Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- Rap, Hip-hop 90'
- Tomb Raider Remastered I-III
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csari93
aktív tag
Szerintem ez hasonló kérdéskör mint a borozás. Az ember a nagyobb számlapossal kezdi, mert az férfias, és aztán meg kell érni arra, hogy sokszor elegánsabb a kisebb. Mint a bornál az édes-száraz, legalábbis én most ezt látom pl magamon. Illetve azt gondolom még, hogy a klasszikus órák jól néznek ki 40 alatt is, modernebb stílushoz jobban áll a nagyobb.
Rendre nekem is 40+ méretű óráim vannak, de például egy kollégám mostanában egy 90-es évek beli világos arany számlapú, fekete bőr szíjas seiko 5-öt hord, sajnos nem találtam hasonlót sem neten (mutatnám, marha jó a stílus), relatíve kicsi és elég alacsony, de baromira hordanám.Ui: Talán ilyen, fekete szíjjal. Rákerestem agresszívebben.
[ Szerkesztve ]
www.flickr.com/csari
-
Veron
addikt
válasz pulutodurumo #196047 üzenetére
Én meg mostanában egyet szoktam hordani, azon gondolkodom, hogy a többit el kellene adni. Fura, mert azt hittem én a "néhány órás" (3-4 db) ember vagyok, de lehet mégis az "egyórás" a stílusom.
[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
pulutodurumo
addikt
válasz schawo #196046 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy tavasszal - nyáron, laza öltözékhez veszem fel a nagyobb darabokat. A kisebb, alacsonyabb órák pedig akkor kerülnek sorra, amikor be kell férniük a mandzsetta alá. Persze mindig vannak kivételek, de nagyjából így alakul.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
titán
válasz Zoltán124 #196043 üzenetére
Tök jó, szeretem, szoktam hordani. Azért be kell látni, hogy egy 15-20ezer forintos órától nem lehetnek olyan elvárások, mint egy drágábbtól, de az áráért nagyon is rendben van. A szerkezete (Seagull ST6) is tök jó. A lünetta 90 klikkes (), az acél tok is elég jól megmunkált, a gyári, tömör acél szíjjal sincs semmi gond. A vizet is jól bírja, koronazáras. Korrekt iparos munka.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Zoltán124
kezdő
A pagani design heuer copy, mennyire jó kis óra?
-
titán
-
Mercutio_
félisten
-
@mriya@
őstag
válasz celgene121 #196012 üzenetére
Szerintem semmi gond a 37mm-es karórákkal.
Divat lett a nagy méretű óra, ezért sokan ezt nézik elsősorban.
Sok nyüzüge gyereket lehet látni úton-útfélen ébresztőóra méretű időmérővel a csuklójukon.
Azt hiszik ettől férfiasabbak.
Pedig a nagyapjuk-dédapjuk még picinyke karórát hordott (ha volt neki egyáltalán).Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
titán
válasz petipetya #196019 üzenetére
A környezetemben a női kezeken általában 40 mm-es órákat látok, és cefet jól állnak rajtuk.
Testvérem feleségének (kb 165cm és 45-50kg) 42-45 mm közötti, 13-15mm vastag hatalmas (tulajdonképpen férfiórának szánt) automatái vannak, azokat szereti, és tulajdonképpen nem is áll neki rosszul, már olyan nagy, hogy sehogy se lehet a normál arányok szerint nézni. És legalább nem fújja el a szél. Ugyanakkor nekem akkor tökéletes, ha az óra felveszi a csukló formáját. Ilyen a 37-es kedvenc órám, és az asszonynak tetszik (ő is fentiekhez hasonló paraméterekkel 40mm-es behemótot hord).
Utálom a prekoncepciókat
[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
Nekem van SNK807K2 és SNZG11K1. Nem túl vastag a csuklóm, a fiaimé még kisebb, de az SNK - bár nagyon jó és pofás kis óra - kissé nőiesnek látszik rajta. Persze ízlés kérdése, én azt is gond nélkül hordom, de az esetek 90%-ában mégis inkább az SNZG-t teszem fel.
-
g0n21
senior tag
válasz mokasirs #196021 üzenetére
Nagyjából.
De nálam is van egy, full set, olcsóbban.
Tavaly szervizelt, nyomasproba valid (ezzel nyaraltam most két hétig).
39mm, zafír mindkét oldalán tukrozodesmentes bevonat.[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
Quartz51
tag
Ha nem ragaszkodsz a garihoz, akkor itt valamivel olcsóbb:
[link]Ez a végleges ár, Angliából postáznak. Ha paypallel fizetsz, akkor nem lehet gubanc.
-
ktg3
őstag
válasz mokasirs #196021 üzenetére
Szerintem rendben van. Ha valós a leírás, akkor a full set fémszíjjal + bőrszíjjal nagyságrendileg ennyibe kerül.
Mostanában egyre több embert látok ilyen, vagy cronograph cosmonauts-ot keresni. Régebben ki lehetett fogni picit olcsóbban is, de sokszor nem volt doboz, papír, fémszíj vagy egyéb tartozék.[ Szerkesztve ]
-
mokasirs
csendes tag
Sziasztok!
Egy Fortis Official Cosmonauts Day-Date [link] órának amin teljes szervizelés elvégezve 2017. februárjában, minden tartozékával, gyári fémszíjjal, iletve Hirsch bőrszíjjal, pótszemmel, garanciakönyvvel, leírással, dobozzal, nyomáspróbával, kompletten. 2001-es magyarországi vásárlás. mennyi a reális ára?
megér 200e.Ft.-ot?
Illetve ennek az órának az átmérője 38, vagy 39mm?[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Bumburnyák #195958 üzenetére
Végül az órát megvettük, de azért figyelni fogom az oldalt, valamikor nekem is kelleni fog óra.
Köszi!
-
petipetya
nagyúr
válasz TaylorPro #196015 üzenetére
Persze mindenki azt hord, amit akar. Haveromat is folyton nyaggatom a 37 mm-es órája miatt, de már nem akar megválni a 25 éves, érzelmi töltettel bíró vastól. A környezetemben a női kezeken általában 40 mm-es órákat látok, és cefet jól állnak rajtuk. Nekem a 41/42 mm-es tökéletes, amit a női szájak is megjegyeztek már, pedig nem vastag. Mármint a csuklóm.
Mindenesetre biztosan nem vennék fel 37 mm-es órát, amikor a 40 mm-est is kicsinek találom magamon.
"nincs rá lezsóidő"
-
s4tch
veterán
válasz schawo #196017 üzenetére
+1
Nekem is van egy ilyen kis Seiko 5, khaki színben. Vékony a csuklóm, pont jó a méret. A 40 fölötti órák krumplinak néznek ki rajtam.
A Seikóra visszatérve, kényelmes, olyan másfél nap a járástartaléka, non-hacking, tehát eleve nem a pontosság az elsődleges erénye, a szíja olyan 10 év után is vállalható állapotban van. Csípem.
Ja, és sziasztok, szerintem még nem írtam ide.
-
titán
Hajrá, tök jól néz ki. Azzal meg ne törődj, hogy egyesek avatár alapján megmondják, hogy mi kicsi, mi nagy
Nekem vastag csuklóm van, és 35-48-ig mindent szeretek.
[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
-
celgene121
csendes tag
Sziasztok,
Egy mechanikus automata orat szeretnek venni, a valasztasom egy Seiko 5 SNK809K2-re esett.
Egyreszt az ar miatt (40K huf), masreszt vekony csuklom van es 37mm-es tok meretben megfelelonek tunt.A kerdesem az lenne hogy jo valasztas-e, illetve milyen mas alternativak lennenek hasonlo parmeterekkel ?
Koszi.
-
oimuka
tag
Most van először fémszíjas órám. Vékony a csuklóm, 3 szemet ki is kellett venni. A kérdesem, mennyire kell szoros legyen a szíj, az órás azt mondta, hogy az egyik ujjam be kell férjen a lánc és a csuklóm közé, állitsam szorosabbra?
-
titán
válasz haypro #196001 üzenetére
Ez valószínűleg PVD aranyozású. Hát, nem tudom mit lehet kezdeni vele. Részleges megoldás lehet, hogy a horzsolt részeken csiszolás polírozás, egyszerű aranyozás, de színeltérés lesz. Másik, sokkal drágább megoldás, hogy az egészet csiszolni, polírozni, és újraaranyozni. További hátrány, hogy az ilyen aranyozás (talán elektrolízissel) sokkal gyengébb és gyorsabban kopik, mint a PVD.
-
haypro
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, szerintem ez a topik áll hozzá a legközelebb. A segítségeteket/tanácsot szeretnék kérni az órámmal kapcsolatban.
Van egy gyönyörű Doxa 171.90.101.01 típusú automata (Sellita SW200-as svájci szerkezet, 26 kővel) órám, ami nagyon a szívemhez nőtt (3 éve kaptam a középiskolai ballagásomra).
Sajnos érte pár külső behatás, elestem motorral és ráadásul még a csat is kezdi feladni, így levételkor kétszer is esett parkettára, ezáltal van rajta több helyen "horzsolás" szerű sérülés. Képet rakok be róla, ezen a közeli makrón persze sokkal drámaibbnak hat, mint a valóságban: igazából csak relatíve közelről észrevehető.
Ezzel szeretnék valamit kezdeni, nyilván tisztában vagyok vele, hogy a gyári állapotot lehetetlen újból elérni, de jó lenne ha ahhoz minél közelebb kerülne
Ennek érdekében elvittem már az egyetlen hazai hivatalos szervizbe, az Ungaro Swiss-hez, ahol a honlapon hirdetik hogy foglalkoznak órák külsejének a felújításával is, de sajnos azt mondták hogy semmit nem lehet ezzel kezdeni, amit nehezemre esik elfogadni. (Egyébként abszolút nem ajánlom a helyet.. Az egyik eséskor a "DOXA" feliratból leesett az "A" betű, ezt a kb. pár perces munkát 3.000 Ft-ért csinálták meg hitvány minőségben)
Szerintetek lehet ezzel kezdeni valamit? Hova fordulhatok? Nem értek hozzá, de nem lehet festeni/krómozni/polírozni, hogy szebb legyen? Ha tudnátok tippeket adni, esetleg van ilyen szerviz/szakember/ismerős, azt nagyon megköszönném!
[ Szerkesztve ]
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest