Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

[B] Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.

Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
[B] Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#126780) quailstorm válasza dugesz77 (#126776) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Babát ne keverd hozzám. Annyi igazság van benne, hogy kezeletlen műanyagot, ami nem menne át EU-s kontrollon, azt sokkal könnyebben összeszedsz a belpiacos kínai cuccok közül, mint a hazaiból.

Kínából jellemzően olyat szoktunk rendelni, ami itthon a boltban nem kapható. Itt bukik a márkásat dolog, de ez fentebb el lett magyarázva. Nem az Oral-b gyárban gyártják, hanem tök máshol. Az azért mai napig nem mindegy, hogy EU vagy USA rendeli meg saját magának saját technológiával akár, vagy fullos kínai belpiacos akármi.
Emiatt fenntartom a mondatot, mert ha már közvetlenül Kínából kell rendelni, akkor az ottani belpiacos, meg ilyen olyan kétes eredetű termék (a telefont most hagyjuk), így más előírásoknak kell meg vagy nem megfelelni.
A kefére nem tudod ráhúzni, hogy ugyanaz, mint itthon a bótban, csak olcsóbban, mert egyáltalán nem az.

Btw. amit a kínaiak nekünk gyártanak azt meg ők nem tudják megvenni, sőt ők többnyire még annyira se tudják megvenni, mint most mi a belpiacos kínait az ilyen-olyan webshopokból. India dettó.

Még full off fact, az én fogkefém made in Germany... Nem mintha akármit is jelentene.

Kiskereskedelmi szinten történő Kínával üzletelés során a hatóság nem tud és nem fog beavatkozni (kivéve ha vámolni kell). Így neked kell észnél lenni, hogy mit teszel a szádba adott esetben.
Egy bizonyos árszint alatt a kínai poliészter ruhák, és azok brutálisan fogó festékei se túl bizalomgerjesztőek, és nem tűnnek egészségesnek.

Én is befejeztem, aki akarja az már ennyiből megértette.

Ja és kérek mindenkit, hogy gondolkozzon el valamin:
Azért rendel valamit Kínából, mert:
- nem lehet pont olyan terméket itthon kapni
- olyan vagy helyettesítő termék itthon sokkal drágább
- rendelésfüggő lett és minden szart megrendel már

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.