Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz
bul07
üzenetére
Ősszel kérdeztem itt Osram H7 Cool Blue Intense NextGen +100% 5000K égőről
Akkor lekerült a vételi listámról, de február végén csak meglett
Azóta nem sokat mentem a sajátommal, de gyűlt egy kis tapasztalatAutó egy Touran 2005-ből, olyan lámpával amibe nem lehet utólagos ledet hivatalosan berakni, és mifelénk sok a rendőr és szeretnek is büntetni(még EÜ doboz miatt is néha), így led kizárva
Egyértelműen megérte az égő.
Előtte sima OSRAM H7 Original volt, elég sárgásan világított
Most sokkal fehérebben világít, jobban látni vele
És ami nagyon jó, ha eddig jöttek szembe az én fényemet sokszor elnyomta a szembe jövő, és voltak pillanatok amikkor mintha nem világított volna az én lámpám, de ezzel az égővel nincs ilyen folyamatosan látom az utat, nem tudják elnyomni még a ledes lámpájú kocsik se
Ködbe esőbe még nem próbáltamÉs látványos a különbség a tompított és a távolsági fénye között mert a távolsági még sárgásan világít. Nem hoz már annyit a távolsági, volt hogy el is felejtettem felkapcsolni annyira jó a tompított fénye
Már nézegetem hogy távolsági H1 verzióba is megfogom venni a Cool Blue Intense verziót.
Tartósságról persze még nincs tapasztalat, de ha évente egy egy kiég az simán belefér, egy doboz fagyi egy égő ára
Én ajánlom azoknak akiknek nem lehet utólagosan ledet berakni
-
bul07
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Akkor hivatalosan kombi, biztosításnál is azt kell kiválasztani akkor.
-
bul07
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
JSZP szerint kombi [kép]
Most szépen sorban rákeresek az összes rendszámra amit eddig használtam
Időnként rá szoktam nézni hogy melyikkel mi a helyzet -
bul07
nagyúr
válasz
Gubu0101
üzenetére
Én amúgy úgy vagyok vele ha beszakad akkor annak már ráfért a kasznizás.
Amúgy annyira elszálltak az árak hogy az én 21éves kocsimnál azon gondolkozok hogy magam fogom megcsinálni. Jobb oldalt a küszöböm ami szerintem olyan állapotba került hogy januárba esedékes műszakin már nem fog átmenti.
Gondoltam kivágom azt a rész, veszek vagy kérek kölcsön egy hegesztőt, azt még ki kell találnom hogy milyet amit azért vékonyt lemezt is tud, és magam megfoltozom egy lemezzel.
Eladásnál annyival nem ér majd kevesebbet mint amennyit elkérnének érte.Na meg amilyen kókler kasznisok vannak, fél egy év múlva azon is kiütne a rozsda. Járt már így édesapám.
Vagy gittet neki meg festéket és azon még a csavarhúzó se megy át, igaz alatta meg elburjánzik a rozsda
-
bul07
nagyúr
Próbaként veszek egy ilyen kis olvasót [link]
Ki melyik ingyenes androidos alkalmazást ajánlaná hozzá ami sokat tudna vele, (Touran 2005-ből amit nézegetnék)
Olcsó ennyit megér hogy elszórakozzak vele -
bul07
nagyúr
válasz
simonjoe
üzenetére
Kár a magyar utakra, na meg a parkolókba ilyen szép autó
Úgy vágják rá a parkolóba a szomszédos autóra az ajtót hogy csak na, mindig úgy megyek oda a kocsimhoz hogy na nézzük kapott karcot a szomszédtól, próbálok sokkal drágább kocsi mellé állni hátha jobban vigyáz akinek drága kocsija van -
bul07
nagyúr
válasz
imyourfriend
üzenetére
És sajnos sokszor jobb munkát végez mint az ottani tanult autószerelők.
-
bul07
nagyúr
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Simán, még rossz turbót is ha úgy alakul.(nálunk megesett)
-
bul07
nagyúr
válasz
PpenoO
üzenetére
Én WAHLER 4264.87D, 1.9PDTDI (BRU)
Második tél vége felé már nem volt az igaziAztán vettem gyári 044121113 (Kauffer)
De ami elsőnek benne volt gyárit meg se közelíti, sokkal vékonyabb a rugó anyaga
Képek itt [link]Szerintem több jelentősége lenne az elejébe a hűtő elé berakni valamit hogy ne kapjon annyi levegőt a hűtő
Bár álló helyzetben nagyobb hidegben még a belső ventilátor 3-4-es fokozata is elkezdi a vissza hűteni a hűtővizet -
bul07
nagyúr
2005 Touran, 1.9 PDTDI (BRU), kint -3.5fok
Most reggel nagyon magas pillanatnyi fogyasztást írt, és a rádió se akart bejönni(de a rádió lehet bármi mert utólagos)
Már gyorsítás közben feltűnt hogy 38literest írt, aztán alapjáratnak ilyen 2.5-3.5l a szokásos 0.5l helyett
Leállítás újraindítás után mintha helyreált volna de nemMikkor kicsit is gurul a kocsi akkor biztos nem jót mutat.
Megállva először mintha magasabbat akarna aztán beáll a rendes 0.5l
Motor járásában nem vettem észre furcsát, ugyan az a dízeles hang mint máskor.Találkozott/halott már valaki ilyenről?
Milyen meghibásodásra utalhat ez? -
bul07
nagyúr
Én sokáig DENCKERMANN M110112[link] aktív szenes (2241 Ft)
Tavaly tavasszal KAMOKA 6080008[link] sárga, december végén 2597Ft voltÉs érezhetően jobban szűr, a szagokba megfog sok minden amit az aktív szenes nem fogott meg, árban meg egykutya, allergén dolgok engem nem érdekkelnek nem érintenek.
Nálam van egy kitétel amiből nem engedek, körben legyen szivacs, ha nincs akkor nem kell
Úgyhogy én is +1 szavazat KAMOKA
Most megnéztem Allegron, 200Ft-al olcsóbb, nekem nem éri meg
-
bul07
nagyúr
válasz
gergo5991
üzenetére
Van akinél kidobja van akinél nem működik
https://carinfo.kiev.ua/cars/vin/skoda
Ha kidobja mentsd el a linket, mert egyedi és arra bármikkor előjön(Mert volt már hogy ugyan arra az alvázszámra nem akart semmit találni később) -
bul07
nagyúr
válasz
MunezXBK
üzenetére
Orosz lurettbe is van aki az utolsó lehetőségig el tud menni

De a tényeken ez nem változtat hogy az ózon egy rendkívül erős oxidálószer.
Poliuretán szivacs ami a tetőkárpitba van nem áll ellent az ózonnak.Amúgy is van hogy elválik elporlad a szivacs, és akkor még lehet ez elősegíteni a felesleges ózonozással.
Persze ezt nem verik nagydobra akiknek érdekük fűződik hozzá, pénzt keresnek vele.Nem is beszélve az ülések anyagáról mert ott is használhatnak olyan anyagot ami nem bírja, vagy egyéb gumi alkatrészek, műszerfal.
Amúgy ha kell akkor kell ózonozni, mert van amit jobb kiirtani mint attól félni hogy majd leválik a kárpit.
De csak úgy rutinból évente többször berakni mert van gép, meg nincs is semmi oka.
(Nem is beszélve ha más csinálja és ép elfelejtette hogy berakta a kocsiba, mert közben kitakarít másik kettőt, és jó pár órát nyomatják a kocsiba az ózont)Mindenki saját döntése csak aztán nem a gyártót kell szidni ha leválik a tetőkárpit, vagy egyéb dolog aminek árt.
#236991 bandi0000
Ami biztos nem csinál kárt az a megfelelő hatóanyagú bomba, azt otthon bárki megteheti, de szakszerűen kell. (Sok semmirevaló bomba van)
Ha van olyan nyomós ok ami indokolja(penész pl) jöhet egy ózon, ami normálisan van csinálva(nem több óra ózonozás).
Szerintem a legkárosabb a habbefújás nem szakszerűen. Habbot is lehet használni de ahhoz ki kell bontani sok mindent, hogy a hab csak oda tudjon rámenni amit tisztítani kell, mert a szellőző rendszerbe lévő szivacsokat gumikat a hab is károsíthatja............
De ha mondjuk új kocsi és csak 4-5évig lesz meg akkor mindegy, annyi idő alatt kicsi eséllyel jelentkezik bármi tünet.
(30e Km olajcserével is elmegy ennyi időt, majd a következő vagy az azutáni tulaj érezheti meg) -
bul07
nagyúr
válasz
bandi0000
üzenetére
Ózonozást én csak vész esetére tartogatnám mikkor már nincs más
Ózon megeheti a tető kárpit szivacsát és idővel lógásnak indulhat, más szivacsokat is, és egyéb gumi dolgokat is.
Ez főleg akkor gond ha sok sok ideig tervez valaki a kocsivalAmúgy allegróról lehet venni 10-13e Ft magasságában gépet és lehet otthon
Nem is tudom lehet itt vagy más autósba láttam gépeket -
bul07
nagyúr
válasz
norrberth
üzenetére
Köszi
Hát igen, akkor már inkább ez mint más ugyan ennyiért.De amúgy az elég gáz hogy kocsira kersve nem láttom a listában. Mert úgy szoktam kersni hogy megnézem az összeset amit hoz hozzá és listázom, majd árr érték arányt nézek.
Bár ha a gyári is annyi mint mondjuk egy Mann, akkor ki vrnne Mann-t, lehet ezért nincs a többi között.Akkor tényleg az a kérdés gyári vagy fele annyiért is jó a MEYLE, következő cseréhez.
-
bul07
nagyúr
válasz
tasiadam
üzenetére
Én keveset megyek a sajátommal, évi olyan 5-6e Km körül
Amúgy 3évenként gondoltam a cserét, csak most valahogy elmaradt
És hogy miért, mert a gyári előírást nézve még így is jelentősen hamarabb cserélem
Azt írja a könyve hogy biodízel esetén 30e Km, sima dízel esetén 90e Km a szűrő csere esedékessége.
Már ha a fordító jól fordította ezt[kép]Szűrő minősége meg ugye PD elem miatt fontos, de ha hozza az elvárt szintet PD elemekhez a MEYLE akkor következőleg is azt fogok venni, mert nálam mindenből kell legyen tartalék szűrő itthon(pollen szűrő jelenleg 4db van itthon a kocsihoz)
Kérdés tehát úgy jobb hogy hozza e a megfelelő szintet a MEYLE szűrő?Szerencsére nem volt semmi fém forgács a tartály alján, szépen papírtörlővel kitöröltem és alaposan megnéztem.
-
bul07
nagyúr
Touran 2005 1.9PDTDI
Most cseréltem gázolaj szűrőt
Kivettem egy: MAHLE KX 220D[link]
És kapott egy: MEYLE 100 323 0004 [link]Kérdésem az hogy milyen minőség lehet a MEYLE szűrő használhatom addig mint a MAHLE szűrőt, azzal 4év és olyan 21e Km
Azért vettem pár éve MEYLE szűrőt mert majd fele annyiba kerül mint a többi márkásabb, 3500 kontra 7000Ft magasság
Ha nem egy hú minőség akkor váltsak szerintetek.Amúgy a szűrőházra UFI van rányomtatva az lenne a gyári, ajánlás
-
bul07
nagyúr
válasz
6030D
üzenetére
Csak az a kérdés hogy honnan veszik amit csomagolnak, merthogy saját gyártó üzemük nincs az tuti.
Ki tudja mit csomagolnak, lehet a legolcsóbb valamit. Ha meg jön egy olcsóbb ajánlat anélkül váltanak hogy feltüntetnék hogy a beltartalom más lett.
Olyan mint egy áruház saját márkás olaja, Lidl W5 motorolaja mondjuk lehet jó lehet nem de miért kockáztatna az ember. -
bul07
nagyúr
-
bul07
nagyúr
válasz
iceQ!
üzenetére
Ha ennyit bontasz mint a videóban látható akkor érdemes az összes tömítést cserélni amit lehet, pl mondjuk az olajszűrő ház alattit
Vagy ha kicsi kis kétséged van a termosztáttal kapcsolatba akkor azt is érdemes lehet, mert ennyi bontás miatt nagyon könnyen hozzáférhetővé válik az is -
bul07
nagyúr
válasz
Kolty
üzenetére
Nálam is folyik már jó pár éve.
Először bontottam, kicseréltem a tartály és motor közötti tömítést. Enyém touran és nagyon bontani kell hogy rendesen hozzá lehessen férni, itt képekkel [link]
Amúgy én unixból vettem akkor tömítést, ezt [link], [link]
De nem oldotta meg
Vettem egy szivattyút[link](amúgy azóta bánom hogy nem nevesebb márkából vettem, te ne kövesd ezt a hibát el, még ha pár ezressel többe is kerül csak jó nevűt), ekkor már feszegetéssel nagy szenvedések árán lökhárító levétele nélkül sikerült cserélni.
De ugyan úgy szivárog.
Így vagy a tartály a ludas vagy a csövet kellene cserélni, na ezekhez újra le kell szedni a lökhárítót. És eddig erre még nem vettem rá magamat -
bul07
nagyúr
Más konszern
Ülés tartó vasalat csere 3hónap volt, lötyögött az ülés
Egyszerűen nem kaptak alkatrészt, és egy márkakereskedő nem fog az unixba menni mert nem teheti meg
De Ford esetén is, heteket kell várni egy lámpára, de nem mehet át a szomszéd unixba venni mert nem teheti meg. És műszakin se ment át addig míg a hátsó féklámpa ki nem volt cserélve. Az már más kérdés hogy nem jó lámpát raktak be elsőre így a benne lévő kamera nem jól működött, de legalább világított így műszakin átment. Aztán megint pár hét míg megjött a jó lámpa és újra ki nem cserélték. -
bul07
nagyúr
válasz
simonjoe
üzenetére
Nem véletlen van olyan hogy értékcsökkenést fizet a biztosító ha volt javítva a kocsi
Igen is kevesebbet ér egy fényezett javított autó. Ezért is jobb a megelőzés, és min az elejét fóliáztatni, meg az üveg feletti fém részt.(még 4-7éves kocsi esetén is megéri, nem hogy pár éves kocsi esetén)
És számít is egy bizonyos korig. Mondjuk egy 5-6éves kocsi teleibe van fújva biztos hogy nagyon sok érdeklődő úgy hagyja ott mint a fenne, legyen az akárhogy dokumentálva meg szakszerviz által csinálva a fényezés.
Ahogy korosodik az autó egyre kevésbé fontos, 15év felett meg normálisabb vevőt hogy fényezve volt nem fogja zavarni, ha amúgy a nyúlványokon karosszérián nem vehető észre balesetből származó torzulás. -
bul07
nagyúr
válasz
imyourfriend
üzenetére
Igen a sok falazott EGR, ha azok is buknának, lenne ám nézelődés.
Főleg hogy sokan nem is tudják hogy úgy vették meg a használt kocsit -
bul07
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
505.01 megvolt, és sose volt autópálya vagy autóút, és sok volt a hideg járat(sokáig 5km-re jártam dolgozni)
Na meg 5W-30 Castrol Edge C3 5W-30 olajat jóval áron alul tudtam szerezni, így nem fájt a szívem évente 5-6e km után cserélni.És ugye az volt a téma ha vékonyabb olajhoz "hozzászokott" a motor akkor nem ajánlott vastagabbra cseréni.
Erre jött a kérdésem hogy akkor váltsak vagy maradjak, felhasználás annyiban változott hogy már nem dolgozok 5km-re, és ha megyek is a M4-en akkor is ilyen 100-as tempóba szoktam menni, időm mint a tenger ha saját kocsimmal megyek.(Touran formája, súlya(majd 1600kg) miatt 100felett drasztikusan nő a fogyasztás, +1.5-2liter)) -
bul07
nagyúr
Ez a vastagabb olaj téma
Akkor konkrét kérdés hozzá
2016-óta 5w-30-as olajat kap egy Touran 1.9 PDTDI (BRU) 2005.
Indításnál főleg ha napok telnek el szokott kékeset köhinteni, és van egy két tömítés aminél kicsapódik/párásodik már, de nagy olajfogyasztás nincs 5-6e km alatt nivó max jelzéséről nem fogy el a min szintig.
Most visszont váltani akkarok 5w-40-re.Akkor ne tegyem?
-
bul07
nagyúr
válasz
joshua7
üzenetére
Amúgy robotasszony(chatgpt) még ki is számolta volna konkrét kocsi adatok alapján hogy az adott kocsinál mit is jelent ez gyorsulásra.
......
Nem rossz dolog ez a robotasszony(chatgpt).
A tegnapi pajzsmirigy ultrahang vizsgálatom megállapításait másoltam be, és olyan jól elmagyarázta hogy mi mit jelent. Teljesen közérthetően. -
bul07
nagyúr
válasz
Tom1939
üzenetére
Román határ mentén vagyok.
Sarkadtól Komádi felé, Komádi minden útirány, Berettyóújfalu környéke, Biharkeresztes minden útirány. 42-út Püspökladánytól a határ felé.Amióta nem jönnek a küföldi vadászok nagyon sok vad van.
Van egy 25km amin szoktam többet menni, heti sok sok nyulat ütnek ell, mindíg látni az új maradványokat és vértócsákat.
Volt hogy egyszerre 3-5 fácántyúk volt előttem meg 15-20 kicsi. -
bul07
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én ezt nem értem
Munkaeszköz. Mintha a munkásnak kellene biztosítani a szerszámát hogy dolgozni tudjon. Mintha ez eszterga kést a dolgozónak kellene venni hogy esztergálni tudjon munkaidőbe.Az hogy szabályokat szabnak, hova lehet vinni a kocsit javíttatni még ha egy defekt is az is jogos lehet. Bár ha van aki azon nyomba el lehet érni és mondja hogy hova, mert ha fél napig nincs kit elérni az se buli.
Nekem is volt hogy a főnök nem cseréltette az olajat. Mondtam neki hogy oké de én nem tehetek majd róla hogy megragad a motorja. 20e Km volt annak a motornak a gyári csereperiódusa végül 36e Km mentem azzal az olajjal. Mikkor cseréve lett még fellélegzett a motor.

Gumi
Ha annyira megkopott az első akkor már ne akard hátra rakni, hagy kopjon csak nullára. Könnyebb megfogni a kocsit ha az első kerék indul meg mintha a hátsó tör ki, hátra kell a jobb gumi. (Sok szakértő szerint, de szerintem is így van)#233964 Corsa02
Nálam se indokolt a dízel, évi ha 5-7e Km megyek az enyémmel.
Majd egy évig kerestem a kocsimat, mindent néztem még benzin gázosokat is, nekem mindegy volt. De amire pénzem lett volna mind bontószökevény volt.
Aztán szólt öcsém hogy eladja a 2005 Touran kocsiját 1.9 PDTDI (BRU), tudtam hogy jó állapotban van, tudtam mit csináltatott rajta. 2016-ban jött be Hollandiából.
Így meglett a kocsim ez volt 2018-ban.
De röhej hogy 2018-ban fizettem érte 950e Ft, most lazán elmenne 1.1-1.2millióért. -
bul07
nagyúr
Én még nem halottam olyanról hogy munkaidő alatt(munkahelyre menet és haza is ha engedélyezett a céges kocsi munkába járásra használni), vagy engedélyezett parkolóhelynél történt sérülés javítása bármibe is került volna az alkalmazottnak, főleg ha nem is ő volt a hibás. Ha elüt bármit az se az sofőr hibája.
Az ilyen munkahelyet ott kell hagyni.Öcsémnek mint írtam elég sok ilyen kára volt. Régen mikkor még én cégest hajtottam volt jó néhány vadkár, tükör szétrobban egy fácántól, nyúl az első lökhárítót.
És ezeket mind mind a cég csináltatta meg, sokat még nem is biztosításra mert csak kötelező volt a kocsin. -
bul07
nagyúr
De nem neked kell állnod semmit, üzemanyagra se kell költeni. Nincs félsz se hogy jaj ha megtörik.
Mifelénk annyi fácán meg nyúl lett hogy nem merek már csak ilyen 70-80-al menni, és még így is nehéz sokszor elkerülni őket. Céges kocsi esetén meg nem számít, persze mindent megteszek az elkerülés érdekében de sokkal nyugodtabb cégessel menni.(Öcsém évek alatt vagy 5-6őzet ütött és ebből egy volt édesapám kocsijával a többit céges busszal. A édesapám kocsija esetén volt csak nagy sokk, hogy ajj ez sokba lesz)
Műszaki dolgok is, saját kocsi saját pénzből. Céges esetén max ha nem csináltatják meg adjanak másikat amivel lehet dolgozni, a cég érdeke.Az se mindegy hogy saját kocsinál jönnek elő bosszantó kis hibák vagy egy cégesnél. Sajátnál mindenféle képen rosszabb.
-
bul07
nagyúr
válasz
Corsa02
üzenetére
Akkor mondjuk jobb életbe tartanom a jó kis PDTDI motoros kocsimat, mint mondjuk vennem egy 2012-2015 közötti 250-300-350e Km futott újabbat. Már ha a dízel frontot nézzük.
Mert én új kocsit nem tudok venni.
És most nincs lehetőségem a legjobb autóra, a céges autóra.
Bárki bármit mond legjobb autó a céges autó.(legyen az bármilyen márka)Most új elektromost kocsik mikkor használtak lesznek 15-20 évesek én már annyira vén leszek(60körül) hogy már azért nem fogom megvenni mert örülni fogok hogy nem kell pelenka nem hogy autó

-
-
bul07
nagyúr
Gazdasági totálkár, 7 évesen?! Ilyen egy modern dízel vége - Check Engine Technika
Videóban szerepló szekér
VW Amarok 2018 V6 TDi kézi váltós, 200e Km, egy gazdás
Tippre min 6-7millió lenne a motor generál alkatrész, amit bontás nélkül tudnak hogy rossz, és ez csak alkatrész.Videóban chipelés esetleges mellékhatás, részecskeszűrő élettartam felezés(hogy írják meg)
Corsa02 véleményére nagyon kíváncsi lennék hogy mondott e a srác valami nem jó információt, mert nagyon szakmai dolgokat magyaráz
-
bul07
nagyúr
válasz
TrollBalint
üzenetére
Igen.
-
bul07
nagyúr
válasz
bnorci71
üzenetére
Mondjuk hogy más anyagot használnak az izzószálhoz, így mást is tud 55W mellet, ezért is kisebb az élettartama.
Na meg a kialakítás, mert még a rávitt festékrétegnek és a "kupaknak" is van szerepeA csávó a videóban mér tehát van különbség(be kell kapcsolnia feliratozást elmondja a lényeget), a gyári adatok meg kb olyanok mint a gyári fogyasztási adatok, csalnak(vagy nagyon speciális körülmények között annyi).
Ahogy a videóban látható nagyon sok mindentől függ, két fajta lámpatesttel próbálta és kétfajta eredményt kapott. És még akkor nincs is az hogy melyik kocsin hogy van beállítva, milyen állapotba van, mennyire jó a lámpatest hogy sikerült megtervezni.Na meg az emberi szem se egyforma, én is érzem magamon hogy így öregen(45éves) nem úgy látok már mint 23éves koromba(aki azt állítja hogy évekkel a háta mögött nem lát rosszabbul az nem mond igazat), így lehet hogy az a plusz 10-30% igen is sokat jelentene a normálhoz lépest.
Mint írtam nekem kb semmibe kerülne (3e Ft) egy égő kipróbálása, csak hogy melyik égő ami azért nem lesz rosszabb bizonyos körülmények között hanem min tudja azt mint a sima.
Egy rossz polírozás meg igen nagy anyagi kárt tud okozni, mert sajnos sok a hozzá nem értő, és lehet hogy pár hónapig jobb lesz mint volt, aztán meg jön hogy nem lehet helyrehozni lehet venni újat. -
bul07
nagyúr
válasz
bnorci71
üzenetére
Hát azért tesztbe látszik hogy van különbség, hőbe meg nem igen több mert ugyan úgy 55W(Max 58W ír a osram oldala). Nem ilyen 80W[link] nem utcára való.
Teszt videó, méréssékel
OSRAM Night Breaker Silver +100% vs Osram Night Breaker Laser +150%Lámpám nem matt, de vannak ilyen pöttyök kicsik nem tudom hogy kint vagy bent, nincs leválás bent, ez a fajta lámpa van a enyémbe kép[link]
Élettartam nem számít, mint írtam max annyit bukok hogy nem mást vettem ezen a kuponon

Hát nem tudom.
Mifelénk elég sűrűn van köd télen, meg esőben se maradok itthon ami inkább van már télen mint hó, főleg mióta ilyen semmilyen a tél
Az a baj hogy még nem próbáltam éjszaka ilyen kékes izzós autót és nincs viszonyítási alapom (nem ledesre gondolok) -
bul07
nagyúr
válasz
A Zéé
üzenetére
#233170 Qru
Az hogy mennyit bír nem szempont most, van 5e Ft-os kuponom az alzára. (Ilyen 5e Ft-os kupon kb 70naponta megvan)
Amúgy ha bírja a ígért 200órát, és mondjuk 50-es átlag tempóval számolok óránként akkor az 10e Km, na az nekem majd két év mert keveset megyek ezzel a kocsival.Amúgy azóta olvasgattam kicsit
Ha jól értem, a 100%-ot úgy értik hogy tudja a normál 100%-át, tehát nem gyengébb a normálnál a plusz dolgok ellenére. Vagy nem tudom főleg az ilyen +30%-nak hirdettet égők mellet
Ebben a videóban mérésekkel csinálja a összehasonlítást[link] és az Original H7 lett 100%-ék a Cool Blue Intense lett 103%Nem jót néztem ki mert én kettes csomagokat néztem, és abból a régi széria van, én inkább az utódot fogom. Mert keverednek a adatok is annyit derítettem ki hogy a régi széria 4200K az új 5000K, meg talán tovább is bírja az új széria.
Ez csak nincs belőle két darabos doboz az alzán, egy kicsit többe kerül
OSRAM H7 Cool Blue Intense Next Generation, 12V, 55W, PX26d, doboz [link]#233170 Qru
És melyik NBU?
+150%
+220%Amúgy van 450órás PHILIPS, csak nekem már sok lenne tesztelésre, meg majd dupla ár mint osram
PHILIPS H7 X-tremeVision Pro150 2 db[link]#233171 MunezXBK
Igen
Amúgy pont ez a hátrány is chatgpt szerint
Ugyanakkor arra is rámutattak, hogy a “whiter” (hidegebb) fény bizonyos körülmények között – például ködben vagy esőben – kevésbé előnyös lehet, mivel a hidegebb fény jobban szóródhat, mint a melegebb tónusú fény.#233174 Asbee
Igen ettől tartok én is
Ha nem kékes akkor ezek lehetnének
OSRAM H7 Night Breaker Laser Next Generation +150%, 2 db[link]
OSRAM H7 Night Breaker 220, +220%, Duo Box [link], ennek azért már igen húzós az ára, ez már sok nekem -
bul07
nagyúr
Van valakinek tapasztalata emelt fényű égőkkel
Tényleg működnek?Utólagos ledet nem lehet rakni ha jól nézem , marad az égő.
Lámpa matricám[kép], ha jól nézem E4 10169 a lámpa jóváhagyási száma
PDF Osram [link] kompatibilitási lista , és Philips-ét nem találtam megTompított égő cserére gondoltam a reflektorom így is olyan erős hogy csak na.(Már ha világít
,mert most megnéztem hogy biztosra milyen izzó van, és persze hogy egy reflektor izzó kiment, de kap egy ugyan olyat ami benne volt, ilyen volt benne [kép]. Majd ha akciós lesz az emelt fényű akkor majd talán megrendelem, ez[link] )Ezeket néztem
OSRAM H7 Night Breaker SILVER +100%, 2 db[link]
OSRAM H7 Cool Blue Intense, 12V, 55W, PX26d, Duobox [link]Én hajlok a Cool Blue Intense felé mert sima kézi lámpába is inkább a hideg fehér fényűeket szeretem, és a 5000K meg már inkább a hidegbe hajlik
Meg láttam teszteket és mintha tényleg jobban lehetne látni a fehérebb fényűvel
Melyik legyen a kettő közül? Már ha érdemes ilyenért pénzt adni. -
bul07
nagyúr
válasz
Emunem
üzenetére
Ezt az állam egy újabb adó emelése, ez elől nem lehet kitérni
(Mint ahogy a kereskedelembe a 27%(áfa) se 27% hanem 31.5% a kiskereskedelmi adó 4.5% miatt.(mert nem nyelik le a boltok azt is a vevők fizetik))
Google keresés[link], sok sok cikk hogy minden drágulni fog e miatt. -
bul07
nagyúr
BB fórumból
EPR díj emelés miatt +10%-os akkumulátor drágulás jön, ha kikopik a készletAki mostanában akar venni az mihamarabb lépjen
-
bul07
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
#232745 Sirus86
#232746 Tom1939
EgybeHát így kívülről sokkal nagyobb belső teret és csomagtartót vártam, lehet túl nagy volt az elvárásom.

Amúgy tényleg csendes még 135 tempónál is az volt.
Na még valami
Ez a két hengerezés
Olyan furcsa rezonanciája van olyankor a kocsinak hogy nem igaz, először megijedtem hogy valami baja van. -
bul07
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
De akkor mégis kinek lehet ajánlani?
Amúgy félelmetes mennyi nyomi van az utakon
Ma 3 vagy 4 tolató kocsit láttam a M0, M3-on
Elvétik a lehajtót és a nyomi elkezd tolatni.

Az egyik úgy hogy félig a külső sávot elfoglalta. -
bul07
nagyúr
válasz
imyourfriend
üzenetére
Amúgy a szobába az óra is ilyen
Még mikkor busszal jártam iskolába először 5percet sietett hogy elérjem biztos a buszt aztán 9, majd 15, és sokáig 20, most úgy 30ével később fixen 23percet siet a digitális óra a szobámba.És már gondolkodás számolgatás nélkül automatikusan tudom hogy mennyi az idő, úgy hogy siet az óra

#232740 Tom1939
Amúgy nem tudom hogy tenni a T-cross-t
Belső tér elég karcsú, csomagtartó szinte nulla, most is egy közepes utazó bőrönd mellé már szinte semmit nem tudtam betenni a csomagtartóba.
Mondanám hogy gyerek hurcolós kocsinak jó, de azzal bevásárolni is járnak, de ebbe nincs hova pakolni, 3-4zsugor víz és hátra csomagtartóba már semmi nem fér. -
bul07
nagyúr
Míg friss az emlék
T-Cross-ba, 2022. 1.5 benzin, DPC, 110 kW
Amúgy van benne 14.000KmÉn csepp 130Kg a kocsiba
Pillanatnyi fogyasztások(GPS sebesség)
95tempó, klíma nélkül 5l
115tempó, klíma nélkül 6.2l
115tempó, klímával 6.9-7.2l3személy kb 260-270kg
Pillanatnyi fogyasztás(GPS sebesség)
135tempó, klímával 7.9-8.1l590Km mentem és negyed és fél között volt az üzemanyag mutató utána. Tehát bőven kibírta.
De hogy a sofőr ülés milyen kényelmetlen nem igaz. Lapos nem tart semmit, pedig én kitöltöm az ülést és két oldalt így se tartott. És zsibbadtam is az ülésben, M0-ás 51út felhatója és Debrecen táv után(246Km) alig bírtam kikászálódni az ülésből. Na meg most hogy itt ülők a PC előtt úgy fáj a farokcsontom hogy nem igaz. Ilyen ülés kényelmetlenséget nem mostanában tapasztaltam.
Én én öreg Touranom ülései sokkal jobbak ettől.De van két kérdésem.
Ki lehet e kapcsolni menet közben a sáv tartót(ami rángatja a kormányt ha vonalhoz közeledik a kocsi) ha be van kapcsolva a tempómat. De úgy hogy leállítás után alap helyzetbe áll. Tehát nem ennek annak az almenüjében ilyen olyan opció, ami úgy marad míg vissza nem állítja valaki. Hanem egy gombnyomás és miután le van állítva a kocsi visszaáll alapra. M3 sáveltolásnál sokszor a frászt hozta rám , minden baja volt hogy ép melyik vonal hogy.
(Nem akarok semmit elállítani amit majd utána vissza is kellene majd, akkor inkább végigszenvedem a következő ugyan ezen kört, aztán lehet sose többet nem ülök ebben a kocsiban)Tempomat sebesség
Hogy lehet feljebb pötyögtetni a sebességet. Tehát megyek mondjuk 135-el, rányomok ekkor tartja a 135, de én 139-el akarok menni, hogy lehet gombokkal feljebb pötyögtetni. Ha rányomtam a + / --ra akkor kerekre ugrik, tehát 135-ről 140 majd 150, és lefelé is tízesével.
De nekem az kellene hogy egyesével növeljem, csökkentsem. -
bul07
nagyúr
válasz
diegho
üzenetére
Mondjuk mert sokak nem értenek ilyenhez.
Nem hogy édesapám de még az öcsém se amúgy. És hány okos telefonnal rendelkező nem parasztott ismerek akinek még mobil interneje sincs mert nincs rá szüksége. Az se véletlen hogy mai napig kapni, és veszik a külső navigációs eszközöket.Én meg nem fogok ellállítani semmit.
Mert uttána a tulajnak nem megy akkor hu húú leszakad az ég
, mert ők se tudják megoldani a beállítást. Valaki vagy ingyen vagy pénzért megcsinálja nekik az ilyeneket. -
bul07
nagyúr
Ma beleültem a T-Cross-ba, öregebb mint gondoltam 2021gyártás 2022 eleje forgalomba helyezés. 1.5 benzin, DPC, 110 kW
Hát nem kicsit csalódtam a belsején, főleg a kormány vastagsága meg a bajuszkapcsolók. Többi majd holnap kiderül milyen lesz sokáig ülni benne.
Az meg hogy navigáció nem jár hozzá hanem fizetős, na ne vicceljünk már(ha már benne a kijelző és dedikált gombja is van). Így marad a telefon navigálás.(android autó meg ilyenekkel nem foglalkozok két nap miatt)
Csomagtartó olyan pici érzésreAmúgy 790Km ír csurig tanknál
-
bul07
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Volt itt téma hogy egyes autókon az előkészítés(vagy mifene) sincs meg. És akkor nem is biztos hogy lehet utólag vonóhorog. Keres vissza, vagy biztos lesz aki leírja hogy mi hogy.
-
bul07
nagyúr
Széles kocsik és szűk helyekről nekem ilyen videók jutnak eszembe
Pl egy videó [link] (Az eredeti kínai TikTok oldal)
Kínában nagyon változatos módokon oldják meg ezt, oszlopok, beton kockák, egyéb súlyos megoldások, mert máshogy nem tudják távol tartani a nagy teherautókat.Ilyet magyarba még nem láttam, de Romániában Nagyváradon igen, itt [link](google térkép link), mindig ha arra járok van új festéknyom

-
bul07
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Gondoltam ebből is van benzines hibrid
(haladjunk a korral tekintetbe), és hogy nem benzin/hibrid#232593 szabonagyur
#232596 grizlisandorAkkor 10litert tenni kell kannába és majd beletöltöm. Talán így akkor kibírja.
Nem én intézem az üzemanyagot és pénzt nem adnak tankolásra, max kanába benzint. -
bul07
nagyúr
Pár éves T-Roc, sima benzines manuális, ennyit tudok a kocsiról
Egy tankkal ezt kibírja?
~225km sima főút
~185Km autóút(110-120-as tempó)
~200km autópálya(130-140-as tempó)
-Klíma ha kellNem az enyém a kocsi egy délután alatt kell mennem ennyit vele, tankolni nincs a programba
-
bul07
nagyúr
válasz
Mágus2
üzenetére
Egy régi 2003 HDI motornál csúszott le a turbóról a cső egy nagyobb úthibánál, olyan 100Km mentem a szervizig, kormolt is rendesen menet közben.
Szerviz, srác visszarakta turbóra a csövet, majd beindította és nyomot egy teli gázt. Olyan mennyiségű korom jött ki a kipufogó rendszerből hogy a műhelybe fekete koromfelhő lett, ki kellet mindenkinek menni, mikkor eloszlott a kocsi mögötti fehér csempés fal fekete volt.
Volt is anyázás, és elkezdték szívni a vérét hogy azt neki kell majd letakarítani. -
bul07
nagyúr
Már ha befér, mert az enyém is 2005-ös(Touran) de nem fér be csak mankókerék. Ami meg ingen húzós áron adnak.
Érdemes kipróbálni jelenlegi kerékkel, ha van a külön szett kerekével, ha nincs, egy szerelés alkalmával
Sajnos az enyémbe sincs, így defekt javító kukactól habig át minden van a pótkerék helyén, meg a gyári pumpa. Ha külföldre megyek messzebb akkor meg az ép pihenő másik szettből megy egy a csomagtartóba.
-
bul07
nagyúr
válasz
lalibatyo
üzenetére
Hát azért ha nagy a baj és nem tágít akkor szoktak foglalkozni ilyennel.
Pl ebből a cikkből
[link]
"az egyetlen lehetőség, hogy a cég méltányosságból átvállalja a 4,3 millió forintos javítási költség egy részét, esetleg részletfizetési lehetőséget biztosít Brigittáéknak. Erre azonban azért nincs mód, mert a cég szerint a méltányosság előfeltétele, hogy az érintett autó összes karbantartási teendőjét a gyári előírások szerint, VW márkaszervizben végeztesse el a tulajdonos. Mivel Brigitta cégének lízingelt autója több mint 9300 kilométerrel túlfutott a legutóbb 60 ezernél előírt karbantartási ütemezésből, a Porsche Hungária megtagadta a méltányosságot."
Jó persze ez speciális eset volt, simma autó hibáinnál simán megérheti a részben fizetve a javítás. -
bul07
nagyúr
Szép új világ.

Havi előfizetést vezet be a motorerőhöz a Volkswagen
A Volkswagen ID.3 Pro és Pro S modellek a konfigurátorban 204 lóerővel szerepelnek, de a vásárlók előfizetési díjjal, az autó teljes 231 lóerejét kihasználhatják. -
bul07
nagyúr
válasz
simonjoe
üzenetére
Ismeretségi körben kb 1-2éves Škoda Superb dízel, 200körüli lóerő(nem tudom pontosan)
Két olajcsere közt megeszik 2-3liter olajat, márkaker szerint normális
(sokat megy a kocsi 2-3év alatt belemegy kb 150-200e Km, így évente többször is van kilométer miatti olajcsere)A tulajnak előtte is Škoda Superb dízel volt, akkor soha nem nyitotta fel a motorháztetőt, mostanra megtanulta ha jön az olajos kanna jel akkor tölteni kell bele.
(Olyan sofőr hogy horvátból hazajött szervó nélkül minthogy a kifolyó szervó olajat újratöltötte volna, annyira folyt hogy 100km-ként fél liter, de ennél muszáj neki töltenie így megtanulta) -
bul07
nagyúr
-
bul07
nagyúr
Követett e el hibás szerelés közben?
Pisti
Haldex olajcsere Skoda Superb 4x4Azért a szűrő hogy milyen koszos meglepet
-
-
bul07
nagyúr
válasz
Tyrel
üzenetére
Kipufogógáz visszavezető szelepre gondolsz (exhaust recirculation valve)
Itt a 18-as alkatrész -
bul07
nagyúr
Ha van olyan elvetemült aki eddig nem használta az övet, és esetleg az utasra se szólt rá(vagy nem szólhatott)
Egy kamra elég ami felvesz és jön a büntetés ezutánCikk:
[link]
"A június 20-án megjelent Magyar Közlönyben tették közzé a közúti közlekedésről szóló törvény módosítását, amely az objektív felelősség körébe sorolja a biztonsági öv használatának elmulasztásával elkövetett szabálysértést. A jogszabályváltozás július 5-i hatálybalépése után nem az autó utasai, hanem minden esetben az autó üzemben tartója, illetve használója felel majd azért, hogy menet közben mindenki, tehát a hátul ülő utasok is be legyenek kötve, illetve hogy a gyerekek biztonsági gyerekülésben utazzanak." -
bul07
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Aha garancia, már ha van papír a beszerelésről, gondolom én
Bal hátsó zárat vettem 15.5e Ft, új volt rá fél év garancia, már ha van papírom a beszerelésről (Ez a Febi [link] )
Na persze jó sok óra munkadíjat fizessek ki csak a papír miatt, közben meg én is megtudom csinálni.
Beraktam én, már két éve működik gond nélkül.Hm
Na mindegy majd választok valamit
-
bul07
nagyúr
válasz
bnorci71
üzenetére
A.Z. csak arra írtam ha mindegy lenne, mert már sok a silány gyártás a neves gyártók között is, ahogy írták itt többen is, megeshet simán hogy a gagyibb márka is bírja addig
Én megveszem a legolcsóbbat is ha jó, nem a márkára megyek, de márka miatt nem fogok plusz pénzt belekölteni, ezért nézek álltálában a ársáv közepéről ami most olyan 4-5e Ft
Volt említve a LEMFÖRDER biztos jó, de nagy eséllyel nem fogja 2x 3x annyi ideig bírni mint egy sima SWAG vagy MEYLE mert annyival drágább.Amúgy most meg hajlok a SWAG felé [link] . Itt rákerestem de nem sokszor van említve.
#229189 grizlisandor
6éve a lényeg
Mert akkor még lehet "volt benne anyag" , a nem régi 1-2éves TRW beépítésekre van panasz. Gondolom változtattak a gyártáson.
Ez a baj hogy évről évre változik a minőség, lehet ami 4-6éve jó gyártó alkatrész volt mára gyengébb minőség lett.Majd ha kiszedtem a régit lehet arról rakok be képet
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat
-
bul07
nagyúr
válasz
bnorci71
üzenetére
Ja hát tudod nem csak gazdagok akarják rendben tartani a kocsijukat.
Nem véletlen van 20éves kocsim. Nagyon nem mindegy hogy valami 2-4 vagy 10e Ft felett van.
Főleg hogy egy 20éves kocsi értéket már nem növeli semmi belelocsolt pénz, csak a menetbiztosságot növeli.
És amúgy tudom tudom majom és banán.Fagyit vagy 2éve ettem utoljára a Balatonnál egy kiránduláson hétköznapokon drága nekem, több hónaponként talán ha veszek egy doboz akciós jégkrémet.
-
bul07
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Meyle HD majd dupla áron, majd 8e Ft-ért, nem hinném hogy kétszer addig bírná.
Feszesség meg szerintem nem számít mert a többi alkatrész is jó öreg így csekély jelentősége hogy menyire feszes ez az egy alkatrész
A régi szakadt porvédős nem szoros már de még nem is lötyög/kopog, annyira nem jó a hogy megérje javítaniKözben kettőre szűkült
Unix TRW JTS483
Vagy egy Debreceni autósboltba, itt megoldható hogy átvesszük vagy én vagy öcsém aki hetente jár Debrecenbe
Evoauto, SWAG 32 92 4122 [link]
(Evoauto van hogy még olcsóbb is mint a Kauffer)TRW esetén nagyon bizonytalan vagyok, mert netes kereséseknél találtam olyan képet hogy nem fém a kupakja hanem műanyag, na az nekem nem szinaptikus
Van török TRW meg van EU
Erre a műanyag kupakosra gondolok és ezek EU gyártásúak [link] , [link], (nem csak orosz oldalon van ilyenről kép csak itt egyértelmű meg jól látható)Mondjuk ezt Unix esetén könnyű mert fizetés előtt ki fogom bontatni és ha ilyen műanyag kupakos biztos nem veszem meg
-
bul07
nagyúr
2005 Touran
Jobb első "kutyacsontom" porvédője oda van, még nem lötyög meg semmi de csak idő kérdése
Bal oldal mintha új lenne.Kérdés
Kutyacsontot párban illendő cserélni vagy nyugodtan cserélhetek csak egy oldalon?
Milyen márkát érdemes venni?
Ha ki van cserélve kell futóművet állítani? (nem örülnék neki 3hónapja volt állítva igaz, félig sikeresen)Ugye 20éves a kocsi nem kell hogy még 20évet bírjon.
SKF VKDS 341002 [link] 4255 Ft
MEYLE 116 060 0046 [link] 4854 Ft
Unix-nál akciós a TRW
TRW JTS483 [link] (kauffer [link] 5614Ft) 8646Ft de van 46% kedvezmény így 4675FtVagy ha mindegy a márka A.Z. MEISTERTEILE [link] kedvezménnyel olyan 2100Ft
Ha kauffer-es rendelés akkor majd lehet csak hónapok múlva lesz megrendelve és utána cserélve, már nagyon drága lett a szállítás hogy csak úgy egy egy valamit rendeljek
-
bul07
nagyúr
válasz
norrberth
üzenetére
Mifelénk mindennapos az igazoltatás itt a Román határ mentén.
Bejárhatom a belső megyéket Balatont, Budapestet sehol nem fognak megállítani, sőt még igazoltató rendőröket se látni, de Püspökladánytól bárhol lehetnek és vannak is. Debrecen Berettyóújfalui Biharkeresztes Komádi villogóval is kivesznek, a sima igazoltatásokon kívül.Így az itt szaladgáló kocsik esetén fel se merül a szabálytalan fóliázás
Lehet, de én úgy tudom hogy színezve nem lehet a fólia a B oszloptól előre, van ilyen kézi műszerül is a fény áteresztőképesség mérésére
Rákerestem ezt találtam
[link]
A bizonyos “B” oszlop előtti ablakoknak tehát minimum 70% fényáteresztéssel* kell rendelkezniük. A mögötte lévő ablakokon nincs korlátozás, bármilyen sötétségű fólia megengedett.Viszont aki külföldre is jár érdemes megnézni hogy azokban az országokban mi a szabály ahova jár. Mert mint a kötelező tartozékok terén is van eltérés(Romániába is van plusz dolog a magyarhoz képest, kötelező tartozék a tűzoltó készülék meg 2db háromszög)
Szerk,
Megírtam elküldtem és utána olvastam tovább a hozzászólásokat, hogy ugyan ez volt írva
De már nem törlöm -
bul07
nagyúr
válasz
chopin42
üzenetére
Bármilyen fólia bukó műszakin ha nincs papír/műbizonylat(LLumar ilyen kártyát küld [link] ), sőt a rendőr is nézi.
Talán csak az átlátszó UV szűrős nem gond a hatóságnak.Öcsém kocsija majdnem teljesen kívülről is kapott egy átlátszót, és sehol nincs rajta kavics nyom
Új autó esetén én egyből rakatnék rá, nem tétel a kocsi árához képest és lassan egy kavicsnyom javítás árához képest is -
bul07
nagyúr
válasz
norrberth
üzenetére
Ha alis akkor átlátszó körömlakkal kend le mert hamar megfog kopni. Körömlak meg megvédi.
Amúgy átlátszó körömlak univerzális autókiegészítő, kasznin bármi hiba kőfelverődés egyből le lehet vele keni hogy ne kapjon vizet, kis rozsda pontok azt is le lehet hogy ne kapjon vizet. Régen a üveg lámpákat is ezzel kentem ha kavicsot kapott és lett egy kicsi lyuk.
-
bul07
nagyúr
Jön szép számmal Romániából kocsi
Falunkba is van egy ilyen "kereskedő", Touran és egyéb kocsikat is hoz Romániából, olyat is ami mondjuk németből jött és úgy lett román papírja meg román volt új kocsi is
Innen a Román határ mellől vittek Győr környékére kocsit.Na meg sok Dacia Spring, magyar használtautó oldalon is több román papíros van fent, Romániában jó nagy támogatás volt rájuk
Az én jó öreg 2005-ös Touranom is jó 3-400e Ft-al olcsóbb Romániában
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hordozható Linux terminál billentyűzettel és érintőképernyővel
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Elektromos autók - motorok
- Metal topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- iPhone 12 Mini 128GB 100% (3 Hónap Garancia)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Xiaomi Mi 11 lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- -1millió Új Lenovo 18 Legion 9 WQUXGA 440Hz U9 275HX 64GB 4TB SSD Nvidia RTX 5090 24GB 175W Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest