Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vandit.: Milyen zenét hallgattok most?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Depression: R.I.P.
- Luck Dragon: Óraátállítás
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
6030D
üzenetére
Huhh, az mégis milyen vallás az, hogy 5w30 kell bele, amit tudja a VW 507 00 és az ezt teljesítő nagy gyártó termékét vedd?
pl.: Motul 8100 X-Clean+ C3 5W-30, Total Quartz Ineo LongLife 5W-30, Mobil 1 ESP Formula 5W-30.
A szűrőkből is nagy gyártó termékét venném, Mann, Mahle-Knecht, Hengst, UFI, Bosch, Purflux. Nagy alkatrészkereskedő webshopok is elég jól kilistázza, de a gyártók weboldalán is célszerű leellenőrizni, pl.: az UFI kilistázza a kereszthivatkozásokat.
Pollenszűrőből fogsz találni, simát, aktív szenest és antiallergént. Én azt mondom, hogy minimum aktív szenest, de inkább antiallergént vegyél. -
Nem órázták ki a féktárcsákat, de miért nem?
Azt mondja a csávó, hogy gyárilag nem elérhető sport furatolt tárcsa. De jobb lenne a gyárit megesztergálni, mint venni egy után gyártó termékét?
Fékfolyadék cseréhez(2 évente) a VAG, előírja a légtelenítő csavar cseréjét is? -
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Kézzel meg kell nyomkodni, hogy mennyire kemény. Ha úgy érzed, megfelelő, akkor a következő lépésben egy forgalommentes útszakaszon érdemes egy erőteljesebb fékezést végezni, hogy ellenőrizd a tapadást.
Ha ezeken átmegy, akkor én a nyáron még használnám, majd télen csere és friss gumival vágni neki a téli időszaknak.
-
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Bosch kereső vagy Bosch katalógus segít.
-
válasz
Öcsi1975
üzenetére
Valamelyik nagy gyártó termékét(amelyik szimpatikus) tedd bele, ami teljesíti az autó gyártó által előírt szabványokat.
Ezen túl az fontos, hogy a felhasználásodnak megfelelően le legyen cserélve, 8 ezer - 15 ezer kilométer között felhasználás függően (több város - több autópálya), de legkésőbb évente. Nincsenek csodák. -
-
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Én elfogadnám az ajánlatot.
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Tudni kellene milyen márkájú csapágy, de szerintem ezek jó árak.
-
válasz
1stVikman
üzenetére
Termék adatlap alapján nem győzött meg.
Prémium gázolaj, meg, ha nekiáll regenerálni, akkor hagyni kell végig futni.
Ha jól tudom, a Passat alapjáraton el tudja intézni, a Golf-fal meg kerülni kell egyet, hogy végrehajtsa. -
válasz
bul07
üzenetére
Torque, ami a hirdetés képei között van, azt sokáig használtam, de valamelyik Android főverzió frissítés után nem akart működni, azóta lehet már jó, most a Car Scanner alkalmazást használom.
-
-
válasz
bjoey
üzenetére
Volkswagen Group MQB platform-os autókból az 1.8TSI-n kívül vehetsz bármit.
Az 1.4 TSI-khez száraz DSG van, azt ne akard megvenni.
2.0 TSI-hez jár rendes olajos, vagy ott a Passat GTE, az 1.4TSI és a hibrid hajtás miatt olajos DSG jár.
Nem maradt más, mint a 2.0 TDI, olajos DSG jár hozzá, azt kell figyelni, hogy 90ezreként legyen rajta váltóolajcsere. -
-
-
-
válasz
No.01
üzenetére
Gondoltam segítenek neked keresni a topikban ajánlásokat, mert szerintem nem egy lehetetlen küldetésben kérsz ajánlást.
Pár hónapja kaptál több ajánlást is, mindet kiszórtad?
-
-
válasz
atos19881101
üzenetére
Tőlem távolabb eső részéhez szoktam újjal odanyomni a papírt az olajpálcához.
Akinek nincs olajpálcája, annak az a baja, hogy biztos rosszul méri; akinek meg van, az meg a szint értelmezéssel szív.
-
válasz
atos19881101
üzenetére
Piroson is nagyon figyelni kell, hol a szint, én egy papírtörlőre szoktam rárakni, úgy gyorsan megmutatja hol a szint.
-
-
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Eszembe jutott, mikor valamelyik debreceni kereskedésben néztem 1.4 TSI CAXA-t Golf Plus-t. Megtekintés előtt elkértem a dokumentációt az autóról, mondom nézzük meg élőben, az egyik kereskedő srác ott bizonygatta, hogy milyen jó vétel az autó, mert cseréltek vezérlést az autón még kint németben, itt írják a szervízkönyvben, mondom persze, oda van írva, hogy ellenőrizték, előzetesen elküldtétek nekem, fordító meg segített értelmezni. Tovább nem segített a srác.
-
-
válasz
bandi0000
üzenetére
Pollenszűrő minimum aktív szenes, akár fél évente cserélve. Vagy vehetsz antibakteriális kivitelt is, több márka termékét próbáltam, de még nincs meg a Szent Grál.
Stabilus márka szokott lenni az ajánlás, de rákeresel a márkára a topikban, találni fogsz alternatívát.
-
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Haverral beszéltem, hogy akkor biztos valami baj van a kocsival, most a -2 fokban a bevásárlós kör végén már felmászott 90-re a mutató.
-
-
válasz
Asbee
üzenetére
Igen, az kemény kijelentés. Több szerelőtől hallottam, hogy Covid óta több üzemanyagproblémával találkoznak és mind az üzemanyagminőségre vezette vissza, meg a cserélt üzemanyagszűrők is jobban elhasználódnak(több érdekességgel találkozni). A szabályozási minimumot biztos teljesítik.
Pont napokban beszélgettem kollégával, meséli, hogy aszfaltkeverőknél adalékolatlan gázolajat is használnak a gyártásnál, egy srác meg a 2-es Octávia-ba csurgatta, probléma nélkül.
Hosszútávon ki tudja mit okozott az autóban. -
válasz
6030D
üzenetére
Fura, hogy nincs nagy kiszerelésben benzin adalék.
Teszünk mindenbe is adalékot, de a váltóba nem kell.
-
Durva volt, hogy a 10 kilométeres út végén érte el a hűtővízhőmérséklet mutatója a 90-et, a -17 fokban.
-
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Allegro-n is fent van a Gafa, 2775/db és Smart esetén 5k felett ingyen posta van.
Tavaly rengeteg kupon volt, 25k rendelésből 4k kedvezmény.
-
-
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Az szép.
Mióta, hány kilométer óta van nálad?
Tippre rengeteget pályázol.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Morris
üzenetére
Nyáron volt szó róla, itt találod.
Google szerint van benne. -
-
-
-
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Mágus2 anno okosította a topikot, onnan van a kép.
Így rákeresve, igazad van.
-
-
válasz
troll81
üzenetére
Valamelyik nap az FB dobott be egy oldalt, akik a rádiót cserélnek AA csodákra. Valami Audi volt porondon és mutatták a képeket meg írták, hogy covidos volt a kocsi. Na mondom ezt meg kell néznem.
Nem volt benne rádió, de utána beugrott, hogy rádió nélkül adták át a kocsikat egy időben a covid alatt, de volt műanyag lemez a helyén, hogy pakolni tudj oda.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Igaza volt az autóvillamossági cserés az akku, 70%-os a teszter szerint, a tegnapi töltésből semmit nem vett fel.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Kész a mű, 20k-ért, hogy csereérett állapotban az akkumulátorom, meg az ABS biztosíték lábai kicsit nem tudom mi a szakkifejezés, de apró pontokon a csatlakozásoknál megègtek.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Kapott 4 új gyertyát, megoldotta a problémát. Meg mondtam, hogy vinném futóműállításra, nézzen már rá előtte, hát kaptam egy listát.
De van egy állandó hiba:
DTC 00668:008Hogy autóvillamossági mester kell, ahol voltak hajlandóak kommunikálni velem, ők már az ABS kocka javítással riogatnak(vagy felkészítenek), hogy fel kell küldeni BP-re. 2-3 évente le volt cserélve a fékfolyadék, persze ettől még lehet baja.
Ahogy olvasgatom ez a hiba előjöhet a gyenge akkutól, generátortól, biztosítékon túl minden is lehet. Biztosítékra azért ránézek, könyvben benne van melyik lehet a mumus.
-
A dízel még mindig nyerő: 2800 km-t mentek tankolás nélkül egy Škodával(vezess cikk)
A 66 liter üzemanyagot 80 km/órás átlagsebességen használta el Marczyk az autójával, természetesen Eco módban.
Az kemény.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem tudjuk meg, csak hétfőn, mert az embere nem adta le a rendelést, így hétfőre intézetek fuvart vagy busz.
-
-
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Ahhoz még nem nyúltunk a 8 év alatt.
Remélem nem egy ökör ára lesz.

Trafót csak én nem találok hozzá?
Központi trafó, ok.
-
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Seat Altea(alias Piros) 2004 1.6 BGU 210 ezer + kilométer.
Következő hibákat írta be:
ECU, DTC 16685/P0301, 1-es henger gyújtáskimaradás
ABS, DTC 01314 - Engine Control ModuleErre a két napra szervezek fuvart magamnak.

Jövőhét hétfőn tán foglalkozik vele a szerelő.
3 éve a vezérléssel együtt kapott új gyújtógyertyákat Beru-t. -
-
-
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Telefonos távgyógyítás szerint bármi is lehet, első körben tankoljak rá 100-as Orlen nyálat, most ez a sláger üzemanyag.
Bezzeg eddig az OMV 100 volt a favorit.
-
Seat Altea(alias Piros) 2004 1.6 BGU 210 ezer kilométer.
Harmadik-, negyedik- és ötödik sebességben 2500 és 3000 fordulaton néha megtorpan a kocsi, tegnap délután vettem észre, csütörtök délután tankoltam tele 50 liter 95-ös benzinnel Orlen kúton, ahová évek óta járok.
-
válasz
zoo8800
üzenetére
Ezzel a technikával frissíted csak az olajtöltetet, de ha felezed a gyári előírást én azt mondom jó lesz. Az átmosásnak egy nem elhanyagolt(300k-nál tervezett első cserénél) váltónál van értelme szerintem.
-
válasz
sherlock82
üzenetére
Bosch ablaktörlő katalógusban vagy a Bosch keresőbe megtalálod cikkszámokat, adatokat.
-
-
-
válasz
scream
üzenetére
Vagy ez vagy az szokott lenni.
Általában bele van rohadva az izzítógyertya, így nem állnék neki otthon szenvedni, főleg, hogy 3 egyforma meg 1 extrább van benne. Pár hónapja fórumtársnak cseréltek vagy ő cserélte ki, vissza tudod keresni a tapasztalatokat.
Én nem használnám, minél hamarabb leraknám a szervizbe.
-
válasz
scream
üzenetére
Gyújtógyertya vagy izzítógyertya alkatrészről beszélünk? Nagyon nem mindegy!
Ha előbbi, azoknak van egy meghatározott csereperiódusa.
Ha utóbbit, lehet a vezérlő hiba vagy izzítógyertya hiba, az egyik ráadásul "különleges" a többitől, ezek be szoktak rohadni, így otthon elég nehézkes kicserélni őket.Kellene egy motorkódok, hogy tudjuk mire gondoltál.
-
-
-
-
válasz
bul07
üzenetére
Sima benzines, az mit is jelent?
4 motorgenerációval szerelték.Elvileg 50 literes a tank, 7,17 az átlagfogyi, ha maximálisan telerakott tankkal indul, akkor van rá esély, amúgy necces.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Csere egy 2004-es Altea-ra?
7,5 alatt egyszer sem cseréltem elemet benne.
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Itt találod egy lista, hogy mik férnek el, ezekre kell keresni alternatívát.
Én is fejtegettem itt a topikban, hogy belerakok bazinagy akkut, de annak az 1.4 szívónak nem kell Paks2. -
-
-
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Unix, Bárdi, Zsu, azt hiszem Kauffer webshopokban minden van lehetőség.
-
-
-
Seat Altea(alias Piros) 2004 1.6 BGU

Az új csövet(4) is lerúgja, de nem olyan sűrűn. Még egy ilyen idétlen csatlakoztatási módot, mint ez.

Az (8) alkatrész menete mintha nem lenne szép, de ennyire elhajtotta volna a műanyag levegőcső?
Vagy 2x volt már a Szekunderlevegő szivattyú javítva, mióta nálam van, biztos volt a cső mozgatva és az "simogatta" volna meg?
-
-
-
-
-
A lovakat nem csak etetni, hanem patkolni is kell.
Örülnék valami tarcsinak, de így csak játék féket kell fenntartani Piroson.
-
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Allegro-s első ablaktörlő lapátok jónak tűnnek, majd holnap összehasonlítom a meglévővel. A hátsó már kérdéses, létezhet, hogy nincs rajta se Bosch felirat, se gyári szám?
-
válasz
gippazoid
üzenetére
Köszi, akkor nem variálok, ami befér és szimpatikus az lesz.
Volkswagen Economy 61Ah 540A van most benne, elégedett vagyok vele, csak már 7,5 éves, tervezek előre, hogy maxoljuk a hely adta lehetőségeket.Simán venném megint, de 1,5 szorzóval árulják egy ugyanilyen műszaki paraméterű ERA-hoz képest, ERA meg 3 év garanciát ad.
Vagy van infó, hogy ezeket a Volkswagen Economy akkumulátorokat kivel gyárttatják?
-
Seat Altea(alias Piros) 2004 1.6 BGU
- Azt nézem, hogy ha levágnánk a fékfolyadéktartálykupakján azt a lefelé álló műanyagot, akkor el tudna fordulni a csatlakozó a tűzfal felé és a 242x175x190 mm akkumulátor helyett 278x175x190 mm elférne. Vagy teljesen felesleges ilyenen gondolkoznom, mert tökéletesen elég lesz a 60Ah+ kapacitású és 600A+ hidegindító áramú akkumulátor, ami csont nélkül elfér?
- Cserélném az olajbetöltő sapka tömítését 046 133 287, de nem ad rendes találatot rá a google, csak a 036133287 vagy 021133287A vagy 06H133287. Szerintetek mi lehet az igaz?
---
Allegro-ra megint osztogatnak kupont, 20% olcsóbban jönne Bosch Aerotwin lapátok, gyári új. Nézek egy levegőcsövet, ami a Szekunderlevegő szivattyútól eljövő, mivel a meglévő már nem akar rendesen csatlakozik, elvileg OE új, ha meg nem, akkor ott az ügyfélszolgálat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Arch Linux
- Sweet.tv - internetes TV
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Micro Four Thirds
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4306, 100 AKKSI
- BESZÁMÍTÁS! Asus B365M i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD GTX 1660 6GB Formula Air Mesh G3 DeepCool 400W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest