Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53588) bladzs


bladzs
csendes tag

Sziasztok,

Wifi vásárlás elött állok. Elég komplikált a helyzet otthon. Most lett nagyobb másik internet 100/10es kábelnet. Egy 120m2 es házról lenne szó, ahol a ház egyik szegletében van az internet bejövetel, és a ház túlvégébe is át kellene lőni a wifit. Kábeles megoldás nem működik, nem tudom átvezetni a házon, vagy kicsit közelebb vinni. Maximum 8 eszköz(3telefon, 3 laptop, 1TV és 1XBOX360) csatlakozna a hálózatra, de ez normál esetben csak 3-4 eszköz. Jelenleg úgy van megoldva, hogy a modemre egy TP-Link TL-WR740N 150Mbps router van rákötve, és erre van rácsatlakozva egy Linksys WRT54GL 54Mbps a ház közepén. A ház másik szakadozik és néha eltűnik a Tp link jele, a Linksys meg ugye közel se küldi át a teljes sávszélességet, elég szenvedés vele netezni.

A környéken egyáltalán nincs sok Wifi, és csak 1 mobil tudja az AC szabványt. Ezért arra gondoltam, hogy egy sima N es szabványú Single router elég lenne. Igazából arra van csak szükségem, hogy erős legyen és menjen át az egész házon. De nem tudom, hogy a routerem gyenge, vagy az eszközeim gyengék, hogy az egész házon keresztül vissza lőjék a jelet.

Terv egy erősebb router vásárlása a modem mellé, és a mostani Tp-Linket pedig beraknám a ház közepére.

Tudtok ajánlani egy routert, ami ilyen felhasználásra elég lehet? Én TP-Link TL-WR940N 450Mbps ra gondoltam. A 3db 5dbi-s antenna lehet elegendő lenne, hogy az egész házat átérjem, és akkor nem kellene 2. router, de ha az eszközeim lennének gyengék, akkor még mindig be tudom állítani a mostani 150es Tp-Linket.

Vagy valami teljesen más megoldása lenne valakinek?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.