Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#98551) JulianSinulf válasza Vasti74 (#98549) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Szia!
Ha ennyire bizonytalan vagy, akkor vedd az újat, amit visszaküldhetsz és visszakapod a pénzed, ha nem tetszik. Ezzel nem bukhatsz.
Aztán veszed az AVM-et, ami meg végleges lesz. Hacsak nem adod el és térsz vissza a TP-Link-hez.
De akár veheted újonnan is az AVM-et kipróbálásra, aztán visszaküldöd és veszed a használtat. Pénzt spórolsz.

TP-Link routerem régen volt. 5 éven belül tönkrementek. Nem bírta a LAN része. Csak az a baj, hogy ezt kiszűrni sokszor nagyon nehéz. Viszont 5 éves gari volt rájuk. Ennek ellenére most egy olcsó TP-Link-et vettem, amire csak 3 év a gari. A Fritz kiegészítése WLAN-ban, egy másik szobában.

Fritz-em volt pár az elmúlt években. DSL és kábel modem kiszerelésben is. Most épp kábeles van. Igazán sosem volt velük gondom. A mostani Fritz nem fed le egy 70 m2-es lakást, de nincs is jó helyen. Egyrészt a föld fölött van úgy 40 cm-rel, másrészt egy hűtő és némi vas is útban van a blokktéglák között a falban. A nappaliban és hálóban jó a jel. A fürdőben és a másik szobában már kevésbé. Ezeknek útban a hűtő. Ezt viszont jól kiegészíti a TP-Link.
Emellett a 20 méteres LAN kábel 20 cm-rel rövidebb a számítógép új helyére, így a TP-Link beiktatásával ezt is megoldottam.
A korábbi Fritz csak wifi5-öt tudott, annak rosszabb volt a térereje, mint az új wifi6-osnak.
A DSL modem-es Fritz-et egy 73 m2-es lakásban használtam, ahol a szoba és a nappali között két falon kellett átmennie a jelnek. Tetőtéri lakás volt és erősen gyanús, hogy padlástérből alakították át. Szóval nem voltak túl vastagak a falak. Így a jel gond nélkül átment a két falon. Bár 16 megás nettel sok mindent nem kellett csinálni, de legalább volt net. Jobb volt, mint a vodás 4G net, ami gyakran akadozott annak ellenére, hogy beszereztem egy nagy tányérmodemet is, mert a huawei hulladék egy katasztrófa volt.

Neked az a nagy szerencséd, hogy csak két jelölted van.
50% az esélye, hogy kifogod a jót. De lehet, hogy mind a kettő jó. Vagy egyik sem...

(#98552) pergabb


pergabb
senior tag

Tudom fura kérdés lesz (mert ennyire értek hozzá), de 2 mesh képes routert működik hálózatban? Tp-link ax72-es routerem van, sajnos rám ragadt még egy, a kettővel lehet mesh hálózatot csinálni, vagy ahhoz külön mesh egység kellene?

(#98553) Dr.NX válasza pergabb (#98552) üzenetére


Dr.NX
Topikgazda

A TP-Linknél Archereknél nincs router-router mesh.
Csak router-jelismétlő tud mesht, vagy az Omada rendszerük.
Asusnál van router-router mesh, ezért szoktuk inkább ajánlani.

Elfogadom a sütiket.

(#98554) pergabb válasza Dr.NX (#98553) üzenetére


pergabb
senior tag

Köszi szépen :)

(#98555) Vasti74 válasza JulianSinulf (#98551) üzenetére


Vasti74
aktív tag

A próbára rendelős - visszaküldős játék nekem nem annyira szimpatikus (lenyomtam számtech szervizekben - üzletekben 20 évet: nem csinálok senkivel olyat, amit nem szerettem volna, ha velem csinálnak ;-)

Az AVM-et ismerem: a TP-Link wifi jelerőssége lenne a fő kérdés.

Mert a net "csak" 300Mbit, de a lakás 92m2, és wifi-s laptopokról néha (vagy az enyémről pl. gyakran) használjuk a NAS-t is, amihez meg a Gbit lenne az optimális sebesség ;-)

Szóval igazából azt kellett volna kérdeznem, hogy akinek van tapasztalata mindkét "kategóriával", az árulja el, hogy a FRITZ!Box, vagy egy ilyen TP-Link fedi le jobban a lakást wifi jellel?

A mobilnet szerintem hulladék úgy általában: volt régen 20Mbit-es 4G netem, egy OpenWRT-s WDR3600 osztotta meg, USB-s LTE modemben volt a SIM kártya. Alapjában véve, HA nem volt túlterhelve a mobilhálózat a környéken, és HA csak egy dolgot csináltunk, akkor még gyors is volt: de pl. a kora esti - esti órákban, ha valamelyik gyerek Youtube videót nézett a telefonján, akkor én a wifi-re kapcsolódó telefonommal már nem tudtam egy stabil pl. Viber hívást lebonyolítani! Aztán váltottam 8Mbit-es dsl-re, ami egy más világ volt, érzésre annyivel gyorsabb és gördülékenyebb lett minden :-)
(Ja, mielőtt kiköltöztünk Ausztriába, >10 éve, otthon már T-s optikás netem volt, előtte meg a tévékábelen jött - szóval az itteni helyzet egy kicsit arcul csapott, bár baljós előjel volt, hogy volt egy ügyfelünk, egy tervezőiroda Fürstenfeld-ben, akiknél 4Mbit-es net volt - akkor mi már sok éve nem láttunk olyan lassú netet, de azt mondták, náluk nem lehet gyorsabbat rendelni ;-)

[ Szerkesztve ]

(#98556) MaCS_70 válasza Vasti74 (#98555) üzenetére


MaCS_70
félisten

"A próbára rendelős - visszaküldős játék nekem nem annyira szimpatikus"

Bocs, de éppen az az intézmény célja. Az, hogy a vevő kipróbálhassa, amit megvesz. Az, hogy magyarországon csak a távollevők közti ügyletekre vonatkozik, konkrétan megkötés.
Ha erre azt mondod, hogy olyan, amit nem szeretnéd, ha Veled csinálnának, az ekvivalens azzal, hogy nem megyek le a sarki boltba tejet venni, mert az szegénypénztárosnak munka, én meg nem szeretném őt ezzel terhelni.
Amikor én éppen 30 éve (jézusmária...) külföldön tanultam, az egyik legnagyobb elektronikai áruházláncban az eladók tukmálták rám azzal a walkmaneket, hogy vigyek el, amennyit akarok (ki tudok fizetni), aztán húsz nap alatt eldöntöm, hogy meg akarok-e tartani egyet.

A kereskedőknél ez az üzleti terv része, az ott folgozóknál meg a munkaköüké.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#98557) Vasti74 válasza MaCS_70 (#98556) üzenetére


Vasti74
aktív tag

Persze, csak utána mi lesz a sok visszaküldött termékkel?!
Újként ugye nem adja már el (bontott, tapis, esetleg karcos).
A "B-Ware" meg "Refurbed" sem fogy olyan nagyon...
A berendelek nyolc routert, aztán hetet majd visszaküldök megoldásnál számomra egyszerűbb lenne, hogy tájékozódok, MIELŐTT vásárolok ;-)
De úgy látszik annak ellenére, hogy elvileg bárki kipróbálhatna bármit, kevesebb az infó az emberek kezében, mint akkor volt, amikor komolyabb tanulópénzeket fizettünk... ;-)

(#98558) MaCS_70 válasza Vasti74 (#98557) üzenetére


MaCS_70
félisten

A visszaküldöttet el lehet adni bontott+bevizsgált címkével, árengedménnyel (ami a tisztességes út), ennek a vesztesége pedig az ára annak, hogy így többet el tud adni. (Feltéve, hogy nem ótvar szart árul, amit mindenki visszaküld.)

Ergo mindennek a költsége eleve bele van kalkulálva az árba.

Nagyon sok évig dolgoztam különböző méretű informatikai/elektronikai kereskedéseknek még azelőtt, hogy kötelező lett volna ez a fajta elállási jog. Mégis biztosítottak egyfajta elégedettségi garanciát, és rövid magyarázat ellenében visstavették pár napig a be nem vált eszközöket, mivel pontosan tudták, hogy ez egy bőven megtérülő befektetés.

Úgyhogy ne legyenek ellenérzésed! Ezt hívják tisztességes kereskedelemnek.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#98559) JulianSinulf válasza Vasti74 (#98555) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Visszaküldhetik olyan helyre, ahol nem csak bevizsgálják, hanem újat csinálnak belőle és így eladható újkent ismét.
Én gyártásban javítok. Néha ami kimegy... A lényeg, hogy átmenet teszten. Hogy az mindent észre vett e...
Amúgy meg gondolj arra, hogy így működik jól jelenleg a gazdaság. Ha nem lenne ennyi fölösleges munka, akkor nagyon sok ember éhezne. A visszaküldés hozzá tartozik.
És az eladókat sem kell félteni. MM-ből olyan egeret kaptam, aminek a doboza már nyitva volt. Ebay-ről olyan tej habosítót kaptam, amit szintén kibontottak már és nem szépen. Az akku üres volt.
Lidl-be visszavittem terméket. Nekem nem tetszett, de nem volt hibás. Visszarakták a polcra teljes áron.

Azért nem fogsz tapasztalati tanácsot kapni a témában, mert minden lakás más, a berendezések és bútorok is befolyásolják, a falakról nem is beszélve.
Egy router 50 méteres sugarú körben szerintem nem fogja lefedni a területet akkor sem, ha középre teszed. De erre lenne a próba.

(#98560) Vasti74 válasza JulianSinulf (#98559) üzenetére


Vasti74
aktív tag

Persze, minden lakás más: de én nem is arra vagyok kíváncsi, hogy a mi lakásunkban a hálószoba hátsó sarkában is lesz-e pl. -86dB-es jel ;-) , hanem arra, hogy vajon a felsorolt két router közül melyiknek izmosabb a rádiója, antennája?
Mert ez a lényeg ;-)
Megrendelem a TP-Link-et, szerintem jobb lesz, mint az AVM...

(#98561) JulianSinulf válasza Vasti74 (#98560) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Ahhoz már nem értek.
Azt tudom, hogy mikor beállítják a rádiót, akkor antenna nélkül lövik be az erősítési értékeket.
Hogy utána milyen antenna kerül rá és hogy szórja a jelet, már más kérdés.
A TP-Link talán tényleg jobb a látható, állítható antennák miatt. Legalábbis erre tippelnék.
De gondolom erre is vannak paraméterek, melyeket nem minden esetben közölnek a gyártók, így nehéz az összehasonlítás.

[ Szerkesztve ]

(#98562) MaCS_70 válasza Vasti74 (#98560) üzenetére


MaCS_70
félisten

Azzal, hogy melyik az erősebb egy más környezetben, nem biztos, hogy sokra mész. Csak az adott körülmények között lesz összehasonlítási alapod. Nem triviális, hogy az a wifis eszköz, ami A helyen jobban teljesít egy másikbál, B helyen nem lesz gyengébb.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#98563) Vasti74 válasza MaCS_70 (#98562) üzenetére


Vasti74
aktív tag

Persze: de ha valaki, aki ismeri ezeket el tudja mondani, hogy az egyikben 30mW-os rádió van 4dB-es antennákkal, a másikban meg 50mW-os rádió 5dB-es antennákkal, az azért valószínűsíti, hogy a második ugyanott - sőt, mindenhol jobban fog teljesíteni!

Legalábbis régen így volt, a műszaki paraméterek nem véletlenül vannak ;-)

Mindegy, úgy látom sok minden változott: manapság már olyanokkal nem foglalkozik senki, hogy megfelelő eszköz választása, aztán meg beállítása, inkább bevág a 40m2-es lakásba is 8 Mesh repeatert, mert miért ne ;-) Régen még ismertük az eszközöket, és olyat ajánlottunk, ami valószínűleg jó lesz az adott feladatra.

(#98564) MaCS_70 válasza Vasti74 (#98563) üzenetére


MaCS_70
félisten

Ez azért nem egészen így van.

A rádiós EIRP elvben 100 mW. Fölé nem megy senki, az olcsóbb eszközök esetleg alálőnek.

Egy szakértőnek az antennanyereség persze súghat valamit, de ebben sincsenek csodák.

Ami viszont már nagyot szór, az a szoftver. Különösen az AX már tele van olyan szoftveres varázslásokkal, amelyek teljesen kiszámíthatatlanná teszik az egyes típusokat. Simán lehet egy papíron jobbnak tűnő rádiós egység bizonyos körülmények között sokkal gyengébb, mint egy olcsóbb modellé.

És ez nem beállítás kérdése, bár azon is kétségtelenül sok múlik.

Volt rá példa a közeli múltban is, hogy egy pocsékul teljesítő router-AP párosnál simán megcseréltük a két egységet, és jelentősen javult a wifi lefedettsége mindkét eszköz körül.

Szóval nem, nem lehet paraméterek meg rutin alapján megmondani hogy melyik eszköz az adott helyszínre a jobb. Pont azért kell kipróbálni, hogy kelljen nyolc repeater a szobába.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#98565) Gerasz


Gerasz
aktív tag

Sziasztok!

Asus AX53U tud wireguard szervert/klienst? Asus oldala szerint nem "VPN Fusion" modell, de mintha régebb óta a rendszer része lenne. Akár mókolt firmware-rel is jó lenne (ha bírja a proci).

köszönöm

(#98566) kpityu2 válasza Gerasz (#98565) üzenetére


kpityu2
őstag

Nem

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#98567) MaCS_70 válasza Gerasz (#98565) üzenetére


MaCS_70
félisten

A VPN Fusion kellene a WireGuardhoz?

Az általam használt AX86s és AX58u még nem fusion-ös, de mindkettőben ott a WireGuard.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#98568) Tibicsucsu


Tibicsucsu
aktív tag

Sziasztok!
Eddig birtam a DIGI-s ZTE F668-at. Rohadtul zavar h a latszat ellenere egyaltalan nem stabil a wifi jel ha atmegyek egy masik szobaba.
Egy 80nm-es lakasba kellene nekem WIFI router, amivel nem akad a zoom ha atmegyek egy masik szobaba. Oriasi nagy elvarasaim speci feature-okkel kapcsolatban nincs es nem kell a leggyorsabb eszkoz, de jo lenne ha megbizhato fajta lenne es Gbites ethernet csatikkal lenne ellatva.
Erre a csodara gondoltam: https://www.alza.hu/tp-link-archer-c64-d6657104.htm#recenze
Nem lattam az ajanlottak kozott, de azokbol par reginek tunik es tul nagynak is.

Szerintetek jo lesz ez nekem?

(#98569) Gubek-Einste válasza Tibicsucsu (#98568) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

AC-s router-t már nem ajánlott venni, AX-est kellene nézegetned.
Ennyiért egy Asus AX1800U jobb vétel volna.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#98570) Tibicsucsu válasza Gubek-Einste (#98569) üzenetére


Tibicsucsu
aktív tag

Ennyiert jo volna de ez 16,5e az meg 23e. Raadasul a TP-Link kisebb, ami nekem kifejezetten szimpatikus.
Egyebkent miert nem ajanlott az AC? A DIGI-s router is eleg lenne nekem ha stabilan mukodne a lakas nagy reszeben. Ahhoz kepest az AC is elorelepes. De meg lehet azert gyozni.

(#98571) bogabi válasza Tibicsucsu (#98570) üzenetére


bogabi
senior tag

Azért, amiért ma nem gőzszekerekkel közlekedünk. Újabb, modernebb, időtállóbb, gyorsabb, talán stabilabb. Most lehet, hogy elég az AC, de aztán jön egy új telefon, egy új notebook, egy új akármi, ami már tud AX-et, akkor most miért ne vennél már olyan routert, ami ki tudja azokat is szolgálni az újabb technológiával? Az a 6 ezer nem hiszem, hogy olyan nagy difi, egy családi fagyizás ára.

[ Szerkesztve ]

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#98572) JulianSinulf válasza Tibicsucsu (#98568) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Szia!
A digi-nél panaszkodtál már, hogy nem jó a router?
Nekem jó régen egy telekomos router-rel volt ilyen gondom.
Kicserélték és jó lett a wifi a lakásban.

(#98573) adika4444 válasza Gerasz (#98565) üzenetére


adika4444
addikt

Ha minden igaz felmegy rá az OpenWRT, HWNAT miatt tudja NAT-olni és routolni az IPv4 IPv6 gigabitet, viszont a WireGuard-ot prociból csinálja, ami azért annyira nem acélos. Működik, de 80--100 Mbps a teteje.

üdv, adika4444

(#98574) Figur10


Figur10
tag

Sziasztok!
Van egy Asus rt-ac 66u v2 routerem, szeretnék egy másik Asus router "fő" routernek.
Melyik lenne jobb választás?
Asus ax 3000 v2 vagy Asus ax92u

(#98575) MaCS_70 válasza Figur10 (#98574) üzenetére


MaCS_70
félisten

Az AX92 ötlete honnan jött? Nem rossz, az egyetlen előnye már a dedikált wifi backhaul.

Inkább AX86s

Egyébként nem AC66u b1-ed van?

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#98576) Figur10 válasza MaCS_70 (#98575) üzenetére


Figur10
tag

Szia!
Igazad van tényleg AC66u b1, bocsánat.:R
Az AX92 ötlet azért jött mert 44000 láttam az aprón, gondoltam annyiért jó lehet.
Vezetekesen akarom össze kötni őket mesh rendszerben.
Ax86s 57000 körül láttam legolcsóbb helyen, annyi most nincs rá.
Majd nézelődök még.
Esetleg 40000 körül melyik router ár érték arányban a legjobb vétel?
Köszönöm a válaszodat.:R

(#98577) Alex91


Alex91
félisten

[link] , ez most jo aron van!

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#98578) Alex91 válasza Figur10 (#98576) üzenetére


Alex91
félisten

Asus rt-ax58u, Asus TUF-ax3000, de az ax92u SoC-ban erosebb ezeknel, de nem teljes AX router…

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#98579) Vasti74 válasza Vasti74 (#98560) üzenetére


Vasti74
aktív tag

Megjött tegnap a TP-Link VR2100v

Hát...

A felhasználói felülete szerintem sokkal bénább, átláthatatlanabb, mint az emlékeimben élő ;-) TP-Link cuccoknak. Ez a kisebbik hiba.

A nagyobbik, hogy a 300Mbit-es dsl internetem csak 200-220Mbit/s sebességet tud ezzel a routerrel (az AVM és a Zyxel 280-290Mbit/s-ot tudott (mármint a sebességteszt, mert a kapcsolat sebességére 300Mbit-et írtak, de azt ennél nem is látom)

Szerintetek lehet ezen valamit állítgatni, finomhangolni, ráolvasni, akármi, vagy egyszerűen csak ennyit tud, mert TP-Link? A leírása egyébként 350Mbit-et ígér, az AVX és a Zyxel meg 300Mbit-et említ maximális sebességnek.

Ami még fura, hogy az 5GHz-en csak 36-48-ig tudok kézzel csatornát választani, de nekem úgy tűnik, hogy akármit csinálok, akkor is a 42-es csatornán púposodik... ;-)

Szerintem visszaküldöm, és elfelejtem, de gondoltam egy kérdést azért megér...

[ Szerkesztve ]

(#98580) MaCS_70 válasza Figur10 (#98576) üzenetére


MaCS_70
félisten

Nem akarok a zsebedben nyúlkálni, de egy új AX86s 57e Ft-ért jobb vétel, mint egy használt AX92 44e-ért.

Ha (ami reális) 4 évre veszed, nagyjából havi fél gombóc (!!!) fagylalt a különbség...

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#98581) k.zozo.


k.zozo.
tag

Sziasztok! Beszereztem egy TP-Link AX20 routert, erre USB-n keresztük rádugtam egy külső winyót ami folyamatosan pörög és nem megy le standby-ba akkor sem, ha semmi nem használja. Tudtok erre valami megoldást esetleg? Köszi

(#98582) madle


madle
őstag

Sziasztok,

szeretnék internetet fabrikálni egy szivattyúháznál, ahonnan fólia és szivattyú vezérlés menne majd. Az lenne a fontos számomra, hogy minél nagyobb területet lefedjen a router, amibe egy 4G SIM menne mobilinternettel.
Nincsenek akadályok, se egyéb hálózat a közelben. Kicsit problémásabb viszont, hogy a fóliatelep 120m-re van, egy másik tároló pedig 140-150m-re, ahova szintén szeretném ha elérne a net. (kamera rendszer kiépítése miatt, ha ez így lehetséges)
Az ár max 50 ezer körül, de nyílván ha erre a célra alkalmasabb router drágább, akkor nem baj, csak fogalmam sincs az eszköz árakkal és a képességekkel.
Köszönöm!

(#98583) bogabi válasza madle (#98582) üzenetére


bogabi
senior tag

Akadálymentes nyílt terepen talán lehet belőle valami, bár a kliens képességei is számítanak. Én azt mondom ennyi infó alapján, hogy nem így csinálnám. Főleg, ha biztonságtechnika a projekt tárgya.

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#98584) MaCS_70 válasza madle (#98582) üzenetére


MaCS_70
félisten

Erre már minimum két egymással szembefordított kültéri AP kéne. Mondjuk TP-Link CPE210 vagy CPE510.

De kritikus üzemre, amint bogabi is írta, azért meggondolandó, hogy elég-e egy ilyen kommersz megoldás.

MaCS

[ Szerkesztve ]

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#98585) s3int


s3int
csendes tag

Sziasztok!

-Melyiket ajánlanátok?

TP-Link Archer AX72 AX5400
ASUS TUF-AX5400 (90IG06T0-MO3100)

Köszi

Laci

(#98586) madle válasza bogabi (#98583) üzenetére


madle
őstag

Értem, tehát az elképzelésem "túl szép volt hogy igaz legyen" :D Akkor más szemszögből kellene nekiugranom, és ne egyből a router vásárlással kezdjem? Van egyébként riasztó távfelügyelet előfizetve. Csak szeretném pár kamerát is a rendszerre, hogy rá tudjak nézni ha riaszt a rendszer, hogy valós-e.

(#98587) MaCS_70 válasza s3int (#98585) üzenetére


MaCS_70
félisten

Mik a preferenciáid?

Szerintem kevesen vannak, akiknek mindkét típussal komolyabb személyes tapasztalataik vannak, de én az Asust választanám. Az ok: vannak a felügyeletem alatt Asus és TP-Link routerek is, és eddig mindig az érvényesült, hogy azonos áron az Asus többet nyújtott.

Plusz szerintem sokkal jobb az Asus GUI-ja, és mindenképpen sokkal használhatóbb a mshrendszere.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#98588) Essejó válasza Figur10 (#98576) üzenetére


Essejó
veterán

Esetleg egy 2 db-os Xiaomi AX3000? link

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#98589) s3int válasza MaCS_70 (#98587) üzenetére


s3int
csendes tag

Szia!

Semmi különös.
Őt kell leváltani, mert már nem bírja az eszközszámot és eldobálgatja a wifit : TP-Link TL-WR1043ND.
Amúgy elég, ha tudja ugyanazt (hatótáv, jelerősség, kezelhetőség).

Üdv: Laci

Laci

(#98590) MaCS_70 válasza s3int (#98589) üzenetére


MaCS_70
félisten

Én az Asust választanám. Hasonló (megjósolhatatlan) wifis teljesítmény, jobb támogatottság, jobb kezelhetőség, AImesh megléte.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#98591) kpityu2 válasza madle (#98586) üzenetére


kpityu2
őstag

Akkor talán a riasztós cégnél kellene körbenézned szolgáltatásbővités ügyben. Ha GSM előfizetes van, lehet, hogy webkamera is rálógatható. Amúgy ha van kedved szórakozni és nem kritikus a dolog, akkor egy cserélhető antennás régi routerre is rátehetsz egy irányitott biquad antennát, azt akár házilag is megcsinálhatod.

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#98592) Gubek-Einste válasza k.zozo. (#98581) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ide való kérdés.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#98593) szita.erno


szita.erno
aktív tag

Egy kis segítséget szeretnék kérni Van egy ASUS RT-AC51U Routerem. 50.Mbps netet használok.
A problémám hogy ha WiFivel csatlakozom az otthoni netre a sebesség 50.Mbps helyett csak 15.Mbps a letőltési sebesség. A feltőltési sebesség az meg van a 10.Mbps.
De ha direktben kötöm őssze a gépel a netet akkor simán megy az 50.Mbps sebbeség. Ruter Kb 6.éves lehet.

'Tiszteld őseidet, mert rajtok keresztül nyertél életet és örököltél Istent és Hazát."

(#98594) Dr.NX válasza szita.erno (#98593) üzenetére


Dr.NX
Topikgazda

Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
Router gondok
Otthoni hálózat és internet megosztás
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● ASUS routerek topikja

Elfogadom a sütiket.

(#98595) madle válasza kpityu2 (#98591) üzenetére


madle
őstag

Koszi! Kiserletezgetek akkor egyelore!

(#98596) szita.erno válasza Dr.NX (#98594) üzenetére


szita.erno
aktív tag

Köszönöm szépen a segítséget! :R

'Tiszteld őseidet, mert rajtok keresztül nyertél életet és örököltél Istent és Hazát."

(#98597) Tannhauser


Tannhauser
csendes tag

Sziasztok! Döglödik a 6 éves TP-Link Archer C7 routerünk, és úgy néz ki, hogy kell egy másikat venni. Elolvastam az összefoglalót, és az alapján arra gondoltam, hogy egy Xiaomi MI AX1800 -at veszek. Viszont nézegettem teszteket, és az egyik külföldiben azt írták, hogy a wifi jelének nem túl nagy a hatótávolsága. A mi esetünkben egy 150 m2-es, kétszintes házról van szó. A router középen van. Van ugyan egy jelerősítő, de azért kellene egy értelmes hatótáv.

Mi a véleményetek, ez tényleg nem lesz ide jó?
Ha nem, akkor mit javasoltok, 10-20e Ft között? Esetleg 25e, ha tényleg indokolt.
Tévék, PC-k, laptop, mobil és néhány okoseszköz megy róla.

(#98598) Dr.NX válasza Tannhauser (#98597) üzenetére


Dr.NX
Topikgazda

Ekkora házba olcsó router+jeltovábbító helyett érdemes lenne mesh rendszerben gondolkodni, pl. két Asus AX53U. Mekkora a szolgáltatói sávszélesség?

Elfogadom a sütiket.

(#98599) Tannhauser válasza Dr.NX (#98598) üzenetére


Tannhauser
csendes tag

Diginet 1000 Mbit

(#98600) Tannhauser válasza Dr.NX (#98598) üzenetére


Tannhauser
csendes tag

Értem, amit írsz, de eddig teljesen jól elvoltunk 1 db, nem csúcskategóriás routerrel is. Az a két Asus AX53U vagy 50 000-be kerülne, ami az erre szánt összeg duplája.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.