Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-05 18:35:36

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3928) And válasza nRu3 (#3927) üzenetére


And
veterán

Na, akkor bonyolítsuk még egy kicsit :DDD. Te a műholdvevőt akarod a netre kötni (?), amelyen egy LAN-aljzat van (?), ha jól értem, mindezt egy olyan eszköz segítségével, amely vezeték nélkül kapcsolódik a wifi-routeredhez, és LAN-on a vevőhöz. Ha ez a helyzet, akkor ehhez valóban egy külső vezetéknélküli kliens eszköz kell. Namost ilyen 'csak kliens' önállóan nemigen létezik, csak multifunkciós AP formájában.
Írtad: "mert ha jól értetem az access point a routernek a forditotja a jelet leszedi és vezetéken tudja tovább adni"
Ez alapjában nem igaz, az AP nem fordítottja semminek, főleg nem a (wifi-)routernek. Minden wifi-router egyben AP is (ettől lesz vezetéknélküli), és kismilliószor leírt alapszabály, hogy AP nem csatlakoztatható egy másik AP-hez (vagy értelemszerűen wifi-routerhez) vezeték nélkül. Vannak erre trükkök, mint a WDS, de ez most nem tartozik ide, és egy csomó egyszerű eszköz nem támogatja. Manapság viszont sok AP multifunkciós, azaz az eredeti nevét meghazudtolva nem csak AP lehet, hanem kliens is (meg esetenként több más funciója is lehet). Na ilyen kell neked, ha jól értem..
#3926: Szerintem ezzel Bon3ss kolléga is teljesen tisztában van ;). Csak a wifi-működést tekintve írta le ugyanazt, amit az előbb én is. Egy wifi-router funkciója alapesetben, a wlan felől nézve megegyezik az AP-vel.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.