Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18701) BBéci válasza foppa (#18700) üzenetére


BBéci
titán

13-as végűt nem hallottam és Denon kedvelő mivoltom ellenére a 6005-öst választanám. 2 hónapig volt nálam, megkedveltem.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#18702) Ed Parker válasza Jim-X (#18698) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Jim,
A hm és a hifi is fejleszthető, tanulható dolog.
Az idők során finomodik az ember ízlése, kialakul a stílusa,stb.
Te azokról beszélsz akik ezt nem járták végig, nem kezdték az alapoktól,nem látják hova fejlődtek,egyszerűen csak van pénzük,de nem értenek hozzá,csak jót akarnak.
Az ilyen vásárlókra könnyen rá lehet sózni olyan termékeket, amit más nem biztos hogy megvenne.

Azok a vásárlók, akik tudatosan építik, csiszolják a rendszert, nagyon is megfontoltan vásárolnak, sokszor hónapokig várva.

Akikre gondolsz, náluk tök mindegy hogy mit vesznek, csak drága legyen.
Mi azért nem ilyenek vagyunk ;)

Pisz

(#18703) Jim-X válasza Ed Parker (#18702) üzenetére


Jim-X
őstag

Na erről beszéltem... :D

Nem is tudom, talán bajnokpityu (de lehet xtreme, már nem emlékszem pontosan...) írta régebben, hogy valami méregdrága kábelért ment el a faszi egy lepukkant 120L skodával...

Szóval az biztos, hogy aki tudatosan csinálja, reszelgeti a cuccát (de igaz ez bármire) az minden fillért próbál okosan elkölteni. Bár ez néha nagyon is sok fillér, de a hobby-jára az ember képes sokat áldozni... :K

Régebben mikor versenyszerűen horgásztam, simán adtam egy rakósbotért 3-400k HUF-t ami akkoriban óriási pénz volt, főleg egy horgászbotra (mondjuk még ma sem csekély :D ) De összegrindoltam hozzá, ha beledöglöttem is :K

[ Szerkesztve ]

A játék az nem játék!

(#18704) Ed Parker válasza Jim-X (#18703) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Pontosan, a finom portékát meg kell fizetni.
Sajnos ez nem csak a horgászatban van így.
Én tengeren horgászok, ide nem kell a finom szerelék, viszont egy jó fonott zsinór ø25-ös elkel.

Xt mesélte a Skoda 120L -es nagybevásárlást :D

(#18705) #09634560 válasza KisApám (#18674) üzenetére


#09634560
törölt tag

Miért nem veszel Scart-RCA átalakitót? Párszázas dolog, lehet hogy valaki ismerős-rokon kölcsön is adna ha csak annyira kell.

(#18706) mp54 válasza #09634560 (#18705) üzenetére


mp54
senior tag

Törölve, mert más téma, elnéztem

[ Szerkesztve ]

(#18707) nebulo5 válasza Jim-X (#18703) üzenetére


nebulo5
senior tag

Jól látod azt az oldalát, hogy a hobby-ért sokszor, szinte erejükön felül teljesítenek egyesek!
Mivel már a saját bőrömön is tapasztalhattam, így azt is ki merem jelenteni ezzel kapcsolatosan, hogy a "gyümölcse" vagyis a sikerélménye az így beszerzett aprólékos tökéletesítgetés/csiszolgatás végeredménye (esetünkben a fülünknek szebb/jobb hang), nagyságrenddel kellemesebb elégedettség érzést eredményez, mintha egy szatyor pénzzel beállítanánk egy hi-fi mekkába, és ott megvennénk a leg csili-vilibb, legjobban hypolt rendszert!
A rokonságomban van egy igen tehetős, remek anyagi körülményeknek örvendő személy, akivel csak nagyobb családi összejövetelek alkalmával szoktam találkozni. A sors úgy hozta, hogy a nyáron ellátogatott hozzám, néhány apró módosításokért a laptopján. Magam is meglepődtem, milyen kellemesen elbeszélgettünk! És mivel halkan szólt a zene, felfigyelt a hangjára. Elmondta, hogy egy ismerősénél szokott alkalmanként zenét hallgatni, és annak, egy igen komoly, több milliós rendszere van. Vele tervezik az ő által vásárolandó zenei rendszer alkotóelemeinek összeválogatását is.
Én csak lelkesen bólogattam, drukkoltam neki, hogy majd sok örömét lelje a leendő cuccában. Demóztam neki, néhány általam jónak titulált zenei albumból, de mivel a "becsült" anyagi értéke az általa vásárolandó cuccoknak, nem az én milliőmbe sorolható, így tanácsot nem is akartam adni, mit lenne esetleg jó, vásárolnia!
A közelmultban összefutottam a pasassal, és igen nagy lelkesedéssel mesélt az alig 1 hónapos hi-fijéről! Mivel a szabad időm is engedte, nem sokat "kérettem" magam, elmentünk hozzá egy kis hallgatózásra!
Szándékosan nem írom le a zenei lánc összetevőit, talán a közeljövőben eljuthat hozzá valamelyikőtök, mert ajánlottam böngészésre a PH-t és az AVX-et. "Csak" 4,2 M. -t tudott "áldozni" a szép hang oltárán (saját szavait idézve). Tetszik neki a kapott végeredmény, de kicsit pironkodva ugyan, elismerte, hogy a nálam hallott hang, jobban élvezhető! :B (csak 1/12 értéke azövének)
Adtam neki néhány tippet, hogyan/mit változtasson a helység akusztikáján, és próbáltam nyugtatni, hogy a bejáratódással még csiszolódhat a hang....
A lényeg, amiért mindezt leírtam: az ott hallott hang, egy percre sem juttatta eszembe azt az ötletet (még ha csak tréfa értékű is lett volna), hogy ha már "a nálam hallott hangkép jobban tetszik", akkor esetleg cseréljünk! :DDD
Sosem tudtam előtérbe helyezni egy -egy zenei lánc összetevőjének az értékét! Mindig, csak a kapott eredmény érdekel! Persze, ez nem zárja ki annak lehetőségét, hogy ha több pénzem lenne a hobbymra, drágább "alkatrészekkel" experimentálnék, de az én szintemen elért hangeredménnyel igen elégedett vagyok, és nap mint nap, kedvteléssel hallgatom! Immár 3. éve csiszolgatom. Mostanság a tápkábelekkel próbálkozom, és tetszik amit hallok! :))
Boccs, ha valakit untattam volna, de ez csak úgy, ki kívánkozott belőlem! ;]

[ Szerkesztve ]

Üdv: nebulo

(#18708) xtremetuning válasza nebulo5 (#18707) üzenetére


xtremetuning
addikt

"Sosem tudtam előtérbe helyezni egy -egy zenei lánc összetevőjének az értékét! Mindig, csak a kapott eredmény érdekel!"

Ez bizony így van . :R

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#18709) #09634560 válasza nebulo5 (#18707) üzenetére


#09634560
törölt tag

Szavaiddal csak egyetérteni tudok. :R

(#18710) Toobee válasza nebulo5 (#18707) üzenetére


Toobee
veterán

Szeretem, hogy mindig olyan jókat mondasz. Nem csak az üres szavak, amiket sokszor látok itt. :R :C

https://barbieripnk.hu/

(#18711) Jim-X válasza nebulo5 (#18707) üzenetére


Jim-X
őstag

Én is beállok a sorba :DDD : :R

A játék az nem játék!

(#18712) Patice válasza nebulo5 (#18707) üzenetére


Patice
nagyúr

Azt hittem már több, mint 3 éve csiszolgatod a rendszered. Én is csak azt tudom mondani, hogy le a kalappal. Nagyon jól összeválogatott, összeállított rendszer. Összeillő komponensek, tudatos választások sorozata, aminek meg is van az eredménye.
És tényleg nem milliókról beszélünk.

Talán most hétvégén el fogok tudni jutni hozzád, hogy meghallgathassam a tuningolt erősítődet. Kíváncsi vagyok már nagyon. :)

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#18713) #10726912 válasza nebulo5 (#18707) üzenetére


#10726912
törölt tag

:R
Annyit hozzá fűznék, hogy sokan azt sem értik meg, miért vesz az ember valamit:
"Vettél még egy erősítőt? :Y Áááá...ez már csak a nagyzolás, ami volt, az is jó volt, ne mond már, hogy nem a felvágás miatt vetted :W "
Erre a mondatra válaszoltam:
".....(név helye), nem azért veszek valamit, vagy adok el, hogy bárki előtt megfeleljek, hanem azért, mert úgy gondolom, hogy szükségem van rá. Az se motivál, ha neked sokszázezreid vannak valamire és az se, hogy semmid sincs. Esetleg örülhetsz velem egy kicsit, hogy sikerült egy újabb célt elérnem..."
Lezajlott ez a beszélgetés. :)

(#18714) Jim-X válasza Patice (#18712) üzenetére


Jim-X
őstag

Én is belehallgatnék egyszer! ;)

(#18715) Patice: Jaja, tudom én azt, de megzavart az ugyanolyan avatar ;) ;]

[ Szerkesztve ]

A játék az nem játék!

(#18715) Patice válasza Jim-X (#18714) üzenetére


Patice
nagyúr

Ezt már nem velem kell megbeszélned. :)

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#18716) Daffchy


Daffchy
őstag

Sziasztok!

Házimozi erősítőt szeretnék venni, elég kicsi rá a keret, két darababot néztem ki (használtan).

Az egyik Yamaha RX-V457 hibátlan állapotban, távval.
A másik egy Sony STR-DB1070 QS szintén hibátlan állapotban gyári távjával.

Árban ugyan annyiba kerülnek.

Melyiket ajánlanátok???

Segítségeteket előre is Köszönöm! :R :R

(#18717) nebulo5 válasza Patice (#18712) üzenetére


nebulo5
senior tag

Igen... most, hogy kicsit utánna számoltam: már el is múlt 3 éve! Hiába na! Jó zene mellet az idő is repül! :DDD
Amit a tápkábel változtatott a hangon és a zenei téren, csak szemrehányást tudok tenni magamnak, hogy nem szántam rá a módosításra magam, már korábban is! :))
(a hétvégét egyeztessük pü-ben! Szívesen látlak! Most még csak kedd van, még nem tudok biztos időpont javaslattal előállni, a hétvégét illetően.
Olvasva Peak fórumtárs "sokadszori" nekifutását a: "ami nem mérhető változás, az nincs is" témát illetően, csak javasolni tudom neki: ki kell próbálni! Lehet, nincs mérhető értékrendje egy - egy kábelcsere okozta változásnak, de biztosan tudom, hogy igenis hallható!
Amíg nem tesz néhány kísérletet ez ügyben, addig érthető is a szkepticizmusa!
Talán, némi iróniával hozzátenném: a szomáliai gyermek nem kér az édesanyjától kinder tojást karácsonyra, mert nem is tudja, hogy olyasmi létezik egyáltalán...
DE! ő nem is vitatkozik a barátaival, hogy: "márpedig, kinder tojás nincs! ;]
(hogy ez nála bölcs hallgatás eredménye, vagy csak "fásultság", azt mindenki döntse el saját kedve szerint......) :D

Jim-X: természetesen, téged is szívesen látlak! Jókat lehet dumálni egy - egy ilyen összejöveteleken! :K

[ Szerkesztve ]

Üdv: nebulo

(#18718) Toobee válasza nebulo5 (#18717) üzenetére


Toobee
veterán

Jimivel vigyázni kell, mert hörpintő mester! Nem figyelsz, aztán a sárga földig ivott téged :DDD

https://barbieripnk.hu/

(#18719) Jim-X válasza Toobee (#18718) üzenetére


Jim-X
őstag

Nem kell mindent kitálalni... :D :))

A játék az nem játék!

(#18720) nebulo5 válasza Jim-X (#18719) üzenetére


nebulo5
senior tag

Hm... ez: "Nem kell mindent kitálalni" csak szerénykedés? Vagy jelzés értéke van: üvegből is tudsz inni!? ;] :DDD

Üdv: nebulo

(#18721) Patice válasza Jim-X (#18719) üzenetére


Patice
nagyúr

Van eladó tokaji házi borom (made by apu). :D

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#18722) #10726912 válasza Daffchy (#18716) üzenetére


#10726912
törölt tag

A YAMAHA mellett teszek egy voksot, én inkább azt ajánlom, sokkal szebb hangja tud lenni mozizáshoz (is), mint a Sonynak. A menüje is kiforrottabb, részletesebb.
De javaslom, hogy írd le azt is, hogy mennyiből vásárolnál és milyen hangfalakkal használnád, akkor kapsz (másoktól) javaslatot ezeken kívül...

[ Szerkesztve ]

(#18723) Peak


Peak
addikt

http://www.sg.hu/cikkek/92103/lebegtetes_hanghullamokkal

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#18724) Jim-X válasza nebulo5 (#18720) üzenetére


Jim-X
őstag

Pontosan azt jelenti, hogy nem kell mindent kitálalni, tehát megtalálom bárhol is van :DD ;]

(#18721) Patice: Ez nem ér... De egy kis kóstolót hozhatsz (2-5liter :D)

[ Szerkesztve ]

A játék az nem játék!

(#18725) Daffchy válasza #10726912 (#18722) üzenetére


Daffchy
őstag

Köszönöm! :R

Azt tudom, hogy jobb tud lenni, vagy jobb is mint a SONY-k általában, de most e közül a két típus közül érdekelne, hogy melyik a jobb.

Hangfalak alapján nem igazán fognak tudni ajánlani mert DIY hangfalakról van szó. Jelenleg ami végleges az a két front, B&W hangszórókból lett építve.

A center jelenleg egy egyszerű kis System Fidelity center, ez változni fog majd biztosan és a surround-ok is, azok Tang Band széles sávú hangszórók...

Szóval csak a két front a biztos!:)

A két említett típus közül a SONY nem nagyobb kategóriás?

Mások szerint melyiket válasszam? :R

(#18726) bajnokpityu


bajnokpityu
félisten

Nebulo:
minden pénzből lehet jót és ösze nem illőt venni. Lásd a múltkori csalódás 20-30millából, majd a pozitiv csalódást XTnél. Nem az a cél, hogy katalógusból ár szerint összevásároljunk fórumok szerint kb összeillő láncot, jobb esetben.

Tonyoval mi alapvetően hasonló összegből építettünk láncot. Nagyon mások. Ez azért izlés dolga is. Kinek mi a fontosabb.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#18727) Tonyo válasza bajnokpityu (#18726) üzenetére


Tonyo
őstag

Alap úgy tűnik nem lesz annyira eltérő, de ki tudja mit hoz a jövő!
Egyetértek, hogy más. Egyik se jobb vagy rosszabb!

[ Szerkesztve ]

(#18728) nebulo5 válasza bajnokpityu (#18726) üzenetére


nebulo5
senior tag

Igen, ebben teljesen egyetértek veled! És napi gyakorisággal olvasgatva a topicot, örömmel tölt el, hogy számos fórumtársunknak kifogyhatatlan a türelme, amikor szinte periódikusan visszatérő kérdésekre válaszolgatnak a "frissen" idetévedt, leendő zene/film kedvelőknek. (pedig, milyen egyszerű lenne, ha csak beírnák: olvass vissza vaze ) :D És milyen sokan nem fogadják el az irányadó javaslatokat!
Ezért is tudok néha gonosz lenni, és amikor valaki képes a már meglévő dobozai mellé erősítőt venni (vagy fordítva) meghallgatás nélkül, akkor komiszul vigyorgok: úgy kell neked! A tanuló pénzt számos alkalommal meg KELL fizetni!
vagy, ha már "bevásárolt", akkor görcsös igyekezettel próbál jópofát vágni a szerzeménye hallgatásakor
És mindenek fölött, természetesen, a kapott (hang) eredmény, a rendszer tulajdonosának kell, hogy tetszen. Mert akár egyénenként is eltérő az ízlésünk! Másodlagos, de nem elhanyagolható jóérzés, ha esetleg másoknak is jó véleménye van a hallgatózásról. ;)

Üdv: nebulo

(#18729) Patice válasza nebulo5 (#18728) üzenetére


Patice
nagyúr

Akkor majd jól nem hallgatjuk meg nálad a hangfalkábelemet. :D

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#18730) nebulo5 válasza Patice (#18729) üzenetére


nebulo5
senior tag

:DD Majd jól be se kötöm! ;] amúgy is: egyik mazzag olyan mint a másik... ;]

Üdv: nebulo

(#18731) BBéci válasza nebulo5 (#18717) üzenetére


BBéci
titán

"DE! ő nem is vitatkozik a barátaival, hogy: "márpedig, kinder tojás nincs! "
Továbbmegyek, azokkal a felnőttekkel sem vitatkozik, akik messze földet megjártak, Kinder tojások százait bontották ki és falták fel a csoki részét.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#18732) #54715584


#54715584
törölt tag

Sziasztok,

Lenne egy kérdésem: van egy Kenwood KRF-V5050D erősítőm, de a távirányítója nem működik. Ha hihetek a netes találatoknak, akkor a Bass Boost az csak a távirányítón használható.
Sehogy sem lehet ezt előcsalni az erősítőn távirányító nélkül?
Ez a Bass Boost nem egyenlő a Cinema EQ-val, ugye?

Válaszokat előre is köszi :)

(#18733) #48613632 válasza Patice (#18715) üzenetére


#48613632
törölt tag

Azt hiszem, Neked, mivel őstag vagy, már lehet egyedi avatarod, amit meg is rajzolnak a profik, itt a PH-n. Ha érdekel, utána nézek, mert fejből nem tudom pontosan, hogy s mint kell intézni.

(#18734) #09634560 válasza Daffchy (#18725) üzenetére


#09634560
törölt tag

Nekem volt mindketőből: régebbi nagyobb kategóriás Yamaha és Sony 1080QS. Ha zeneileg telteb hagot szereted akor a Sony QS, ha mozira kell erő, és zeneileg szárazabb ugyan,de valamivel részletezőbb akkor a Yamaha lesz a társad. Yamaha valamivel erőseb volt mozin,aban a Sony nálam nenm jeleskedett. (Vagy csak nagy denon után volt csalódás.)

(#18735) Dorian válasza nebulo5 (#18730) üzenetére


Dorian
félisten

Márpedig egy jobb hangfalkábel biztos még javítana a rendszereden, pedig így is nagyon jól szól! Tudom, nekem is olyan, volt, mint a tiéd.
Ígértem is, hogy vmikor átviszem a sajátot, de mostanában teljesen el vagyok havazva :(

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#18736) #09634560 válasza #48613632 (#18733) üzenetére


#09634560
törölt tag

600 nap kell hozzá és 1 vagy 2 éve büntetlen PH-s előélet. De ebben Tamoo a fejes (arcképgyáros, az enyém is ő készítette).

(#18737) Tamoo válasza #09634560 (#18736) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

800nap :) fejes nem vagyok, csak rajzolni besegítek.

(#18739) Sanci38: ha büntetlen akkor jelentkezhet majd egy hónap múlva! :DDD

(#18740) Peak: Nincs kitiltása, figyelmeztetése... ilyesmi.

[ Szerkesztve ]

(#18738) #09634560 válasza Dorian (#18735) üzenetére


#09634560
törölt tag

Na Nebulo akkor kezdj el gyüjtögetni. :D ;]
Emlékezetem szerint nekem is te ajánlottad a jelenlegi kábelem: Neotech 4mmm. lapos szőtt.
Kölcsön is adhatom, ha kell addig.. ;]

(#18739) #09634560 válasza Tamoo (#18737) üzenetére


#09634560
törölt tag

33 napja van Patice-nek. ;]

(#18740) Peak válasza #09634560 (#18736) üzenetére


Peak
addikt

mi takar a "büntetlen előélet" ebben a kontextusban?

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#18741) #48613632 válasza #09634560 (#18736) üzenetére


#48613632
törölt tag

Hát 600 napom már nekem is van, illetve több mint 900, de azt hiszem hsz-ek is kellenek megfelelő számban.
Másfelől, nekem egyszer volt 30 perc kitiltásom, nagyon határeset, de végülis jogos.
Burkolt warez ajánlásért :B , link és konkrét utalás nélkül, pusztán olcsó, letölthető verzióra hívva fel a figyelmet. Mármint hogy létezik ilyen csak rá kell keresni ... Akkor nekem vajon nem lehet? :F
Mindenestre kösz a választ - stílszerűen 1 forintért, nemde? :DDD

szerk: valójában észre sem vettem, hogy ki voltam tiltva, csak emailt kaptam, annyira rövid volt a periódus :)

[ Szerkesztve ]

(#18742) Tamoo válasza #48613632 (#18741) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Akit érdekelnek a feltételek itt olvasson utána: "Egyéni arckép igénylése"
Ne itt off-oljunk. :R

(#18743) #09634560 válasza Peak (#18740) üzenetére


#09634560
törölt tag

Nem volt figyelmeztetve vagy kitiltva a PH-ról.
Utána láttam Tamoo linkjét.

[ Szerkesztve ]

(#18744) bajnokpityu válasza Dorian (#18735) üzenetére


bajnokpityu
félisten

amikor Nebulónál jártam, már akkor is durván kilógónak éreztem azt a hangfalkábelt. tudás fele benne maradt a dobozokban.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#18745) KisApám válasza #09634560 (#18705) üzenetére


KisApám
addikt

E szerint NEM jó megoldás (illetve drága)
Sajnos...

És BBéci szerint csak a HDMI-n adja ki az OSD menűt.

Vennem kell végre egy LED-LCD-Plazma-(-OLED :D ) közül valamelyik TV-t. (Talán EZT.)
A mostani TV-m egy 81 cm-es CRT, Philips. 10 éves. Semmi baja.

[ Szerkesztve ]

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#18746) Patice válasza #09634560 (#18739) üzenetére


Patice
nagyúr

Ezt nem is figyeltem. Akkor elkezdek gondolkozni, mit is kérjek majd. Köszi Sanci38! :R

[ Szerkesztve ]

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#18747) BBéci válasza KisApám (#18745) üzenetére


BBéci
titán

LCD-t csak az ellenségeimnek ajánlok, de Te úgysem fogadod meg a jó tanácsokat.
Mostani tévéd a maga nemében bizonyára kiváló, se annyira messze van a házimozitól, mint Makó Jeruzsálemtől.
Ez a 40-42 colos méretre is vonatkozik, azoknak 1,5 méter körüli az ideális nézési távolsága. Ez természetesen full HD filmek nézésére vonatkozik, de ki mozizna alacsonyabb felbontással. Talán a mazochisták.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#18748) #09634560 válasza KisApám (#18745) üzenetére


#09634560
törölt tag

Monitorodon nincs HDMI??? Vagy addig kérj egyet kölcsönbe,míg beállitod.. Laptopra rákötve se megy?
TV: erre megéri rágyüjtened...

[ Szerkesztve ]

(#18749) KisApám válasza BBéci (#18747) üzenetére


KisApám
addikt

LED-ben gondolkodom leginkább.
Egy másik topikban Te nagy plazma zászlóvívő vagy, ha jól emlékszem.
DE a plazmával még mindig vannak apróbb problémák (van aki szeint nincs), ahogy írják ott.

Panelban a nagyszobában bámulom majd, kb. 2,5 méter távolságról a leendő LED TV-t.
A méret a kérdéses, de egy 46 colos lenne minimum jó, ugyanabban a 6800-as SAMSUNG szériában például. De sajna kb. 220 000 Ft-ig tudok elmenni, ebbe meg csak a 40 colos fér most bele.
Várnom kell Karácsonyig, hátha... vagy a szülinapomig (április).

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#18750) cekkk válasza KisApám (#18749) üzenetére


cekkk
veterán

A Led szerinted nem LCD? ;] :P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.