Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nagyúr
válasz xtremetuning #17551 üzenetére
term. frissítve van és a Terminator 2 bluray betöltése nem lett gyorsabb nálam...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
spiky03
veterán
válasz Vikthor #17552 üzenetére
Nekem egy LG BD570-em van és ott a Matrix-oknál van, hogy több mint 1 percet is várni kell.
De mint fentebb is írták, nem halok bele.
Addig szépen kibontom a chipset/popcorn meg kitöltöm a pepsit.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
blakey
titán
válasz Vikthor #17546 üzenetére
Nekem 220-as van, idei modell, de volt 110-esem, gyors (mihez képest), a popcorn nem készül el a film kezdetéig. Főmenű megjelenése hamar megvan, a lemezbeolvasás meg tartalomtól, bd-live-tól függ, de gyorsnak mondható a maga 15-25 mp-ével. Az idei modellek valamivel gyprsabbak.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
nebulo5
senior tag
csipsz... pepsi... az éppen annyira egészségtelen, mintha magyar parizert, vagy baromfi virslit ennél... Nem mondhatom, hogy a legegészségesebben táplálkozom, de jó lenne annyi évvel fiatalabbnak lenni, mint mikor utoljára fogyasztottam ilyen népbetegséget hatványozó förmedvényeket (akkor, már inkább zsíros kenyér lila hagymával... persze, nem a moziban! Ott sem voltam már, vagy 20 éve! )
[ Szerkesztve ]
Üdv: nebulo
-
BBéci
legenda
válasz nebulo5 #17562 üzenetére
Igazad van, egyetértünk, de nem akartam a csipszet is kritizálni. Ha választani kell, akkor inkább az, mint bármilyen kóla.
A Zimbo marhapárizsi kifejezetten ízlik, feleségem is szereti, ezért heti 10-15 dekányit elfogyasztunk belőle. Baromfivirslinek a gondolatától is kiráz a hideg. Az is broáf.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
torma1981
veterán
válasz torma1981 #17498 üzenetére
Sziasztok!
Na megvolt a hangfalcsere. De sajna ugyan úgy cicereg a mély hangoknál. Berezonál. Tehát nem a kábelezéssel van gond. Kipróbáltam hogy az erősítőnél beállítottam mintha lenne Subom. Akkor persze jóval kevesebb mélyet adtak le a front hangszórók. Akkor nem volt rezonancia. Már több filmnél is kipróbáltam. Mindenhol rezonál ahol robbanás, stb mély hangok vannak, Ha egy kicsit a jobb szélét megfogom akkor jól szól. Nem tudom ez garanciális probléma? Még van rá több mint 1 év.
-
pr0bi
senior tag
válasz nebulo5 #17486 üzenetére
Szerintem elég nehéz olyan körülményeket kreálni ahol ezt ki lehetne próbálni. Ennyi idő/ pénz a világon nincs, hogy mindent végigpróbáljak. Tényleg ennyire körülményes lenne megtalálni "belépő" szinten a megfelelő kábelt? Szeretnék én is venni valami normális kábelt a Dali alá de ezek után már nem tudom mi a jó Te mit ajánlanál max. 5000-10000 Ft-os kategóriában? Használt kábelt venni mennyire nyerő?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Méterenként 5-10000 Ft?
Nehéz ajánlani anélkül, hogy a konkrét erősítővel és hangdobozokkal lenne az embernek tapasztalata. Vannak ajánlott és kiváló vételek, de egyáltalán nem biztos, hogy egy adott rendszerben is a lehető legjobbak lesznek.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Patice
nagyúr
válasz Vikthor #17546 üzenetére
2010-es BD lejátszóm: Samsung BD-C6500-as. Jelenleg is 1 perc alatt eljut a menüig. Akkoriban ezt is úgy hirdették, hogy a leggyorsabb betöltési idejű lejátszó. De ha egyszer már megvan a menü onnantól kezdve olyan a navigáció, mint egy DVD esetén.
DVD menüt elég hamar betölti, az tényleg 4-5 másodperc.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
nebulo5
senior tag
Egy átlagos (akár no name) kábellel is el lehet kezdeni... Természetesen, nem arra gondoltam, hogy az összes kipróbálandó kábelt meg kell venni. Erre is jó ez a fórum! Számos kábelt kaptam már tesztelésre a fórumtársaktól, illetve nagyon szívesen adom próbára, az általam éppen nem használt kábeleket! (előfordult már olyan is, hogy 3 - 4 napig nem zenéltem, mert éppen az erősítő - dobozok közül vettem ki a kábelt )
De van néhány olyan üzlet is (Kácsa....stb.) ahol letét ellenében elhozható a kábel.
Az itteni, és hasonló témájú fórumokon olvasott tapasztalatok, irányadó elképzelésnek jók, mint információ. De a végső definíciót, kizárólag a saját rendszeredbe iktatva tudod meg!Üdv: nebulo
-
Toobee
veterán
Péntek, szombat: Jazz fesztivál@Velencei tó
-
cintula187
addikt
Tud valaki infót arról, hogy idénlesz e?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
BBéci
legenda
válasz cintula187 #17574 üzenetére
Igen, lesz, de tuti, hogy a környékére sem megyek.
(#17573) Toobee
A ma hajnali szaxofonos nagyon nem jött be, kétszer 2 percig bírtam nézni, hallgatni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Toobee
veterán
Srácok, MaTTeS utólagos engedelmével bedobnám ide is az infót, amit teljes mértékben Ő szedett össze, én csak összegzem, úgyhogy nagy neki! Felhívta a figyelmem, hogy Bp-en fog koncertezni, az egyik kedvenc együttesem, nevezetesen a Kronos Quartet. Erre a koncertre szeretnénk elmenni, úgy vélem, hogy elég sok igényes zenehallgató van itt, talán másokat is érdekelne a dolog.
Időpont: 2012. október 25. 19.30-22.00, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Az is kiderült, hogy a kedvenc albumom fogják előadni, az Uniko-t. Koncertprogram itt.
Egy példa, hogy milyen stílusú zene lesz.
MaTTeS szerint errefelé kellene ülni, ahol a jegyár egyébként 5900 Ft, de aki nem szán rá ennyit, az természetesen el tud jönni olcsóbban is.
"Diákok a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban rendezett valamennyi programra a kezdés előtt egy órával – diákigazolvány felmutatásával – 1.000 forintért válthatnak belépőt az állóhelyekre. Egy diákigazolvánnyal egy belépőjegy váltható"
Egyébként én elég közel lakom a MÜPA-hoz, esetleg előtte/utána el is lehetne jönni hozzám, aztán lenne egy kis brainstorming
Várom a jelentkezőket, bár még messze van, de már nem sok jó helyet látok.
-
xtremetuning
addikt
-
sanyi0629
csendes tag
Tudom, hogy hanszóró kábelt forrasztani tilos, de mégis... Mi van, ha mégis szükségessé válik? A surroundoknak adott helyre védőcsőben behúztam a kábelt a karton fal mögött, de mival az ES30-as dobozom túl nagy, hátrébb kell tennem, csak úgy tudnám felszerelni, a kábel viszont úgy már rövid, mindenkébb hosszabb kell, viszont új kábelt sem tudok betenni, mert megtört a gégecső valahol, és esélytelen. Tehát toldani kellene. Van erre elfogadható megoldás (úgy értem csatlakozók inkább, vagy valami spec felületelőkészítés, folyasztószer)? gondoltam már arra is, hogy marad az eredeti kábel, viszont akkor ES20-ra kellene leváltanom a mostanit. Mi lehet a kevésbé rossz? JBL ES30 toldott 4mm2 vezetékkel, vagy ES20 toldatlanul?
Esetleg ha valakinek van ötlete ES30 megfelelő felszerelésére úgy, hogy dönthető is legyen? Arra nem gondoltam, mikor költözés előtt megvettem, hogy falra szerelve zavaróan nagy lesz a külső mérete, és nincs hozzá normális konzol, de még a hátlapján sincs előkészítés... Hogy teljes legyen a kép, az erősítő VSX-819, de denon 1912 körüli lesz, vagy Marantz 5006 (5?). Van valakinek infója a JBL ES és Marantzok együtt hangzásáról? -
MaTTeS
senior tag
válasz Toobee #17580 üzenetére
Nem hiszem, hogy a jóárasított álló diákjegy bárkit is érintene.
Helyekről annyit, hogy amit kinéztem a földszint közepe környékén 2 sorban majdnem egymás mögött van 10 szabad szék (5-5), 5900Ft-os szekcióban. Itt tudtok nézelődni: [link]
A héten csütörtökön, maximum pénteken szeretném megvenni a jegyeket magunknak. Szóval akit érdekel az siessen a döntéssel (október 25 az egy csütörtöki nap). -
Toobee
veterán
Amon Tobin-t nem tudom, hogy szereti-e valaki, de van most egy közös projektje Doubleclick-el. Egész jó. Érdekes, hogy ők nincsenek elszállva az árral, mint manapság oly sok zenész. 3 LP, 2 CD, póló 30 font.
-
SmitYkeH
csendes tag
Sziasztok Hangfal vásárlás előtt vagyok és szeretnék tanácsot kérni h szerintetek melyik lenne jobb választás , mivel a keret elég szűkös olyan 40K körül lenne.
Szeretnék inkább zenére mint filmre venni vmi jó hangfalakat.
Kb 10-15 nm2 szobába lenne.
Erősítő: Technics SA-EX320
Sub: Sony Sa-W3800
[link]
[link]
[link]
[link]
ezek azok amiket találtam, és még közel is lenne ( Tatabánya), mivel postán eléggé nehézkes a szállításuk.
[link]
Jamo S 606 ez lenne sztem a legjobb választás csak szállítás nehézkes és talán erősítőm is nehezen birkózna meg vele. Tipp, javaslat ?[ Szerkesztve ]
-
Rebell
senior tag
válasz Csabroncka #17588 üzenetére
42/db?
-
BBéci
legenda
válasz SmitYkeH #17587 üzenetére
Előbb döntsd el, hogy 10 vagy 15 négyzetméteres a szobád, mert baromira nem mindegy.
15 alattiba nem szoktunk állódobozokat ajánlani, pláne olyat, aminek 20 centis a mélysugárzója.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Toobee
veterán
válasz Csabroncka #17588 üzenetére
Gratulálok, használd egézséggel!
-
ginola
addikt
Dynavoice Definition szériáról vélemények, ár/érték arányban?
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
Lemmy nekem válaszolt, de én már nem PS3-ról beszéltem, hanem a saját blu-ray lejátszómról, hogy az kb. mennyi idő alatt tölti be a lemezek menüjét.
Ezért kérdeztem vissza, mert szerintem lemmy nem olvasta el rendesen a hsz.-emet.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Tamoo
MODERÁTOR
Ha valakit érdekel, elméletileg most hétvégén lesz a Szimfonik Live 2.0 is.
-
nebulo5
senior tag
Szerintem, a használt kábelekkel az égvilágon semmi gond nincs!
Akkor is kell egy kevés járatódás a kábeleknek, ha pl. költözés végett szétbontod a rendszeredet, és néhány nap után ismét összerakod. Így a használt kábel sem fogja azonnal megmutatni az igazi énjét.
Első lépésként, talán letét ellenében hozz magadnak kábelt, és hallgasd egy hétig (kb)
Akár a Kácsáéktól is lehetne, de ogyanígy tudsz üzletelni Fapacival, Néhaival és Valhalla- val (Ákos) is!
Ha esetleg eleve a dúsabb mélyeket preferálod, talán kerüld az ezüst - ezüstözött kábeleket... (bár történtek már csodák az elvártakkal szemben)
Hasznos dolog, ha nem a minimálisan megfelelő keresztmetszetű kábelből vásárolsz, hanem inkább vastagabból!
Persze, ezek az én tapasztalataim, de majd talán segít olyan fórumtárs is, aki többet tud a kábelekről.Üdv: nebulo
-
Toobee
veterán
válasz Pgabor79 #17597 üzenetére
Szedj le pár albumot tőlük, nem fogod megbánni! Ők csinálták a Requiem for a dream filmzenét is, Clint Mansell-el. Caravan című albumuk is nagyon jó, illetve bírom az összeset, van is nekik elég rendes mennyiségben.
Még egy pár album, amik nem olyan ismertek, de hátha valakinek megtetszik:
Trifonic - Emergence
Nils Frahm & Anne Müller - 7Fingers
Hans Zimmer & Rodrigo y Gabriela - Pirates of the Caribbean. On Stranger Tides (Hans Zimmernek nagyon jó lemezei vannak, tőle szinte bármit érdemes szedni)
Ginormous - The Sound Of Love Impermanent
Bonobo - Black Sands
Hecq - Avenger
Psychexcess I - Presentism
Amon Tobintól mondjuk Foley room, de mást is lehetne tőle mondani.
Danny Elfman- Terminator Salvation
stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest