Hirdetés
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gban: Meghalt Chuck Norris
- GoodSpeed: Samsung DV90DG52A0ABLE hőszivattyús szárítógép
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- aquark: Zsebszámológépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeterPH
senior tag
Évekig használtam egy AAWireless adaptert erre a célra.
https://www.aawireless.io/en/products/aawireless?locale=en-HU
Egy Suzuki SX4 SCross-ban és utána egy Hyundai Ioniq-ban is jól szolgált, de már nincs szükségem rá, ha gondolod, előtúrom a garzsból. -
Jabby
őstag
Sziasztok!
2021-es Suzuki SX4 S-cross-hoz keresek valamilyen AA vezetéknélküli adaptert.
Ismertek bevált eszközt, ami megbízhatóan, stabilan működik ezzel a márkával? -
zeon.hu
nagyúr
Üdv!
AA képes külső kijelzőn rávehető valahogy a Waze, hogy ne az autó hangszóróján hanem a sajátján szóljon?
Telefonon be van állítva. -
baitsee23
őstag
Sziasztok!
Van egy Samsung S24-em, és rajta egy NAS szerverhez való app, amihez VPN szükséges. Ezt a program telepíti is. Az a baj, hogy ezt nem kezeli a ONE UI. Olyan megoldást keresnék, ami ezt a VPN-t kilövi, ha akarom, mert az Android Auto megy piros figyelmeztetéssel bombáz, és nem indul el vezeték nélkül. Mindig manuálisan kell kikapcsolnom, mert az app leállítása sem lövi ki. Így rutint sem tudok beállítani.
Valakinek lenne ötlete?
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv!
Pár hónapja cseréltem telefont (Xiaomi Mi10 5G -> 15T Pro, és azóta fennálló probléma, hogy időnként megszakad a kábeles AA kapcsolat a teló és a kocsi közt. Úgy vettem észre, mintha ez akkor történne, amikor a teló eléri a 100%-os töltöttséget. Akkor megszakad egy pillanatra és újracsatlakozik. Aztán pár perc, megint eléri a 100-at és megint megszakad. Nem lehet ezt beállítani, hogy tölteni ne töltse, csak az adatkapcsolat menjen amikor kábellel van a kocsihoz csatlakoztatva? Persze, lehet, hogy csak bebeszélem magamnak, de más okát nem találtam eddig (a Mi 10-el atomstabil volt hosszú órákon keresztül...) -
mckay
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm, hogy segítettek belegondolni.
Valóban, tényleg nem elvárható egy telefontól, hogy az oprendszere ennyire nyitott legyen architekturálisan.
Azért köszi!(Ezzel együtt maradhat a mobilhotspot, ha beülök a kocsiba. Megosztom a netemet, és a 2. telefon máris tud navigálni avagy zenét játszani. De így persze nincs semmiféle tükrözés, és hívásfogadás.)
Köszi!!!
-
nyesix
senior tag
Tapasztalt valaki olyat, hogy egyszer csak (AA, vagy auto fejegység frissítés nélkül) csatlakozik az AA a kocsihoz, de se a google maps, se a waze ikonja nincs az alkalmazás indtóban? Menet közben telefon / auto fejegység újra indítás és újra kapcsolódás után is fennáll a jelenség
Semmi sem frissült... -
tgeri
tag
AI-nak sincs ötlete:
No, an Android phone cannot function as an Android Auto host in the traditional sense. Here's why:
Android Auto's Architecture:
Android Auto is designed as a "projection" system where your phone's interface is displayed on a car's infotainment screen The car's head unit acts as the host/display, while your phone is the client that projects its interface The system requires specific hardware integration that car manufacturers build into their infotainment systems
What You Can't Do:
You can't turn one Android phone into an "Android Auto receiver" that other phones connect to There's no official Android Auto host mode for phones The protocol and software stack aren't designed for phone-to-phone connections
Potential Alternatives: If you're trying to achieve something like sharing one phone's screen/apps with another, you might consider:
Screen mirroring apps (like Google Quick Share, Miracast-compatible apps) Remote desktop apps Bluetooth tethering for specific functions like music playback Some third-party apps that attempt to replicate aspects of the Android Auto interface on tablets
There have been some unofficial/third-party projects attempting to create Android Auto receiver software for Android devices (particularly tablets), but these aren't officially supported and can be unreliable.
What specific use case were you hoping to solve? There might be a different approach that could work for what you need. -
tgeri
tag
válasz
Avayasoft
üzenetére
Alapból nem syncel ilyen szinten, de igen: ha beállítatod ugyan azokat a dolgokat a második telón, akkor sok minden hasonló lesz, de mondjuk Spoty az épp játszott zenét lehet, hogy nem Synceli át, ahogy Waze sem az épp telefon1-en megtervezett útvonallal indul majd el telefon2-n. A kérdést amúgy értem, de sajnos én sem tudok rá megoldást.

-
Avayasoft
aktív tag
Szia!
Szerintem ha a második telefonon ugyanazzal a Google profillal jelentkezel be, mint ami az eredeti telefonodin is van, akkor ugyanazok az appok is lesznek rajta, ugyanazokkal a beállításokkal. Tehát ugyanaz a Spoty fiók és navigáció, ezért szerintem ilyenkor nem is lesz szükséged felcsatlakozni a fő telefonoddal. De így a hívásokat lehet nem tudod kiküldeni az autóra.
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Ismeri valaki a Dacia-ba nem beépített Android Auto-t, pontosabban a lehetőségeit?Van ez a bizonyos Media Control megoldásuk, miszerint kispórolják a tablet beszerelését, de a saját telefonodat beteheted a műszerfalba, és arra feltelepítve a Dacia appját, bluetooth-tal tudsz csatlakozni a kocsira. És így megtudhatod, hogy mi van az autóval, vagy éppen használhatod a kihangosítót, stb-stb.
Namármost azt meg lehetne csinálni egy ilyen Daciaval (amiből hiányzik ugye a gyári display), hogy nem a rendes telefonomat használom a műszerfalon, hanem egy +1 telefont rendszeresítek? Jó, ezt nyilván lehet, de inkább az a kérdés, hogy a rendes telefonommal fel lehetne kapcsolódni erre a műszerfalra tett tabletre? Cél, hogy a saját telefonomról a Spotify-t és a navigációt kitegye.
Kicsit bonyin tettem fel a kérdés, attól félek. Várjatok, nekifutok másképp.
Tehát amit keresek:A)
Két Android tud-e egymáshoz kapcsolódni úgy, kb. mint a mai kocsikban a "telefontükrözés"?
Kell-e ehhez babrálni az Androidot, vagy gyári állapotban letöltök valamit a Play Áruházból az egyikre, és onnantól az a készülék kvázi host lehet?
Például találni ilyent a Play Áruházban: [Headunit App]B)
Ismeri valaki a Dacia-t, azt, amikor nem tesznek bele kijelzőt?
Ugye reklámozzák ezt takarékos esetet: [Dacia műszerfal Media Control opcióval]
Ebből azt következik, hogy az autóban van bluetooth kapcsolattal valami periféria, amire csatlakozni képes egy telefon.
Szerintetek képes lenne erre a perifériára valami más szoftver is, ami nem az ő applikációjuk? [Dacia App]Nagyon szépen köszi, ha valaki irányba állít.
Nem vagyok tapasztalt a témában, ez már látszik...
-
Grg
tag
válasz
sittes79
üzenetére
Ezt lehet, hogy az autóban kell átkódolni... Nekem pl. egy 2023-as Fabia-ban nem engedte hogy menetközben a google térképbe új címet írjak be. Ezt csak OBD-s eszközzel lehetett átállítani, és nálam ott volt a menetközbeni youtube lejátszás engedélyezése/tiltása opció is.
-
sittes79
addikt
Hello,
Van avalmi megoldas hogy youtube-ot lehessnen legalabb hallgatni pl podcastot android auto-n?
Koszi
-
Bela52
tag
Sziasztok.Hogy lehet telepíteni az aaautó legújabb típusát ?
-
ghostie
tag
válasz
$atirka
üzenetére
Oh, köszönöm...!
Nem mondom, hogy egyszerű.
Majdnem végig sikerült, itt akadtam el:
InstallHail-> go to settings -> click onworking mode-> selectShizuku - Disable-> Allow all the time
Ezt az Allow All the time-ot hol lehet beállítani, nem látom sehol a képernyőn.És a következő pontban milyen system appot kell kiválasztani? Sem az AA-t sem a bluetooth-t nem látom.
Köszönöm!
-
$atirka
őstag
-
Grg
tag
válasz
ghostie
üzenetére
Én ezt úgy oldottam meg (BT-headsetre menjenek a hívások), hogy a telefonomat usb-n keresztül kapcsolom össze az autóval, az autó fejegységében pedig kikapcsoltam a BT-t, és így nem is tud kapcsolódni. Sajnos az AA mindig bekapcsolja a BT-t, így ez a fapados megoldás maradt csak, legalábbis én mást nem tudok amit lehetne...
-
ghostie
tag
Sziasztok,
Létezik arra valamilyen kipróbált, működő megoldás, hogy AA használata esetén a hang (hívás a legfontosabb, de a média is) ne az AA eszközre menjen, hanem másik BT hangeszközre?
Hívásoknál próbáltam, mindig visszaáll az AA-ra és kézzel kell átállítani a hívás elindítása után. Ezt szeretném kiküszöbölni.
Köszönöm! -
draco31
veterán
Hello!
Öcsémnek egy SAL fejegység van. Tudja vezetékkel meg enélkül is amit kell, működött is, de pár napja a telefon telibe piros háttérrel kiírt egy üzenetet, hogy az autó szoftvere nem felel meg az android autó biztonsági ellenőrzésén.
Ilyenkor mi van? Lejárt a licenc, és így járt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tavaszi hardvernyitány
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Autós topik
- Jó a retró: Chieftec UNI számítógépház
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest