Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz AliasB #53397 üzenetére
GSM és GPS blokkolót pár dolcsiért lehet venni. Szerinted egy nem alkalmi tolvajnak nincs ilyen kütyüje?
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
AliasB
senior tag
válasz molnarpeter #53395 üzenetére
Ebbe is ugyan az a sim lenne csak nem kell rá sms-t küldeni hanem csak belépsz és a google maps mutatja a helyzetét a térképen.
Járj nyitott szemmel.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
-
AliasB
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy elképzelésem hátha próbált már valaki ilyesmit.
Az elképzelés az, hogy ha ellopnák az autót akkor meg tudjam határozni a helyzetét.
A hardver egy androidos telefon lenne (nem újat hanem egy régebbit amiért már nem kár)
Ez el lenne rejtve úgy, hogy töltése legyen.
Szoftver nem kellene mivel megfelelő beállításokkal a google mapson meg tudja mutatni a telefon helyzetét. szoktam használni autóba telefonon navit szóval ezzel nem lesz probléma.
A sim kártya nem előfizetéses lenne hanem kártyás a legolcsóbb mobilnettel mivel nagy adatforgalmat nem generálna (ez havi ezer körül lenne)szerintetek megvalósítható?
Járj nyitott szemmel.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz molnarpeter #53388 üzenetére
Audinál 4.7 liter.
-
TheProb
veterán
Ez se lehet annyira komoly szerintem, kipróbáltam most, hogy a csomagtartónál kézzel elkezdtem "pumpálgatni" a kocsit, de úgy nem adott ki semmilyen hangot.
Majd ha jobb idő lesz, vagy nagyon zavar akkor ránézek.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
félisten
-
trassher
addikt
A teszkau-s az gagyi márka, olyan mint a bárdi féle cefreszagú akármi. Ár/érték arányban tapasztalataim szerint még mindig a tejeszacskós kiszerelésű sheron a legjobb, nyáriból pedig a wynn's koncentrátum.
Autósboltokban lehet kapni, őt keresd:[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
válasz -secret- #53376 üzenetére
Változó az áruk de 600-tól mehet egészen 1200-ig is az 500ml-es a tesco-ban például. Múltkor a penny market-ben vettem 500ml-es noname-et 600 forintért próba szerencse alapon és teszi a dolgát. Turtle wax és sonax túlárazott szélvédőmosó és jégoldó terén is. Semmivel sem adnak többet mint egy olcsóbb de nem gagyi márka termékei.
tomiii: Ugyanitt szélvédő értékesítés és beszerelés karácsonyi akciós áron.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
i-sti
senior tag
A jégoldó témára:
Ebből vettem 2 dbot.
Ez megfelelő vagy gyenge dolog?
[link]Novum Forum Siculorum
-
hacki87
senior tag
válasz z123456789 #53338 üzenetére
Kapu előtt álltam. Éppen szállt volna ki a menyasszonyom (akkor még csak haverkodtunk), és akkor állt mellénk... Én meg hirtelen azt se tudtam merre vagyok arccal előre.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz TheProb #53363 üzenetére
Nem tudom, nem foglalkoztam vele mert csak idegesítő de semmi káros hatása nincs. Keress rá pl Bárdiban mennyi lenne.
Z1-9: Akkor közérthetőben fogalmazok: nettó fh@sság hogy nem mehet utánad a rendőr. Ha nem állsz meg az az intézkedés megtagadása ami ott kezdődik, hogy 100k-s bünti. De most Szent is megerősítette hogy meg kell állnod.
A rendőr ismerősöd a saját "belső szabályzatuk" alapján mondta ezt ami viszont valid olyan tekintetben, hogy a felettese által kijelölt intézkedési helyet nem hagyhatja el (csak erősen indokolt esetben) engedély nélkül. Ilyenkor jellemzően beszól a kapitányságra majd utánad megy vagy egy másik járőrt küldenek utánad. De akár a következő falunál is lekapcsolnak a helyi erők, esetleg felkeresnek lakhelyeden, stb.
#nincsbennetarcsi
-
Magnum_
nagyúr
válasz Magnum_ #53362 üzenetére
btw a rendőr (általában) nem jogász, viszont tapasztalatom szerint nem is kap megfelelő képzést az általa alkalmazandó jogszabályokra (ami valljuk be, nem sok), tehát el tudom képzelni, hogy új rendeletekről beszélt, ami nincs.
és félreértés ne essék, találkoztam már nagyon normális, segítőkész rendőrökkel is (pl amikor összetörték a kocsim), hanem magára a képzésre gondolok.
I humbly and respectfully decline™
-
Magnum_
nagyúr
válasz z123456789 #53361 üzenetére
hogyne. Diszkrecionális jogköre eldönteni, hogy kell-e intézkedni.
1994. évi XXXIV. tv. (a rendőrségről) 13.§
Na most nem tudom, hogy a rendőr ismerősöd milyen rendeletről beszélt, ez törvény, amit hivatkoztam, és mai napon hatályos is. Ez felett csak az Alaptörvény van a jogforrási hierarchiában (meg mellette a Szabálysértési tv.), ami nem tartalmazza azt, hogy nem kell utánad mennie, ellenben tartalmazza, hogy a szabad mozgásodat korlátozhatják.[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
Meg kell allnod
Kresz 6.$ (2)bek.
Es ezen vita nincs.Ha nem allsz meg, irany a kapitanysag, hogy kimagyarazd.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Qru! Ne kardoskodj már! Ez még mindig csak egy 2011-es cikk. Nekem meg tavaly mondták. És hiába szegezed nekem, hogy szerinted mi a kötelességem, hogyha nincs rá szükség. Minden normális ember megáll a rendőr jelzésének. Én is. Ettől még, én tavaly ezt az infót kaptam, és nem igazoltató rendőrtől, hanem haver/barát rendőrtől. (Ketten voltak, és ők is mondták röhej, de ez az új rendelet.)
Nem vitatkozni akarok rajta, meg faszságokat osztani. Ezt mondták. -
bbubby00
őstag
Én úgy tudom, hogy ha mögötted megy a rendőrautó és elkezd villogni meg szirénázni, h "állj félre", akkor te szépen csak elengeded őket, mert a KRESZ ezt írja elő, nem vagy köteles megállnod nekik, VISZONT ha az út szélén állva szabályosan leint vagy hangosbemondón felszólít rá, akkor kutya kötelességed megállni.
(Ezt egy igazoltató sün mondotta)
Másik, TC-on olvastam a cikket régebben, ahol is előírják a rendőröknek az igazoltatás menetét: napszaknak megfelelően köszön, bemutatkozik, elmondja nevét, rangját, sorszámát, majd hogy miért állított félre.
Ha nem így kezdődik a beszélgetése, érvénytelen az igazoltatás, ilyenkor jó egy dashcam.[ Szerkesztve ]
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
Qru
MODERÁTOR
-
Arcképgyáros
-
Land
veterán
A kocsiban van egy Mlogic Ag22 típusú tolató radar. Lehet ezeken az olcsó ketyeréken finom hangolni? 1.5 m-rel a fal előtt már folyamatosan sípol, mintha már a falban lennék. Használhatatlan. Ha ez ilyen fhosch, akkor inkább kiszedem a kocsiból.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
TheProb
veterán
Ezt még mondjuk nem figyeltem, hogy akkor is nyikorog-e ha már letoltam az otthon-győr/győr-otthon távot pályán. Bár már nyáron is volt, hogy hallottam.
(#53350) Snoop-y: Ez inkább olyan, mint amikor a csomagtartóban van 1 pakk ásványvíz és az csúszkál, ütöődik ide-oda vagy a fóliája nyikorog (inkább utóbbi)... Azért mondom ezt a hasonlatot, mert ez megtörtént, hogy volt a kocsiban, hallottam a hangot és csak legyintettem, hogy biztos a vízek kezdtek önálló életre a csomgatartóban...
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Snoop-y
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
válasz TheProb #53347 üzenetére
Nálam a szilentek adnak ilyen hangot de csak hidegben (mert veszít a rugalmasságából). Melegebb időben nincs hangja. #foswágen
z123456789: Akkor beül a kocsiba, felkapcsolja a szirénát és utánad megy... és az neked nagyon sokba fog kerülni... Szóval nem ajánlom a dolgot.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
z123456789
addikt
válasz Skillet #53339 üzenetére
(#53339) Skillet
Polgárőrnek meg nem állok. Azt jól értetted. Ahogy semilyen securitysnek sem.
És igen, rendőrről is volt szó. Két rendőr ismerősöm mondta tavaly (2015), hogy egy új rendelet szerint, nem mehet utána az autónak, ha az nem áll meg közúti ellenőrzésnél a jelzésére.
Na most nehogy azt higgyétek, hogy én nem állok meg rendőrnek, meg hogy nem néztem hülyének őket, és nem kérdeztem vissza, hogy "mivan?!" De ezt mondták. Aztán tényleg pont leszarom, mert miért ne állnék meg, és ha ez így van, akkor tényleg mekkora baromság az általad írt okok miatt is például.(#53340) Qru
Ez egy 2010-es cikk. És én nem konkrétan ilyenre gondoltam, hanem mondjuk kikerülöm a csába a rendőrt, és komótosan tovább megyek. -
TheProb
veterán
válasz kovacsroli #53294 üzenetére
Meh, ezt itt vagy Győrben
(#53267) Land: Én ilyet vettem, nemrég jött meg. Beszerelni még nem tudtam, mert segglyuk fagyasztó hidegben nem állok neki, majd tavasszal. Bár ebay-es topicban elég vegyes kommenteket írtak róla...
Akkor már én is kérdezek: Ha 1-1 mélyebb kátyúba, fekvőrendőrre, stb. hajtáskor elég rendesen nyikorog mind2 oldalon a hátsó futóműnél valami, akkor miket érdemes megnézni?
[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
-
máyköl
veterán
válasz roberto211 #53341 üzenetére
Ezek a lehagytam a rendőrt sztorik... Iszonyatosan kellemetlen és ciki, még olvasni is. 8 évesen találtunk ilyeneket ki alsós tagozatban.
-
roberto211
őstag
válasz Kornel #53331 üzenetére
Utcán , főúton, de Magyarországon még pályán se nagyon lehet ilyen paraméterű autókkal racsingolni.. Túl sok.. Nyom egy kövéret, belemegy az előtte levőbe.. Ilyen autókkal tényleg csak kakucs, hungaroring, stb stb..
Erős autóról meg focusról jut eszembe..
Pár utcára tőlünk barátom cimborája vett kb 1 éve focus rs-t. Eddig nem használta pár hónapja kezdte el használni.. Onnét tudtam meg h az Övé ,mert Érden ez az egy van és mikor mentem át haverhoz ott állt.
Beszélgettünk múltkor, mentek haverjával Pestre krúzolni, épp haladtak volna át Érdi központon(stop shop-tesco,etc) rendőr meglátta szirénát bekapcsolta , elakarta kapni valamiért a csoda audikkal. (rendőrök úgy nevezik h kis szappandobozok ) Már hátuljába ért a rendőr vissza kettő nyomott egy kövérett durrant akkorát hogy még szerintem a tescosok is hallották na akkor látták utoljára. Mikor rendőrök körforgalomba értek, Ő már Érd vége táblánál járt. Nyomhatták az audit tiltásig , akkor se sikerült utolérni. Hogy miért nem állt meg azt nem tudom de vicces lehetett az tény. De jól tette itt Érden.. Azóta utálom az itteni rendőröket amióta 5 rugóra megbüntetetett azért mert éppen város elhagyása utn 5cm-rel nem kapcsoltam fel a tompítottat, bezzeg a kamurendszámos összetákolt 3as golfot ami itt karikázik folyamatosan tele kolompárokkal alig bír kiszállni belőle a csávó, gondolom se jogsi se semmi Ő nyugodtan megáll autók előtt 10-20percre akkor se foglalkoznak vele...
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
Qru
MODERÁTOR
Ő is ezt gondolt, hogy nem kell megállnia: [link]
Meg kell állnod ha kiint a rendőr.
#nincsbennetarcsi
-
Skillet
addikt
Ilyen badarságot, hogy nem mehet utánad, még életemben nem hallottam.
Ha elmész mellettük, gyakorlatilag bármit feltételezhetnek rólad, hogy miért nem álltál meg nekik.
Sorozatgyilkos vagy, hullákkal, fegyverekkel a csomagtartóban. Kábszeres, díler vagy, 200kg heroinnal.
Vagy akár csak simán pofátlan vagy, akkor azért akarnak utánad menni és elbeszélgetni.
Polgárőrről volt szó? Szorri azt passzolom. De akkor annak sem állok meg, ahogy az nkh-nak sem.De amúgy nekem volt hasonló kérdésem az nkh-s autókkal, emberekkel kapcsolatban, akik megpróbálnak leinteni. Mert ha azoknál nincs menetrögzítő az autóban, akkor én biztosan nem állnék meg nekik.
[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
z123456789
addikt
válasz hacki87 #53321 üzenetére
Minek állsz meg nekik? Eddig sem szerettem őket, de volt egy húzásuk januárban a falunkban, amikor is azt mondtam, hogy sok ezek közül a világ csicskája, levegőnek sem nézem őket.
Rendőrnek sem kell megállni elvileg. Vagyis, ha leint, nem kell megállnod. Az más kérdés, hogy után feljelenthet, de nem mehet utánad. Én így tudom. Rendőr ismerőseim mesélték még tavaly, és ott röhögtek rajta. Lehet változott.
Saint, erősíts már meg ebben pls! -
Skillet
addikt
válasz kaszaking #53328 üzenetére
Az enyém talán picit extrémebb vas, de az 5 év alatt szerintem 2x vagy 3x állítottak meg.
Kettőre konkrétan emlékszem, a 3-ban nem vagyok biztos.
A tiéden gyakorlatilag a világon semmi sincsen, ami miatt kiszednek.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz hacki87 #53324 üzenetére
Ő legalább megoldotta, na de ő...
-
hacki87
senior tag
-
kaszaking
tag
válasz BigBlackDog #53317 üzenetére
Az autót Fótról hoztam, Siófokon lakok. Szerintem nem maradt meg bennük
Leginkább siófokon belül de városon kívül is szoktak.
Semmit sem tudnék elsunnyogni mert annyira vigyáznak rám -
BigBlackDog
veterán
-
kaszaking
tag
válasz BigBlackDog #53313 üzenetére
-
kaszaking
tag
Az autónak van bármi köze ahhoz hogy a rend éber őrei állandóan kivesznek a forgalomból közúti ellenőrzésre? De mindig minden rendben van, a nem világító rendszámtábla világításba sem kötnek bele
Tavaly november óta van meg a kocsim és azóta már 15x megállítottak -
K Norbi
addikt
válasz -secret- #53285 üzenetére
Nem kötekedésből kérdem tényleg, de mit jelképez ez a Hawaii izé? Sose értettem.
Magyarázza el nekem valakiAhogy focvis GTI golfján se értem mi az a 76 os szám ha jól emlékszem.
ßrainiac golfja telis teli álomszép őskori barlangrajzokkal és meseszép "EGYEDI" hieroglifákkal.A másik kedvencem [link]
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz z123456789 #53301 üzenetére
Igen, a másikon mindig van. Sőt, szerintem a MaxxMotionöket is megtalálod a Levéli úti OMV-nél.
-
Richard!
addikt
-
z123456789
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest