Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#94172) freemanone válasza LustaDick123 (#94170) üzenetére


freemanone
őstag

Vagy esetleg egy ötlet, hogy ha a dolgozóba tennél egy olcsó switch-et, így meglennének a portok és a mesh node-ot át tudod helyezni jobb helyre, mint például a konzolokhoz vagy a TV-hez, ahol gondolom van végpontod.
Fő mesh routernek viszont az AX56U-t mondanám, mivel abban erősebb a SoC és több feladat hárul rá. Az AX1200 vs AX2400 leginkább akkor jönne ki, ha az eszköz és a router antennája nagyjából egy légtérben van és nem forgalmaz egyéb más eszköz is egyidőben azon a routeren, vagy ha minden kliens AX-es.

Az Én tapasztalatom az, hogy wifi AX AC vegyesen nem ad jó teljesítményt, ha több eszköz is forgalmaz egyidőben. Az AX eszközök sok előnyt élveznek az AC-sekkel szemben. Latency és jitter értékeken nagyon jól lekövethető és persze a sávszél diferencia sem marad el.
Még a csak AC-s körkép is érdekes dolgokat tud produkálni, pedig nincs a környékemen más 5ghz-en, mindenki a 2,4-en van. PC-n játtszok Quest2-vel wifin. Ha más is forgalmaz azon a node-on akkor simán vannak akadások a stream-ben. Pedig egy AX82U-ról van szó, ami nem egy gyenge darab.
A PC egy Intel AC9560-as adapterrel csatlakozik, tehát AC1833-as linkspeed adott. A quest2 csak AC867-el csatlakozik, de ez is rendben megvan. Virtual desktop link aktiválva, fut a játék és csak attól, ahogy a levegőben hadonászok a kontrollerekkel elkezd piciket akadni az egész stream néha-néha.
B verzió, hogy feleségem gépét nem dobom át a távolabbi mesh node-ra és elkezd youtube-ot nézni amikor én játtszanék, kész vége, folyamatos micro lagolás. Az a PC is ugyanezzel az intel adapterrel rendelkezik. (VR PC LAN-on, Quest wifin, másik PC wifin)
Akkor működik jól a dolog, ha 5ghz-en a szobában lévő AX82U-n csak és kizárólag a Quest2 forgalmaz, a PC pedig LAN-ra van kötve hozzá! Ebben a felállásban hadonászhatok amennyit akarok, nem akad meg a VR stream.
Ezt próbáltam az AC68U-val is! Ha arra van kötve a PC LAN-on és oda csatlakozik a quest2 szobán belül és nincs más forgalmazás azon a wifin, az is ugyanúgy hozza az akadás mentes streamet.
Avagy ha csak a két PC van AC-n az AX82U-n akkor olyan 950mbps-el hasít a file copy a kettő között wifin, amíg mondjuk az AX-es telefon el nem kezd valami streamet nézni, na onnantól drámaian beesik közel felére a tempó.
Volt nálam két PCE-AX3000 kártya is tesztelni, kíváncsiság képpen és igen! Ha csak AX-es eszközök voltak a routeren látványosan jobb volt az egyidőben történő forgalmazás. A két PC tudta tartani a 900mbps tempót amíg két AX-es kliens netflix és youtube stream-eket nézett gond nélkül.
Szóval tök jó ez az AX-es dolog, ha nem vegyes módban van használva és adottak a körülmények is hozzá.
Összegezve azt próbálom átadni, hogy a láttszólag számottevően jobb wifi nem olyan fényes mint azt sugallják a számok. A jó elhelyezés és kliens kiosztás sokkal többet ér.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.