellt. Így letettem róla, mert máshol meg többe került. Amúgy tényleg jóval kevesebb visszajelzést olvasni a Seiko Solar technológiájáról, mint az Eco Drive-ról. Ez utóbbiról van a környezetemben is pozitív tapasztalat. Kolléganőm férjének van egy 1999-es Eco-Drive chrono-ja, hibátlanul működik a mai napig. -
teratti
senior tag
válasz kiscéé #44925 üzenetére
Szia!
Több rádióvezérelt, fényenergiás Casio-m volt a 100k-s szegmensben és semmi gondom nem volt velük tetszett, hogy modernek. Csak rajta volt a kezeden semmi elem-pontatlansággond, szervíz tekintetében igénytelenek. Ami sok drága automata óránál nem mondható el.Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
teratti
senior tag
válasz kiscéé #44932 üzenetére
Nem volt meg túl sokáig egyik sem csak ez a tipus: Casio ECW-M300EDB-1 Csak a súlya miatt eladtam mert egyre jobban zavaró volt.
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
BAti77
aktív tag
válasz kiscéé #45798 üzenetére
1994-ben az akkor még ékszerkereskedő Raphael Cohen óráscéget alapított az USA-ban (Las Vegas) Universal Watch Co., Inc. (UWC) néven. Több márkát dobtak piacra - TENO, TitanFactory, Steel Blaze, 40 NINE - ékszereket, órákat és különböző kiegészítőket árulva. 1996-ban került bevezetésre a Boccia órasorozat, ahol minden egyes óra tömör titániumból készült. Az órának majd minden tartozéka tiszta titánium: a korona, a gombjai, az óracsat szemei, a rugalmas kötései, és a csatja. Az óra összetevői szilárdságukról, könnyű súlyukról, és rozsdamentességükről ismertek. Egyetlen olyan alkatrésze van a Boccia órának, ami nem titániumból készült, ez a rozsdamentes acélból készült hálószemes szíja. Mindegyik óra (legalább) 30 M-ig vízálló. A Boccia órákat az UWC Hong kong-i leányvállalata és a Tutima gyártja németországi üzemeiben, svájci és jápán( - kínai) óraszerkezetek felhasználásával.
[ Szerkesztve ]
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
teratti
senior tag
válasz kiscéé #45820 üzenetére
No igen, mikor nekem is voltak ilyen "modern" óráim (Citizen/Casio) utánajártam meddig bírják az akksik és mennyi lesz a pótlása. Azt mondták a Citizen akksija erősebb tovább bírja és 8k az ára. Tehát nem nagyon éri meg anyagilag a dolog csak zöldebb. A most hordott Certina DS Spel 77 hónapot bír papír szerint de ott lehet az igazság mert 2009-es vásárlás előtte ki tudja mióta ment és még az eredeti elem van benne. Megnézem milyen van benne mert ha megadja magát csak olyat rakatok bele.
#vadászcsiga: nekem az tetszett a kisebb méretben, hogy a sok nehéz fém óra után sokszor rá kellett nézni a kezemre mert nem éreztem, hogy rajtam van.....már-már veszélyes volt mert attól féltem elhagyom.
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
Tothgera30
Ármester
válasz kiscéé #46688 üzenetére
Nem. Főleg csak japán órákkal foglalkozom, mint írtam Seiko-kkal, ezen belül is búvár órákkal (diver/scuba/stb.), viszont ez nem szeretném még 100* leírni . Volt nálam ETA szerkezetes, nagy csalódás volt, hónapokba telt míg elvitték, utálom, de nem tudom miért . Szerintem annyira már nem ász a "Swiss made" feliratú vekker, a hírhedt és bálványozott Rolex hamisítványok meg utolsó kupiban is vannak, talán onnan még a Tudor amiből nem láttam hamisat. A jó nép persze hogy a fake karórát veszi, ezért nem csodálkozom hogy átlag usernek 30k már rohadt drága óra.
Minap beszélgettem egy 50 év körüli e.ü. dolgozóval, látta a kezemen a Bonetto Cinturini-val szerelt Seiko Monster (SKX779)-t. Erre rávágja: "Az búváróra? Seiko? ...Szép, azon jól látni a mutatót..." (- itt gyenge fényerejű liftben voltunk és az indexek erősen "pilácsoltak"). Pár perc múlva odáig jutottunk hogy neki is van egy Citizen, 30k-ért vette, 2k-ért cserélt benne elemet, erre megállt. Valahogy nem csodálkoztam, szó nélkül hagytam az ügyet.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
ronin s8
senior tag
válasz kiscéé #46689 üzenetére
Nem haragszom én rájuk. Voltam párszor náluk, a legkorrektebb üzletemberek, mindenki boldog lehet ha csak egyszer az életben sikerül japánnal üzletet kötnie, de nagyon furcsák, nagyon más kultúra az övék. Miközben a legmagasabb fokú precízitásra törekszenek, és nagyra értékelik a tudást, gondolkodás nélkül legázolják az ellenséget, kifosztják, átveszik, tökéletesítik és beépítik a külföld tudását. Nagyon más, mint Európa...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
TimeCenter
tag
válasz kiscéé #47900 üzenetére
Főként a járástartalék a különbség közöttük az Eco-Drive rendszert tekintve. De a drágábbakon további extrák lehetnek, töltöttségi szint jelzése, merülő kondenzátor figyelmeztető jelzés ( kettesével lép a másodperc mutató ), pontatlan idő figyelmeztető jelzés ( 2-1 lépésekkel lép a másodperc mutató ), energiatakarékos üzemmód ( sötétben leállnak a mutatók ).
-
TimeCenter
tag
válasz kiscéé #50325 üzenetére
Your Citizen Watch is guaranteed against defects in material and workmanship for five years from the date of purchase. This five* year guarantee is applicable in the UK and Ireland only.
However if you take your watch abroad, Citizen's International Guarantee applies and is valid for one year from the date of purchase.
Ha eredeti valószínűleg nem lesz baj vele. Arra vigyázz, hogy ne hagy lemerülni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hálózati / IP kamera
- Futás, futópályák
- Ukrajnai háború
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- TCL LCD és LED TV-k
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest