Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anal
tag
válasz Csabroncka #419 üzenetére
Én meg ezzel szemezgetek.
Valaki tud erről mondani valamit?
Proson Libra 653-ast néztem volna, de azt már nem gyártják 3 hónapja.
A Taga meg akciós.
[ Szerkesztve ]
Ha gyüssz löszöl, ha hozol öszöl // 24/72 forever! Szól a Bumeráng!!!!!!!!!!!!!!!
-
bajnokpityu
félisten
válasz Csabroncka #419 üzenetére
a regi l26ot meg azt hallottam, ami eggyel alatta volt. azok nagyon jo dobozok, de az l26ot mondanam mindenevonek, a kisebbik inkabb finom zenere valo. de ez, amit mutattal sokkal olcsobbnak tunik.
eladó topping dac
-
ricsik
őstag
válasz Csabroncka #387 üzenetére
Mivel nem kaptál választ ezért gondolom közülünk még senki sem hallotta ezért csak tippelnék. Én nem várnék nagy csodát a 10 centis hangszóróktól. Nekem nagy bögreszettnek tűnik, amit az ára is tükröz. Nem mondom biztos létezik 10 centivel jó hangfal, de az biztos a 2-3x-osába kerül.
-
Anal
tag
válasz Csabroncka #442 üzenetére
Akkor mondj is valami kézzelfoghatót szettet kérlek.
Ha gyüssz löszöl, ha hozol öszöl // 24/72 forever! Szól a Bumeráng!!!!!!!!!!!!!!!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Csabroncka #975 üzenetére
Igaz nem hasonlítottam össze a kettőt, de az 5-ös és 4-es széria között szerintem túl sok különbség nem lehet a bemérőmikrofonon kívül. 520-asat pl. szerintem már nem is sok helyen lehet venni, elég erősen kifutó.
-
mandju
senior tag
válasz Csabroncka #1097 üzenetére
én is a northridget hallgattam meg és a HECO-t a szombathelyi mm-ben egy 609-es Onkyoval...én is a JBL-t találtam jobbnak
ma megyek a győri Saturnba hallgatózni, hát kíváncsi vagyok a felhozatalra... 150.000es kategóriából ezeket szemezgettem ki... aztán meglátom, lesz e egyáltalán kiállított példány valamelyikből...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
malagutif122
tag
válasz Csabroncka #1366 üzenetére
szia
nézegettem használtakat csak félek hogy becsapnak valami rosszal.
De ezt a Königet sokan szidjak nem jo annyi mint az ára -
knorbi77
tag
válasz Csabroncka #1435 üzenetére
Csak egy kérdés, miért nem Hama? rossz tapasztalatod volt vele? Csak azért kérdezem mert nekem Hama optikaim van lassan 5 éve és hibátlan. Jelenleg PS3 és Denon között végzi a dolgát.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Szerintem TV hangjára teljesen jó valami alap optika is.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
MaTTeS
senior tag
Nekem 2 évig Hama optikai volt. Semmi gondom nem volt vele (mondjuk nem is a legolcsóbbat vettem). Most árulom, 3m, 2900Ft ha érdekel írj privit.
-
Dorian
félisten
válasz Csabroncka #1444 üzenetére
TV-hez a Kácsában vettem az "Expert Line" optikai kábelükből 1m-es darabot, valami 2000 Ft volt.
-
Stubi28
tag
válasz Csabroncka #1473 üzenetére
Igen, ez lenne az ideális csak sajna vidéken lakom.
Itt nincsenek "szakboltok", a fellelhető MM, és saturm felhozatala pedig siralmas.. -
T-Tboy
tag
válasz Csabroncka #1487 üzenetére
Pontosan, valahogy így közelítsd meg a témát Stubi! Húzd meg a ár határát, hogy max, mennyit áldoznál rá, s kb. milyen szolgáltatásokra, csatlakozási lehetőségekre lenne szükséged. Ezek alapján az általad tetsző márkák típusai közt kezdj el nézelődni. "Jegyzetelj" aztán próbálj szelektálni ha túl sok alternatíva lenne. Kb. 2-3készülékre szűkítsd le a kört majd ezt a 2-3 készüléket kérdezd körbe és olvass utánuk a neten. Végül csak 1 maradhat!
https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi
-
T-Tboy
tag
válasz Csabroncka #1506 üzenetére
Panelban esetleg. De bejáratás után meg úgy is még jobban kapják majd a ívet, úgyhogy, így jártak.
Kertesben nincs ilyen gond, illetve, hogy ott is legyen oda már azért kell "zajkeltő" cucc is rendesen.https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi
-
still2
tag
válasz Csabroncka #2503 üzenetére
Sziasztok! Nagyon jó lenne a HK AVR 355 magyar nyelvű használati utasítása. Az angolt megkaptam de sajnos nehezen igazodok el rajta. Tudom az én hibám, de ez van. Jó a 255-s is. Ha valaki birtokában van egy ilyennek kérem ossza meg velem.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Csabroncka #4117 üzenetére
"A termék már nem kapható."
-
Rebell
senior tag
válasz Csabroncka #4117 üzenetére
Köszi az infót,
igazából, azt lenne jó tudni, hogy milyen fajta erőlködő illene a hangfalszettemhez.
WF Obsidian 600 HCP. Denon-al lett a MM kiprobálva és halható a különbség számomra, valahogy az 5-6 éves erősitőm nem olyan kifinomult, mint én azt igényelném.de nem igazán szeretnék, túl sokat költeni. ezért is max 80-90 Ft-ra gondoltam .
És, hááát igen, jó lenne, ha mindegyik kábelt tudnám banándugóval is rögzíteni, és az 1.4 HDMi ami hangot ill. képet egyaránt tud továbbítani.
Szivesen várok még ajánlatokat, hogy mivel helyettesíthetném a mostanit erőlkködőt.
Szép napot
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #4622 üzenetére
Van nálam kétféle AudioQuest tápkábel, az egyik, AQ-NRG10 176000 Ft.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Csabroncka #12334 üzenetére
921? [link]
-
Dorian
félisten
válasz Csabroncka #17469 üzenetére
Na igen, a Müpa Bartók terem... Tátva maradt a szám, meg a fülem...
Utána napokig nem volt kedvem itthon zenét hallgatni.[ Szerkesztve ]
-
tdd587
őstag
válasz Csabroncka #17469 üzenetére
Tehát megint egy olyan hozzászólás, hogy bár sosem ültem még Ferrari 458-ban és nekem csak egy suzukim van, de az Ár/ nyújtott érték és minőség közel sem olyan egyértelmű.
Grrrr.
[ Szerkesztve ]
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
Toobee
veterán
válasz Csabroncka #17518 üzenetére
Pár éve 15e volt egy pár perces vezetés. A tulaj ült melletted, de nagyjából azt csinálhattál, amit akartál.
-
Toobee
veterán
válasz Csabroncka #17521 üzenetére
Akinek nincs meg egyben a lé, annak valami mindig jobb lesz, mivel apránként tud építkezni. Nálam is ez a helyzet.
-
Rebell
senior tag
válasz Csabroncka #17588 üzenetére
42/db?
-
Toobee
veterán
válasz Csabroncka #17588 üzenetére
Gratulálok, használd egézséggel!
-
Toobee
veterán
válasz Csabroncka #17790 üzenetére
Tuti ezzel nyomja minden nagyágyú, megrendelésre viszik nekik a kábeleket, csak nem merik mondani Kolompár Barbaszaurékkal vigyázni kell, mert ők még az optikairól is leégetik a szigetelést
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #17792 üzenetére
Tök mindegy, mit küld a fejhallgató kimenetre, ha normál Jack dugót használ, mert azon a büdös életben nem fog 5.1 kimenni, kizárólag monó vagy sztereó.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz Csabroncka #17847 üzenetére
Pontosan, csakhogy nem szól
pityeszka
ugyanazt a pélót cumizgatom épp nyugi! ketten könnyebb
Csabroncka
Az ITT leírtak alapján teljesen egyételmű a dolog, a source kiválasztásakor van egy opciód, hogy a forrás digital vagy analog outon jön e, és azt ő onnan tudja.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz Csabroncka #17847 üzenetére
az újabb erősítőknél nincs direkt kapcsolat a bemenet és a "forrásválasztó" közt
ergo pl a "PC" bemenethez hozzá kell rendelned azt a koax bemenetet, amibe dugtad, mert alapesetben lehet h pl ANALOG1 bemenet van hozzá rendelve. lehet h ezt csak távirányítóval lehet megtenni, ami jelenleg nincs a tulajnak ...
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
törölt tag
válasz Csabroncka #17856 üzenetére
Nem annyira egyértelmű, mint gondolod, hiszen az előlapi kapcsolókról bármely forrás választható, és digital/analog kapcsoló is van.
pityeszka ezek szerint lósz@rt se
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Csabroncka #17877 üzenetére
Biztos felesleges, de attól még nem lesz jobb a C1. Kötöttem már frontnak, nem viccből mondtam, hogy nem jó zenére.
-
daytonka1
tag
válasz Csabroncka #18077 üzenetére
Ez jó ötlet, mert gondolom rá is kötik nekem egy szettre és akkor tuti jót kapok. Köszönöm.
-
Toobee
veterán
válasz Csabroncka #18253 üzenetére
Amúgy olyan nevetséges picik a Zensor 5-ösök is, hogy simán veheted "polc" hangdoboznak. Később meg mehetnek hátra, és 7-es meg előre. Azért nem szerencsés a Lektoros dolog, mert már Zensor centered van, nem hiszem, hogy hasonló hangkarakterisztikájuk lenne.
-
törölt tag
válasz Csabroncka #18330 üzenetére
Lehet azért mert nem volt nedvességtartalma a kezednek. Ugyanis a víz pontosabban a benne levő elektrolitok vezetnek. A nyál akár szigetelhet is, mivel apoláris mulekulákkal van tele.Ezért nem vezet jól a benzin.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Csabroncka #18330 üzenetére
Akinek kerges a keze, ujjal osszecsipheti a fazist, akar eszre se veszi. Megtortent. Majd odamentem fazisceruzaval, es vilagitott.
eladó topping dac
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Csabroncka #18395 üzenetére
Szerintem ez elég nagy marhaság, hogy teszem azt H/K 360-at (tetszőlegesen behelyettesíthető másik hasonló kategóriával) nem lehetne "optimálisan" kihasználni egy Concept-el. Akkor sztereó erősítő még hogy javít fényíveket rajta (ha mondjuk a "zenei összehasonlítást" veszem alapul)? Ezek az arányok max jóindulattal is csak iránymutatásnak jók, sokkal lényegesebb hogy hangban összepasszoljon.
Használtan meg nem olyan egyszerű egy 5.0-ás szettet összeállítani. Nem lehetetlen, de elég ritkán van fent.... sok türelem kell hozzá. Én is vártam bőven de nem volt semmi, aztán hogy megvettem a bemutatódarabokat, utána egyből felhajítottak kettőt is, de ez már csak ilyen.
Ha már mozi a fontos, újban ez sem egy olyan nagyon rossz ajánlat. H/K 460 (van pár helyen 150ért is hirdetve, csak nem biztos hogy készleten is)+JBL ES
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Csabroncka #18944 üzenetére
Biztos jó, de én nem vagyok hasra esve ettől az ártól! Legalább 5.0 lenne!
-
törölt tag
válasz Csabroncka #18924 üzenetére
Úgy tudom az összes Saturn és Médiamarkban szept. 19-23-ig kiárusitás van. Pl. Onkyo TX-SR309-et hallottam 55 körüli áron.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Csabroncka #20417 üzenetére
"felső kategóriás"
Kizárt dolog.
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #20417 üzenetére
Bögreszettek között felső kategóriás. Vakok között félszemű a király.
-
Laca0
addikt
válasz Csabroncka #21705 üzenetére
Értelme?
Kábelspórolás. Nem kell a STB-t külön összekötni az erősítővel, a tévével már úgyis össze van kötve (a tévé médialejátszója miatt).Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
maxika2004
őstag
válasz Csabroncka #21711 üzenetére
Köszi !
DE Azért akkor erre valami megerősitésre kiváncsi lennék, hogy 1000 % legyen ! -
MunezXBK
nagyúr
válasz Csabroncka #21711 üzenetére
DVI csak képet továbbít nálam is.
-
Laca0
addikt
válasz Csabroncka #21707 üzenetére
Ezt nem igazán értem. Miért ad rossz minőségű képet a tévék beépített lejátszója? Szerintem film függő a minőség. Nyilván egy BD minősége sokkal jobb, mint egy mkv. De ha egy DB player játsza ugyanazt az mkv filmet, akkor szerintem ugyanaz a minőség, nem?
Ha át van küldve a hang a tévén (hdmi kábelen), ott sem lehet túl sok minőségromlás, ha a digitális audio adatfolyam kerül továbbításra. Ha direktben is optikai kábellel csatlakoztatnánk, akkor úgysem tudjuk elkerülni a dupla átalakítást.
Ha tisztán hdmi-s a rendszer, akkor elméletileg nem lehet minőségromlás, mert a tévé csak pass-trough továbbít, nem dekódol, konvertál.
Persze én sem azt mondom, hogy ez a referencia példa, csak annyit, hogy ez is egy jó megoldás.
Mindenesetre én is össze fogom kötni koax kábellel az STB-t az erősítővel, ha tudok végre venni egy (pontosabban 2) jó koax kábelt.
Egyébként a dvd-m 10 éve egy saját gyártású koax-al megy, nagyon jó hangminőséget produkálva. Kíváncsi leszek, hogy mennyit változik majd a hangminőség a gyári kábellel.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
válasz Csabroncka #21707 üzenetére
.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Joshi
titán
válasz Csabroncka #21996 üzenetére
Jogos, a HD hanghoz HDMI csatlakozás kell ezt el is felejtettem még jó hogy nem próbáltam ki.
Sajnos az LG a DTS-t licensz hiányában nem adhatja ki 5.1-ben csak 2.0-ban, gondolom ez is a spórolás része az LG részéről. Ha jól belegondolunk akkor ma már nem is annyira nagy probléma ez ahogy az AVR erősítők bejöttek. Mindenesetre bosszantó ha szükség van rá.[ Szerkesztve ]
-
Eliot
tag
válasz Csabroncka #22420 üzenetére
köszönöm neked is már a tesztet is olvastam tényleg szimpi amit nem találtam az a fogyasztás meg hogy hdmi hány-as
és valaki szerelőt is mondjon mer ezeket nem tudom majd 24-be használni ahogy nézem a fogyasztásukat szóval a pc hangfal maradÜdv, Eliot
-
Toobee
veterán
válasz Csabroncka #22460 üzenetére
-
malagutif122
tag
válasz Csabroncka #22780 üzenetére
hát igen ez igy van! egy kis jó szöveget be ir a hirdetésbe jobban rá hangolódik a vevő!
-
törölt tag
válasz Csabroncka #22780 üzenetére
Nos, azzal a mondatával, hogy "technics , sony felejtősek" nagy vonalakban egyet tudok érteni, legalábbis CD-lejátszó ügyében egyik cég sem alkotott valami nagyot. Szerintem. Én is inkább a Philips-féle lejátszókat favorizálom, egy Marantz CD5000-et hajtok már 12 éve. Nem a legjobb, de akkor erre futotta. Ami miatt felkaptam a fejem, hogy szegény srácnak, úgy látszik, fogalma sincs az akusztikáról, szerintem ő valami csimm-bumm cirkusz szerű hangzást kedvel, s valami vastagabb, zsírosabb hangú erősítőt keres. Mindazonáltal először is tisztában kéne lennie a fogalmakkal, ezután tudná rendesen megfogalmazni az igényeit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Hálózati / IP kamera
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- PlayStation 5
- Apple notebookok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest