Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz
bul07
üzenetére
Ősszel kérdeztem itt Osram H7 Cool Blue Intense NextGen +100% 5000K égőről
Akkor lekerült a vételi listámról, de február végén csak meglett
Azóta nem sokat mentem a sajátommal, de gyűlt egy kis tapasztalatAutó egy Touran 2005-ből, olyan lámpával amibe nem lehet utólagos ledet hivatalosan berakni, és mifelénk sok a rendőr és szeretnek is büntetni(még EÜ doboz miatt is néha), így led kizárva
Egyértelműen megérte az égő.
Előtte sima OSRAM H7 Original volt, elég sárgásan világított
Most sokkal fehérebben világít, jobban látni vele
És ami nagyon jó, ha eddig jöttek szembe az én fényemet sokszor elnyomta a szembe jövő, és voltak pillanatok amikkor mintha nem világított volna az én lámpám, de ezzel az égővel nincs ilyen folyamatosan látom az utat, nem tudják elnyomni még a ledes lámpájú kocsik se
Ködbe esőbe még nem próbáltamÉs látványos a különbség a tompított és a távolsági fénye között mert a távolsági még sárgásan világít. Nem hoz már annyit a távolsági, volt hogy el is felejtettem felkapcsolni annyira jó a tompított fénye
Már nézegetem hogy távolsági H1 verzióba is megfogom venni a Cool Blue Intense verziót.
Tartósságról persze még nincs tapasztalat, de ha évente egy egy kiég az simán belefér, egy doboz fagyi egy égő ára
Én ajánlom azoknak akiknek nem lehet utólagosan ledet berakni
-
tasiadam
veterán
válasz
bul07
üzenetére
a teljes ár érdekel, de jöhet a kedvezmény is. Csak mert annyit fizettem érte, mint egy NTK-ért kb lehetne. De legalább funkcionál az autó és műxik is rendesen. Még gondolom tanulja, hogy kéne működjön 2 hét lambda hiba után, mert néha éreztem, hogy meg-meg torpan. Meg a váltó logika is újratanul ja az eddigi használat után a lábam. Ha nagy gázt adtam, EPC hibáal megmeredt a váltó, emiatt negyed, max fél gázzal közlekedtem, és rohadt lassan ment mindenhova
-
-
Gubu0101
veterán
-
válasz
bul07
üzenetére
Torque, ami a hirdetés képei között van, azt sokáig használtam, de valamelyik Android főverzió frissítés után nem akart működni, azóta lehet már jó, most a Car Scanner alkalmazást használom.
-
lalibatyo
csendes tag
válasz
bul07
üzenetére
nekem az a "kedvencem" amikor beparkolok a sarokba úgy hogy 4-5 szabad hely marad mellettem. Az tuti ha megyek vissza a boltból a kocsihoz valami rozsdaboglya ott áll mellette, úgy hogy az mellet ott a 3-4 üres hely.....- Kezdem tisztelni azokat akik középre veszik a csíkot két hely között........
-
-
Kolty
aktív tag
válasz
bul07
üzenetére
Na, akkor ne szóljak egy szót se, ami a bontást illeti. Nem írtam, de cseréltem a szivattyút. Viszont valami vacakot vettem én is 3000.ft.ért. Lehet nincs is baja és nem az repedt meg, nem az enged. Csupán a csatlakozás. Megkérdezem majd ezt a tömítést én is unixba. Elcseszett az egész ablakmosó rendszere. A csöveket pl. szilikon csövekkel toldottam, foltoztam meg, mert repedtek voltak a szélvédő előtt.
-
_NCT
addikt
válasz
bul07
üzenetére
Lehet máshol akarnak is dolgozni, nem csak felvenni a munkát... Illetve a fő gondom azzal van, hogy sokkal rövidebb határidőkről beszélgettek telefonon. Máshol lehet olajozottabban mennek majd a dolgok és normális forrásból szerzik be az alkatrészeket.
Szerintem a közel 2 hónap egy ilyen jellegű hibánál irreálisan sok. Emberek életével játszanak, ez szerintem közel sem normális.
-
-
426os
őstag
válasz
bul07
üzenetére
A motor nem szokik hozzá semmihez, egyszerűen csak jobban kopik, ha nem a megfelelő olaj van benne. Ha meg már elkopott, akkor nem lehet kezelni vastagabb olajjal, az csak placebo. Használj olyan olajat, ami elő van írva hozzá. Ha sűrűn cseréled és nagyon spórolni akarsz, akkor is inkább valami gyári speckót még teljesítő budget olajat használj, mint márkásabb, de eltérő specifikációjút....
-
-
rbalint88
veterán
válasz
bul07
üzenetére
Ott azert van egy eleg nagy felreertes reszedrol, hogy sokan inkabb juttataskent kapjak az autot, mint munkaeszkozkent. Ilyen szempontbol lehet szigorubb/kotottebb a szabalyzat.
Sok embernek a munkavegzeshez nem kell az auto, de jar a poziciohoz, aztan amikor evente 5x elmegy ceges rendezvenyre vagy partnerhez, akkor nem kell neki taxit fizetni
(Sarkitok nyilvan - en viszonylag sokat maszkalok ceges ugyben, foleg miota az autokkal is foglalkozom, de amugy siman 90% a melobajaras+privat utak voltak ugy is, hogy en eleg sokszor mentem partnerhez is) -
-
szabonagyur
félisten
válasz
bul07
üzenetére
Nálunk éves 1X szélvédő csere "ingyen" van, másodikat Te állod megfelelő önrésszel.
Minden kis sérülést jelentenünk kell az autóról, legyen az rányitás, kavics felverődés bárhol stb.
Ahogy írtam fentebb külföldön van egy szélvédős kavicsom nem csináltathatom meg, ha esetleg bereped járjak úgy.
De pl. írtam korábban is szerintem egy defekt esetében sem mehetek bárhova. Először a flottás megadott számát felhívom és majd amit ő jóváhagy. Nyáron egy defekt miatt trailert akart küldeni, szerencsére lebeszéltem róla és megcsináltathattam, nem volt 30 EUR.
Trailer Salzburg környékére nem 2 Ft lett volna.De pl. 4 évszakos van rajta, 22e km vagy mennyi van benne, de nem cseréltethettem meg első hátsó között amikor jónak gondoltam volna. Na most első le van lakva rendesen már, hátsó szinte új.
Csak azért kértünk cégeset, mivel az üzemanyagot így fizetik csak ki, plusz a végén majd megvesszük és eladjuk az autót, jó áron.
Ha a lízing díjat, de legalább korlátlan üzemanyag kártyát megkapjuk esélyesen az Scrosst tankolnánk csak.
-
válasz
bul07
üzenetére
Na megnéztem. V6 TDi ügyben, főleg erre a DDX-re vonatkozóan teljesen valós amit állít. Annyi, hogy valószínűleg ez az autó nagyon nem volt ideálisan használva és karbantartva.
Amik hibák előjöttek, azok inkább 300e km felett szoktak előjönni, vizsont akkor így csőstül. Sajnos egyébként ez nem csak a konszernre, hanem minden modern dízelre jellemző meghibásodások, mindegy melyiket említjük, (japán is, igen). Ezért sem szeretek már annyira válaszolni azokra a kérdésekre, hogy 200-250e km futással kinéztem egy dizelet (szinte mindegy melyik), szerinted vehető, mi jöhet elő? ---> bármi és sok-sok pénz lesz! Heti több ilyen privátot kapok. -
bnorci71
addikt
válasz
bul07
üzenetére
két link a tesztek helyett
1500lumen a fényárama mindkét fajta égőnek
A lumen (jele: lm) fotometriai mennyiség, a fényáram SI-származtatott mértékegysége; egy sugárzó forrás által kibocsátott látható fény „mennyiségének” az integrálja (összege).
https://lumenet.hu/extra-hosszu-elettartamu-h7-izzo
https://lumenet.hu/emelt-fenyu-emelt-szinhomersekletu-h7-izzomitől lesz több fény ha mindkettő 55W?
bár sokáig tanítottak oroszul sajnos nulla eredménnyel, de a számok szerencsére arabok és sehol nem látom az igért +30/50%-t max 10-t .
véleményt tapasztalatot kérdeztél, nekem az amit eddig leírtam.
A sok szar égőre költött pénz helyett nekem többet ért a lámpa felújítás. -
bnorci71
addikt
válasz
bul07
üzenetére
sz@rt sem érnek cserébe drága és ahogy írják 1év max az élettartam.
Azt hiszem a Lumenet oldalán a lumen értékeiket is leírják és semmivel nem több az emelté mint a sima long life.
Búra polír, vetítőlencsésnél felújítás többet ér mint a haldokló foncsornak még egy 2x akkora meleget adó izzó, de a sima hideg tükrösnél is a foncsor leválás mattullást is lehet javítani -
imyourfriend
őstag
válasz
bul07
üzenetére
Ugyan D3S-ben de a Philips gyári helyett Osram xenarc cool blue 6200K-t vettem nekem ezt követően nem kell a kínai led meg egyebek meg vagyok elégedve a hideg kék fényével. Volt valamerre fényképem miként világít az egyik normál a másik pedig magasabb K értékkel, de úgy nézem elkeveredett. 6200K-s is engedélyezett így simán használható a Cool blue intense is.
-
-
válasz
bul07
üzenetére
Nekünk egyértelműen második autó. Dömpernek ott van a rav4. Szerintem a csomagtér nem rossz, de tudni kell hogy a 375 vagy mennyi liter nagy része a csomagtér alatti rekesz. Azaz sok kacatra (feleségnek...) pont jó, nagy bőrönd kategóriában meg gyenge (vagy csomagtér padlót kell lentebb állítani, azt hiszem lehet). Tényleg emelt polo, és szerintem pályán méretéhez képest elég csendes, ott jobb mint a 18--as jazz volt (ennek ellenére lehet nálunk is megy, aztán megint honda lesz
) -
válasz
bul07
üzenetére
Akinek nem kell csomagtarto. Kvazi jarkalos autonak, akinek kell a SUV feeling/ esetleg rovidebb hossz. Igaz erre egy Lupo jobb lett volna, de hat a vilag a lufi fele haald mindenhol. Kell egy Caddy katergoria, esetleg Ocatvia kombi, es megoldva a problema

Hat ez lassacskan normalis, en mar nagyon utalok Magyarorszagon vezetni, mert nagyon, de nagyon gaz a vezetoi magatartas. Hasonlo elmenyeim vannak masutt is, de mi verjuk alulrol a lecet. Nemetben elek.
-
szabonagyur
félisten
válasz
bul07
üzenetére
Akinek mondjuk egy elég egy ekkora méretű autó de legyen megemelve.
Fater is tolta sokáig, hogy neki minimum 500L-s csomagtartó kell mert ha kell akkor legyen.
Aztán váltott Swiftre, nincs 300L és mégis elvan vele ahogy előtte elvolt.Formentor is 450L körül van, 2 heti nyaralás, hűtő ládával bőven elfért 2 személyre.
És mi aztán tényleg viszünk magunkkal mindent (értsd vízforraló, kispárna, ételallergia miatt elég sok kaja, stb).
-
válasz
bul07
üzenetére
Feleségem 2024-es T-crossa 1.0 115 lovas, és nem megy vele lassan (130 és felette ahol lehet) de 6 liter körüli átlaggal megvan neki a Nyíregy oda-vissza. Mondjuk nagyrészt egyedül. Az üléseket én nem éreztem szörnyűnek (bár szélességben lehetne több, én a rav4-em preferálom de feleségem a t-crosst).
A sávtartót én is őszintén utálom, de feleségem szereti. Tempomatot gyakorlatilag egyikünk sem használ.
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
bul07
üzenetére
Nem fogsz semmit elállítani vele. Egyszerűen csak rádugod (vagy ha vezetékmentes, akkor BT-n csatlakozol) és kínálja is fel. Nagyságrendekkel egyszerűbb, mint tartóval szívni. Kb 15sec az egész.
Én, ha kell a navi és egy ismeretlen autóba ülök 10percre, akkor is teszem az AA-t.
Apple esetén arra érdemes figyelni, h a siri legyen bekapcsolva, de az aláírásod alapján Samud van, az meg megeszik mindent, nekem is az a céges, és ahol volt AA, ott mindig elsőre és stabilan tudtam kapcsolódni.
-
426os
őstag
válasz
bul07
üzenetére
Nekem úgy rémlik 2019től van ez a probléma. Egyébként technikailag ugyanúgy felszerelhető az újabb modellekre is, csak lepapírozni nem lehet, ha nem volt megrendelve az előkészítés... Árak meg nagyon szórnak, a felhasznált vonóhorogtól, elektronikától függően.
Én szereltem már fel vonóhorgot (előző autómra), mindent magam csináltam (mechanika+elektronika) és egy jó napot elszöszmötöltem vele kényelmes tempóval. Nyilván egy gyakorlott szerelő, aki már a sokadikat csinálja gyorsabban végez, de az ilyen 1,5-2 órás ajánlatokat nagyon fenntartásokkal kezelném, mert véleményem szerint ennyi idő alatt nem lehet igényesen megcsinálni egy modern autón a vonóhorog felszerelését. Az említett autóknál ráadásul olyan szerelőhöz kell menni, aki szakszerűen tudja illeszteni a (jól megválasztott) elektronikát is, hogy minden flottul működjön (tolatóradar lekapcsolás, visszajelzés a műszerfalon stb). Tökéletes példa az előbbi beázós Passat az igénytelen szerelés miatt... -
válasz
bul07
üzenetére
Sima benzines, az mit is jelent?
4 motorgenerációval szerelték.Elvileg 50 literes a tank, 7,17 az átlagfogyi, ha maximálisan telerakott tankkal indul, akkor van rá esély, amúgy necces.
-
lalibatyo
csendes tag
válasz
bul07
üzenetére
új autómon a kéziváltó hátramenetet néha problémásan vette. 1 év után meguntam bevittem. Adtak egy papírt hogy tudják hogy ez ilyen de nincs rá visszahívás így szokjam meg..... Rá 1 évre egy másik szervízben garis nézegetés alkalmával ha gondolja lecseréljük benne az olajat 80 ezerért pár nap múlva mert nincs olajunk hozzá a raktárban, de szerintük inkább kuplungos ami szintén nem gari...... Aláfeküdtem lecseréltem az olajat kb 25 ezerből azóta semmi baja. De pl amikor 2 éves volt a kocsi felhívtak a PH-tól hogy eddig tartott a garancia és már csak korlátozott gari lesz még 2 évig amit a forgalmazó vállat vásárláskor. Persze tudom néha jó reklám lehet nekik 1-1 jól marketingelt méltányossági ügy..... Volt pár új kocsim addig vagy kedves vevő amíg fizetsz és bólogatsz. Amint reklamálsz ellenség lettél. pl lecseréli az olajat a hyundaiban a számlára 0-20 at ír a matricán meg 5-30 van a motortérben. A hordóban meg a legolcsóbb gazprom olaj
- de tudnám sorolni a többi kalandot is. Szóval lehet van a nagymellű mosolygós de határozott szőkéknek méltányosság de én gyanakvó őszes 60 as pocakos vagyok....
-
tibbike01
addikt
válasz
bul07
üzenetére
Így 2025-ben örülnek, ha a garis bajok nagyrészét meg tudják oldani és közben a flotta állományt szervizelni tudják. Ezzel be is telt a munkaidejük.
Sőt igazából nem is várnak vissza 4 év után mert kedvezményt kell adniuk....
Esetleg akkor lehet nyert ügy gari után, ha olyan ügyed van, amit még a garanciális korszakban indítottál, van róla doksid, hogy 3 hónappal ezelőtt már jelezted, hogy kopog a futőmű pl.
-
imyourfriend
őstag
válasz
bul07
üzenetére
Mindenhez is ért már az illető, akkor hagytam abba a videóit amikor elkezdett förtelmes dolgokat mondani a VW konszernről pl. fogalma nem volt merre található a magasnyomású vagy épp mi hajtja stb.. persze autószerelő, azóta nem gondolnám hogy beszerzett konszern specifikus diagot pl vcds-t enélkül úgy nem látom létjogosultságát az ilyen autók szerelésének.. 4x4 jó dolog nagyon oda kell figyelni rá vagy könnyen megkotlik és sokba kerül.
-
dozó
tag
válasz
bul07
üzenetére
Követett e el hibás szerelés közben?
Hát én felöntés után VCDS-el légtelenítettem, utána felöltöttem szintre.
Hangot nem kapcsoltam be így nekem nem derült ki mennyi km van a kocsiban vagy volt-e egyáltalán haldex olajcsere benne. pontosan nem tudom, de kb. 2 év vagy 40 000km ként illik cserélni, a szűrő koszos mert a kuplung tárcsákból keletkezett összes kopadékot az szedi össze, ezért is meglepett itt régebben egy két hozzászólás amelyikben azt írták, hogy a szerelő azt monda, hogy a pumpát nem kell kiszedni, mert ez egy zárt rendszer baja nem lehet, de ha a szűrő tiszta retek a pumpa már nem tud hatékonyan dolgozni, és csodálkoznak az emberek, hogy búg, és széthullik. -
Tyrel
őstag
válasz
bul07
üzenetére
Aszondja a szakiembör hogy nem, ilyet tud is ő is szerezni vödörszámra, de nekünk nem ilyen kell... Hanem ez.
De cikkszámot nem mondott hozzá, én se találok, nem találom ezen a rajzon se amit küldtél. Azt mondja ez rendszeresen beragad nyitott állásba, és az okozza a problémáinkat.
Na ilyet hol szerzek? Bontó?...

Azért nem igazán akarok bontóst, mert 5 éve cserélték már ugyanezt a kocsiban, akkor még volt hozzá valami noname utángyártott cucc, de eddig bírta... Gondolom egy bontott még ennyit se bírna, örülnék valami tartósabb / újszerűbb megoldásnak.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 2 Yoga Ryzen3 5400U Refurbished - Garancia Akció!
- Bomba ár! Fujitsu Celsius H710 - i7-2720QM I 8GB I 500GB I Nvidia I 15,6" FHD I W10 I Garancia!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Z790 / I5 14600KF / 4070Ti Super / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Sarkitok nyilvan - en viszonylag sokat maszkalok ceges ugyben, foleg miota az autokkal is foglalkozom, de amugy siman 90% a melobajaras+privat utak voltak ugy is, hogy en eleg sokszor mentem partnerhez is)

)