- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
BBéci #162564 üzenetére
Amikor megjelent a VLS-tápos Dune, volt szerencsém megnézni, teszteltük néhány órán át, akkor azt mondtam, hogy annyit nem ér és még a megoldás is ronda. Nem tapasztaltam akkora különbséget (mint amit a ára mutat) hangban és képben, hogy lássam a VLS-tápos Dune létjogosultságát, magyarul engem nem győzőtt meg. Ha 50e Ft-ot kértek volna érte és valami esztétikusabb megoldás lett volna akkor valószínűleg érdekelt volna.
-
blakey
titán
válasz
sixpak #162473 üzenetére
Ez így nagyon nem igaz. Nekem mindkettő van, egyszer kell kipróbálnod az Apple TV-t, utána már nem írnál ilyeneket. Őszintén szólva az Apple TV és a CE egyben lenne az igazán verhetetlen cucc, de olyan egyelőre nincs. 80%-ban az Apple TV-t használom, mert sokkal jobban hasznalható, még az ismert hátrányaval is.
-
blakey
titán
válasz
Mankó #156615 üzenetére
Te mit használsz jelenleg? - most kezd megint több boxom lenni.
Apple TV4K-t és CoreELEC-kel S912-eseket használtam/használok, Vorke Z6+, Mecool BB2, Mecool Pro L illetve ami még megvan az a Minix Neo U9-H, de itt a droidot használom nagyobb százalékban. ami a jövőt illeti itt van egy Beelink GT-King és remélhetőleg hamarosan lesz egy Khadas Vim3 is, utóbbi kettőre remélhetőleg lesz egy jól használható CE és akkor azok is ajánlottak lesznek, GT-Kingremár vannak alfa verziók. -
blakey
titán
válasz
Mankó #156610 üzenetére
Beelink MX III-ast használtam, amivel a mai napig tökéletesen meg vagyok elégedve. - az még nem HDR képes, ezért fakó, cseréld le egy S912-esre és minden tökéletes lesz CE-vel használva.
sokat hallom a HiMedia Q10 Pro-t is emlegetni. Ti melyiket ajánljátok, vagy van elfogadhatóbb HiMedia verzió?
Egyiket sem, a Himediákat első 10 perc után a kukába fogod kivánni ha már használtál LibreELEC-et vagy CoreELEC-et, felhasználási élményben sehol sincsenek és hálózati megosztásban sem. Arról nem beszélve, hogy évek óta 2-t előre lépnek, egyet hátra, fejlesztés nagyjából nincs, csak foltozgatás. Himedia egyetlen előnye a Hisilicon-ba rejlő képminőség lenne, de azt sem tudják hibátlanul, nézd meg a topikot és meglátod, fél évig Q10 Pro-t használtam, soha többet nem akarok olyan eszközt, nem médialejátszó, bohóckodásnak megfelelő de a minőségi médialejátszó feelingtől (pl. Dune HD Base 3.0, HD Duo) messze vannak.
Elhiszem, hogy egyesek elégedettek vele, mások a pokolba kívánják a gagyi lejátszókat, de érdemes mindet kipróbálni és úgy nyilatkozni, nekem volt/van minden árszegmensből valamilyen médialejátszóm, amit nagyon szeretek az az Apple TV, felhasználás élményben egyik lejátszó sincs a közelében, a másik amit nagyon szeretek az a LibreELEC/CoreELEC, igazi médialejátszó érzés, semmi "csics", csak a Kodi. -
blakey
titán
válasz
alphamooncam #156500 üzenetére
A kérdés az ázsiai karakterek voltak.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
I'am Dony #156345 üzenetére
A 3 óra nem törvényszerű, nálam 3 perc volt mivel jó a hálózat. A Digi 90%-ban új hálózatot épített a UPC meg megvette a régi szolgáltatóktól. A frissítés folyamatban van, nálunk már kiépítették de addig nem jön a DOCSIS 3.1 amig nincs kiépítve a környéken mindenhol. Itt a Digi az utcában, szomszédban megnéztem mindkettőt, nem kell a Digi és szerinte is a UPC TV szolgáltatása jobb. Ha meg nincs választási lehetőség és pl. csak Digi lenne akkor azzal is együtt lehet élni még akkor is ha jobb minőséghez vagyok hozzászokva. Nem kell ennyire szemellenzővel közlekedni és nem árt a dolgok mögé is nézni. Összeségében meg egyik sem jobb, a UPC meg lassan Voda lesz illetve annak valamelyik TV-s szolgáltatási neve.
-
blakey
titán
válasz
Hohocali #156343 üzenetére
Miért, be volt kötve a TV, megtudták nézni minden végponton a jelet, stb? Volt rá 2-3 óra, hogy szépen beállítsák? Tudod, hogy mi az a DOCSIS 3.0, miként és hogyan kell beállítani? Nem hülyéskedés, nem olyan egyszerű mint hiszed. Ha meg nem akkor irány a UPC topik és olvasgass.
Ha ilyen, akkor sz@r, és pont! Oldják meg enélkül. - nem ilyen és nem ez a megoldás, pont. Nálam hibátlan, pont. -
blakey
titán
válasz
Dorian #156337 üzenetére
Jelszinteket, a frekvenciatartomámyok erősségét, stb. A túl erős jel is gondot okoz ahogy a gyenge is. Ha van modemed akkor azon lehet jelerősséget, jelszintet nézni, iránymutatásnak kiváló. Ezért írom, hogy a UPC-nél fontos a tökéletes közeli szintezés, akkor nem láthatsz különbséget, főleg úgy, hogy nincs mellette másik szolgáltató. Az is elképzelhető, hogy csak az egyik tartományban van a hiba, zajbetörés is okozhat gondot illetve a hőmérséklet ingadozás is. Ha minden a megfelelő tartományban van akkor ezek a külső tényezők nincsenek hatással a szolgáltatásra hiszen nem vennél észre semmit csak ha a modemen néznéd a jelszinteket akkor látnád, hogy miként változik de még tartományon belül. Elég széles a tartomány de ha alapesetben is közel van hozzá akkor a külső tényezők könnyen zavart okozhatnak.
(#156339) Golyo69
Én meg pont fordítva, nem voltam Digis de pár hétig az volt nálunk és alig vártam, hogy visszakapjam a jobb UPC-t.Partalan vita, egyik sem sokkal jobb, sőt ha nincs mellette a másik és mindkettő szolgáltató esetében a legjobb minőség érhető el akkor nem lehetnek ilyen különbségek, egyébként bizonyos szempontból pont a UPC a jobb. Kiváló minőségben szolgáltat a UPC de mint mindig, vannak kivételek ahogy a Diginél és a Telekomnál is. Van akinek párhuzamosan van UPC és Digi előfozetése, a UPC nála sokkal jobb, ő ezt állítja.
-
blakey
titán
válasz
Dorian #156335 üzenetére
Akkor hívni kell a szakikat, nincs jól beállítva. Nem kell szokni, sőt jobb szokott lenni csak nehezebb beállítani mivel másképp kerül a felhasználóhoz. Két különböző technológiára épül, a Digié könnyebben tud megfelelő minőséget, a UPC esetében nehezebb és elsőre nem biztos, hogy sikerül.
-
blakey
titán
válasz
intuicio #156302 üzenetére
TV-ből csak optikain jön ki normális hang illetve ARC-on esetleg a fülhallgató kimenetet is használhatod erre a célra. RCA-n nem megy ki hang a TV-ből. Egyébként az erősítőn 2 optikai (TOSLINK) és egy digitális koax bemenet van, azaz 3.
Belépőszíntű topikban kéne folytatni. -
blakey
titán
válasz
torrente666 #155894 üzenetére
Nézd át a felbontásokat, nincs előttem a menü de nem tudja rátenni az OSD réteget (layert) ezért nem látod.
-
blakey
titán
válasz
#72042496 #155629 üzenetére
Eddig úgy látszik, a gyakorlatban is szépen működik a dolog, de én azért várok majd felhasználói tapasztalatokat is. - marha szépen, jól látszik, hogy pl. Sony A9F-en vagy Z9F-en van eARC de nincs DTS se optikain se ARC-on.
Szóval már van olyan dolog ami miatt nem sokat ér ha TV-n keresztül küldenénk a lejátszóból érkező hangot az erősítőbe. Egyébként ez új számomra, hogy a Sonyk nem engedik át a DTS-t, a W75C-m simán továbbküldte az 5.1 DTS-t.
-
blakey
titán
válasz
Pelican #155630 üzenetére
A TV-k elsősorban megjelenítők, az ARC/eARC nem azért került a TV-kbe (elsősorban), hogy a külső forrásból kapott jelet továbbítsa hanem azért, hogy a saját lejátszóiból érkező hangot tudja az erősítő irányába küldeni hiszen más lehetőség nincs a saját lejátszóiból kicsikarni a (HD) hangot. Senki nem írta, hogy nem továbbítja viszont tény, hogy nem mindegyik gyártó gondolja úgy, hogy valóban érintetlenül kéne továbbítani a külső forrásból érkező jelet. Ha a Panasonic, Samsung továbbra is úgy gondolja, hogy nincs DTS liszensz akkor nem sokart ér az ARC.
-
blakey
titán
válasz
#72042496 #155621 üzenetére
Még 1x felteszem a kérdést, a TV-gyártók 1:1-ben fogják alkalmazni az eARC-ot? Mert az rendben van, hogy mit tud és jól is hangzik de kérdésem nem az volt, hogy mire képes, erősítő oldalon minden egedélyezve lesz lesz viszont TV oldalon nehezen tudom elképzelni, hogy mindent "megenegednek", eddig sem ez volt a jellemző a TV-gyártók részéről.
-
blakey
titán
válasz
#72042496 #155613 üzenetére
Az eARC technikailag egy kódolt anyag dedikált csatornán való továbbítása. Épp az a lényeg, hogy a tévé nem nyúl bele. - a szabvánnyal nincs semmi gond de a TV gyártók is így fogják gondolni? Majd érintetlenül átmegy a többcsatornás LPCM, a 96/24 és a legmagasabb bitrátás HD hang is? Nem mernék fogadni rá, hogy így lesz. A CEC-t sem 1:1-ben implementálták, mindegyik TV-gyártó saját elképzelése szerint alkalmazta, a lejátszók és erősítők esetében jellemzőbb a CEC 1:1-ben való használata, nem véletlenl fordulnak elő inkompatibilítási gondok.
-
blakey
titán
válasz
Pelican #155609 üzenetére
Mi az hogy érintetlenül küldik tovább a képet? - szó szerint jelenti, az OSD megjeleníthető plusz layeren vagy ki is kapcsolható.
A TV-k a láncban a végpontok, azaz megjelenítik a kívánt képet, nem arra tervezték, hogy minőségi hangot továbbítsanak más eszköz számára, az eARC sem hozza el a kánaánt és nem sokat fog érni pl. a Samsungnál ahol DTS sincs jelenleg.
Nem csak annak lesz hasznos az eARC, aki a tévé saját lejátszóját használja, hanem annak is aki külső lejátszót használ, meg mindenkinek, akinek olyan erősítője van, ami nem birkózik meg a különféle videó formátumokkal, de többet tud az optikain/ARC-on elérhető hangformátumoknál - ha igy látod akkor elfelejtheted a minőségi audiót. Nincs és nem is lesz jóminőségű a TV-n át vezetett hang. Amúgy ha így gondolod akkor neked valóban elegendő a legkisebb kategóriás ARC (eARC) képes erősítő de el ne felejtsd a TV-t és a kábeleket is lecserélni.
Miért lenne biztos hogy korlátozva lesz az eARC? Annak mi értelme volna? - a TV-k lejátszási képességei is korlátozva vannak akkor pont a hangtovábbitás ne lenne korlátozva? Jelenleg sem a legjobb minőségű AC3 és DTS kerül továbbításra, pedig lenne rá lehetöség illetve nem szabad megfeledkezni a hang/kép szinkronról sem. Az erősítőn át vezetett hang sokkal tisztább, részletesebb mint az ARC-on továbbküldött hang.
Egyébként meg haladó szinten miért alapvetés az, hogy a digitális videó jelet büntetlenül lehet utaztatni kábeleken, készülékből ki meg be, bezzeg az egyébként sokkal kisebb sávszélesség igényű digitális audió jel az olyan kényes, hogy az nem tud átmenni egy tévén? - mert aTV-t megjelenitésre tervezték az AVR-t meg audió és videó jel továbbítására. El nem tudnám kéozelni azt a szitut, hogy minden hangot a TV-n át küldjekz erősítő irányába, garantált, hogy bizonyos formátumoknál lesz valamilyen hiba. De ha szeretnéd, hogy minden direktbe legyen kötve a megfelelő eszközhöz akkor valóban 2 kimenetes lejátszó kell. -
blakey
titán
válasz
Pelican #155606 üzenetére
A TV-k audió képességei messze gyengébbek, hiába az van eARC. Az erősítők viszont érintetlenül küldik tovább a képet és a hanggal is jól bánnak. Haladó szinten külső lejátszó esetében nem a TV-n át vezetjük a hangot. Az eARC annak lesz hasznos aki a TV lejátszóját használja és szinte biztos, hogy valamilyen szinten korlátozva lesz.
-
blakey
titán
válasz
Pelican #155588 üzenetére
A HDR10+ passtrough még nem nagyon akarodzik megjelenni az AVR-eknél. Az sem mindegy, hogy milyen hangsugárzóid vannak, mert annak megfelelően érdemes erősítőt is választani. H/K-ból kiindulva a Denont javasolnám de X3500 alá nem adnám. Mennyi a max. amit erősítőre szánsz?
-
blakey
titán
válasz
univerzita #155447 üzenetére
Semmi gond, bár a
Lois de Funesis megérne egy korrigálást, Louis de Funès a helyes. -
blakey
titán
válasz
univerzita #155445 üzenetére
feladggyák
Bocsi. -
blakey
titán
válasz
#09634560 #155430 üzenetére
Én Zidoo X9S-t használok teljes megelégedéssel, 40 használtan, - 35e újonnan, 2-3 nap alatt megérkezik.
-
blakey
titán
válasz
szaki1986 #155201 üzenetére
Amikor HDMI kábelt veszel akkor el kell olvasni, hogy az adott hosszon mit tud, az 5m már erősen határeset ennél a kábelnél. Ha kell a hosszú kábel akkor bizony olyat kell venni ami az adott hosszon valóban tudja az elvártakat. Nem a programok miatt van. 1 dolgot kipróbálhatsz, 8bit/422-n játszod le a tartalmakat, hátha úgy már elég a sávszélesség.
-
blakey
titán
válasz
mettek #154726 üzenetére
Tehát user error és/vagy beállítási hiba volt,
de a lényeg, hogy megvan a megoldás.
(#154725) powerup2
Arcam ami szerintem előrelépés lenne, CA kb. Oppo színt, sőt ua. a kasztni meg a belső is.(#154727) Sanci38
Kép- és hangminőség szempontjából semmivel sem jobbak a Himediánál, sőt, képminőségben visszalépés lenne a Zidoo ill. a Dune is, utóbbi meg sokkal sz@rabb szoftverrel van ellátva. -
blakey
titán
válasz
mettek #154713 üzenetére
Nem találom sza@rnak a hangot, jól össze van rakva a rendszer, legfrissebb Nightly-t használom. Igaz sztereó erősítőn de van benne dinamika és egyáltalán nem tűnik vérszegénynek a Sony Blu-ray lejátszómhoz képest. Természetesen egy nagyon komoly lejátszóhóz és erősítőhőz képest gyengébb de te sem komoly lejátszóhóz képest hasonlítod ezáltal én nem hiszem, hogy ekkora különbséget kéne "kihallanod", nem egy csúcs lejátszó az a Sony sem.
-
blakey
titán
válasz
mettek #154710 üzenetére
De tudja, de ugye írtam, hogy beállítási hiba. Minden hangot kiküld Atmosig bezárólag.
(#154712) mettek
Valószínűleg a Kodi beállításai nem tiszták számodra, bár nem nehéz azért mégis egyeseket megtréfál ha nem megfelelő a beállítás. Kodi Wiki és egyéb okosságok, videók sokat segítenek, hogy megfelelő legyen a beállítás. Android alatt maximum az SPMC ami amlogic boxon jól viselkedik és a HD hangokat is kiküldi, sajnos 1 éve véget ért a fejlesztése, de helyi anyagok fogyasztására alkalmas. -
blakey
titán
válasz
mettek #154693 üzenetére
A hivatalos CE lett telepítve. Azon belül ecpert módra állítottam és belőttem a passthrought, 5.1-et és minden dts formátumot engedélyeztem. - A 7.1 jobb de ebből sem tudom megállapítani, hogy jó-e vagy sem, de legfőképp nem hallom, mert ugye nem vagyok a helyszínen. A hivatalos is lehet sz@r ahogy már többször is előfordult de a következő Nightlykban javítva lett.
Amúgy a Sony x700,x800 baromi jó ár érték arányú lejátszók! Tesztekben is ez olvasható. Szóval nem csoda ha szakadéknyi különbség van a box és a Bd player között. - igen, de ekkora különbség nem lehet, ha ekkora lenne akkor mindenki dobta volna.
A különbség mértékével van a gondom. A beállítást látni kell, a Sonynak is vannak "javító" beállításai ami a hangra vonatkozik és nem feltétlenül jó viszont sokkal erőteljesebb, hangosabb lesz. "Pure" módban nem hallottam ilyen eszeveszett nagy különbséget és nem is lehet csak ha valahol valamilyen "enhanced" mód be van kapcsolva vagy a gyengébben szóló eszközön nem jók a beállítások. Mivel a HM-et eladtam így már nem tudom összehasonlítani csak optikai vs. analóg módban
Illetve ugye az is köztudott hogy egyes minőségi különbségek csak bizonyos szintű rendszerekben jönnek ki. Nem tudom neked mid van, nalam eléggé egyben van a rendszer. Talán ezért is hallható ennyire egyértelműen. - már "csak" sztereó rendszerem van 1,5 hónapja eladtam a HM-et, ezért sem tudom most megnézni, hogy milyen lenne a HDMI-n közlekedő hang minősége. Én is kihallom az eltéréseket, nem az a gond, a mérték, de amíg nem hallom a nálad fenálló dolgokat addig úgysem tudok semmit mondani csak arra hagyatkozni amit te írsz vagy amit én hallok.
Egyébként a Z6+-t nyugodtan eladhat, egyéb hibái is vannak amiket lehet, hogy észre sem vettél. Sajnos az elmúlt 1 hónapban derült ki, hogy elég gyartra minőségű as hálózatkezelő chip. A BB2-m erősen felűlmúlta mindenben. Tehát nem zárom, ki, hogy a Z6+-d még annál is gyengébb, önmagában a CE nem rossz, sőt egyre jobb. Ha megjön az S905X-em akkor megint kipróbálom a jó régi rendszert, hogy azon milyen, de HDMI hangot már nem tudok tesztelni.
-
blakey
titán
válasz
mettek #154684 üzenetére
Akkor ott egyéb gondok is leheségesek. Ilyen különbséget nem véltem felfedezni egy CE képes lejátszó és egy Sony Blu-ray között ua. az anyagot tesztelve. Mivel te hallod és nézed a saját eszközeiden igy nyílván nem tudom megerősíteni de ott valami mégsem úgy van beállítva ahogy kéne. Nem halkabb a CE, de ha a Kodi beállításai nem jók netán olyan verziót használsz amiben valóban vannak hibák akkor elképzelhető az ilyen hangzásbeli különbség. Amúgy utólag kiderült, hogy Z6+ nem egy jó választás egyéb szempontokból sem.
-
blakey
titán
válasz
fehér_ember #148746 üzenetére
Iszonyat gáz az lg tévém hátulján a füles aljzat. Valamiért nem lehet eléggé beletolni a dugót (2-3mm "kilóg") - akkor told be rendesen, így nem is lesz jó.
-
blakey
titán
válasz
allein #148696 üzenetére
Antennaboltban lehet kapni és általában jófélét árulnak, én az antenna végére csatlakoztathatót választottam, egyébként vannak olyan TV-k amik nem szeretik, főleg ha a saját tunerét használod TV-nézésre, nekem a Sony nem szerette, nagyon darabos lett a szolgáltatás, Panasonicnál meg kifejezetten jó hatással volt.
-
blakey
titán
válasz
atirag #148481 üzenetére
Action Menü/Hang kimenetet állíts Audio rendszerre, így lesz többcsatornás.
A Hang beállításoknál meg nézd át, hogy mi va engedélyezve, kimennek optikán az AC3, DTS hangok is, 2 évig így használtam a droidos sonyt, nem volt gond a hanggal. PCM-mel sincs gond, természetesen, csak akkor arra kell állítani. -
blakey
titán
válasz
Nemir Ombe #141681 üzenetére
Lehet, sokmindenre van példa.
-
blakey
titán
válasz
Abrion #140693 üzenetére
Analógot írtál, az már nincs. Digitális van, Blu-ray asztali írók léteznek, merevlemezes írok, tuneres boxok is vannak. Szerintem ezt már nem itt kéne tovább feszegetni, mert nyiilvánvalóan rögzítésre alkamlas eszközt keresel. PC-re biztos még találsz analóg tunert ami rögziteni is tud.
-
blakey
titán
válasz
Abrion #140691 üzenetére
Vadi új nem fog menni, vagy csak valami gagyi minőségű cucc, az asztali DVD-írók megszűntek létezni, kihaltak, senki nem rögzit ebben a formában. Olyan technológiát használsz ami már gyakorlatilag nem létezik így kénytelen vagy használt, jóminőségű terméket venni. Az említett EH55-t épp tegnap néztem és nagyon szép, gyakorlatilag új állapotban van.
-
blakey
titán
válasz
prekog67 #140234 üzenetére
A külső 2,5 HDD-k háza nem túl acélos viszont a nafta az kell nekik, én nem alapoznék arra, hogy azzal az egy kábellel az eszközök szeretni fogják. A TV-k, lejátszók többnyire 0,5A-esek, van amelyik 1A-t is tud, azoknál fel van tűntetve.
Semmi sem biztos, az sem, hogy nálam működnének de nem is használok 1TB-osnál nagyobb 2,5-es külső HDD-t, azt is csak a TV-re kötve rögzítéshez használom. Viszont javasolnám esetleg a hálózati lejátszást, egy erős routerrel az is megoldható és akkor szinte mindegyik készülék látná. -
blakey
titán
válasz
prekog67 #140231 üzenetére
Az XP mint rendszer felismeri a 2TB-ot, de valószínűleg a külső HDD túl nagy feszültséget igényel amit a rendszer már nem tudna biztosítani, feltételezem, mert nincs XP-m. Milyen kábelt adtak hozzá? Ha nem "Y" akkor én beszereznék egy olyat, mert több naftát igényel és akkor lehet, hogy a többi eszköz is látná.
A 3 TB-os HDD -d amit minden felismert, 3,5-es külső tápos, vagy 2,5 feles USB tápos? - Sharkoon külső ház, írtam is és 3,5 HDD-k voltak, A mostani lejátszóim a 4TB-osat is látják de én inkább NAS-t használok. Mivel a HDD-ken csak filmek, sorozatok illetve zenék vannak így csakis 1 partíciót használok.
OLG tv az milyen? LG?
Dune Base 3.0, Dune HD Duo, Popcorn A210, Poocorn A400, Beelink Mini MX LibreELEC OS, Minix Neo U1 Android és LE, Himedia Q10 Pro. -
blakey
titán
válasz
Lacielvtárs #140223 üzenetére
Ezért is kérdeztem a típusokat a kerdezotol, de o nem tartja fontosnak megosztani ezt velünk
Ezért írtam, én sem tartom fontosnak, leírtam, hoy működik, ennyi. -
blakey
titán
válasz
prekog67 #140220 üzenetére
5 különböző lejátszónak a 3TB-os HDD-kkel sem volt gondjuk, Sharkoon külső házban, tehát biztos, hogy nem a lejátszóval van a gond ha valamiért nem ismeri fel, Popcorn, Dune, Minix, Beelink, Himedia. Normális házban és tápellátással nem lesz gondja egyik TV-nek és lejátszónak sem.
-
blakey
titán
válasz
krx21 #139839 üzenetére
Ha nyított helyen van, azaz nincs felette egy polc akkor lehet, hogy érdemes, én nem takarom le, mert van felette egy polc és minden héten portalanítok, de kikapcsolt állapoban nem árthat a letakarás, pl. a nyomtatómat letakarom, így nem éri por, arősítőből ki lehet fújni sűrített levegővel ha netán nagyon poros lenne.
-
blakey
titán
Ki kell próbálni, hogy mit nyújt pl. egy LibreELEC Kodival és utána lehet nyilatkozni, nem kell sokat költeni, hogy elérjük azt a szintet amit már jónak nevezünk és ezt akár valoban egy "filléres" konfigurációval is megtehetjük. Pár hónapja LE-t használok és kifejezetten jók a tapasztalatok.
-
blakey
titán
válasz
carpediem007 #133765 üzenetére
-
blakey
titán
válasz
Norberto666 #133661 üzenetére
A következőt tudom írni, menj be a Kácsába és "beszélgess" velük, hátha odaadják kipróbálásra és akkor a saját rendszeredbe tudnád kipróbálni.
-
blakey
titán
válasz
Norberto666 #133659 üzenetére
Szerintem semmi gond nincs azokkal a kábelekkel. Nekem 1034-eseim vannak és egyelőre eszembe sem jut, hogy lecseréljem, bár egyszer biztos eljön annak is az ideje.
-
blakey
titán
válasz
TazLeacher #132180 üzenetére
Ohh, én nem használom, de ha nem tévedek akkor a tv-n be kell kapcsolni a HDMI-CEC-t, ez lehet, hogy nem ilyen néven találod meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hővezető paszták
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Napelem
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HECO Victa 5.0
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- HOPPÁ! Samsung QE65Q8FAAU - 65" (163cm) QLED - 2025-ös modell - 4K Q8F Vision AI Smart TV
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Soundbar 2 év garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest