Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
grizlisandor
veterán
[ Szerkesztve ]
-
dj79
senior tag
válasz grizlisandor #173851 üzenetére
Pedig de, Barcsik is megerősített, amikor koxtalanításon voltam nála.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Jól megszívtam... Péntek reggel mentem volna dolgozni, viszek 2 másik kollégát is oda vissza 133km.
Első henger gyújtótrafó meghalt, rángat a kocsi. Gyorsan kölcsönkértem egy autót, azzal meg hazafele bekaptam egy marék követ, vihettem szélvédőshöz. Mivel a kocsim 5 hétre cégautónak lett kinevezve, meg erre van behajtási engedély, illetve muszáj 2 másik emberrel dolgozni/oktatásra járni, ezért gyorsba megcsináltattam márkaszervízbe, mert tudtam, hogy mindig van nekik készleten trafó, hétfő reggel meg már kell a kocsi. Soron és nyitvatartási időn kívül fogadtak, kicserélték a trafót 28705 forintért. Tudtam, hogy drága lesz, de hogy ~6 ezres trafó ennyibe lesz szereléssel, amihez még szerszám se kell... Durva.....
Amúgy a márkaszerviz korrekt volt, hogy ilyen gyorsan megoldották nyitvatartási időn kívül.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
bul07
nagyúr
válasz b4zsi- #173861 üzenetére
A megrágott zajszigetelésre gondolsz?
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
cool13
őstag
Ahogy bul07 írja.
Mágus2 ezt hogy érted? Nem tűnik annak. Ne szomoríts el.
-
dj79
senior tag
válasz yodamester10 #173860 üzenetére
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz macilaci78 #173865 üzenetére
Olajos körben a folyadék szint fölött. Oda csak egy helyről kerülhet olaj. A tömítés átszakad az olaj és a víztér között. Ilyenkor nem fogy a víz, sem az olaj, csak keverednek. Múlt heten javítottam ilyet, még megvan a tömítés, lefénykepezem hétfőn, hogy miről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
iceQ!
addikt
válasz molnarpeter #173856 üzenetére
Te mit ajánlasz?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
válasz molnarpeter #173872 üzenetére
Első két teleszkóp is cserélve lesz. Ott jó lesz a Bilstein?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
zsolt19900
őstag
Passzatomnál az első futóműben az alsó hátsó lengőkar (ami a bölcsőbe csatlakozik) nos annak a bölcsőfurata amin kvázi a csavar átmegy annak szabad valamennyi holtjátékának lennie? ki tud az "kopni" az idők során? Amennyiben igen, mi rá a megoldás (esetleg bölcsőcsere nélkül? gondolom a bontott bölcsők is hasonló állapotnak örvendenek)
Mód van esetleg arra, hogy felújítva/perselyezve legyen az a bekötési pont?
Az a problémám ugyanis, hogy (pontosan 1 éve és 1 hónapja került bele Hart szett) és amikor alátekert kormánnyal tolok egy rükit (legyen az egy Y megfordulás stb.) úgy hallatja magát az anyós lába alól a történet....
Alámenve "megpajszerelve" tudom némileg mozgatni és azt is látom, hogy ami van a benne lévő szilent 2 szélén az a műanyag valami, na azok eléggé kopottak....
Lehetséges, hogy elegendő szilentet cserélnem (gondolok itt arra, hogy belenyomatok 1-1 Lenförder szilentet) és hát ha megoldódik, vagy ha a cserekor észrevettem, hogy kotyog picit, akkor más lesz a megoldás?
Az mindenesetre érdekes, hogy csere után egyből (értsétek 1évig bezárólag) nem jött elő ez a koppanásos hang, szóval ezért is jött most a kérdésem
Ezen kívül más gondom nincs a futóművel (ugye 1 éve a komplett fel lett újítva: gumibakok, tányérok, gátlók, külső belső kormányösszekötő porvédővel és persze a komplett Hart szett), néha még picit hallom a jobb oldali felső "toronycsapágynak" csúfolt alkatrészt hidegben nyikorogni, de az gumi-gumi hang, szóval amikor eltekerem a kormányt teljesen akkor a rugó megtekerheti, ott nincs is instabilitási gond max egy kicsit kellene befújjak neki
Szóval ezekkel a lengőkar+bekötés témával mit lehet kezdeni? Nem instabil az autó meg teljesen jól fut, csak hát az a fránya "maximalizmusom" az zavar, és hogy ez legyen rendben egy autón
Szerk: [link] 4perctől, ahogy teszi bele, na kb. ennyire "mozog" nekem is az a bizonyos bekötési pontom, mint a videón[ Szerkesztve ]
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz zsolt19900 #173875 üzenetére
Az a kérdes, hogy a furatban lóg a csavar, vagy csak a szilent lóg a csavaron. Nem mindegy, mert első esetben csak meg kell húzni a csavart, második esetben kuka a szilent.
-
zsolt19900
őstag
válasz Mágus2 #173876 üzenetére
[link] 4percnél ahogy teszi bele, kb. az enyémnek is van akkora "holtjátéka"
Meghúzni meghúztam, de úgy "rendesen" terhelt állapotban, úgy ahogyan kellett, ezek ki is lazulhatnak?
Örülnék, ha csak a szilentet kellene cserélni, csak féltem attól, hogy azt mondod(játok), hogy semennyi holtjátékának nem szabad lennie ott a csavarnakFaragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz zsolt19900 #173877 üzenetére
Lelazulhat. Húzd meg rendesen, a csavar ott nem mozoghat.
-
zsolt19900
őstag
válasz Mágus2 #173878 üzenetére
vagy majd max a napokban készítek egy saját videót róla, aztán akkor megnézed a konkrét esetet
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
c00per
tag
válasz zsolt19900 #173879 üzenetére
Az ha megvan huzva nem szabad mozognia, max a szilent tud erdekes dolgokat muvelni, ha pl a fem perselybe a gumi mozog(lattam mar olyat, hogy csuszkalt jobbra-balra) stb. Sot nekem az elozo autoban a csonkallvanyban levo fem perselyeket is szetverte egy pek es forgott az allvanyba.Tehat hiaba megvolt huzva a lengokar gombfejenek a csavarja,amikor alaszedtem a kormanyt mindig kattant egyet.Az anyat raadasul szepen letekerte es kiesett a lengokar.A felni fogta meg, hogy ne az uton huzzam
[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
Tervezem az autóm lecserélését és elég jó alternatívának tűnik a vag vonal. Ami biztos, hogy az 1.4 TSI erőforrás lesz a befutó, de konszernen belül kapásból találtam 3 autót ami jó lehet. Ilyen 1-2, esetleg 3 éves levetett flottás autókat engedne meg a keret ~5m,viszonylag kevés futott km-el. Mi a különbség a Golf, Octavia, Leon kombik között? A Golf a legdrágább, abból többet futott férne bele, az octaviaból elég nagy a választék kicsi futással és ahogy néztem a seat a legolcsóbb.
Zajszigetelésben mekkora különbség van köztük? Sokat mennék országúton és pályán, ezért számítana a menetzaj és az ülések kényelme. Beltér mennyire tud zörgős lenni? -
Gombinyó
őstag
Köszi, az már nekem jó, ha nem zörögnek. A mostani kocsiban már 40e után zörgött/cicergett a műszerfal. Attól megőrülök.
-
1stVikman
senior tag
válasz Gombinyó #173881 üzenetére
A sorrend kb.amit leírtál. Golf, octavia, leon. Mind árban, mind a felhasznált anyagok tekintetében így alakul. Ez mondjuk nem jelenti azt, hogy a leon xar, és a golf meg jó, de azért apróbb dolgokon érezhető, hogy melyik hova van pozícionálva. Picivel jobb hangszigetelés, picivel igényesebb beltér, puhább műanyagok használata az, ami egyértelművé teszi a különbségeket.
-
kk831228
addikt
Üdv!!
Egy gyors kérdés : 2007 Cordoba 6l2, 1.4pd - be van kettőstömegű...? 🤔
Köszönöm... ;)
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
gzbotii
nagyúr
válasz molnarpeter #173889 üzenetére
Ez igaz a többi, három hengeres 1.4 TDI-re is?
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Adott egy 1998-as VW Golf 1.6 SR benzin . Az autót 2 éve hozattam be Németektől, akkor lett itt nálunk forgalomba helyezve. Az autó valós km-errel rendelkezik, most jelenleg van benne 217.000 km. Az autó most volt műszakin, csont nélkül átment.
Az autón a 2 év alatt elég sok mindent kicseréltem, a motort is fel újítattam úgymond. Viszont, most már lassan 1 hónapja gyötör a gondolat, hogy el adjam vagy meg tartsam az autót. Igazából ha el is adnám, akkor max csak Golf 5-t vennék , ugyan úgy 1.6 motorral, annyi hogy 5-6 év lenne köztük a különbség, illetve ugye az a motor 16 szelep, míg az SR 8 szelep.De mindig ott jövök rá, hogy ezt szinte már fel újítottam, illetve az alkatrész is csak nagyon olcsó hozzá.
Annyi, hogy most a kasztnin van egy hiba, azt a részt majd újra kell fényeztetnem.
Csináltam egy excel táblázatot, ahol le van írva, hogy miket cseréltem... Annyi, hogy ebből ki maradt, majd javítom, hogy a motor meg lett bontva, sikoltatva lett a hengerfej sikoltatva lett + cserélve lett az üzemanyag szivattyú..íme : [kép]Gondolkodok, hogy kb kapnék érte max 750.000 Ft-t.. Viszont ennyiért megtartom/megtartanám használom még jópár évig, ennyit megér, max veszek mellé egy másikat, ezt meg használom úgymond "munkás" autónak , melóba, ide oda eljárni jó lesz vele. Attól tartok, hogy veszek valamit, aztán netán-netán belenyúlok valamibe, aztán mire rendbe teszem, újra eladom ( Előtte volt egy 1.4-es G4, szintén 2 évig, azt is eladtam, pedig volt benne 110.000 km, annyi hogy 3 ajtó és klíma nem volt benne )
Nektek mi a véleményetek, érdemes lenne eladni, vagy tartsam meg ? Érveket elfogadok, stb
Köszönöm.
Gergő
Esetleg ha nem ide való, akkor kérek egy törlést a topic gazdától.
-
Winchester95
őstag
Egy gyors kérdés hátha:
Adott egy ülés fűtéses ülés.Ugyebár a csatlakozó meg van csak a kapcsolók és a kábelek nincsenek.
Hogyan tudnám kipróbálni hogy működik e az ülésfűtés vagy sem?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Winchester95 #173894 üzenetére
Direkt 12V?
-
Winchester95
őstag
válasz molnarpeter #173897 üzenetére
Sima 12v-os akkuról egyik lábra + másikra -
?
Aztán ha melegszik akkor jó?
Elvileg két kivezetése van a csatlakozónak.Mert holnap megpróbálnám külön akkuról, csak nem akarok kárt csinálni.
Értelemszerűen ha mindkét ülésen jó akkor veszek kapcsolókat, a kábelezést meg meg tudnám oldani egy kis segítséggel.
Eléggé idegesítő hogy ott lóg egy kábel ülésenként, meg a tudat hogy mi van ha működik. -
mokus1
addikt
Hali 2014es rapid sima fejegyseggel nem navus. A telefon tud Btn kapcsolódni de zene nem megy. Meg lehet ezt valahogy oldani vagy nem tudja sajnos?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok