- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
válasz
Rebell #88247 üzenetére
Úgy oldjad meg,hogy a pc-ből(és a programból)nyersen menjen a jel a vasba(bitstream),azt majd dekódolja.
Ennek menetét sajnos nem tudom.djg Amúgy a tévé 200k volt, gondolhatod, hogy hangra nem akarom a kép sokszorosát költeni.
Én a tv-m árának az ötszörösénél tartok(amiben nincsenek benne a BD,MP,LP lejátszók),és még nincs vége..
Csak azt tudom tanácsolni,hallgasd meg a cuccokat,és a füled döntsön.
-
BBéci
legenda
válasz
Rebell #72128 üzenetére
Komolyan nem értem azokat, akik Onkyo után nem valami más gyártmányú erősítőt vesznek. A legtöbben kinövik, tovább, pontosabban feljebb lépnek. Egyik fórumtársunk - Sefter - minden lebeszélésem ellenére vett egy 1008 (vagy valami hasonló számú) vasat, pénteken bekötötte, szombaton már a vállamon sírt, hogy mennyire vacak. Hétfőn visszavitte, mostanában (2-3 éve) Denont használ, teljes megelégedéssel.
Azt elfogadom, hogy ízlések és pofonok, például sokan szeretik a pisi-kaki szexet. -
Toobee
veterán
válasz
Rebell #72106 üzenetére
Két év, hagyjuk már...nem két év múlva akarja élvezni az ember a rendszerét. 400-500 órát még ki lehet bírni, de két évet?!
(#72108) axwel18: a témára válaszoltam. Írjak neked valamiről egy 5*-os tesztet? nem tart semmiből. Utána meg írok neked egy jobb cuccról 4,5*-osat és röhögök a markomba, hogy azt vetted...
(#72107) bajnokpityu: elég kesze-kusza lett a hsz. Akartam szerkeszteni, csak mire visszaértem a géphez, lejárt az idő.
-
-
Dave567
addikt
válasz
Rebell #70642 üzenetére
Köszi. Már tegnap vissza mondtam az eladást, és már nem is szeretném eladni, úgyhogy ebből kellene gazdálkodnom. Nem vagyok olyan igényes szóval ha ebből bármelyik jó akkor inkább azt venném.
(#70643) axwel18: Jbl nekem túl drága, Studio 180 még szóba jöhetett volna, de sajnos ki futott.
-
axwel18
senior tag
válasz
Rebell #65761 üzenetére
Akkor szerintem várd meg a Luxort.
De egyébként a Belden lényegében nem rossz nekem is van itthon bár nem Fapaci szerelte de ugyanaz a kábel. Szerintem merev eléggé a kábel, hangban én kb Sinus live-hoz hasonlítanám, van ahol a Sinus live van ahol a Belden a jobb nagyon rendszer függő egyébként. Belden igaz szereletlenül van de 1000Ft métere, egy próbát megér.
(#65764) KisTücsök: Az a jobb kábele.
Örülj hogy Yarbo.
-
f8enter
aktív tag
válasz
Rebell #65614 üzenetére
Az alacsonyt a szett teljesítményéhez képes értettem. Ami kellemes egy 30m2-es szobában, az sok egy 10-esben.
Ha a bezárási szögeket nézem, akkor az ideális távolság a vászontól 2-2,5m. Mondjuk ezt még nem próbáltam, csak messzebbről
(1,9m a kép szélessége)
Most kb. 3m-ről nézzük a vásznat, az talán nem eretnekség.
Reménytelen?
-
Csabroncka
addikt
válasz
Rebell #65581 üzenetére
Ilyenről eddig még nem tudtam, de eszméletlen, hogy emberek mit kitalálnak, hogy átb@sszák a delikvenst.
Már csak azért is megéri Zenével járatni, mert különbséget tudsz majd tenni - vagy közben kábelt cserélsz sok ezerért és betudod annak
Én sajnos nem tudom megállapítani, mert mindent cseréltem alóluk .. szinte
-
Peak
addikt
válasz
Rebell #65581 üzenetére
késziteni is tudsz.
generálsz fehérzajt 1 csatornára mondjuk 192kHz/24bit samplen, majd azt inverzbe forditva beteszed a másik csatornának.
a két hangfalat egymáshoz közel téve egymás felé fordítod, mondjuk egy fél méter közzel, illetve a két hangfalkábel is egyformának kell lennie és hajrá -
Mankó
veterán
válasz
Rebell #65144 üzenetére
Ezen mar en is gindolkoztam, hogy nem e kellene masikba dugni. Az elsobe a media lejatszo maradf, de as masodikba minjart kiprobalom.
Masik: erositoben most minden csatornat 80anon vagok, a melyet is. Jol van ez igy?
A sub-on a crossover meg mindig 180anon van, nem kellene azt valamerre eltekergetni? A polaritast is kiprobaltam a masik allasban is, semmi valtozas.
Egyeb otlet? -
-
törölt tag
válasz
Rebell #64590 üzenetére
Ezt arra érti hogy ha egy kimenete lenne és kétfelé osztanád a jelet akkor lenne egy kivezetésen 32.5 ohm, ami a jelet erősiti.De az Onkyónál nem kell erre számolni mert két különálló erősitó dolgozik benne. Így az egy kimeneten ugyanugy 75 Ohm preamp jel megy ki. Ez egy subnál Y kábelnél nem változik (eredő elenállás ugyanúgy 75 Ohm marad) 2 subnál esne le az érték.emlékeim szerint ami miatt jelszintet csökkenteni kellene mivel a kimenő oldalon emelkedne. Szerinte a subod kezd roszalkodni ,ert mindegy milyen hangerő de emelkedni kell akkor is a hangerejét ha 50%-ról 75-re viszed, legalább 10-15 dBellel, akármilyen gyenge a jel.
Visszateheted 0-ra..
Próábltad mát kér RCA-val? Kárt nem teszel rajta: ugyanaz a fázis. ugyanaz az impedancia.Vagy másik csatlakozóba dugd. -
robi222
senior tag
válasz
Rebell #64225 üzenetére
Ez a legjobb az obsidian szetthez .Pedig volt onkyo,denon,hk,marantz de közelébe sem ért a hangzása ,mint zenében ,mint filmben egy orjásít ugrott.Olyan hangokat halok a kedvenc teszt film és zenéimben, amit nem is tudtam ,hogy benne van.Viszont a pioneer az eddigi legbutább a beállítása és a menüje .Ennyire csúnya menüt még nem láttam főleg 2012 kiadásban.
-
-
BBéci
legenda
válasz
Rebell #62993 üzenetére
Eltaláltad. Kb. 10 éve nem hallgatok rádióból zenét, akortájt álltak át MP3-ra. Egyszer pont olyan zene szólalt meg, ami CD-n bent volt a lejátszóban. Átkapcsoltam és olyan irgalmatlan volt a különbség, hogy abban a pillanatban lett vége a rádiós zenehallgatásnak.
Digital!
Az nosztalgia, ne keverjük a hangminőség vitába! -
Mankó
veterán
válasz
Rebell #62540 üzenetére
Őszintén szólva, csak annyira volt bekapcsolva, hogy leteszteljem a hdmi kimeneteket (1-2 perc alatt megvolt egy kimenet tesztje). Még nem jött meg a hangfalam hozzá, addig csak kívülről nézegethetem.
De emlékeim szerint nem ment a venti, pedig füleltem rendesen.
Eddig én is úgy gondolom, hogy jó vétel volt, részletesebb teszt majd csak akkor lesz ha befutnak a hangfalak. Bár a kis JBL 178-asaktól nem várok sokat, hátha kellemes meglepetésben lesz részem. A Genius 5.1 után még az is lehetséges.
Egy gyors kíváncsi kérdés, nálad a tv hangja is az erősítőről megy, vagy csak mozinál kapcsolod be az erősítőt? -
robi-k
őstag
válasz
Rebell #62465 üzenetére
Zenei sub-om van, így az mindig megy, még sztereóban is (60 Hz-nél vágom, bár a sub jóval feljebb tudna menni).
(#62467) dunkel
Mindjárt előveszem a Voltcraft profi műszeremet, és megmérem a fogyasztását.
Szerintem egész jó a Denon univerzális távirányítója, nem használok app-kat (amúgy is csak az asszonynak van droidos telcsije, és ragaszkodom a régi Windows 6.5-ös HTC Touch HD-hez). -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Rebell #62281 üzenetére
szia
erről a blu ray házimoziról érdeklődtem a napokban hogy kezel e 3 TB-os merevlemezt
szóval, szerintetek ha az lg honlapján nincs megjelölve hogy mekkorát kezel, akkor az jelentheti azt hogy kezeli a 3 TB-ot is?
mert a többinél találtam olyat hogy akár 1 TB-ig.
itt viszont nem írja hogy lenne korlát -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Rebell #62281 üzenetére
bakkrameg, köszönöm
ezt nagyon csúnyán benéztem
mondjuk az ipon.hu-nál rákérdeztem és azt mondták kezelni fogja.
elvileg ahogy olvasom a netet, senki nem panaszkodik ilyenre
bár a két partíciót külön tudná kezelni, mint egy számítógép?
az a baj az LG honlappal hogy tudnom kéne a pontos típusát -
-
sixpak
nagyúr
válasz
Rebell #61944 üzenetére
Remélem nem a Yamaha dobozában adja.
Amúgy én ezt néztem, ezen legalább van garancia.(#61945) tjojo: ja, ismerem őt a Battlefield topikból.
Egyre nagyobb bajban vagyok...azt hittem, hogy ilyenkorra már bent lesz a kosárban ez vagy ez (hát mit mondjak...nem ajnározzák halálra) és mehetek aludni. Ehhez képest mindjárt éjfél és a leghalványabb fingom nincs arról, hogy mit csináljak.
-
Rebell
senior tag
válasz
Rebell #61363 üzenetére
-van-den-hull-revolution ez a D352-hez képest milyen kábelnek mondható? milyen kategóriát képvisel?
-
WolfLenny
senior tag
válasz
Rebell #61332 üzenetére
Alázógyík: Mivel nagyon nem vagyok otthon a témában ezért kérem a véleményeteket.
Rebell:
BTW. A keret max. 65.000.
Jelenlegi TV-re (Samsung D5000) szeretném rákötni. Semmilyen erősítőm sincs. Hangfalak egy gemius 5.1-ből maradtak.. egyelőre azokat használom, aztán kb. 1 hónap múlva cserélném le jobb hangfalakra...Amit szeretnék, hogy ár/érték arányban de minőségi erősítőt vegyek.
Előre is köszi a választ!
-
TBT
addikt
válasz
Rebell #60342 üzenetére
Igen, a VGA-n van HDMI. Köszönöm a segítséget.
Azt hittem az másabb célra van (HDMI-s monitor csatlakoztatására).
Tehát HDMI-t csatlakoztatok a VGA-ra, majd az erősítőre és akkor egy-az-egyben ugyanazt a hangot viszi át, amit lejátszok?
Tehát akkor a sima integrált hangkártyámat le kell tiltanom, vagy maradhat úgy, ahogy eddig. Nem fog bekavarni az AMD HDMI kimenete?
És optikai kábelen tényleg nem megy át a DTS-HD (másik fórumon olvastam)? -
MaTTeS
senior tag
válasz
Rebell #60321 üzenetére
Múltkor leírtam, hogy édesapám nem szeretne használtat. Elzárkózik tőle. Nem tudok rá hatni, pedig hallja nálam a 10-20 éves Roteleket. A saját cuccaim közül is csak a center és a szubot vettem újonnan. Tudja jól, hogy ugyanannyiért használtan sokkal jobbat kapna. Hosszú távra tervez a dobozokkal (10-20 év), így mindenképp újat akar. Nem tudok mit csinálni, azt az oldalt is meg lehet érteni.
-
Dorian
félisten
válasz
Rebell #60140 üzenetére
Hangfalnak nincs teljesítménye, ezt helytelenül írtam, hangnyomást kellett volna, de igen, arról van szó.
A sub-ot helyesen mérted? 50%-os sub-potiállással kell bemérni (és használni is kb.), nem tökig csavarva.Nincs azzal semmi baj amúgy, ha - dB értékek jönnek ki, legalább bőven elegendő hangerőn sem fog torzítani a cucc.
-
Dorian
félisten
válasz
Rebell #60090 üzenetére
A szabványos 75db-es hangerőhöz sok a teljesítményük / kicsi a szoba. Jobb, mintha pluszt kellenek adni rájuk. Mérj rá a rendszerre még 1x a biztonság kedvéért, de ha az előző erősítőid mindre 0dB-t adott, akkor inkább azokkal volt probléma: kb. teljesen valószínűtlen, hogy minden hangdobozhoz pont 0dB tartozik a fél dB-enként állítható, +- tizenakárhány dB-ig terjedő skálán.
Tegnap a MÜPA-ban a hangmérnöki/technikusi munka kritikán aluli volt. Nem hittem el, hogy ott ilyesmi létezik.
-
Kobe
veterán
válasz
Rebell #59923 üzenetére
10 ezer forintos elektronikai cuccot sem veszek használtan, nem hogy 100 ezreset. Lehet nem kifizetődő, de valahogy inkább építek a számla / garanciapapír meglétére, mint az eladó szavára. Mint említettem, amúgy sem cserélgetem a cuccaimat kéthetente, az előző 5.1 em még 2004ből van.
-
BBéci
legenda
válasz
Rebell #58653 üzenetére
A THX elnevezések nagyon jól hangzanak és a logók jól mutatnak az erősítőkön, de átlagember által hallható hatásuk nincs. Vegyük például az Arcam, Cambridge Audio, Denon, NAD, Marantz, Rotel, stb. erősítőket, még egyiken sem láttam ezt a három betűt, mégsem szokás gyengébbnek, rosszabbnak minősíteni őket, mint az Onkyókat.
(#58656) tome.jr
Szerepel a terveim között. -
törölt tag
válasz
Rebell #58648 üzenetére
Én a 806-ot töbre tartom:1 pont a 806-nak. Bát ha 3d kell akkor a 808 kell.
Követketőket másolom:
THX Ultra 2 két lényeges újítást tartalmaz. Az első bevezeti a THX Music üzemmódot, amely kimondottan zenei felvételek visszaadására optimalizálja a rendszert. A másik módosítás a mélysugárzók frekvenciamenetét terjeszti ki 20 Hz alsó határfrekvenciára. Ez elég nehezen teljesíthető feltétel, hiszen a THX mélysugárzóknak 105 dB hangnyomást kell tudni kelteniük ebben a tartományban rendkívül kis torzítással. Ennek következtében a legtöbb rendszerbe a meglehetősen drága mélysugárzókból is kettőt kell venni, hogy rendszerünk megfeleljen a THX Ultra 2 előírásnak. Valamint hogy 30 nm felett használhatóA THX Select létrehozását az motíválta, hogy így alacsonyabb árkategóriában is megjelenhessenek THX minősítésű berendezések. A THX Select főleg az erősítők és a hangsugárzók terhelhetősége terén csökkenti a követelményeket.
Ugyanakkor a THX Select szabvány által alapul vett 55-80 köbméteres (22-32 négyzetméteres) helyiségek sokkal jobban megfelelnek az európai átlaglakásokban található házimozi szobáknak, így a rendszerrel szemben támasztott enyhébb követelmények nem feltétlenül jelentenek megalkuvást. -
nebulo5
senior tag
válasz
Rebell #58310 üzenetére
Szerintem, ha elfogadod a Pioneer erősítőkre jellemző "hangvilágot", és szerzel hozzá egy igen érzékeny hangsugárzó párost, akkor el lehet zenélgetni azzal az erősítővel...
A cd játszót meg, tedd bele a szomszédod cipőjébe, Mikulás apropóján. Egy ajándékkal kevesebbre kell költened! -
Rebell
senior tag
válasz
Rebell #58300 üzenetére
ennyit találtam róla, de ez nekem édeskevés infó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Deep Max - Használt, karcmentes
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest